Keresés

Részletes keresés

anita.n Creative Commons License 2015.11.11 0 0 1951

Szia!

Ez is jó megoldás, én is így csináltam jó pár tővel.  Vagy keress neki egy helyet, ahol jövő őszig ellehet. Nem fogja megsínyleni, ha most kiülteted és mondjuk jövő ősszel ülteted át a végleges helyére. A földben mindenképpen jobb helyen van. Nekem kényszer volt a több éves cserepezés.

Előzmény: Ranyu (1950)
Ranyu Creative Commons License 2015.11.11 0 0 1950

Anita!

Szeretném megkérdezni, hogy a cserépben tartott bazsarózsát hogyan telelteted? Vettem egyet Lukon-tól, de még nincs meg a végleges helye, így cserépbe került. Gondoltam, lesüllyesztem  valahol a kertben, csak nem lesz baja. Esetleg kicsit betakarom.

anita.n Creative Commons License 2015.11.06 0 0 1949

Ném=nem

anita.n Creative Commons License 2015.11.06 0 0 1948

Szia!

Küldtem mailt, még nem válaszoltál?

Ném olvastad még? Vagy csak nem durcás vagy?

Mi legyen a cuccal?

Anita

Előzmény: atrego (1942)
anita.n Creative Commons License 2015.10.18 0 0 1947

Sajnos már elfogyott. Pár szemmel nem érdemes próbálkozni, mert nehezen kel, van, hogy 2 évig is elfekszik, mire végre kihajt.

De ha lesz jövőre, akkor úgyis felajánlom majd, mert én már nem fogok fásat vetni. A különlegesebb lágyszárúakról fogott magokat vetem el inkább.

Előzmény: vegitia (1946)
vegitia Creative Commons License 2015.10.16 0 0 1946

Szia Anita!

Ha maradna mag kérnék én is. Köszönöm

Előzmény: anita.n (1939)
bombaba Creative Commons License 2015.10.12 0 0 1945

Pécsi vagyok.

Küldtem mailt.

Előzmény: anita.n (1944)
anita.n Creative Commons License 2015.10.12 0 0 1944

Szia!

Természetesen. Merre felé laksz?

Persze tudom küldeni is, ha nem tudunk találkozni.

Előzmény: bombaba (1943)
bombaba Creative Commons License 2015.10.10 0 0 1943

Szia Anita!

Nem tudom, most aktuális-e, beszéltünk valamikor a Duchesse de Nemours-ról, amiből tudnál küldeni nekem. Él még a lehetőség?

Előzmény: anita.n (1917)
atrego Creative Commons License 2015.09.05 0 0 1942

fehér   tömve telted,vagy   félig telted  van  fás?

Előzmény: anita.n (1941)
anita.n Creative Commons License 2015.09.04 0 0 1941

Féltelt bordóm nincs, csak tömvetelt és szimpla, de még nem túl nagyok a tövek.  Aminek látszik a porzója is, az ciklámen és törpe fajta.

Az interszekcionálisokon  szerintem lesz fás szár szemmel, ha tudok róluk vágni, odaadom őket, próbáld meg, hátha be lehet oltani vagy ki lehet gyökereztetni. Oltani elvileg lehet. Tavaly is volt néhány ilyen vessző, amit levágtam. Nekem nincs kedvem vele vacakolni, de egy próbát megér.

Előzmény: atrego (1940)
atrego Creative Commons License 2015.09.04 0 0 1940

Szia  Anita!Itt is   szemtelenkedek  neked:)!!!

Ha   van,majd  lombhullás  után,vagy   tél   végén  ne   felejts   nekem  el  küldeni   fás pünkösdiből  vesszőt  félig  telt   bordót  sárga   középpel  és   félig,vagy  tömve  telt  hófehéret.Előre  is  köszönöm!

Előzmény: anita.n (1939)
anita.n Creative Commons License 2015.09.03 0 0 1939

Ha valakit érdekel a magvetés, tudok adni friss fás bazsarózsa magokat.

Hogy a magoncok milyenek lesznek, nem tudom megmondani ( sanszos olyasmi lesz, mint az anyanövény) csak azt, hogy milyen tőről származnak.

