Keresés

Részletes keresés

Zegzug Creative Commons License 2021.12.31 0 0 1404

Sok éve, amikor rátaláltam a nem sokkal azelőtt született, még ismeretlen, apró kis Gránit bankra és egyik korai ügyfelükként náluk nyitottam számlát, akkor nekem Demján Sándor neve jelentette a bizodalmat. Utána még inkább megerősítette a bizalmam a bank irányába, amikor a Magyar Állam is bevásárolta magát. Nem követtem utána folyamatosan a tulajdonosi arányok változásait, csak később láttam, hogy idővel Hegedűs Éva lett a főrészvényes, aki számomra végig egyedüliként a bank arca volt és szimpatikus mind a személye, mind az a felívelő pálya, amit vezetésével a Gránit bank mutatott, szépen gyarapítva a bankot, növelve elismertségét. Most e legújabb tulajdonosi átrendeződést is üdvözlöm, mivel számomra kiemelten fontos, hogy magyar tulajdonban marad a bank, ami szerencsére e tranzakcióval biztosított. Örülök annak is, hogy Hegedűs Éva továbbra is elnökként irányítja.Elmondhatom, hogy ennyi év alatt csak pozitív tapasztalataim voltak a bank felé minden értelemben, sok ismerősnek szívből ajánlottam. Úgyhogy az eddig tapasztalt szellemiség, hozzáállás folytatását remélem és minden érintettnek sok sikert, további gyarapodást kívánok a jövőben is!

Előzmény: card ki card (1399)
FOMA Creative Commons License 2021.12.30 0 0 1403

Én eddig sem, de ezután még jobban ráhajtok.:-)

Előzmény: JeeEm (1401)
FOMA Creative Commons License 2021.12.30 0 0 1402

Összedobtuk a rávalót, hogy meg tudjon állni a saját lábán a család...

JeeEm Creative Commons License 2021.12.30 0 0 1401

Eddig kíméltem a Gránitot, hogy ne legyek teljesen ráfizetéses ügyfél nekik, azt hiszem ennek vége :)

nyman Creative Commons License 2021.12.30 0 0 1400

Én is most olvastam. 

A CSOK intézéssel kapcsolatban panaszt készülök írni, de így valószínűleg az MNB elmeszel.

Elbaszarintották a szerződést (meg persze sok minden mást), most szabadságon vannak és home office-ban, így már annak ellenére, hogy telefonon még azt mondta a liba december 16-én, hogy karácsony előtt utalják, tegnap már csak a január 4.-ét írtak le.

Ezzel csak annyi a probléma, hogy a felújítási támogatás egyik feltétele, hogy egy éve meg kell, hogy legyen az ingatlan és annak kell lennie a lakóhelynek is. Még tegnap lehetett volna érkeztetni a lemondó nyilatkozatot.

Persze lehetne más, de a csoknak meg ügye az a feltétele, hogy a támogatott ingatlan legyen a lakóhely. 

Ilyet írt le a kérdésemre: "A számlaszámban való elütés valóban nem hátráltatja a kiutalási folyamatot, viszont a szerződésmódosítás aláírása igen."

Persze a saját mobiljáról hívott, simán le fogja tagadni, hogy ilyet mondott.

card ki card Creative Commons License 2021.12.30 -1 0 1399

No, ez érdekes fejlemény, Tiborc-közeli ügyfél lettem... 

https://telex.hu/gazdasag/2021/12/30/tiborcz-istvan-granit-bank-orban-viktor

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.24 0 1 1398

nyman Creative Commons License 2021.12.21 0 0 1397

Persze, nem az. Ha termelő, vagy pénzkereső tevékenységbe teszem, akkor már hamarabb tudja hozni a pénzt. Szerintem az autó, nyaralás nem az, az ingatlan is határeset, ott is kell egyfajta hozzáértés.

Ilyeneket nem csinálok, nekem már egy ideje elég az a szint, ami bejön, nem vágyom arra, hogy két évente vegyek új autót. Persze ha nincsenek az embernek ilyen elvárásai, akkor visszafogják az elképzeléseket.

