Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
szerintem nem a logikusság itt a fő mozgatórugó, hanem az adott helyzet ábrázolása, ami kellően nem mindennapi és ebben a karakterek reakciói az adott szitukra, a szitukban rájuk ható hatások általuk történő kezelése. nekem tetszett, bármennyire nem volt valós alapfelállás, jól írta le az emberi alaptermészet megnyilvánulását.
Black Mirror, az új évad.Az ötletek elfogytak, de pénz meg egyre több van. Szép fényképezés, remek casting, gyönyörű színek. A második rész volt a legjobb, viszont semmi köze a BM-hoz. (Hacsak nem „a VHS-rendszer veszélyei“ gondolatra akar kifutni.) Az alkotó saját bevallása szerint kacérkodott a gondolattal, hogy mesterséges intelligenciával irat meg pár részt, szerintem meg pont ezt tette. Az első rész az egyetlen, ami minden szempontból méltó folyatása a klasszikus BM-részeknek.
Na ja, az is - de már az alapfölvetés is fals, hiszen legyen az bármilyen fantázia szüleménye, ha ilyesmi lehetséges, akkor nyilvánvalóan a replikánsok utaznak el
A baseball-os jelenettel (Glenn, Abraham) elérték, hogy a néző se akarjon megbocsájtani :)
De ugyanakkor a setting az egy zombijárvány utáni apokalipszis, ahol az emberek kevesen vannak, a zombik meg k.rva sokan.
Úgy az utolsó évadok végére ki is mondják, hogy az ellenség kint van, szóval mindenkinek próbálnak esélyt adni.
Egyébként nem közösen engedték ki ugye, hanem Rick kislánya ill Michonne, előbbi valamiért látott benne megbánást, utóbbi felhasználta a suttogók ellen. Ő legalább egy kivétel, még unalmasabb lett volna ha minden ellenség simán meghal v megzombul. Illetve pont ennek a jegyében a Nemzetközösség vezetőjét sem ölik már meg, hanem bíróság elé állítják.
Ezt talán a pap is fejtegette, hogy ha megöltünk volna valakit, aki akkor szörnyűségeket követett el, akkor az nem mentett volna meg másvalakit közülünk, miután esélyt kapott.
Hát kicsit persze ilyen apokaliptikus moralizálássá változott a sztori, a zombik sokszor már csak látványelemnek voltak ott, és pont azokkal a szálakkal nem kezdtek semmit, ami érdekelt volna (mutációk a zombikban/mászó zombik, készül-e valamiféle ellenszer, maradt-e valami a kormányzatból), ezekre csak utalás szinten jelentek meg, pl Rick szintén nem folytatott vonala.
Nézd majd meg, megéri, azok teljesen másfajták, emlékezetesek évek múltán is és komolyan elgondolkodtató is némelyik.
Nekem most a negyedik rész tette be igazán a kaput (farkasemberes történet Black Mirrorban, ne már?!) és előtte főként az űrhajós epizód volt dühítően átgondolatlan (nincs értelme már az alap fölvetésnek sem, mert egyszerűen fordítva kellett volna alkalmazni az emberi/replikáns szereplőket) meg olyan képtelenségekkel teli (gravitáció hol van hol nincs, és ilyen irányításhoz késlekedés nélküli kapcsolat kellene, ami már a Holdról sem működne, nemhogy több évnyi utazás távolságából) mintha egy fizikához semmit nem konyító kisiskolás találta volna ki a forgatókönyvet.
nekem az volt nagyon idegen, hogy azok után amit Negan csinált velük - oké, hogy egy koszos ketrecbe zárták egy ideig - milyen oknál fogva engedték ki és maguk közé megbocsátást nyerve? eléggé illogikus, többé kevésbé ezért is nem néztem tovább.
Rick-et már csak az évad- és sorizáróban mutatták mint párhuzamos szálat, de már nem szerepelt közösen a többi szereplővel.
A suttogók már megvoltak ekkor, vagy utána, ez már kiesett. Ők voltak egy komolyabb ellenfél, ami alapjában véve egy jó ötlet volt, hogy arcukra zombiskint húzva, velük sétálgatva, "suttogva" terelték a zombikat, ahová akarták. Végül őket, vezérüket az Alfát is legyőzte kis csapatunk.
Utána jött a Nemzetközösség boss, ami egy ötvenezres település volt pár öltönyös ellenféllel, akik persze komolyabb katonai erővel rendelkeztek. Eleinte jónak tűnt minden, aztán persze itt is kiderült, hogy nem minden arany, ami fénylik. Szóval kb a 10 közepétől-11. évad végéig a Nemzetközösség evil vezetői ellen harcoltak, de végül a város megmaradt és szövetségben éltek tovább Alexandriával, Hilltoppal, Oceanside-al, amelyek jó része korábban elpusztult/újjá kellett építeni.
Negant végül többé-kevésbé befogadták, megváltozott, segített Maggie-nek, a többieknek, bár nem mindenki tudott neki megbocsátani (Maggie sem). Bár biztos nem mindenkinek tetszett ez a megoldás, de JDM legalább brillírozhatott különböző szerepekben.
Az utolsó évadok már nagyon biztonsági játékot űztek, főszereplőket már nem "öltek meg", csak Luke és Rosita fért bele a feláldozhatósági keretekbe.
