http://www.origo.hu/sport/jegkorong/20111218-magyarroman-himnuszbotrany-egy-csikszeredai-hokimeccsen.html Romániában alaposan felborzolta a kedélyeket, hogy az Euro Ice-hockey Challenge elnevezésű csíkszeredai jégkorongtorna pénteki román-magyar mérkőzése előtt a román válogatott - többségükben magyar nemzetiségű - tagjai némán hallgatták végig a román himnuszt, viszont a magyar csapattal együtt énekelték a magyar himnuszt, és a mérkőzés végén elénekelték a székely himnuszt is, amely spontán módon tört fel a lelátókon. - Én azt mondom, jól tették a fiúk, büszke vagyok rájuk!
Janics Natasának Magyarország a választott hazája, 12 éve it edz, magyar állampolgárságot kért és kapott, állampolgársági esküt tett, ne keverd a székely hokisokkal, akik beleszülettek Oláhország bugázott területeibe, és akik azért a román válogatottban játszanak, mert román állampolgárok születésük óta, és Oláhországban élnek, valamint az ilyen tulajdonságú oláhországi játékosok közül ők a legjobbak Tom Skinner kapitány szerint. Nem almát hasonlítasz a körtéhez, hanem csattogós falepkét.
Ha kizárják őket, akkor azzal a román válogatottnak annyi, nincs utánpótlásban és felnőttben sem olyan és annyi játékosuk, akivel lehetene bármi esélyük is minimális sikerekre. Pontosabban egy van, aki még most is beférne, a 37 éves Ioan Timaru, de ő sem a jövő embere már. A román sportvezetők sem ellenségei azért egykori sikersportáguknak, mert a jelenlegi állapotok szerint az erdélyi játékosok kizárása egyet jelentene a válogatott halálával. Másrészt, szerintem a székely legények sem hullajtanának túl sok könnyet azért, ha eltiltják őket a román nemzeti csapattól.
"nem markolják fel a válogatottságért járó extra lóvét"
Ezredszer nyögi be valami mammonhitű a válogatottsággal járó ún. extra lóvét.
Látszik, hogy soha életedben nem sportoltál semmit, de még sporthíreket sem szoktál olvasni, csak zabálod a chipset a szappanoperák meg a valóságsó előtt.
Egy lovat kapnak részletekben a válogatott játékosok a hokinál jóval pénzesebb sportágakban is, örülnek, ha az utazásukat kifizeti a szövetség. Ez alól legfeljebb az igazán nagy tétre menő meccsek a kivételek, pl. VB vagy az arra kijutásról döntő ki-ki meccs, de egy barátságos meccsért vagy tornáért elhiheted, hogy túróst sem kapnak, esetleg egy oklevelet vagy egy sárgaréz kupát, ha megnyerik.
Ha már a pénz irányába terelsz egy erkölcsi kérdést, legalább ne írnál faszságot, mert így erősen huszonhárommilliózós bűze van a hozzászólásodnak.
és aszem itt abba is hagyhatod a személyeskedést, én sem minősítgettem a te erkölcseidet, bármennyire is megvan róluk a véleményem
maradjunk annyiban, hogy szerinted gerincesek, szerintem meg gerinctelen taplók, mitől persze még lehetnek istentelenül nagy és jó magyarok amúgy
viselkedni viszont megtaníthatná őket valaki, hogy még annál is nagyobb és jobb magyarok legyenek, mint amennyire most azok - természetesen kizárólagt az én igen szerény és roppant partikuláris véleményem szerint
Az, hogy te mit tekintesz gerincességnek, a te egyéni szocproblémád. Láthatóan fingod nincs a fogalom jelentéséről, így használata a te szádból teljesen indifferens dolog.
elénekled a románt: ez tiszta, ez illik egy sporteseményhez, felülemelkedsz a politikai aspektuson
nem énekelsz semmit: ez a megúszós verzió, de hát egy ősbukarestinek sem kötelező énekelni, nem lehetett mindenki énekkaros
elénekled a románt és a magyart: megadod a tiszteletet a meznek, ami rajtad van, és ezen túl kifejezel valami mást is - ez már necces, mert ugye mi jön ezután? elveszed a bírótól a sípot?
