Gőzöm sincs, mi lehet belőle, de érdekes kísérlet. Valószínű, hogy ellenállóbb pulykákat kapsz, mint a húshibrid, csak azt nem tudom, hogy a tojód milyen kotlós és milyen nevelő lesz. Majd írd meg, hogy mi az eredmény!
Más. Mikor ilyen szép nagy portát látok a jószágnak, mindig megfájdul a szivem, mert én ezt nem tudom nekik biztosítani.
Nem tartom jó ötletnek. Szerintem már régebben szekírozzák szegény kukorit. Anyósom mondta, hogy látta ahogy Bözsike kicsipkedi a tollát és ahogy most megfogtam igen könnyűnek találtam. Most sincs rossz helyük, mert van egy kb. 3 x 1,5-es fedett kifutójuk, meg az ól (régen a kamrába épített WC volt, de vagy 10 éve nem használjuk, be lett tömve sittel, lefedve deszkával és jó vastagon széna van benne). Nem eléggé világos, és szerintem kicsi is nekik a kifutó. Bözsike meg folyton kikommandózik és ott sipákol a tyúkok kerítésénél. És mint írtam, ez lesz a kiscsirkék és a kotlós helye, ha sikerül keltetnem.
Nekem a gyöngyik keménykednek, még a libáknak is nekimennek....egy párszor csaptam már őket fejbe..mert hát verekedés közbe nem törődnek semmivel,csak egymást gyepálják... de szerintem is hagyni kell lejátszani a rangsort!
Biztos igazad van, a kakast már visszatettem a tyúkokhoz. De a pulykákat nem merem hozzájuk visszaengedni, nem túl nagy a hely és ez stresszes. Szóval egyszerűen csak jobb helyet keresek nekik, mint ami nálam van.
Azért nem kell olyan nagyon rögtök elkeseredni! Szerintem a kakas túlfogja élni! Lehet hogy csak a rangsort tisztázták! Nekem 10 kakassal élnek együtt néha össze ugranak de nem a bakkal hanem a tojókkal, de megoldják!
Nagyon szomorú vagyok, mert ma mikor néztem a jószágot,hát látom,hogy Lajos a bakpulyka a "rendes" kakasomat nagyon megverte. Vérzett a tarajánál, és csupa csatak volt, gondolom a hóban is meghempergette.Most szétválasztottam őket, a pulykák a régi helyükön vannak, a kakas meg a fürdőszobában száradozik.
Ez így nem jó, az a hely a nyáron kel la kiscsirkéknek.Úgyhogy meg kell válnom a pulykáktól.
Úgyhogy eladó egy pulykapár, bronz tojó és fekete parlagi bak. Ha valaki eljön értük (Miskolc, Görömböly), akkor az árban biztos meg tudunk egyezni, terményről is lehet szó.
Bánatos vagyok, de be kell látnom,hogy nem tudok megfelelő helyet biztosítanom nekik. levágni pedig képtelen vagyok. Ti tudjátok mennyit kínlódtam velük és már nevük is van.
Remélem túl vagyunk a tél leghidegebb éjszakáján. Itt "csak" mínusz nyolc fok volt reggel. A lökött pulykáim nem hajlandók bemenni a tyúkokhoz,atyúkház tetején éjszakáznak. Igaz, jó védett hely és széna is van alattuk.
Szia! Köszönöm szépen neked is a választ. A tyúkjaim a Purina Uni tojó tápot eszik (16,5% nyers fehérje), mellé kis kukorica-búza kb. felesben darálva és valami zöld. Az esetleg kiegészítve jó lenne neki?
Szia!Sikerült berakni a tojásokat sütőbe?Elült egy japityúkom tegnap.3 rojást bevállal szerintem :D Jó csak hülyülök,de tényleg elült.
Amúgy lomolyan kérdezem hogy sikerült -e valami..?
Táp nem fontos, adj neki kukorica helyett valami fehérjedús takarmányt, pl búzát, tritikálét vagy napraforgót.
