Keresés

Részletes keresés

R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2520

"Engem is próbált kóstolgatni egy másik topikon, de röviden leállítottam."

A Mári kultuszba egyet szoltál, azt se nekem, ide most négyet. Máshol még nem találkoztunk, ahová rendszeresen járok is.

Előzmény: Törölt nick (2506)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2519

Én kis szamár. Azt hittem régebben, hogy a kereszténységen belül a legönteltebb, legfelfuvalkodottabb, legbigottabb, és legszektásabb emberek a HGy-ben találhatók. De akkor még nem ismertem ezt a paprikajancsit.

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2518

Ne ábrándozzál édesem. :) Nem fogsz újra leszületni. Ez az egy életed van. Ezt kell úgy élned, hogy Jézust követed. Ha nem térsz meg ebből a baromságból, a pokolra fogysz jutni. Ez a tan amit vallasz, ez csak eltávolít Jézustól és az Ő tanításaitól. Jézus nem a reinkarnációt hirdette! Bármelyik kereszténynek valló megmondja ezt neked, csak te fújod a magad hülyeségét. Még a jehovások is 1 életet vallanak.

Előzmény: Spirit1 (2495)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2517

Ez 0

Előzmény: R.Katolikus (2516)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2516

"Miből gondolod, hogy a felekezeted nem egy ócska kis provinciális szekta, amely a kereszténység alapjainak megtartásával, de a felépítmény elfajulásával jött létre? Mi ez ellen a garanciád?"

Maga Jézus Krisztus! Szavai és ígéretei!

Mt 16,13-20 – Jézus megalapítja Egyházát, s megígéri, hogy megvédi azt minden időkig.
Mt 28,20 – Jézus megígéri, hogy mindig Egyházával marad.
Jn 16,13 – A Szentlélek fogja elvezetni az Egyházat minden igazságra.

1Jn 4,6 – Bárki, aki ismeri Istent, az hallgat az Egyházra.
Lk 10,16 – Aki visszautasítja az Egyházat, Krisztust utasítja vissza. (vö. Mt 10,14-15.40)

Egyetlen és egységes Egyház van

Jn 10,16 – Az Egyháznak egynek kell lennie.
Jn 17,21 – Jézus imádkozott azért, hogy egyek legyünk.
Jn 17,22-23 – Az Egyház egysége olyan tökéletes, mint a Szentháromság egysége
Ef 4,4-6 – Egy test van, egy Úr, egy hit és egy keresztség.
1Kor 12,13 – A keresztségben lettünk egy testté a Lélekben.

Róm 16,17-18 – Kerüljük azokat, akik széthúzásokat okoznak.
1Kor 1,10 – A felekezetekre oszlás Isten akarata ellen van.
Fil 2,2 – A hitben egyet kell értenünk.
Jel 7,9 – Az Egyház katolikus.

Előzmény: Törölt nick (2515)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2515

Persze egy sátán által másolt szektában csokis nápolyi is lehet:-)

Miből gondolod, hogy a felekezeted nem egy ócska kis provinciális szekta, amely a kereszténység alapjainak megtartásával, de a felépítmény elfajulásával jött létre? Mi ez ellen a garanciád?

Előzmény: R.Katolikus (2514)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2514

"Kovászos vagy kovásztalan,

Bármelyik jó, ahogy a gyülekezet vezetése dönt."

Akkor te is értekezz kicsit ösztökével:-)

Lásd a 2489-es hozzászólást, ahol idézi a kovásztalan lényegét!

Persze egy sátán által másolt szektában csokis nápolyi is lehet:-)

Előzmény: Törölt nick (2512)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2513

Csoda, hogy van türelmed ehhez a szektáshoz :-)

Előzmény: Törölt nick (2512)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2512

Persze, hogy nem szerepel rozs a Bibliában, hiszen a korabeli Izraelben az nem igazán volt ismert növény.

Süle!

A Bibliát mindig a megfelelő szöveg- és kulturális kontextusban kell olvasni.

Rozskenyérrel is nyugodtan lehet Úrvacsorát venni, aki tiszta szívvel veszi.

A szív tisztasága és a bűnbánat a lényeg, nem az, hogy milyen gabonából van.