csak a magyart énekled: ez akkor ott kb. a válogatott elárulása, nálam azonnali lecseréléssel járna
ó cica, olyan tökmindegy, hogy nekem mi a véleményem ezekről
ezzel szemben az én gerincemmel spec. nincs baj, mert én nem venném fel egy általam rühellt állam címeres mezét extra lóvéért, de sőt nem is játszanék az általam preferált állam ellen, hogy esetleg az általam rühellt államnak szerezzek dicsőséget
ugyan, cica, te is tudod, én is tudom, hol kezdődik a gerincesség, hát nem ott, hogy felmarkolom a zsét és aztán szembeköpöm azt, akitől kapom (illetve lehet, hogy nálad ez belefér, nálam spec. nem)
a gerincesség az én igen szerény és partikuláris véleményem szerint valahol ott kezdődik, hogy ha rühellek valakit, akkor nem játszom a csapatában és nincs az a pénz, amiért ott játsszak
ezek a józsik lehet hogy kiváló magyarok, akiket szétefeszít a magyarságuk (egésségükre!), de egyúttal ritka nagy gerinctelen taplók is, mert ha annyira rühellik a románokat, akkor mijafaxért mentek el válogatottba és viselték a rühellt állam mezét
persze az is lehet, hogy az államot rühellik, de az extra stexet meg juttatásokat már nem annyira, és ezek szerint van az a pénz, amiért a legkiválóbb magyaroknak is korpásodik a hajuk, hiszen már a régi rómaiak is megmondták, hogy pecunia non olet
Vagy határmenti falucskából származó szerb nemzetiségű sportoló, akit bánt, hogy a falucskáját nem csatolták Szerbiához, szerb himnuszt énekelne a magyar-szerb meccs előtt, a magyar válogatott tagjaként?
Amúgy a székely játékosok kifejezték identitásukat, ezzel igazából nincs gond. A helyzet valóban speciális annyiban, hogy ők nem honosított játékosok, hanem a szülőföldjüket a felmenőikkel együtt akaratuk ellenére csatolták egy olyan államhoz, ami az utóbbi évtizedekben igencsak barátságtalan politikát folytatott velük szemben. Tehát nem kell elvárni tőlük a román identitást. Szerintem elénekelhették volna a román himnusz is, tekintve, hogy Románia válogatottja, de nem tragédia, hogy nem tették. A románok örülhetnének az eredménynek: jogosabb lenne a felháborodásuk, ha passzolták volna a meccset, mondván, nem hajlandóak magyarok ellen játszani Románia színeiben. Mondjuk, én nem akadnék ki azon sem, ha a sbábok a német himnuszt énekelnék, vagy a zsidók a hatikvát, ha utána mégis megnyerik nekünk a meccset, vagy legalábbis mindent megtennének érte.
Az elfojtott indulatok 90 év után is felszínre törnek...
Ez van, és ez lesz, amíg magyar/székely él az elcsatolt területeken.
A békének sosem a meghunyászkodás volt az alapja, hanem a kölcsönös megegyezés.
A kölcsönös megegyezés viszont a mai napig várat magára, és ennek egyesek számára kínos mellékhatásai a legkellemetlenebb időpontokban fognak felszínre törni, aztán lehet róluk topikikat nyitni.
Érezni lehet, hogy a jelenlegi világrendet garantáló erők agonizálnak.
És ezek nélkül az erőszakos erők nélkül már egy másik realitás fog kibontakozni.
Hogy számunkra jobb-e vagy roszabb az tőlünk fog függeni.
Örömmel értesültem erről a hírről, ami nem botrány (legfeljebb a románoknak), hanem a magyar összetartozás megnyilvánulása.
A románok meg csak hallgassanak és próbálják meg lenyelni, és hozzászokni, hogy a jövőben is lehetnek ilyen esetek, hiszen az egységesülő(?) EU-ban senkinek semmi kifogása nem lehet az ellen, ha megvallja etnikai hovatartozását (v.ö.: nekünk, magyaroknak Erdély elrablását kell eltűrnünk, úgyhogy mégegyszer üzenem nekik, hogy csönd legyen!)