Az a baj, hogy eléggé komplex kérdés ahhoz, hogy mindenki mást hozzon ki belőle attól függően, hogy ki mit hagy ki és mit rak bele :)
Múltkor meg volt egy cikk pont az indexen, hogy azért lényegesen jobb az elektromos autók össz CO2 kibocsátása. Nyilván függ az adott ország energia mixétől is.
Valoban ezert erdemes... Nekem oriasi kulonbseget eredmenyezett a tavaly tavaszi frissites, amint Lewes irta vegre engedelyezte az automata savvaltast is es sokkal jobban tartja a savot olyan utakon is ahol a hianyos/rosszabbul lathato vonalak miatt az elso szoftverrel (2017. aprilis) eldobta... Nekem se akartak megcsinalni ingyen (pedig azert szerintem is illene) csak miutan kifizettem 140 eurot erte, de megerte...
Az tény, hogy ezért szeretik a Teslát. Az autó nagy része szoftver és ők tényleg kiadják a frissítést az autóra mint ahogy a windowsra is kapsz update-et azután, hogy megvetted.
Az amcsi oldalakon, műsorokban szoktak is anyázni a német prémium gyártókra, hogy mennyire bénák szoftverben (a hazai CD mekkora állatorvosi ló ebből a szempontból) és a Tesla fényévekkel előrébb van náluk.
Ez a térkép is. Van 3 év ingyenes térkép de menj be frissíteni a szalonba. WTF? Akkor ne adjon térkép frissítést vagy ha ad akkor akadjon rá az autó az otthoni wifire és töltse le maga.
Tök jó lenne például, hogy az autó magától váltana sávot, ha indexelek. Ez például egy olyan feature, amit újabban raktak bele. De gondolom van más újdonság is.
Elég zavaró, hogy ha ma venném meg az autót, akkor többet tudna szoftveresen, mint a régebben vásárolt, az ára meg ugyanaz.
Rossz szervízbe jársz :). Én is kérdeztem a Wallist, ugyanezt mondták... A Bavarian Classicsban pedig szó nélkül mindent frissítettek ingyen és még fánkot és kávét is kaptam...
Ha minden működik jól miért akarsz frissíteni? Elkeféljenek valami az új szoftverrel? Egyedül a Driving Assistant Plus-nál látom értelmét mert ott esetleg javítottak az algoritmuson.
Hát igen, májusban én is megyek szervizbe (olajcsere), kértem szoftver-frissítést, és visszadobták azzal, hogy a BMW központilag csak olyan frissítést engedélyez, ami valami elismert hibát javít...
János! Májusban megyek szervízbe Érdre, szerinted van értelme felrakatni velük az új szoftvert (ebben az esetben megint mennem kel hozzád) és a térképet? Van érdemi változás a korábbiakhoz képest (mindkettő esetében)?
Eleve miért nem lehet ezt publikussá tenni? Főleg, hogy az autó nézi az érvényességet. Én is végigfutottam magamban ezeket a köröket, hogy most miért is menjek be a BMW-be egy térkép frissítésért a 2019-ben.
Az autóm németbe van regisztrálva, de az elvi 3-éves ingyenes frissítés ellenére kellett vennem Map Update csomagot, hogy le tudjak szedni térképet a CD portálon hivatkozott download manager-el.
Nem értem, ha van már 2019-2-es térkép is, ezt hivatalosan miért nem ajánlja fel? Link esetleg? a 2019-1-es link nem jó, a portál regisztrációt szeretne 20 dollálért...