Kovászos vagy kovásztalan, ostya vagy kenyérdarabka, ezek is felesleges műbalhék, hogy megosztást szítsanak az emberekben.

Bármelyik jó, ahogy a gyülekezet vezetése dönt.

Előzmény: R.Katolikus (2498)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2511

De az is lehet, hogy valami vallásszociológiai tanulmányhoz gyűjt anyagot...tudom én?

Az nem lehet. Az az igaz, ami látszik róla: bigott, szektás katolikus ő.

Előzmény: Aragorn (2509)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2510

Ellene vagyok a modiugráltatásnak, de az ilyen alakot tényleg nem bűn megfegyelmezni.

Aragorn Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2509

Olvastad a Svejket?

Ottan mondja Otto Katz feldkurát, hogy Svejk hívja be a vacsorázáshoz a vallásos tábori lelkészt, elvégre "a régi időkben az urak torzszülöttekkel mulattatták magukat." :))))

Látod, hogy van, aki komolyan veszi és vitázik vele - sztem ő maga remekül szórakozik ezen. :)))

De az is lehet, hogy valami vallásszociológiai tanulmányhoz gyűjt anyagot...tudom én? :)))

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2508

Persze, hiszen közismert, hogy mindenkinek az a legfőbb vágya az életben, hogy megismerje a Szentírás és a Szenthagyomány hivatalos római katolikus interpretációját:-)

Előzmény: R.Katolikus (2504)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2507

Te vagy inkább a sátáni másolat, api!

Szállj magadba egy kicsit, aztán böjtölj és gyónjál meg, utána visszajöhetsz kulturált hangnemben társalogni.

Előzmény: R.Katolikus (2500)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2506

Nem meritek kib...szatni a kölyköt a modikkal, vagy mi van?

Engem is próbált kóstolgatni egy másik topikon, de röviden leállítottam.

Előzmény: Aragorn (2499)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2505

"sokkal inkább a Verne-összes, valamint a pékmunka rejtelmeit taglaló tudományos kórterem. :))))))"

:-))))))))))))DDD

Előzmény: Aragorn (2503)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2504

"Hamis vád,becsületsértés,rágalmazás-ezekkel már mehetnék a rendőrségre."

Menj nyugodtan! Küldjek buszjegyet?:-)

Minden állításom fenntartom (amit én írtam).

Magad vallod be, hogy a Bibliát másként értelmezd:-)

Nemhogy r.k, de még a kereszténységhez sincs közöd. Az ilyen leszületéses ordas eszmékre még a legelvetemültebb szektások és magánzók se kíváncsiak.....

Aragorn Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2503

Jóvanna, csak teccett az indoklásod! :))))))))))))

Tudom, hogy nem nyelvész topik, sokkal inkább a Verne-összes, valamint a pékmunka rejtelmeit taglaló tudományos kórterem. :))))))

Előzmény: R.Katolikus (2502)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2502

Barátocskám ez nem nyelvész topik, ahol egy n vagy m betűn rágódunk. Ilyeneken az akad fenn, akinek érvei hiján más mondanivalója nem akad, de szeretné a hangját hallatni!

A felhozott tesztiled meg tulajdonképpen Irakból származik (legalábbis a mostani felosztás szeint) tehát Közel-Keletről.

Van még kérédésed?:-)

Előzmény: Aragorn (2499)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2501

Kedves R. Katolikus! Válgasd meg a szavaidat,mostmár sokadszorra kérlek!

Nem tudja, mert gátlástalan.

R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2500

"Azt mondom, hogy a r.k. hittudósok illetékessége nem terjed ki minden keresztényre."

Értem, nagyon jó!

Idézlek:

Jézus az utolsó vacsorán valóban kenyeret használt (Mt 26,26 párh), és ezt tették az ôskeresztények is (ApCsel 20,7; 27,35; 1Kor 10,17). A megfelelô görög szó (artosz) búzakenyeret jelent, ha nem tesznek hozzá más jelzôt; a zsidó szertartás is búzakenyeret írt elô a húsvéti lakomára. Eddig úgy tudtuk, hogy a szenthagyomány is a búzakenyér mellett tanúskodik,

Tehát egyértelmesíthetjük és magad igazolod, hogy egyes egyedül csak az  r.k hit Bibliai! 

