Az alkotmánytervezet négy részből áll. Az első fejezet címe még kérdéses: vagy a Nemzeti hitvallás, vagy a Nemzeti nyilatkozat címet viseli majd. Ezt követi az Alapvetés című rész, amely egyebek mellett rögzíti, hogy hazánk neve Magyarország; majd a Szabadság és felelősség címet viselő fejezet következik az alapjogok és kötelezettségek felsorolásával; a negyedik rész Az állam, amely az államszervezetről szól.
A baj az, hogy nincsenek forradalmi idők, csak bazi nagy válság van, ennyivel rosszabb a helyzet '89-nél. Nem tudom a Fidesz és 0rbán tudatában vannak-e annak mit is csinálnak. Még a '89-es alkotmány is nagyon fiatalka volt, erre máris itt az utóda, amelyet a fél ország nem is tekint a magáénak (a Fidesz 52,71%-ot szerzett tavaly áprilisban). Nem mintha bárki is nagyon törekedett volna a konszenzusra. Terelésnek és parasztvakításnak kicsit durva alkotmányozni, persze gondolom 0rbán 20 éve dédelgetett vágyai és jól megőrzött sérelmei is szerepet játszanak. De ez még talán mindig nem a mélypont.
Húsvét ugyan már, az ÚJ NEMEZETI ALKOTMÁNY ünnepe lesz! Kit érdekel hogy valaki feltámadott a 3. napon és társai, na jó mellékesen, mivel deklaráltan Keresztyének vagyunk, így megünnepeljük, de a fontossági sorrend az megvan4
Hibásan másoltak be néhány cikkelyt a készülő alkotmánytervezetbe 2011. március 10. 18:00 Schmitt Petronella, az Alkotmányelőkészítő Bizottság titkárának közleménye szerint az új Alkotmány W cikkelye helyesen: " A vérbulcsúkat és a jenőket a köztársasági elnök[...] Bővebben!Tovább »
Előrebocsátom, hogy nem értek az alkotmányjoghoz. Épp ezért érzem magam feljogosítva, hogy Pozsgay Imréhez, Szájer Józsefhez, valamint nyolcmillió polgártársamhoz hasonlóan elmondjam a véleményemet a Fidesz-KDNP alkotmánytervezetéről . A Hülyék Alkotmánya ebben a[...] Bővebben!Tovább »
kabe en is igy vagyok vele eloszor es utoljara 1989-ben mentem el marc-15-i unnepsegre se elotte se utana. Inkabb megneztem a TV-en a Koszivu ember fiait , ha adjak, vagy videon, vagy majd most Gardonyitol a Lampast .
Az is lehet, hogy így akarják serkenteni a népszaporulatot. A gyerkeidnek alkotmányos kötelességük lesz öregkorodban gondoskodni rólad, tehát megéri minél több gyereket vállalni. Különben sem lehet tudni mire lesz majd elég a nyugdíjad.