Ez az új ház is csak azért jött, mert a zasszony másik iskolát akar a gyerekeknek, emiatt meg költözünk. Nekünk ez a keresés kb. egy év volt. Volt több hátráltató tényező is. Abban a kategóriában amiben kerestünk - 4 tagú család - szűk is volt a kínálat. Voltak a 80-100 nm-es kicsik, meg a 250-300 nm-es hodályok. Vagy ha méretben jó volt, akkor a lepukkantat árulták annyiért, amennyiért már telekkel kijönne az újépítésű is. A mostani is gyakorlatilag "szerkezetkész". A teljes gépészet, elektromos rendszer felújítandó, belső burkolatok, nyílásszárók, homlokzat, stb. Cirka két évtizede épült egy nagyon magas színvonalon, igényes anyagokkal, csak ügye már elavult benne sokminden. De ami marad - falak, tető - abban megbízom, látva a látszó részeket :)

Tegnap megjött a kétoldalas szerződés módosítás, amiből egy oldal csak az adatok és a tanú rész. Fél oldal meg a bevezető bla bla.

Ami még furcsa tájékoztatás volt, hogy előszőr azt írták, hogy a közjegyzői díj kb. 40 ezer. Majd leírták, hogy 70 ezer. Végül fizettünk 16 400 forintot. Persze nem baj, de azért ilyen szinten nem látni a nagyságrendet ennyi szerződéskötés után, azért szerintem furcsa.

A zöld hitelnél oda kell majd menni lakni, legalábbis papíron. Ez a Gránitnál jelenleg a legkedvezőbb. Azért kíváncsi leszek, hogy mi lesz a környezet mondjuk öt év múlva. Esetleg valami utólagos jogszabály változással milyen kamattámogatást vonnak vissza. Persze ha történik valami én azért azon vagyok, hogy ezt a nagyságrendet bármikor visszafizessem. 

Előzmény: JeeEm (1396)
JeeEm Creative Commons License 2021.12.19 0 0 1396

Szerintem nem feltétlen rossz a hitel, csak nem mindegy mire használod (meg mennyit szívsz a felvétellel illetve a tölesztés alatt). Ha a hitelt arra tudod fordítani, hogy a költségeidet csökkentsd, tehát nyersz rajta, akkor szerintem kifejezetten jó. Vagy ha olyan üzleti lehetőség adódik amit hitel nélkül nem tudnál megvalósítani.

A takaród rálóghat a hitelre is, csak arra kell vigyázni, hogy ne túlságosan :)

Engem speciel vonz a 3%-os kamat, miközben az infláció 7%, az állmapapír kamat is 4.5%+.

Nem beszélve a 0%-os hitelekről (babaváró, diákhitel plusz, NHP, SZK-GO cégeknek).

Sajnos a CSOK-illetékmentességről elfeledkeztem a legutóbbi lakáshitel felvételkor, így azon bukok jó sokat, bár a NAV most már szeptember óta nem rótta ki.

Most még szemezek egy zöld lakáshitellel, csak megfelelő ingatlant nem találok, amit érdemes lenne megvenni.

Előzmény: nyman (1395)
nyman Creative Commons License 2021.12.19 0 0 1395

Általában csak erre használom a bankokat, illetve még hitelkártyám van :)

Bankhitelt most vettem fel előszőr, én annak a híve vagyok, hogy addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér. A mostaninak az volt az oka, hogy a CSOK-nál ügye nincs már értékkorlát, illetve az, hogy ez év január 1-e óta nincs illeték sem. Ugyan ingatlant adtunk el, így egy részére nem is lett volna. Ha kicsit más ütem lett volna, akkor kb. 90%-ra sem. Én 2018 júniusában adtam el egyet, elképzelhető, hogy a vírus miatt, de a másikat ugyan már tavaly is árultuk, de csak szeptemberben sikerült eladni. Az egy BP belvárosi 60 nm-es lakás volt, ezeknek meg a Covid miatt nagyon leesett a keresletük. 

Ha meg már CSOK, akkor tegyük mellé a maximális kedvezményes hitelt is. Na mindegy, ha ez végig fut, szerintem a jövőben is igyekszem távol tartani magam a hitelektől.

Engem az sem vonz, hogy most ezért 3% kamatot fizetünk és 4,5% vagy afelett adnak állampapírra. Ok ez 10M százalékalapnál ez 125 ezer az első hónapban, ami szépen kb. 1400 forinttal csökken havonta, amíg el nem éri a nullát. Illetve nekem ez a 3% fix, ha nő az infláció, az olló nyílik.  Ügye ez akkor igaz, ha meg van a pénz. Nálam ez a helyzet, szerencsére. 

Előzmény: JeeEm (1394)
JeeEm Creative Commons License 2021.12.19 0 2 1394

Egyre jobban erősödik bennem a tudat, hogy gránitot csak pénz fogadásra és továbbutalásra érdemes használni. Más szolgáltatást ne vegyél vele igénybe.

Amúgy, pl. céges számlát csak személyesen lehet nyitni náluk (ahol kő bunkók az üf szolgálatosok - legalábbis akivel összesodort a sors), ennyit arról mennyire digitálisak.

