Hadd ne fejtsem ki, milyen apró különbség volt a bajnok és későbbi BL-döntős Sampdoria oda-visszavágós megszorítása és a tét nélküli meccs az EL-ből és (jó eséllyel)a bajnokságból is kieső genovaiak legyőzése között, vagy a mostani bolgár, szlovák, svéd topcsapatok elleni párharcok és mondjuk a Honvédnál maradva 89-ben a jugoszláv (nem szerb vagy horvát vagy bosnyák) bajnok kiverése vagy a Fradi Real elleni döntetlenje, az Anderlecht kiverése, vagy a Newcastle legyőzése között. Attól tartok, hogy nem érdemes erről beszélgetni, mert ha szerinted a klubcsapataink olyan erőt képviselnek, mint a 90-es években, akkor nincs értelme a további diskurzusnak.
Igen, az erőnlét, a tempó nyilván sokat javult. Csak ez kicsit olyan, mint mikor nagyanyámnak kell elmagyaráznom, hogy attól, hogy a háború romjaihoz képest a kommunizmus alatt fejlődött az ország, az nem azt jelenti, hogy az klassz dolog volt, mert ha egy picit nugatabbra tekint, akkor láthatja, hogy mások, hasonló romokból a többszörösét építették fel. Tehát érdemlegesen fejlődésről beszélni csak a környezet viszonylatában lehetséges, ilyen szempontból pedig tetemes lett a lemaradásunk.
De mesélhetsz arról, hogy hol vannak most a magyar bajnokságban az épkézláb magyar csatárok (mint a 90-es évekből pl. Vincze Pilu, Horváth Feri, Fodor Imi), vagy a légiósok között - Szalait is beleértve - hol vannak Kiprich vagy Kovács Kálmán hatékonyságú csatáraink.
Legpörgősebbek Szisztematikus grammatika Törzsasztal-játékok, 12:47 Való Világ 2010 TV&Rádió, 13:21 Abortuszellenes kampányt indít a kormány A PoliDili, 13:17 Feminista topik A PoliDili, 13:19 Akié legtovább az utolsó hsz., az nyert Törzsasztal-játékok, 12:55 Újra elmeszelte az AB a különadót A PoliDili, 13:21 Feyd-Rautha szerint régen jobb volt! Drukkerkocsma, 13:21 A három muskétás Képes-játékok, 13:21 Mondj ennél egy számmal nagyobbat! Törzsasztal-játékok, 12:22 Retorikai mesterkurzus Közélet, 13:19
Múlt ősszel voltam az MTK pályán a hazai tribünön, egy idősebb úriember volt aki kezdte az MTK, MTK, MTK... rigmust, komolyan megismertem már a hangját, annyit hallottam a tv-ben.
Erről jut eszembe, van egy faszi, közvetítésekben csak az ő hangját lehet hallani. Üvölti a Hajrá Vasast, de volt egy MTK-s is, ugyanúgy egyedül, viszont mostanában nem hallani lehet feldobta, mint Kazimir Károly:)
Egyszer egy nagyon kedves Vasas-drukker barátomat kisértem el, hát hova máshova, bazdmeg, egy Ny1háza-Vasasra, valamikor a 2000-s évek nagyon elején. Nyert a Vasas, talán 2-1-re, az ő góljával. De valami akkora gólt ragasztott, akkor kellett volna abbahagynia.
A meccs slusszpoénja: megszámoltam. Velem együtt 12-n voltunk a vendégszektorban:)
Emlékszem egy '94. tavaszi magyar-horvátra a második Verebes-érából, a horvátok akkor még nem nagyon indultak el fölfelé, ez 2-2 lett és Kereszturi rúgta a két gólt, de úgy, hogy minden horvát védőt gyomorszájon vágott.
Emlékszem, régen a Shell által szponzorált "Foci angol módra" c. műsor volt az egyetlen, amelyben betekintést ynerhettünk a ködös Albion labdarúgásába. Mindig FA kupa meccsek összefoglalóit adták.
Volt egy Pool meccs, amikor gólt rúgtak a vörösök,a riporter pedig így kommentálta: "És nézzék, a 85. percben becserélt Kozma megy oda elsőnek gratulálni!"
Erről jut eszembe a Magyar Válogatott topic remekművének idevonatkozó sora, a híres Anglia-Magyarország közvetítésről:
"A Sky Sport kamerája hosszasan mutatja a lelátón helyet foglaló Kozma Istvánt, a Liverpool legendás magyar játékosát. Az angol drukkerek sportszerűen, felállva tapsolják a legendát! Eközben a maroknyi magyar szurkolócsapat kórusban kezdi el kiabálni Bácsi Sanyi nevét, mire az "öreg" heves melegítésbe kezd, mely nála a pacalpörkölttel történő idilli kapcsolat időleges megszakítását jelenti."
Nagyon sokat hezitáltam, hogy Kiskapa, vagy Tamási Bende kezdjen.
Miki meg, Istenem, hát nem az eszéért szerettük Újpesten. Olyan hidroglóbusz típus volt, mint Bodonyi. Lehajtotta a fejét, a súly meg csak úgy repítette előre.