Egyetértek. Az orvosnak ahhoz fűződjön anyagi érdeke, hogy az emberek egészségesek, gyógyultak legyenek. Ehhez mérten kellene fizetést kapniuk. Elvileg még egy TV szerelőnek is akkor fizetnek ha jól megcsinálja a készüléket.
Kevés rendszer lehet, amivel nem lehet visszaélni. Szerintem a legendás rendszert kéne alkalmazni, mikor addig fizettek az emberek, amíg egészségesek voltak, egyébként nem. Az orvos érdeke nem a "gyógyítás", hanem az egészség fenntartása volt.
Szerintem az a jó ha olyan a rendszer, hogy ha a kórházakban jelen van a nyugati és keleti orvoslás is és a beteg választhat és az orvosok konzultálnak egymással a beteg érdekében. Én magyar kórházba biztos nem megyek többet, legfeljebb ha nem fogok tudni magamról is visznek. Undorító az az embertelen, pénzéhes bánásmód amit tapasztaltam.
Nyilván, hogy az életszínvonal, életminőség és az élettartam között van összefüggés. Ha egy országban jobban élnek az emberek akkor van pénzük minőségi, egészséges élelmiszerekre, vagy idejük sportolni, pihenni. Addig még a nyomorúságos körülmények között élő embertársainknak erre nincs lehetőségük. Aztán az orvosi ellátás: Mind a nyugati orvoslás, mind a keleti orvoslás pénzbe kerül. Vagy az egészségbiztosítóknak fizetnek az emberek, vagy közvetlenül a kórháznak, orvosnak. Tehát ahol anyagilag jobban élnek az emberek, bizony előnyben vannak.
A Himalája távoli hegyeiben, Nyugat-Pakisztán, India és Kína között van egy kicsiny királyság, melyet Hunzának hívnak. Az ott élő emberek híresek hihetetlenül hosszú életükről és jó egészségükről. A hunzakutoknál nem ritka a száz év fölötti kor – vannak, akik százhúsz évnél is többet élnek.
Az Óperenciás tengeren innen, az üveghegyen is túl, ahol a kurtamarkú falac túr, volt egyszer egy király....
Hát ez kb. ilyen. Szájról szájra terjed, a népmesei vonulat itt is felfedezhető. :-D
csomorika 2006-02-19 21:34:12 4683 Te az arzénes sztorit hallottad? Nekem is azt mondták. Otto ciánról írt. A hunzák meg fönt az Andokban azt eszik, az olajával főznek, magukra kenik, és ismeretlen náluk a rák. Innét indult a kutatás. Volt kísérlet, minden. Mégsem engedték. Mondom, olvass! Ne vagdalkozz olyasmivel, amiről még nem is hallottál- és még én is keveset. Néhány nap múlva már sokkal többet tudok majd.