Semmi nem légtelenít magától. Ahoz h légmentes legyen neked kell megcsinálni. Abs hibbant nem javítasz házilag. Ahoz szaktudas és szerzamotsag kell. Oszcilloszkóp és hibba kiolvasó kell első körben.
Folyamatosan világít, az abs visszajelző lámpa.... Nem tudom, hogy a jeladó, vagy a abs kocka a hibás.... esetleg a levegős rendszer esetén is hibát ír-e az abs. Ha jól tudom az abs egység magát légteleníti... Nem tudom hogy lehetne ellenőrizni, hogy melyik egység lehet a hibás...
Abs nem javítható csak cserélhető. Nem lesz hozza leírás de egy multiméterel elég jól kimerheto a dolgok elektromosan. Jeladót oszciloszkopal ellenőrizhető.
Sziasztok! 2006-os scarabeo ABS 500-hoz keresek olyan service manualt, amiben az ABS javítása, ellenőrzése is benne van. Ha van esetleg valakinek, azt megköszönném, mert csak ABS nélküli verziót találok mindenhol. Előre is köszi
Először nézd meg az akksid, mérj rá. ~12,7 V körül kellene lennie. Lehet simán cellazárlatos... Nem biztos, hogy szerelő. Vagy bikázhatod kocsi akksival.. Próba cseresznye
Ma reggel nem akart indulni a robogóm (Scara 200 GT 2003). Az indítógomb megnyomására hallható kis kattanás (relé?), de az önindító nem teker... Van valakinek ötlete, hogy mit tudok megnézni? A szerelőig valahogy csak el kéne indítsam...
Sziasztok! Scarabeo 125 2001-es rotax blokk,szíj,görgő,csere elött vagyok,szétszedtem és azt tapasztaltam hogy iszonyatos mennyiségű zsír van benne,de annyi h a görgő meg se bírt mozdulni kb,eddif úgy tudtam hogy ezek szárazon futnak,legalabbis az elozo kisrobogom igy volt! Ez normalis Hogy ennyi zsir van benne? Vagyis hogy egyaltalan van? Ha kell bele zsír akkor mennnyi,milyen?
2001-es 50ccm 2T minarelli blokkos scarabeonál a következő tapasztalható. Menet közben bizonyos időközönként lefullad a motor első körben én üzemanyaghiányra gondolnék.
A motoron pár napja lett cserélve a legszűrőház, átmosva a karburátor és kicserélve a teljes üzemanyag ellátás csövek, üzemanyagszűrő és a vákumos benzincsap. Ami még arra utal hogy üzemanyag hiány lehet a háttérben az az, hogy az üzemanyagszűrő lefulladás után teljesen száraz vagy csak minimális benzin látszik benne. Amit még tudni kell az az, hogy a karburátoron az automata olajzás ki van kötve és nincs ledugózva. Ez esetleg okozhatja azt, hogy nem keletkezik elegendő vákum a vákumcsőben és nem nyílik ki eléggé a benzincsap? Szerintetek ezen kívül mi jöhet még számításba? A karburátor tisztításakor az úszóházban én nem láttam semmi szemetszúró rendellenességet.
Sajnos előbb vettem, mint olvastam volna, de egyelőre nem panaszkodom,
A könyve is azt írja, hogy csak így indítható (sztenderről), tehát ez valami gyári megoldás.
Az a lényeg, hogy a benzin szivattyú (vagy micsoda) csak akkor kap áramot indításnál ha sztenderen van. Ha csak simán ülök rajta, akkor nem is hallom dolgozni.
Elvileg középsztender nélkül is lehetne indítani. Megnézném az önindítónak a testpontját... Lehet ekkor feszül be csak. A lehet legritkább legundorítóbb blokk van a motorodban. Levegős ditech... Ezért ne haragudj meg.
meg mindig egy megbizhato szerelot keresek egy piaggio blokkos 200-as scarahoz vizfolyas problema miatt.Nem az a tipusu motoros vagyok aki a felarbol is a negyedet akarja kifizetni....
Egy hete mikor hazaertem a motorral lattam hogy huztam magam utan a vizcsikot,alaneztem es amennyire lattam fontrol a henger felol folyik nem 100% de ahogy en lattam nem a vizpumpanal ereszt.2003-as piaggio blokkos scara-rol beszelunk.Megbizhato szerelot keresnek hozza budapesten aki nem ganyol hanem megjavitja a motort.Mar tobb torturan is tul estem amit tudtam azt eddig is magam szereltem de ehhez mar keves vagyok :)
Rendben! Koszi! Viszem egy masik szerelohoz,csak ugy azert kerdezek itt ra,mert ha mar a szerelom se tudja hogy mivan,nemtudok mit tenni :D internetre kell hagyatkozn 😩🙏
Én meg hiszem h ott is baj van. Szereltem elég rotaxot h tudjam. De tény látatlanban én sem tudok jobbat mondani. Meg nem kitalalosdit kell játszani. Akar egy fogal a vezérlést is elrakhatta.
"Sajnos" azzal minden rendben van,nemtudom hovatenni egyszeruen a dolgot,elvittem a szerelohoz,elotte 120kmh volt a vege,nem csinalt vele mast vsak kicserelte a szelephimbat,egyszeruen nem megy ugy ahogy kellene.... olaj lett lecserelve meg a huttoviz.... nem ertem mikehet :/