Így van, akik most vannak, azokban fejlődési potenciál van, talán Miklerben és Lékaiban már nincs, de így is nagyon kellenek, és Ancsin helyett jöhet Leimeter.
Igen, és kit teszel be azok helyett, akiket nyugdíjba küldenél?
Főleg hogy 2 év múlva olimpia, nem fog nyugdíjba menni addig egyik sem, illetve Ancsin esetleg kimaradhat, ha lesz nála jobb, ő most is csak kiegészítő ember volt.
Az elmúlt 2,5 évvel elégedett, nem a mostani Eb-vel.
Bár ugye elvileg az elmúlt 2,5 év erre volt kihegyezve, ez lett volna a csúcsesemény, így hogy voltak részeredményeink a korábbi világversenyeken, az szép dolog, meg azt se gondolom, hogy akkor mindent dobjunk ki a kukába, de na... Ez így nem szerencsés, lehet úgy is megfontolt valaki, hogy közben azért önkritikus.
"Annak ellenére, hogy kiestünk, nincs szégyenkeznivalónk – válaszolta a Nemzeti Sport kérdésére Gulyás István szövetségi kapitány a hivatalos sajtótájékoztatón, ahol rövid összegzésre kértük. – Tudtuk, hogy mi vár ránk ezen a három mérkőzésen, és hogy egy Európa-bajnokságon nagyon kiegyenlített erőt képviselnek a csapatok. Nüanszokon múlt a továbbjutásunk vagy a jobb szereplésünk. Nem haragudhatunk senkire, együtt értük el a jó eredményeket, és együtt vagyunk most is keserűbbek. Amit elterveztünk, hogy a csapatot átalakítjuk, és egy fiatal együttest formálunk, elértük, és jó kézilabdát játszunk. Elégedettek lehetünk az elmúlt két és fél évvel annak ellenére, hogy most kicsit keserű a szánk íze.”
Amíg ilyen nyilatkozatok vannak.. Ilyen "szakemberek" akik súlyos milliókért adnak nulla teljesítményt csérbe, és ezek után is úgy érzik minden rendben van, addig itt semmilyen változás nem lesz. Valószínüleg elérjük egy hazai Eb-n, minden idők leggyengébb helyzését. Gratula! Legalább egy kicsit szállnátok magatokba.
Nagyon rég óta, kb 20 év szurkolok a válogatott kéziseknek, sohasem voltam az a nagy szakértő, de nekem mint laikusnak az a véleményem, hogy mióta Dushebajev átvette nálunk az edzőséget, azóta szinte csak középen erőltetjük a játékot, Vranyesnél is ez ment ... gondoltam megnézek egy szlovén meccset (Vranyes az edző), hátha csak nekem van üldözési mániám, de a dánok elleni meccsük alkalmával is ez ment, nagyon ritkán játszottak a szélsőknek. Ez valami divat vagy agybaj?
A védelem teljesen káosz volt, vagy szélen vagy egy-az-egybe lábon verték meg a védelmünket, és még így is saját magunkat vertük meg, mert olyan hibákat, olyan amatőr hibákat nem lehet megengedni, hogy rosszul cserélünk a hollandok ellen és 2 perc (Lékai), hibázni lehet, de ez amatőrizmus.
Sajnálom, hogy egy újabb lehetőséget szalasztottunk el, nem tudom mikor lesz újra hazai rendezés.
Egyébként maga a játékosállomány kb. rendben van, ebből jobbat is ki lehetett volna hozni. A mai gyenge átlövő játékot én nem értem. Persze Izland állt szemben. Ancsin nem üti meg a szintet. Bodó nekem lassú. Leginkább a csapatjáték mondott csődöt. És igazából egy jó vezéregyéniség kéne, Lékai erre nem jó, ő a "protkója" ki-be vételével van elfoglalva egész meccsen, s még a végén elpackáz egy gólt az X-hez is.