Itt a lehetőség, hogy a sok politikai guru megméresse magát !
Mi lesz a szavazás eredménye?
Hány százalék szavazza meg ? (itthonról kik?)
Mennyi ellene és mennyi tartózkodó?
Netalántán elhalasztják?
Még ha ilyen vonalas lenne is a Fidesz (mint anno a Gyurcsány adminisztráció), akkor se csinálná meg.
Azért nem, mert saját propaganda szempontok mentén jobban jönne ki, mikor az M1 bemutatná a hírekben azt a kicsi "tömeget", amit a haladó baloldalnak sikerült összecsődítenie.
Ha jól figyeltél, akkor éppen pont ezt is láthattad, a DK-s "ellenállás" kapcsán. Az ilyen remek propaganda értékkel bír.
A fideszesek hazafelé bandukoltak a békés gyűlésükről, mikor rájuk támadtak a Gyurcsány pribékjei (ezek egyenruhája nagyon hasonlított a zsarukéra, de az utóbbiaknak azonosítóval ellátott, innen tudni, hogy ők rendőrök és nem egy azonosíthatatlan verőlegény csürhe, zsarunak álcázva).
Nekem sem tetszik sok szigorítás ebben a törvényben. Ha rajtam múlna, akkor ezt a változtatást a szemétkosárba dobnám és utasítanám az elkészítőjét, hogy csináljon egy olyat, ami bővítené az állampolgárok lehetőségét a tüntetésre és biztosítsa annak békés lefolyását. A rendbontók elleni szankciókat szigorítanám.
A maszk, álarc, stb. valóban veszélyes, de az biztosít(hat)ja az anonimitást. Meg kell adni az anonimitás lehetőségét a békés tüntetőknek.
A maszk, álarc, stb. viselését kizárólag akkor venném figyelembe, ha viselője bűncselekményt követ el. Ez esetben a büntetés tételét duplájára emelném.
Hálás vagyok viszont azért, hogy a törvény megengedi, hogy egyedül közügyben vélemény nyílvánítás céljából összejövetelt tarthassak. Csak arra kell vigyáznom, nehogy egy cserkészcsapat csatlakozzon egyenruhában, mert akkor szétrúgom a seggüket.