Előzmény: nyman (1393)
nyman Creative Commons License 2021.12.17 0 0 1393

Közben elfogadták az egyszerűsített javaslatom. Csak a javítandó pontokat sorolják fel a lapon és futár hozza ki aláírni. Jelenleg úgy néz ki, hogy két címre, hétfőig ez változhat. 

Szerintem egyszerűbb lett volna, ha elküldik az aláírandót e-mailben, én kinyomtatom, majd visszaküldöm.

Elviekben már volt személyes azonosítás.

Egyébként az ügyintézőnek volt más érdekes megjegyzése is. Az adókártyát is le szerette volna fénymásolni. Na most ezt beadtuk, de ügye az már 30 napnál régebbi volt a másolat :) Az adószám rajta van az adásvételin, a jövedelem igazoláson, a nav igazoláson, meg még biztos jónéhány egyéb dokumentumon is. Az a szám nem változik idővel sem. A személyinél, lakcímkártyánál még azt mondom rendben, mert életszerű, hogy lejár, elhagyja az ember és az újnak új száma van. 

Tényleg nem vagyok kibékülve velük. 1-1 hiba, homokszem tolerálható, de eddig csak hibákkal és sivataggal találkoztam :)

Persze egy ügyintézőből nem lehet általánosítani. 

Előzmény: JeeEm (1392)
JeeEm Creative Commons License 2021.12.17 0 0 1392

Az a jó, hogy elektronikus aláírást mindenhol el kell fogadni, kivéve pl. a hitelintézeteknél. :S

https://mkogy.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0100035.TV 31. §

Előzmény: nyman (1391)
nyman Creative Commons License 2021.12.17 0 0 1391

Összehasonlításul a múlt hét csütörtökön, két hónappal azután, hogy hiánytalannak ítélték a beadott papírokat aláírtuk a szerződéseket. Tegnap felhívtak, hogy rosszul írták a szerződés számot, meg még valamit és az eladó számlaszámát. Az utóbbit mondjuk én is alaposabban ellenőrizhettem volna. A második számot elütötték.

Kérték, hogy menjünk be, vigyem be a saját példányomat is, hogy lejavítsák. Na most ez nekem minimum 2,5-3 óra időelbaszás oda vissza, hogy csúcsban most beküzdjem magam a IX. kerületbe és vissza. Normál esetben csak 2x fél óra, de a család egyik fele Kovid gyanús, így kettéváltunk. Én a vásárolt ingatlanban az egyik gyerekkel, a másik fél meg a budapestiben a másikkal. A szerződés példányunk is ott.

A beadott jövedelemigazolással felszoroztam ezt a pár órát. Annál azért valamennyivel magasabb, mert csak a rendszeres van rajta. 

Kérdeztem e-mailben, hogy tudnának-e futárt küldeni, hogy körbevigye-e papírokat. Vagy elektronikusan aláírni. Vagy csak egyszerűen, mivel szerződésmódosításról, javításról van szó, fél oldalban foglalják össze, küldjék el elektronikusan. Mondják meg a példányszámot, otthon kinyomtatom, majd postán feladom. Az enyém meg majd visszaért postafordultával.  Persze nekik kényelmesebb lenne, ha én mennék.

Nekem nagyon dilettáns egy csapatnak tűnik. Vagy legalábbis az ügyintéző, akihez kerültem. Hasonlót már a BB is játszott velem, de ott mondtam is a fiókban, hogy szerintem rossz nyomtatványokat iratnak velem alá, azoknak semmi köze a társkártya igényléshez. Ketten is burkoltan lehülyéztek. Persze ott is vissza kellett menni. Mindkettőnknek.:)

Na kiváncsi vagyok, hogy kitalálnak-e valami idő és költséghatékony megoldást.

Előzmény: nyman (1373)
JeeEm Creative Commons License 2021.12.03 0 0 1390

Szinte mindenki a jegybanki alapkamathoz köti a kamatozást, nem az egyhetes betétihez.

Az maradt 2.1%. Csak az MNB trükközgetése miatt már mindenki alapkamatnak hívja az egy hetes betéti kamatot.

Előzmény: FOMA (1389)
FOMA Creative Commons License 2021.12.02 0 0 1389
Előzmény: komjani (1382)
JeeEm Creative Commons License 2021.12.02 -1 0 1388

Igen, szeptemberben még nekem is ment a 800.

Csak 2x vettem fel pénzt, a 3. nem működött, igaz nem mentem már tovább másik atmhez. Majd holnap újra próbálkozom. Azért gondolom, hogy lehet az Erste atm-en van valami limit.