Adhatsz neki fokhagymát, vagy ami nem kell tyúktojás főzd meg és add oda neki. Lényeg a fehérjén van, nem úgy mint a tyúknál, akinek a szénhidrátot adod.
Szia! Igen, nagyon sokat segítettél, köszönöm szépen. Amikor megülne, külön lenne téve egy nyugodt helyre, csak egyébként lenne 2 tyúkkal. Régen, több éve volt mindig tyúkunk, csak a telket meg kellett osztani, az ólak meg a határon voltak, így le kellett őket bontani. Tavaly sikerült építeni újat, ahol tudok tyúkot tartani. Erdélyi kopasznyakúak, akiknél attól tartok hiába várom majd, hogy megüljenek. Az etetésről kérnék még információkat. Eheti azt, amit a 2 tyúk, vagy külön tápot kellene kapnia?
Szia! A pulyka tényleg nagyon jó kotló! De, hogy ez tökéletes működjön tanácsolok egy két dolgot! Először is fontos a neki egy jó tágas hely kényelmesen ülhet a tojásra ezt ha lehet majd a földön legyen mert a pulyka ha magasról ugrik a tojásra elég sokat össze törhet. Nekem eredményesen keltett nagyobb méretű kocsi gumiban! A másik a pulykák talán még a szelídebb félék is ilyenkor a fészek védelmére nagy gondot fordítanak nagyon nem lehet őket háborgatni!
Amúgy ha minden megfelelő tényleg mondhatom, hogy élő keltető gépek forgat, melegít! És kétszer is vissza lehet ültetni egymás után!
Egy személyes tapasztalatot megosztanék veled! A keltetni való tojáshéj vastagságának tökéletesnek kel lennie én egyszer 5000 Ft hagytam ott 30 tojásért! Pulykával keltettem de sajnos a tojások vastagsága nem bírta a kiképzést és hát szinte mindegyik össze tört!
Sziasztok! Gondolkodom azon, hogy keltető helyett egy rézpulyka tojót szerzek tyúktojások keltetésére, mert alájuk férne annyi tojás, mint egy kisebb gépbe, és azt olvastam róluk, jó kotlók és nevelők. Mi a véleményetek, beválhat a dolog? Milyen speciális igényei vannak egy pulykának? Mindenképpen külön tápot igényel? Együtt lehetne tartani egy kisebb termetű fehér kopasznyakúval és egy redbroval kb. 8-9 m2-en?
Heló, egy ismerösőmnek van eladó csak minél elöbb kelenne érdeklödni nála mert lehet hétvégén el viszik töle a pulyka kakast, meg adom a telefon számát 06705216892 ez egy régebi kép, most már szépen teszi a dolgát.
Eladó világos réz pulyka bak 2013 nyári kelésű ,vagy cserélhető tojó pulykára , fekete színű érdekel főleg. A pulyka Sz-Sz-B megyében ,Fábiánházán található.
paraszt pulyka nem hibrid, az apja is látható a képeken a bronz bak és az anyja is ő réz.
Ha sáros a háta akkor már párosodik!! Te miből gondolod, hogy kotlani akar? A kotló pulyka erősen védelmezi a fészkét még a legszelídebb is oda csíp, illetve a fészken tartózkodik azt csak nehezen hagyja ott és ha leszáll róla akkor párszemet fölkap és szalad is vissza a helyére. Igazi kotlók!!!
Na ilyen tojásom nem volt még az tuti,vagyis foltos van, de az tyúktojásnak is kicsi.Akkor lehet tojni akar vagy nem tudom mi lelte.Van neki lehetősége 3 bakkal is párosodni de még soha nem láttam.
Lehet, hogy csak még csak készül tojni! Ha nem vagy benne biztos, hogy tojik akkor ellenőrizd, hogy van-e tojás nála! Bak van mellette, láttad őket párosodni? A tojások általában így néznek ki mint ahogy a képen látod.