A minap egy tudományos híradásban fekete-lyukak ütközésének gravitációs impulzusainak észleléséről adtak tájékoztatást.
A beszámoló szerint az észlelő műszer két 6 km hosszú lézernyaláb segítségével működik. A nyaláb egyikének az impulzus hatására hullámhossz megnyúlást észleltek.
Teóriám szerint a világmindenség "horizontjáról" hozzánk érkező fény vöröseltolódását nem a fényforrás távolodásától, hanem fény útja mentén lévő gravitációs mezők rendszeres változásai idézik elő, mintha impulzusok érnék, ugyan úgy ahogyan a fekete-lyukak találkozásának gravitációs impulzusi is korrigálták a mérőműszer fény nyalábjainak hullámhosszát.
"Az ősrobbanás elmélet hibás, tudományos tévhit csak."
Nem az. Csak te semmit nem értesz hozzá, logikából nagyon gyenge vagy, és a szellemi képességeid nem teszik lehetővé, hogy a témát megismerve belássad a helyességét.
Veled ellentétben a világ ezernyi nálad sokkal okosabb és tájékozottabb fizikusa ismeri a témát és érti, hogy miért helyes.
Te valójában az a portás vagy, aki bepofátlankodott a nyitott szívműtétre és tudatlanul beleugat a szívsebész főorvos munkájába. Az ilyet a jobb helyekről kivágják, mint macskát sz@rni...
Az ősrobbanás elmélet hibás, tudományos tévhit csak. Tehát az ezt megerősíteni próbáló elméletek is hibásak. Akkor is ha van bennük valami korlátozott rész igazság esetleg.
Az emberi elme képességeit és hibáit kutatom már vagy 35 éve. Igen ebben tudós vagyok. Az ősrobbanás elmélet emberi elmehiba csak. A nagy tudósainknak Einstein, Nash, Gödel, Darwin, Newton ... voltak pszichológia viselkedési problémái, betegségei. Ez ami az ősrobbanás hiedelem valóságnak való elfogadását eredményezi egyeseknél. Ez is egyfajta kognítiv tömegpszichológia rendellenesség.
"Meghalt a Nobel-díjas fizikus, aki megmagyarázta a világegyetem eredetét
...
Doktor Penzias Robert Woodrow Wilsonnal közösen nyerte el az 1978-as fizikai Nobel-díjat, amiért 1964-ben felfedezték a kozmikus mikrohullámú háttérsugárzást, amely egy olyan robbanás maradványa, ami 14 milliárd évvel ezelőtt létrehozta a világegyetemet.
A nagy bummként ismert ősrobbanás nekik köszönhetően vált széles körben elfogadott magyarázattá az univerzum keletkezésére és méretének dinamikus növekedésére. Dr. Penzias és Dr. Wilson elmélete előtt a világegyetem tágulását egy időben és térben meghatározatlan, végtelen folyamatként képzelték el."
Logikából azért megbukott volna egy komolyabb iskolában. Meg a díj odaítélői is. A háttérsugárzás nem feltétlenül bizonyít ilyesmit. Miért? Mert vannak a méréseknek mérési hibái és méret tartománya is. Az egész univerzumot meg nem tudjuk még most sem mérni.
Az ŐsRobbanás (Big Bang) hiedelemről, hitről való véleménykérő szavazás, egy ~ négyszázezer fős, nemzetközi fizika csoportban. Úgy néz ki, hogy a Penrose féle lineális ciklikus univerzum elmélet a legnépszerűbb.
1. Sok tudós, a tudósok többsége, nem tévedhet. Az ősrobbanás elmélet helyes. 5 %
2. Az ősrobbanás, és a szinguralitás elmélet, megszegi a logika és a fizika általánosabb szabályait. Ha van is benne esetleg részigazság, az egész alapvetően hibás. 17 %
3. " Istent" Karakutty teremtette. Így Karakutty az Univerzum első, és elsődleges oka. :-) 5 %
4. Az Univerzum a Nagy Zöld Hapcizó orrából jött elő. A Vogon időszámítás szerinti 42-ben. :-) 13 %
5. Egyéni elképzelésem van. Külön kommentben leírom. 6 %
6. Egy olyan univerzumnak, amely pillanatról pillanatra teremti meg önmagát, nincs szüksége a megszűnésre. Végtelen számú más "ősrobbanás" és meg fog történni. - Poli Big Bang elmélet. 40 %
7. Az Ősrobbanás elmélet hibás. 4 %
8. Az ősrobbanás-elmélet illeszkedik a legjobban a rendelkezésre álló adatokhoz. Ennek semmi köze a népszerűséghez vagy a tekintélyhez való folyamodáshoz. 4 %
9. A nem lineáris (CCC Penrose), hanem körkörös ciklikus univerzum elméletet ( Magna Fánk ) a nyerő. 3 %
Persze... ez csak azt bizonyítja, hogy ez az egész már a végét járja ... olvasottság és tagság terén is. Tehát amit itt pötyögünk "A nagy bumm helyett ...." témakörben az is lehet eltűnik, mert bezár a bazár.