Van lilás bordós szimpla korai ( szirom belseje feketés ) tőről, illetve közép idei szimpla rózsaszín és telt lilás bordó tőről.

lovevintage Creative Commons License 2015.06.24 0 0 1938

Konténeresként vettem màr szép leveles àllapotban. Bízom benne hogy megmarad mert nagyon szeretem a paeoniàkat. Régebb óta követem a fórumot mindig  megcsodálom a képeket. Ha esetleg lesz közös rendelés szívesen betársulok,

Előzmény: anita.n (1937)
anita.n Creative Commons License 2015.06.24 0 0 1937

Ha 1,5 hós telepítés, akkor szerencse, hogy ilyen szépen megmaradt. És az is lehetett a baj, hogy nem volt eléggé takarva a gyökérzet. Nem szabad túl mélyre ültetni, de azért kell a 3-5 cm takarás.

Előzmény: lovevintage (1936)
lovevintage Creative Commons License 2015.06.24 0 0 1936

Igen lehet, hogy csak túlaggódom. Friss telepítés ez talán 1,5 hónapos . A másik, ami sokkal egészségesebb levélzetű, korábbi telepítés, talán azt tavaly év végén ültettem.

Egyet virágzott ez az új, aztán a többi bimbóját már nem nyitotta ki. Talán a korábbi rekkenő hőség miatt.

Előzmény: bombaba (1934)
lovevintage Creative Commons License 2015.06.24 0 0 1935

Köszönöm a tanácsot. A gyökérről azért nem tettem fel képet, mert mikor kiszedtem nem fotóztam le, újra meg nem akartam csak emiatt kiszedni.  Rágásnyomot nem találtam rajta, kimondottan rothadást se láttam rajta.

Azért egy gombaölős kezelés nem árthat neki, így azt mindenképpen megkapja. Most van otthon Champion azzal, aztán úgyis mennem kell a növénypatikába veszek ilyen Mycostop-ot. 1 hét múlva pedig akkor azzal.

Amiatt is lehet esetleg ez, hogy a gumói kilógtak a földből kb 2 centire?

Kapkodva ültettem el, és nem a föld alá került 3 centivel, hanem kicsit ki is lógott belőle. Most mélyebbre tettem, amikor megnéztem a gyökerét.

Mindenesetre köszönöm a tanácsot, kicsit megnyugodtam, hogy talán nem akkora a baj.

Előzmény: anita.n (1932)
bombaba Creative Commons License 2015.06.24 0 0 1934

Szakértő nem vagyok, de a kinagyított fotón sem látok aggodalomra okot adó jelenséget. Az valószínű, hogy a ritkább levélzetű tő fehér vagy rózsaszín, fiatal telepítés. Ha nem lankad a levélzet, nincs elrágva a gumó, én nem aggódnék. 

Előzmény: lovevintage (1931)
anita.n Creative Commons License 2015.06.24 0 0 1933

Ahogy nézem, a Champion jó lehet, érdemes megpróbálni, szerintem ártani nem nagyon fog.

Előzmény: anita.n (1932)
anita.n Creative Commons License 2015.06.24 0 0 1932

Fotó alapján nem tűnik bothrytisnek. Igazából a képek alapján annyira nem tűnik betegnek. Bár a gyökérről nem raktál fel képet.

A rezes permetezés réztartalmú szer használata, pl bordói lé.  Ezt lehet használni ökológiai gazdálkodásban is.

Az igazság az, hogy én még eddig semmivel nem permeteztem, mert nem láttam szükségét. De megelőzésképpen előbb-utóbb muszáj lesz.

Beöntözésre ezt kellene megpróbálnod: Mycostop

Mycostop, biológiai gombaölő szer

Dísznövények, zöldségnövények fuzáriumos hervadása, palánta dőlése és gyökérrothadása ellen 40 % Streptomyces griseoviridis baktériumtörzset tartalmazó, por alakú gombaölő szer.