Csakis az r.k hittélek egyeznek meg az őskeresztényi szokásokkal vagyis magával a szenthogyományokkal.

Az össes többi szekta és felekezet csupán sátáni másolat, emberi felhígulás! Egyetértünk!:-) 

Előzmény: Nemo (2490)
Aragorn Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2499

:DDDDDDDD

Ütődött... :DDDDDDDDD

Amúgy valami szerepjátékot játszol? Beleélted magad egy elvakult középkori inkvizítor szerepébe? És lezsíroztad a moderátorokkal, hogy hagyjanak fajulni? Mert elgondolni nem tudom, hogy miért nem vágtak még ki...:DDDDDDD

Előzmény: R.Katolikus (2496)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2498

"Isten vezet,"

Téged a sátán, csak szólók, hogy tudj róla:-)

"az Úr vacsorára (ami nem ugyanaz, mint a ti eukari-micsodátok, köze sincs hozzá),"

Látod ebben teljesen igazad van, a te úrvacsorád sátáni másolat, vajmi köze sincs az Eukarisztiához vagyis Jézushoz.

"miért ne lehetne a kovásztalan kenyeret búza, VAGY keverten rozs és búza lisztből készített kenyérből csinálni?"

Mert a szenthagyomány csakis tiszta búzalisztet ír elő. A többi emberi kitaláció! Nem hiába tévelygetél el magánzóként, megannyi szektát kijárva.

"bizony nincs meghatározva, hogy csak búza lisztből lehet, hanem a lényege, hogy kovász nélkül legyen,"

Nem nyert:-)

Ajálanám, hogy lelkitársaddal Nemoval egyeztess, mert ő pont azt hangsúlyozta, hogy az úrvacsorai kenyér lehet kovásztalan is:-) (szerintem természetesen nem lehet mert pont ez alényege)

Viszont a búzaliszt egyértelmű, a Bibliában sehol nem szerepel rozs!

1Móz 30,14 És kiméne Rúben búzaaratáskor,

2Móz 9,32 De a búza és a tönköly nem vereték el,

2Móz 29,2 És kovásztalan kenyeret, és olajjal elegyített kovásztalan kalácsokat, meg olajjal kent kovásztalan lepényeket is; búzalisztlángból készítsd azokat.

2Móz 34,22 A hetek innepét is megtartsd a búza zsengének

3Móz 23,14 Új kenyeret pedig és pergelt búzaszemeket és zsenge kalászokat ne egyetek mind a napig, a míg be nem viszitek a ti Isteneteknek áldozatját.  

Bír 15,1 Lőn pedig néhány nap múlva, a búzaaratásnak idejében,

Ezsd 6,9 És a mik szükségesek, tulkok, kosok, bárányok, égőáldozatra a menny Istenének, búza, só, bor, és olaj, a jeruzsálemi papok szava szerint adassanak nékik naponként és pedig mulasztás nélkül, 

Jer 31,12 És eljőnek és énekelnek a Sion ormán, és futnak az Úrnak javaihoz, búza, bor, olaj, juhok és barmok nyája felé, és az ő lelkök olyan lesz, mint a megöntözött kert, és nem bánkódnak többé.

Jer 41,8 De tíz ember találtaték ő közöttük, a kik ezt mondák Ismáelnek: Ne ölj meg minket, mert kincsünk van nékünk a mezőn, búza és árpa, olaj és méz és megtartóztatá magát, és nem ölé meg őket az ő atyjokfiaival.

Hós 14,8 Visszatérnek az ő árnyékában lakók, és felelevenednek, mint a búzamag, és virágoznak, mint a szőlőtő; híre olyan lesz, mint Libánon boráé.

Mt 13,25 De mikor az emberek alusznak vala, eljöve az ő ellensége és konkolyt vete a búza közé, és elméne.

A búzának tehát szintúgy mint a kovásztalan jellegnek úgyanolyan fontos jelentősége/szimbóluma van! Így a búzát nem lehet sem felcserélni sem rozzsal hígítani!!!!! Persze nálad nincs jelentősége, hiszen semmi közöd sem az Úrvacsorához, sem Jézushoz......