Előzmény: nyman (1385)
FOMA Creative Commons License 2021.12.02 0 0 1387

Szvsz egy darabig még nem lesz érdemes azon tartani a pénzt, ahhoz jóval magasabb alapkamat kell. Kérdés, hogy akkor a megtakarítási számla kamata hogy alakul majd. Annál meg egyelőre jobb a Cetelem, csak kicsit macerásabb az utalás.

Előzmény: komjani (1382)
FOMA Creative Commons License 2021.12.02 0 0 1386

"A megtakarítási szla havi egy 100-sért még mindíg jobb."

Azért nem bánnám, ha végre ismét látszana a mobil appban...

Előzmény: nyman (1383)
nyman Creative Commons License 2021.12.02 0 0 1385

Szeptemberben a BB még 800 e volt, lehet, azóta visszaléptek.

Napi 3 kp felvét a limit. Ezt sehol nem látod. Levélben tudod kérni, hogy emeljék fel. Szeptemberben szembesültem ezzel én is.

Azóta kértem, hogy emeljék ötre. Úgyis 4 az ingyenes. Bár az "akció" jelenleg dec 31-ig tart.

Előzmény: JeeEm (1384)
JeeEm Creative Commons License 2021.12.02 0 0 1384

BudapestBank automata csak 400-at enged felvenni kártyával, nem tudom ez általános limit lett-e, vagy csak idegen kártyával. Gránit platinummal próbálkoztam.

Emiatt átsétáltam az Erste ATM-hez, de az csak 2x800-at engedett nekem, aztán azt monda, hogy napi limit.

nyman Creative Commons License 2021.12.01 0 0 1383

A megtakarítási szla havi egy 100-sért még mindíg jobb.

Gránit megtakarítási számla | Magas kamat már kis összegre is. (granitbank.hu)

Előzmény: JeeEm (1379)
komjani Creative Commons License 2021.12.01 0 0 1382

Ha meg valakinek a régi ,már nem értékesített Magas Kamat számlája van, az az egész összegre megkapja az alapkamat-2%-ot. Ami most még 0,1%. De ahogy elnézem lesz az még több is...

JeeEm Creative Commons License 2021.12.01 0 0 1381

így pontos. A CIB-nél és a Gránitnál is hasonló folyószámla egyenlegem van (CIB-nél kicsit több), előbbi adott 30ft-ot, utóbbi több ezret.

Előzmény: dptrsk (1380)
dptrsk Creative Commons License 2021.12.01 0 0 1380

Helyesebben a 0,5M feletti részre kapsz kamatot, azaz 0,5M ott kell, hogy parkoljon. 0%-al jelenleg. (Persze a bankok között ez is kiemelkedő)

Előzmény: JeeEm (1379)
JeeEm Creative Commons License 2021.12.01 0 0 1379

Hátha valakinek érdekes lehet, hogy a Gránit a (bajnok plusz esetében legalábbis) 0.5M felett alapkamat-1.5%=0,6% kamatot ad a folyószámla egyenlegre is, szemben más bankok 0% körüli kamatával.

Zegzug Creative Commons License 2021.11.20 -1 1 1378

Agyhalál ez az öko-bizbasz egy banki appban. Egy frissítés után esetleg Greta fotója is rámkacsint majd? Szóljatok ha lmbtq érzékenyítés lesz a következő és roppant erőltetett megfelelni akarás a mainstrem trendeknek, hogy időben elhagyhassam a bankot.

redmonkey Creative Commons License 2021.11.20 0 0 1377

Őszintén szólva, engerm cseppet sem nyugtat meg, hogy a pénzem helyén a mobilbankban egy nagy nulla jelenik meg, mintha nem is lenne megtakarítás számlám.

Előzmény: nyman (1376)
nyman Creative Commons License 2021.11.19 0 0 1376

Ja, nálam is eltűntek. 

Zavaróan nagyok lettek az ikonok, az ÖKO lábnyom gomb meg részemről semmi pluszt nem jelent, csak foglalja a helyet.

A megtakarítási számláról az értéknapos átvezetés még minding hiányzik. Ezt már elég régen jeleztem a fejlesztőknek.  Sokszor értéknapos átutalást sem enged, ha látszólag nincs elég egyenleg. 

Előzmény: redmonkey (1375)
redmonkey Creative Commons License 2021.11.19 0 0 1375

hat ez igy zseniális... hoppá egyszer csak eltűnt pár millióm a semmibe, nagyszerű

Előzmény: FOMA (1374)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!