"Ha Einstein említett könyvében szereplő levezetésben felcseréljük a vesszőtlen és vesszős mennyiségeket, szimmetrikusan ugyanazokat a transzformációs képleteket kapjuk. Amiből egyenesen következik, hogy a fénysebesség állandósága csak akkor igaz, ha a 2 inerciális vonatkoztatási rendszer relatív sebessége 0!"
Ott követted el a hibát, hogy a megfelelő előjeleket viszont nem cserélted fel.
A Doppler jelenség és a relativitáselmélet kizárja egymást.
Csak azt kell eldöntenek, hogy melyik a marhaság.
Én a relativitásra szavazok.
Doppler okos ember volt, de néha ő is tévedett. Persze nem annyit mint Einstein, akinek minden elmélete kudarcba fulladt. És ráadásul tisztában is volt vele.
Teljesen igazad lenne abban az esetben, ha idődilatáció nem létezne. Csakhogy ekkor a fénysebesség rendszerfüggetlen állandósága nem volna tartható. Ha mégis ragaszkodsz hozzá, valódi paradoxonok jelentkeznek. A c=állandó és az idődilatáció közvetlenül összefügg.
"A relativisztikus idődilatációt nem következtettem, hanem készként kapott ajándékként felhasználtam."
Ha nem készként fogadtad volna el, hanem elgondolkodtál volna rajta, akkor kidobtad volna az ajándékot.
De az ajándékba kapott csoda elvette a józan ítélőképességedet. Ahogyan Born-nak is.
„ A fentebb említett állítást, hogy a visszatérő űrutas fiatalabb lesz, mint a Földön maradt ikertestvére, nem szabad paradoxonnak tekintenünk, hanem inkább tudományos csodának …Logikailag semmi ellentmondás nincs benne, de határozottan rejt valami csodaszerűt.” (Max Born: Válogatott tanulmányok Gondolat, Budapest 1973)
A relativitáselmélet elrepített benneteket a csodák mesevilágába, és már nem akartok megválni tőle soha. Gyermekek akartok maradni örökre.
Azt írtam le, hogy a relativitáselmélet hogyan oldja fel ezt a paradoxonnak nevezett didaktikus trükköt. A relativitáselméletben nincs circulus vitiosus. A relativisztikus idődilatációt nem következtettem, hanem készként kapott ajándékként felhasználtam. Az elmélet kiindulási tételeiből levezethető.
Természetesen el lehet játszadozni, hogy egyéb elméletek szerint mi történne, mit látnának.
"Egy 10 fényév távolságban lévő bolygón egy 40 éves embert a Földről 30 évesnek látunk,mert magát a bolygót is 10 évvel korábbi állapotában látjuk. . . .Az idődilatáció csupán látszólagos."
Ennek semmi köze az idődilatációhoz. Csak a te ostobaságod, amikor ezt képzeled.