“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Meghalt, de sikerült újraéleszteni a helyszínen és stabil állapotban vitték be, most mindketten életveszélyes állapotban ugyan, de életben vannak legalább. Valószínűleg dospapi az első cikkben ezt olvashatta és beírta rögtön. De aztán a követőcikkekben tisztázták.
Nekem olyan, mintha semmi helyismerete nem lett volna, mintha kicsit még azt sem tudta volna, hogy kanyarodnia kell-e, vagy sem. És letarolták lakott területen.. tragédia..
Nem hibáztató értelemben gondoltam, hanem olyan általánosban, mint az "egy óvatlan pillanatban". Biztos vagyok benne, hogy körülnézett, de erre nem számíthatott, szerintem én se számítanék rá.
Nekem is ez volt az érzésem, hogy túl óvatlanul kanyarodott ki az autó, de nem vagyok benne biztos, hogy az opelesnek számítania kellene-e rá, hogy valaki lakott területen 100+ km/h-val jön felé. Volt valami ilyesmi a kreténfaszinál is, aki talán Rogán erőembere volt, valami Roland, talán? Nem emlékszem a nevére, csak hogy festegetett és közös mémje lett Berkivel, amikor megmurdelt.
Nem világított a lámpájuk, hogy adta volna meg az elsőbbséget szerencsétlen?
Ettől függetlenül a legjobb ügyvédet kívánom neki. Cigómosdató bíró elé kerülve szükség lesz rá.
Nekem két gáz-riasztóra is van viselési engedélyem, közterületen is használhatnám önvédelemre, de nem teszem.
A rendőrségünk még jogos önvédelem esetén is a fegyverhasználatot bünteti. Vettem viszont pár folyadéksugár-lövőt. Semmilyen fegyvernek nem minősül, tán még hatékonyabb is mint a gáz-riasztó és jogilag annyi mintha paprikalével töltött vizipisztollyal spriccelnék pofán valakit. :))))
Hát, azért nézd meg, mit tudott az a BMW: kiszállt belőle hat sértetlen ember, és a két elöl ülő jómadár is olcsón megúszta... Plusz ha ment 100+ km/h-val, 8 faszival megrakva, akkor azért nem lehetett olyan rossz állapotban. :)