Na. Folytatva a témát...vegák simán rádobják a tésztára és eszik...ha nem vega akkor csirkemell arra dobva és tészta.....aztán rakott tészta is mehet....hússal hús nélkül is....lasagne is ok...mindenki meglátja ahogy szereti...ami nekünk fontos a gyorsaság.....volt már olyan hogy vendég hirtelen bejelentkezett ...uhh....melóbóbból haza szaladtunk.....rakkott tészta de azonnal....mire megjöttek minden kész volt.... szóval....csak ötletesen....
Nagyon jogos a kérdés. Mi is próbáltuk. Van remek gép hozzá csak ugye uhh... a főzésnél a végeredmény....mint a takony úgy nézett ki ... Próbáld ki lehet neked jobban sikerül....nem tudom
Andrea kérésére megpróbálom felvázolni az olaszos paradicsomos cukkini receptjét. Ahogy írtam a másik topicban mi nagy mennyiségben gyártottuk korábban mivel nagyon megkönnyíti a főzést leginkább a gyermekem számára mert ő nem éppen a fakanál ördöge. Ha már a nem kevés munka után a polcon áll a szósz az üvegekben 15 perc alatt is tudunk egy ételt elkészíteni.
Egy elnagyolt receptet tudok adni mert mi is csak ez alapján dolgozunk. Nyilván kell cukkini. Nem gond ha nagyok csak ne ne legyen fás. Sőt általában nagyokból csináljuk.
Most jön a neheze. Kiszednük kanállal a magokat ügyesen és pici kockákra vágjuk a cukkinit. Ne legyen nagyobb 5 mm nél. Ha kisebb az még jobb. Hát....nem kis munka.....miután ezzel végeztünk és megittunk 3 sört is mert anélkül nem menne.....hagymát dinsztelünk aztán a cukkinit rádobjuk és puhára dinszteljük azt is. Ekkor ráöntjük a paradicsomos szószt vagy nem is tudom minek nevezzem- mi a saját kecsapunkat használjuk-a lényeg hogy egyszerűen csinálunk egy olaszos ízvilágot oreganó bazsalikom kakukkfű stb. Aki érti az tudja miről beszélek. Összerottyantjuk aztán mehet az üvegbe. Kivételesen nem kicsi üveget használunk mert nem gond az ha több hiszen a tészta felszívja. Na szóval száraz dunszt kb ennyi.
De a lényeg most jön.
Hogyan használjuk fel?
Mindjárt írom csak ezt elküldöm mert ha elvész az írásom hülyét kapok
Mélyebb, mint a decis pohárka, jó sokat össze lehet zsúfolni egy rekeszben. Azokhoz jó, amit kint a szabadban lehet nevelni, hogy időt nyerjünk, míg felszabadul egy ágyás. Lakásba szerintem nem való, ha nincs rekeszben egymáshoz szorítva, oldalról is kiszárad. Ha nedves, hamar elkorhad.
Én már nem is tudom nyomon követni a recepteket. A párom szinte minden alkalommal más recept alapján süti a kenyeret. Lenyúlja a sörömet hiszen azzal is lehet dolgozni......bár a zsúrkenyér annyira bejött hogy ezen nem nagyon változtat. Ha sikerül teszek még fel képet.
Nem eppen a kertből jutottak az alábbi zsúrkenyerek a konyhába hanem a sütőből. Olyan kedvenc lett hogy Húsvét után is süti a párom. Gyerekek imádják. Hát mi is.
Az van, hogy ha akárhova nyúlok sehol nincs semmi, akkor sajnos menni kell. Viszont az óvintézkedéseket komolyan veszem. Ami talán a legfontosabb és egy szó sem esik róla, az immunrendszeremet is tőlem telhetően karban tartom.
Jó egészséget kívánok neked is, és minden kedves fórumozónak! Jó kertészkedést! :)
A céklával azonos faj, nyilván a nyavalyái is hasonlóak.
Egyszer egy csomó levele leszáradt, valami gombabetegség lehetett, de attól még lett elég répa. Biztos lehetett volna nagyobb termés is, de így is jó lett.
Nem késő, tavaly ápr. 30-án vetettem vécépapír hengerbe, mert a helyén még más növény volt. Jobb lenne helybe, de az nem ment. Még idén se vetettem el, valószínűleg a tavalyi megoldás lesz most is. Anyósom is gyűjti a hengereket.
A férjem az Őrségben evett hasonlót, az mézzel készült. Enni kell a cukorrépát, úgyhogy én most azzal cukroztam. A tésztája a neten talált tiroli rétes, ez a recept volt a legszimpatikusabb: