Sajnos a fos netbankjuk nem érhető el, gyakori a hiba, most be se lehet lépni, előre nem is tájékoztatnak karbantartásról, nagyon instabil az info rendszere, ritka szar bank!
Eszem ágában sincs beszedetni. Inkább átutalom magam, az a biztos. Az ÁSZF miatt meg nem fogok panaszkodni, csak meglepett, s már azt hittem, én vagyok a fogalmatlan.
Jobban aggaszt jelenleg, hogy e pillanatban sincs elszámolva a havi forduló.
Nagyobb kétségek nélkül ki merem jelenteni, hogy a Cetelemé a legrosszabb ügyfélszolgálat és informatika a magyarországi bankok között, talán csak a Takarékbanké az ami alulmúlja.
Az egyetlen ok amiért még használom őket, hogy az övéké az egyetlen hitelkártya mely mindenre adja az 1%-os visszatérítést.
Lényeg a lényeg, a hitelszámla terhére nem lehet csoportos beszedést megadni, mert visszadobják, személyes tapasztalat. Persze lehet az MNB-nél jelenteni az ÁSZFjüket csak kérdés van-e értelme.
Javára pedig nem érdemes mert csak a fizetendő minimum összeget szedik be, a többire meg ketyeg a kamat.
Én javasolnám, hogy hívd fel az ügyfélszolgálatot és kérdezz rá. Elnézve a Cetelem informatikáját nekem erős kétségeim vannak afelöl, hogy ezt le tudják szűrni és automatikusan küldik a kártyát.
Remélem, nincs gikszer. De tény, hogy nincsenek a helyzet magaslatán.
Az igénylésben a feleségem társkártyásként vett részt, így neki is mindent be kellett nyújtania, így munkáltatóit is. Egy későbbi ügyfélszolgálati hívás során mégis az derült ki, hogy a rendszerükben a korábbi munkahelye szerepel, ahonnan már 4 éve eljött. Gondolom, egy régi áruhitelnél kerültek be az adatai, és nem frissítették.
Én meg kiszúrtam az ÁSZF-ben ezt:
"4.2. [Felhatalmazás beszedési megbízásra a Hitelszámla terhére
A Főkártyabirtokos, vagy az Adóstárs-Társkártyabirtokos a Bank által meghatározott feltételek mellett írásban, elektronikus úton, illetve telefonon adott felhatalmazása alapján, a kedvezményezett – a Bankkal történt megállapodás szerint – beszedési megbízást nyújthat be a Hitelszámla terhére."
Fel is hívtam az ügyfélszolgálatot, hogy miként tudok csoportos beszedést beállítani a HK-ra, mivel a netbankban erre nem látok lehetőséget. Elmondja a hölgy, hogy a saját bankomnál tudok benyújtani meghatalmazást, hogy a Cetelem beszedhesse a törlesztőt. Mondom, de hát itt azt írják, a Hitelszámla terhére, nem a javára történik a beszedés... Némi szócsata után: oké, kivizsgálják. Erre nemrég jött egy vaskos boríték, benne a papírokkal, amit benyújthatok a bankomhoz, hogy beszedhessék a HK törlesztőt. He???
Most valóban én értek valamit kurvára félre, vagy az ÁSZF megfogalmazása vacak, netán ők ennyire inkompetensek a saját ÁSZF-jüket illetően?
Nálam sem zártak még, viszont tegnap megörültem az extra visszatérítésnek, fel is töltöttem az egyenlegemet a keret összegéig, majd mára "eltűnt" a számláról 2980ft. Legalábbis az egyenleg ennyivel kevesebbet mutat. Kerestem ilyen díjtételt, de nem találtam. Remélem a kivonatból majd kiderül mire ment el a pénz. :) Szóval valami biztosan folyik a háttérben, lehet valami gixxer van, azért nem sikerült még zárni.
Ők tudják, h melyik kártyák a rosszak és automatikusan küldik a jót? Nekem január végével jár le a régi és decemberi lejárattal küldték az újat. Alapból azonos hónapban kéne, h lejárjon az új is. Már ez is fura volt. Én még nem aktiváltam.
Elvileg csak várnom kell és hamarosan jön egy új kártya?
A naptár szerint 2022. január 20-án van zárás. Ma már 21-e van, mégse látom még, hogy megtörtént volna a zárás. Mikor jelenik ez meg a netbank felületén? Ez lenne az első zárásom a Cetelemnél, tapasztalatlan vagyok még itt.
Most nézzetek rá, záráskor én kaptam valami extra visszatérítést, kb. 4000 Ft-ot, lehet, hogy most tették rendbe a november-decemberi promóciókat. (Mondjuk én a Black Friday-t megkaptam novemberben.) Viszont a számlatörténetben nem látom a pluszt, talán majd a kivonatban, ha elérhető lesz.
Aki mostanában kap, kapott cserehitelkártyát NE aktiválja!
Ugyanis hibás kártyákat küldtek ki és ezeket bár látszólag aktiválja a rendszer a gyakorlatban nem lesznek használhatóak és várnia kell kb 2 hetet mire az új már jó kártyát kiküldik és addig gyakorlatilag nem tud hozzáférni a kártya mögött lévő pénzhez.
Személyes tapasztalat, több ügyintéző is megerősítette és a "legszebb", hogy erre sem a weboldalon, sem az automata aktiváló menüben nem hívták fel a figyelmemet, hogy gond van, ne aktiváljam be a cserekártyát.
A korábbi gyakorlattól eltérően a promóció nem extra visszatérítést jelent, hanem csak könnyebbséget, hogy elérd a max visszatérítést. A max visszatérítés a promocióval együtt is csak max a hitelkeret 1%-a.
Úgyhogy ezeket a promóciókat nem lesz érdemes (legalábbis nekem) kihasználni.
Köszi. Elektronikus kivonatot kérek, akkor gondolom, nem kapok ilyet. Sebaj.
A legutóbbi tranzakciókra (január 5. és 8. között) 5% visszatérítést írt jóvá a bank. Nem találok erre vonatkozó infót. Ez az első kártyaciklusunk, december végén jöttek meg a kártyák. Mi lehet az oka a kiemelt visszatérítésnek?
Gondolom hamarosan jönni fog az aktuális havi kivonattal. Mi most igényeltünk kártyát a feleségemnek, azzal együtt jött, ezért kaphattuk meg hamarabb. De ha nincs más, nyomtasd ki a képet. :)