Előzmény: ösztöke (2489)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2497

"nálad ez jelenti a vallásgyakorlást?"

spiritiszta feslett szőke esetében sajnos mégcsak vallásról sem szólhatunk:-)

Előzmény: vándorlós (2488)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2496

Tök mind1, hiszen így is megértetted.

Mégha tesztil is akkor is közel keleti:-)

Előzmény: Aragorn (2487)
Spirit1 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2495

R. Katolikus,ez még lemaradt:

Bármilyen feslett szőke is vagy, azt magad is feltudod fogni, hogyha több testben élné a lelked az életét, akkor vajon a feltámadás után melyiket kapná meg? 25 fejű zombiként mi....:-)

Innen látszik,h nem vagy képben: van a lélek,az kap egy testet.A test halála után a lélek,ha le kell még születnie,akkor kap egy másik testet (nyilván,hiszen csecsemőként kezdi.) A testnek a halál után többet nincs szerepe.

Így felesleg is az olyan kérdés,hogy melyik testet fogja megkapni. Semelyiket.Kap egy újat. Ha érdemes arra,hogy újra szülessen.A kegyelmi időszak nemsokára lejár.Lesznek,akik mennek egy alacsony szférába (nevezd pokolnak) egy jó darabig,mondjuk több száz millió évre,lesznek,akik feljebb kerülnek (nevezd mennynek,bár attól még messze van a földi ember) és lesznek,akik maradnak a földön tovább tanulni,fejlődni.

KEDVES MINDENKI!

Összegyűjtöttem R. Katolikus nekem szánt "kedves" sorait. Igazából nem tudom,h mi váltotta ki belőle ezeket a beszólásokat,de lássuk csak,hogy milyen ezek szerint egy KATOLIKUS, AKINEK AZ EGYHÁZÁT KÉNE KÖVETNIE MINDENKINEK:

"pokolra jutsz,mert ezek a sátán gondolatai,egy feslett szőke vagy(nem festett,feslett), VV4et bambuló ,fröcsögő vénlány.Éheztetnéd a pápát és csak a lehetőség hiánya tart vissza attól,hogy megfojtsd egy kanál vízben,lélekvándorlós szekta hívő vagy,vmint bukott jehovás,mocskos szád van,mocskos lelked van,jó nagy tyúksegget csinálsz a szádból.

Legjobb mondatod:"Te legfeljebb katolikusnak születtél/mondtak, hogy ne legyél zabi lyány a szomszédok szemében. de magához a hithez semmi közöd, ahogyan Istenhez sem. Életpályád tipikus, elhagyott egyház, majd szektákban való vándorlás, most meg olyan sületlen Istenképed van, amin még egy 3 éves is csak röhög. Nemcsak szektákban buktál, de magánzóként is. Ezzel lelkületeddel szabad utad van a pokol felé, majd akkor tagadd a létezését, ha ott találod magad egy szépnek induló nap hajnalán.Sátáni tanokat és elméleteket pedig még a keresztényi szeretettel való zsarolás ellenében sem fogom dédelgetni, csakis gunyolni és ellene mondani nekik."

Ha nem gyakorolnám Jézus tanításait (amite szte én nem teszek),akkor nem bocsátanék meg neki és ezzel már simán mehetnék a rendőrségre,ugyanis:

"Az emberi méltóság sérthetetlen. Tiszteletben kell tartani, és védelmezni kell.Mindenkinek joga van a testi és szellemi sérthetetlenséghez.Az Európai Unió Alapjogi Chartája (1. cikk és 3. cikk (1) bekezdése)"

"A „gyűlöletbeszéd” egy személlyel szembeni gyűlöletre, megkülönböztetésre,amelyet az említett személy elleni előítélet motivál, valamely meghatározott jellemzője. A „gyűlöletből fakadó bűnözés” egy személlyel szembeni fizikai vagy szóbeli támadás, amelyet az említett személy elleni előítélet motivál..."

Hamis vád,becsületsértés,rágalmazás-ezekkel már mehetnék a rendőrségre.

Rágalmazás
179. § (1) Aki valakirôl, más elôtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedô szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendô.
(2) A büntetés két évig terjedô szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság elôtt,
c) jelentôs érdeksérelmet okozva
követik el.

