Én Érsekújváron nyitottam, a magyarul tudó kolléga épp nem volt ott, de a másikkal angolul kb fél óra alatt megvolt simán. A netbankjuk fényévekkel körözi a magyar bankokét, a bróker felületük viszont őskövület, de ennek legalább van (részben) magyar felülete. S az ügyfélkezelésre sincs eddig panaszom, pl. az értékpapírszámlát később, online nyitottam s jó pár napig nem léptem be online mert hirtelen nem találtam a jelszót, s annyira nem is volt égető. Aztán magyarul hívtak telefonon, s miután vázoltam a helyzetet segített, hogy merre keressem a jelszót. S meg is lett... :) (Azért a Google Translate nem árt néha, pl. a netbankos üzenetek csak szlovákul jönnek, de teljesen jól fordítja a Google.)
Kérdés: As a Hungarian citizen and resident (no address in Slovakia), I am considering opening an EUR account at your bank. What documents are needed to do this and do I need to schedule an appointment or can I just go to your Komárno branch during opening hours?
Válasz:
thank You for Your interest of the services of Fio banka, a. s., pobočka zahraničnej banky. A Hungarian citizen can open a personal account in person by visiting any Fio bank branch and presenting an identity card, residence card and tax card. You can open a personal account with Your personal visit at the Komárno Fio bank branch during the opening hours. All documents and contracts are only in Slovak language
Ha magyarul írtál akkor lehet, hogy csak annyi, hogy a magyarul tudó munkatárs épp szabin van. Ha jól sejtem egy ember tud magyarul az érsekújvári fiókban s hozzá van "bekötve" a magyar weblap. Próbáld a központi elérhetőséget angolul. (Vagy Google Translate.)
Visszatérve egy kicsit a korábbi off külföldi bankszámla témára, csökkenti a FIOba vetett bizalmam, hogy a magyar weblapon szereplő telefonszámot nem veszik fel, az emailre nem válaszolnak...
Szintén. Én sem használtam, mert a versenytársak által adott szólgaltatasok nekem elegek voltak. Néhány probatranzakciot csináltam az elején. Be és kiutalas, meg párszor online kisosszegu euros vásárlás, váltás.
Váltásban néztem, nem volt (nekem) versenykepes az árfolyamok.
Ami meg lehet, az a magyar szabályozás változása. Van nekik egy reszvenyindex alapú alszamlajuk. Lehet ez bonyolította meg.
Onnan nekem eltűnt az öt eurom, amit bónuszként kaptam.
(bocs a hülye hibákért, telefonról írok és lusta vagyok javítani)
Én most kaptam. Nem sokat használtam, az elején begyűjtöttem némi bónuszt, aztán még átfuttattam rajta egyszer kb. 1000€-t, azóta semmi. Amit indoklásnak írnak, abban semmi nincs, annyit ír a T&C, hogy (ahogy mindenhol, természetesen) megfelelő idővel előbb szólva bármikor joguk van megszüntetni a szerződést. Végül is érthető a részükről, ha megszabadulnak a nemhasználóktól, mi meg szintén kibírjuk nélkülük :-)
Kaptam tegnap egy levelet a Vividtől, hogy bezárják az accountom két hónap múlva. A regisztráció után nem használtam egyáltalán, szóval lehet, hogy ezért, bár indoklás nincs benne. Más is járt hasonlóan?
Ha a belföldi számláról is ingyen utalsz, kihagyható az államkincstár. Illetve forintot ugyanannyiért utalsz külföldre is, mint belföldre mióta csatlakoztunk az unióhoz.
Az államkincstári ingyenes befizetésekre mondtam volna a DKJ-s befizetést két hétre, de ma már csak októberi papírokat lehetett venni.
ja bocs, most olvastam, hogy még váltani kell a forintot eurora. Akkor a revolut premium. A revolut egy kicsit jobban vált, mint a wise. A litván számlaszámra is ingyen utalsz forintot.
Mi az Erstében váltottunk át mindent, összegyűjtöttük egy számlára, és egy utalással ment el, így nem volt annyira jelentős összeg. Drágább volt, mint a wise, de nem volt türelmem apránként szórakozni vele.
Mi az osztrák mellett döntöttünk, nekünk megéri a 8 EUR-t. Igaz, mi kihasználjuk a 100.000 EUR-t. A szlovákot én nem tudtam akkoriban, de most sem vonz annyira, valahogy "sógoréknál" nagyobb biztonságban érzem. (de ez teljesen szubjektív)
Kisebb összegeket a bunq-on, wise-on és Revoluton tartunk, illetve ezeket használom fizetésre is külföldön illetve a fiam költségeit is ezekről fedezzük, a BKS-t nem használom online vagy üzletben. (ellenben pénzt lehetne vele ingyen kivenni EUR automatából korlátozás nélkül, erre lehet még szükség)