Előzmény: lovevintage (1931)
lovevintage Creative Commons License 2015.06.23 0 0 1931

Végre valaki:-)

Nekem is az a gyanúm, hogy valami penész lehet talán. Tegnap nem bírtam már ki ki kellett ásnom, hogy lássam a gumóját. Nem mondnám, hogy össze volt rothadva, de olyan egészségesnek sem tűnt, mintha kicsi  szürkés penészréteg lenne rajta. Lehet ez a borthrytis?

Készítettem képet  a kis betegről illetve a tőle kb 80 cmre lévő másik tőről is.Nagyon szembetűnő, hogy ezzel probléma van. A rezes permetezés nálad mit takar? Úgy kell mint a rózsákat, hogy csak a levelét, vagy be is kell öntözni, hogy a gumót is érje?

Előzmény: anita.n (1930)
anita.n Creative Commons License 2015.06.23 0 0 1930

Hmm.

Ha ugyanúgy öntöztél, akkor mindegyik megszottyadt volna túlöntözés miatt.

Én is sűrűn locsolom a peóniákat, már kora tavasztól, hajlamos vagyok túlöntözni, de ilyen kókadás még nem történt túlöntözés miatt.

Nincs a tövénél penészesedés? 

Én még eddig nem használtam semmi vegyszert, de lassan időszerű lesz, mert már túl sok a növény és eléggé összeérnek a tövek, de csakis rezes permetezés jöhet nálam szóba.

Esetleg fotót nem tennél fel?

Lehet bothrytis is, attól is megkókad a növény.

Vége a virágzásnak, elhal a fórum.

Előzmény: lovevintage (1929)
lovevintage Creative Commons License 2015.06.22 0 0 1929

Bár eléggé alszik a fórum, hátha van itt valaki aki tud segíteni. Van egy csodás lágyszárú bazsarózsám "Bowl of beauty" Pár napja észrevettem, hogy kezd az egész "elfonnyadni" A nagy melegekben esténként öntöztem, de azért nem állt a vízben. Mégis kicsit olyan érzést kelt mintha a túlöntözés során rothadnának a gumói. Mellette van egy másik bazsarózsám, az él és virul, szóval nem értem, azt is csak hsaonlóan öntöztem mint ezt. Mit lehet tenni ilyenkor? Valami gombásodás gátló beöntözés segíthet rajta? Van itthon Dithane és Champion, esetleg azokkal?

Köszönöm, ha valaki segít!

anita.n Creative Commons License 2015.06.04 0 0 1928

Köszi!

Előzmény: Ranyu (1927)
Ranyu Creative Commons License 2015.06.04 0 0 1927

Ok, rendben!

Előzmény: anita.n (1925)
anita.n Creative Commons License 2015.06.04 0 0 1926

Majd teszek fel még pár képet a sereghajtókról, csak át kell őket méreteznem. Mindegyik nagyobb lett sajnos. Utálom ha át kell méretezni!

anita.n Creative Commons License 2015.06.04 0 0 1925

Ha ősszel rendeltek és lehet bazsarózsát rendelni, szóljál már légy szíves! 3 fajtát megrendelnék.

Előzmény: Ranyu (1922)
Ranyu Creative Commons License 2015.06.04 0 0 1924

Tavasszal és ősszel is szokott rendelés szervezés lenni, majd figyelek (Gazlap.hu). Azt nem tudom, hogy ősszel is lehet-e tőlük bazsarózsát rendelni.

Előzmény: bombaba (1923)
bombaba Creative Commons License 2015.06.04 0 0 1923

Nagyon kedves vagy, köszönöm.

Mikor szoktatok közösen rendelni? Mennyi a posta?

Igaz, még csak bámészkodási szakaszban vagyok. Meg kell várnom, a tavaszi rendelést sikerül-e augusztusban végleges helyére eltenni, marad-e helyem illetve más hely ilyen célra.

Előzmény: Ranyu (1922)
Ranyu Creative Commons License 2015.06.03 0 0 1922

Igen, nagy választék van náluk, és barátságos áraik. Ha szeretnéd, szólok, mikor közös rendelés lesz, úgy megoszlik a postaköltség.

Előzmény: bombaba (1920)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!