Becsületsértés
180. § (1) Aki a 179. § esetén kívül mással szemben
a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben,
b) nagy nyilvánosság elôtt
a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedô szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendô.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendô, aki a becsületsértést tettlegesen követi el.

Kedves R. Katolikus! Válgasd meg a szavaidat,mostmár sokadszorra kérlek!

Spirit1 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2494

Én már írtam neki,hogy ő a megbocsátásban nagy tanítóm:)))

Egyébként köszi az észrevételt a stílusáról,akkor ezek szerint nem csak nekem tűnt fel,hogy katolikus létére nem éppen a vallását gyakorolja...tennék ide egy smiley-t,de ez inkább szomorú.:((

Előzmény: vándorlós (2488)
Spirit1 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2493

Ha akarod, belebocsátkozhatunk a részletekbe.

Szívesen veszem,ha írsz róla,feltéve,ha az nem kiokító,hanem tanító jellegű.

Ha nem tudod, mik azok, inkább kérdezz rá.

Abban az esetben folytathajuk,ha nem veszed át R. Katolikus stílusát.Én itt nem az ellenség vagyok.Csak egy beszélgető partner.

Mellesleg nem készültem Biblia szakértőnek,teljesen más szemszögből értelmezem a Bibliát,mint a vallásosok,így,ha te vallási nézőpontból írsz róla,akkor sztem mindegy is,mert én meg szellemtani szempontból értelmezem.A kettő nagyon üti egymást,a vita meg értelmetlen lenne.

a TR és a NA27 nem azonos

Tisztába vagyok vele. Engedd meg,hogy idézzek B.Mikics Veronikától:

"A görög Újszövetség első nyomtatott kidása 1516-ban jelent meg, és Rotterdami Erasmus, holland humanista tudós munkája volt, amely még csekély számú görög kéziraton nyugodott. A hagyományos protestáns bibliafordítások (Luther, King James, Károli) mind ennek a későbbi revíziói, az ún. Textus Receptus (elfogadott szöveg) alapján készültek. Bár az újszövetségi görög szöveg kutatása főleg a 19. században élte reneszánszát (Tischendorf, Wectcott-Hort stb.), a TR-nak már az a 19. századi változata is elavultnak tekinthető, amely alapján például az 1908-as Károli fordítás készült. (Ezért vannak benne olyan részletek, amelyekről a 20. századi kutatás kiderítette, hogy csak másolási hibák vagy utólagos betoldások révén keletkeztek).

A modern bibliafordítások mind a Nestle-Aland-féle Novum Testamentum Graece (Stuttgart, DBG), illetve az azonos szövegű, de egyszerűbb jegyzetekkel ellátott The Greek New Testament(New York, UBS) szövegkiadásán alapulnak. A szövegkritikai munkálatok tudományos elveit és az egyes részletekkel kapcsolatos döntéseket a kiadók természetesen dokumentálták (lásd Bruce Metzger: Textual Commentary to the Greek New Testament, New York, UBS)."

Amit belinkeltem még pár hsz-al ezelőtt,az pont a kettőnek az összehasonlítása,vmint oda is van írva,hogy nem a Károli fordítás ellen készült,NEM célja az igazságot kimondani, meghatározni, hanem elgondolkodtatni, a hitbeli dolgokban a további elmélyedést és keresést elősegíteni.Valamint azt is hozzáteszi,hogy "az ellenőrzéshez a neten található görög újszövetséget és a Codex Sinaiticust kéziratát is használta, és egyéb alternatív fordításokat."Számomra ebből egy a lényeg: ahány fordítás,annyi értelmezés.

Akkor közülük legalább huszonkilenc téves fordítás?

Nem tudom,hasonlítsd össze őket. Mellé vedd mindkét görög szöveget és akkor talán megkapod azt,ami nem téves.

Én olyanokkal nem vagyok kibékülve a Bibliában,hogy örök pokolról ír,amikor az eon nem azt jelenti,hohy örök,meg Szent Szellem helyett Szent Lélek,meg,hogy ki lett véve a reinkarnáció (bár itt-ott felllelhető még azért),meg hasonlók. Vehetünk bmilyen fordítást,ha értelmezni akarom,akkor úgyis olyan írók segítségével próbálom értelmezni,mint Alla K. és Emanuel S.