Örülni lehet, ha egyáltalán meghagynának valamiféle olvasható archívumot.
Ja ha nem publikálom különféle helyeken TTT konferencián és a blogomban, akkor az Egely-kerék lebuktatásában kifejtett munkásságomat is lenyúlták volna. Többek közt a Sz.eptikusok társasága ÁtVágó Istvánnal az élen. ( X-Aknák Egely-kerékről szóló kétrészes tévéműsorba is meghívtak, majd visszamondták. Ott is észnél kellett lennem, hogy ne azzal hivalkodjanak, ami tőlem származik. Az adott Tv csatorna jogi osztályát kellett előzetesen figyelmeztetnem.)
Ja és ne feledd. Nem Einstein képlete az E= m x c2. Ez tudománytörténeti tény. Simán lenyúlta másoktól.
E-könyvet nagyon kevés költséggel ki lehet adni és 70-80 évre tiéd és örököseidé a szerzői jogvédelem. Tehát bizonyított, ha egy elméleted jó, hogy az tőled van. Már nehéz ellopni, lenyúlni. Azt gondolod esetleg, hogy badarság? Nagyon nem az.
Pedig tőlem még az általam alapított P-DOX Semmiben Sem Hívő vallást is el akarták lopni. Azt mondjuk az alapításkor közjegyző előtt letéteményeztem. Név alapeszmék, adatok stb. Ettől hátráltak csak meg az ellopni próbálkozók.
Ja és az ami az e-könyvemben megjelent, arra is rámozdultak már. Az már kevésbé zavart, sőt hagytam, hogy a már megjelent könyv tartalmával kalózkodtak. Az attól még hozzám kötött és végül is reklámozásként fogtam inkább fel. Csak éppen nem nekem és a könyvkiadómnak lett bevételem miatta.
Mint jeleztem neked. Az angol verzióba beteszem a BigBang hiedelem bukása előjelzésemet is. Az is legyen tiszta. Meg el nem lopható.
Ahogyan a gödel-tételről kimutattam és bizonyítottam, hogy áltudományos, meg tehetném itt is, de nem teszem.
Azt hogy valami áltudományos az eléggé könnyen bizonyítható.
Jómagam maradok a fő témakörömnél a pszichovirulógiánál és az emberi elme hibáinak a kimutatásánál és korrigálásánál. Gödel és a tudomány-áltudomány szétválasztása is csak ennek a melléktermékei.
Amibe belemásztál, abból a "FÉNY" sebesség, és az hogy az az abszolút legnagyobb sebesség, a következő legkönnyebben és a leghamarabb sikerrel kecsegtető téma. Eleve sokfajta "Fény" van. Ha a távolság és az idő is relatív, akkor a kettő hányadosa nem lehet maximalizálva és befixálva. Ez ugye neked egyben a relativitás elmélet is ... ami nem teljesen úgy van.
Tehát jobban tennéd, csak egy dologra koncentrálnál, de arra sokkal erősebben.
"800 milliárd fényév távolságra nem nagyon tudunk sem mérni, sem ellátni a jelenlegi technikai és tudományos szintünkön."
Később se lehet.
A mikrohullámú háttérsugárzás "gömbfelülete" kitakar minden távolabbi dolgot. (Ami a fény véges sebessége miatt inkább "régebbi dolognak" számít.)
A gömbfelület pedig fényút-távolságban mérve 13,8 milliárd fényévnyire van. Ennyike! Eddig lehet ellátni!
De mivel az univerzum 13,8 milliárd éve indult egy ősrobbanásból, és a fény terjedései sebessége véges, ezért soha és semmikor senki nem fog tudni 13,8 milliárd fényévnél messzebb ellátni. Mivelhogy a fényút távolság igazából idő, és abból csak 13,8 milliárd évnyi áll rendelkezésre, hogy haladjon a fény.