Így utólag hasonlítva egyébként a Last of Us sem rossz, utóbbi szerintem többet szentel a kialakulás hátterének, hogy alakult ki az egész járvány. (legalábbis a TWD spinoffok nélkül így érzem) Viszont a TWD egyértelműen jobb az akciókban, eseményekben, több a drámai szál/szereplő, persze ennyi évaddal/epizóddal nem csoda.
Még a Fearing the Walking Dead-en gondolkoztam, hogy ott korábbról kezdik, talán fény derül pár dologra, esetleg valaki látta/vélemény/emlék?
én biztos nem folytatom, már eldöntöttem. Rick helikopteres elszállítása után én elengedtem. nem azért, mert az ő karaktere miatt néztem, csak azt gondoltam valahova ki lesz futtatva az ő küzdelme. megtennéd, hogy attól a ponttól leírod röviden a további történéseket? hálás lennék:) lehet ezt a Negan-os spin off-ot elkezdeném, de az infók nélkül nem akarom.
1-2 hónapba beletellett, hogy ezt a klasszikust pótoljam, a Last of Us után vágtam bele.
nekem összességében tetszett, bár az utólagos darálás lehetőség nélkül valószínű nem néztem volna végig, sok volt az ismétlődő elem, a mindig megjelenő új emberi főgonoszok, és sokszor a zombik teljesen a háttérbe szorultak.
továbbra sem vagyok oda a zombis filmekért/sorikért, de azért kár lett volna kihagyni, a színészek, a kapcsolatok-drámák jól sikerültek.
Negan/JDM fejszétverős jelenetei örökre beégtek a memóriámba.
egyedül az zavart, hogy ennyi évad után se derült igazán fény, hogy mi ez a kór, lehet-e valamilyen ellenszere, és hogy lettek a utolsó évad intelligensebb, mászó-kővel ütögető zombijai. (nem a suttogókra gondolok)
ha ezek a szintén k.rvahosszú spinoffokban vannak elmagyarázva, akkor azt már szerintem kihagyom, ennyi erre az életre elég volt :)
A negyedik részénél tartok az ötből, de csak nézek tanácstalanul, h mi a fene lett ez?! :(
Semmi, de semmi köze az egykori Black Mirror szériákhoz: idióta (akár alapjaiban hibás) ötletek, rossz ritmusban, túl hosszúan előadva, mondanivaló, elgondolkodtatás nélkül. Katasztrófa...
Még a "Loch Henry" epizód volt kevésbé rossz, részben a skót táj és akcentus miatt, de az is csak egy mezei thriller, és a csavar ott sem volt váratlan, felejthető már másnapra.
Zsidó társkeresés(Netflix doku) — Nu, mondom, lesz itt móka meg fogok nagyokat kacagni, ha eztet én megnézem, a legendás zsidó humor nem hagyja majd háborítatlanul a rekeszizmokat, hát nem egészen, elég sótalanok ezek a társravágyó zsidó fiatalok Amerikában meg Izraelben. A társkereső néni profi, látni, hogy nem egy párt összeboronált már, de a türelméért irigylem is, az első sorozatbeli kliense rögtön egy elkényeztetett szefárd gyerek volt*, aki eléggé sok meg extrém dolgokat várt el a lánytól, nagy örömömre szolgált, hogy amikor sokadjára végre egy neki tetsző lányt kapott a randin, az bevitt nekije egy akkora virtuális spencert, hogy öröm volt nézni savanyú képét. Na, amikor egy kövér lány azzal indít, hogy ő kövér pasival nem randizik, akkor azért felhorkant a bennem élő Istóczy Győző! A következő leányzó, aki ortodox volt, randizás közben mondott valami vicceset a hitelkártyáról, de nem nevettem, nem értettem, ez valami belső humor lehetett (de ő hosszan kacagott, mondom, jól van, legalább lábjegyzetben bedobhatnátok valami kis infót, mire érdemes figyelni, közeledjenek azok a kultúrák, de nem!). És végül az évad végén jelent meg, aki miatt megérte leülni a sorozat elé, Stuart, egy ragyás orcájú, kicsit korpulens zenész, na ő hozta a zsidó humort, jópofa volt, az előzetes alapján vertem volna szívlapáttal, de kár lett volna, ő hozta egyedül a lazaságot, kedvességet, viccet. Egyébként nem is volt ez olyan rossz, az Indiai társkereséstől ezerszer jobb sorozat volt. (Ott minden pillanatban a társkereső nénike leül az asztrológussal, arcelemzővel, numerológussal egyeztetni, és komoly képpel hallgatja a mágikus megkötésektől való megszabadulás módjait.) Na, azt azért szeretném leszögezni, hogy nem társkereső müsorokat nézek kizárólag. ———— * amikor megjelent a jiddise máme, mindent érteni véltem...
Az csak az első pár rész, mert a frontról szöknek haza. Azután már itthon játszódik. Dezső és Oszi az a két rendőrtiszt lesz, aki mindenáron el akarja majd kapni őket.
Egy hét évvel ezelőtti hozzászólásra reagáltál?:) Persze tök mindegy, a Harsányi-s klasszikus már sosem lesz rosszabb. Viszont felértékelődik azzal, hogy manapság sehol sincs a gyártás például ahhoz képest sem. Vagy hol van egy olyan páros manapság, mint akkor volt a Borsban Oszi és Dezső, azaz Bujtor és Koncz?
Amúgy a 2016-ban általam épp citált és meglehetősen lepontozott Egynyári kaland első évadról, a további évadaival együtt már csak csupa jót gondolok, legalábbis az ifjúsági kategóriában és nagyjából versenytárs nélkül a 2010-es évek vége felé.