Előzmény: Nemo (2484)
Spirit1 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2492

Mielőt válaszolnék,nem árt,ha ezt átnézed:

"Légy jóakarója a te ellenségednek hamar, a míg az úton vagy vele..." (Nem vagy jóakaró)

"Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket." (Nem szereted az ellenségeidet,ócsárolod őket,sátánnak kiáltod ki és még sorolhatnám)

"Mert ha azokat szeretitek, a kik titeket szeretnek, micsoda jutalmát veszitek? Avagy a vámszedők is nem ugyanazt cselekeszik-é?

És ha csak a ti atyátokfiait köszöntitek, mit cselekesztek másoknál többet? Nemde a vámszedők is nem azonképen cselekesznek-é?

Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes."

"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek. (Ítélsz,mint vmi bíró,abba se hagyod,Istennek a helyébe képzeled magad)

Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek.

Miért nézed pedig a szálkát, a mely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, a mely a te szemedben van, nem veszed észre?

Avagy mi módon mondhatod a te atyádfiának: Hadd vessem ki a szálkát a te szemedből; holott ímé, a te szemedben gerenda van?

Képmutató, vesd ki előbb a gerendát a te szemedből, és akkor gondolj arra, hogy kivessed a szálkát a te atyádfiának szeméből!"

"A mit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal; mert ez a törvény és a próféták." (Ezek szerint te is azt akarod visszakapni,amit te adsz másoknak,vagyis a nagy bunkóságot,meg alázgatást)

"Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát." (Te nem cselekszed,mert olvasd vissza milyen vagy másokkal!Jézus milyen volt a vele ellenkezőkkel?Gyűlölködő,mint te?)

"És valaki hallja én tőlem e beszédeket, és nem cselekszi meg azokat, hasonlatos lesz a bolond emberhez, a ki a fövényre építette házát:

És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; és összeomlott: és nagy lett annak romlása." (Te nem cselekszed megintcsak,csak magyarázol.Bort iszol,vizet prédikálsz sajna...)

És akkor a válaszaim:

"de a pápa elleni fröcsögő gyülöletedben már csupán a lehetőség hiánya tart vissza, hogy megfojtsd akár egy kanál vízben is vagy halálra éheztesd!"

Nem gyűlölöm a pápát,nem fojtanám meg,mintahogy nem akarnék még az ellenségemnek se rosszat.Ezt te találtad ki,mert jobb érved nem volt a szegénységi fogadalom alátámasztására.

Inkább bocsáss meg,hogy szavaim ezt váltották ki belőled.Én kérek elnézést.

Mert mikor lenyomod akkor az látszik te nagyon feslett szőke!:-)

Hmm..egy katolikus egyházban az ilyen stílust tanítják?Nem szeretnék még a közelébe se menni. Be volt ragadva, sikerült megjavítani és még mindig nem vagyok szőke,sem feslett,de ezt most mondjam egy olyannak,aki ezt nem bírja felfogni?

Ahol örökkön örökké szenvednél és kedvedre gyülöködhetnél.

Itt te gyűlölködsz,olvasd csak vissza magad:))

És nem kell sajnálni,én legalább nem fogok meglepődni a halálom után,mint te...

Minden léleknek egy, azaz egyetlen földi élete van! Nincs lélekvándorlás meg leszületéses baromságok, ezek a sátán tanításai, hogy azt hidd van még időd jóvátenni bűneidet egy másik életben!

Pedig a Bibliában is van szó az újraszületésről:) Nem a sátán tanítása ez.A te egyházad tanítja,hogy nincs újraszületés,mert ezzel tartja az egyházad a markába a népet.De mondom: ki fog derülni számodra is,csak most még erről nem tudsz:)

Előzmény: R.Katolikus (2480)
Nemo Creative Commons License 2011.02.09 0 0 2491

"Bocs ha eleve azt feltételeztem, hogy 30 éves korodra felnőttél" - Tehát kend elejtette rágalmazó felhördülését, amivel azt állította: minden Verne-könyvemet felnőttként olvastam el először.

"Semmit nem cáfoltak, sőt megerősítettek!" - No persze: érvényesnek, sőt szentséginek mondták a prot. házasságokat. Püff.

Előzmény: R.Katolikus (2485)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!