A 21. Férfi Kézilabda VB Horvátországban kerül megrendezésre, 2009. Január 16. és Február 1. között. A magyar válogatott Franciaországgal, Szlovákiával, Romániával, Argentínával és Ausztráliával került egy csoportba.
Korrekt teljesítményt nyújtottak, az biztos. Az eddig mutatott játék alapján legfeljebb minimális különbség mutatható ki a javunkra. Ők szerintem ezzel együtt egyénileg gyengébbek, csapatként viszont eddig jobban muzsikáltak.
Kérdés, mennyi lesz bennük a középdöntőre. A következő meccseken még megmutathatjuk, hogy csapatként is jobbak vagyunk náluk. Már ha tényleg jobbak vagyunk.
Tovább folytatva az előző gondolatmenetet nálunk pedig sajnos azok a játékosok betliznek akikben igazán bíztunk. Mindkét Iváncsiktól láttam már jobb produkciót, Eklemovics sem ezen a VB-n nyújtja élete formáját, Gál is egyenlőre a nagyképűségével tűnt ki, valamint az kevés, ha egy kapus csak a meccs első harmadában fog labdákat. Továbbá Katzirz és Mocsai is csak védekezésbe jöhetnek szóba, mert támadásban igen halványak mindketten.
A tegnapi meccsek tükrében azt kell hogy mondjam, ez a szlovák csapat semmivel nem gyengébb mint miénk. Van egy világklasszis kapusuk, három szélsőjük, egy remek irányítójuk, valamint minden meccsükön valamelyik lövőjüknek sül a keze.
Hát, igen, ezekkel a franciákkal eddig se bírtunk. De legalább nem lett olyan mészárlás, mint a női norvég-magyar...
Szerintem a horvát-francia versenyfutásba esetleg a svédek szólhatnak bele, Korea és a szlovákok semmiképp. Mi se, de (szintén esetleg) a svédek bajszát megcibálhatjuk, ha most is telik a csapattól egy olyan alkalmi bravúr, amit a két legutóbbi világversenyen hozott (ld. Dánia '97 és Spanyolország '98). Amúgy ha Koreát vernénk, akkor szerintem meglenne a 4. hely a csoportban.
A másik csoportot elnézve pedig reálisan mehetnénk a 7. helyért.
Fogd fel két külön versenynek:) Mivel játszottál mindenkivel mindenki eredménye számít. Meg lehet, hogy a három csapatból te rendelkezel a legtöbb továbbvitt ponttal, de nem te voltál a legjobb a csoportban. Az általad felvázol eset egy kiegyensúlyozott eset, ahol nyilván keményen meg kellett küzdeni a továbbjutásért. Nem lehet az egyes győzelmeket leértékelni. S ekkor a franciák voltak a legjobbak a csoportban (ebben a hatcsapatosban)
De értékelem, hogy ennyi időt töltöttél a kiszámolásával:)
Kissé leragadtál ennél a részletkérdésnél, és szerintem ez nem túl sokakat érdekel, meg iszonyú hosszú is leszek, dehát ha már belementünk... legfeljebb majd nem olvassák el, amit írok. :-)
Na jó, amit írtál, asszem ez még nekem is világos.
Lehet, hogy fáradtságom okán nem sikerült elmagyaráznom, hogy szerintem mi is ebben a hülyeség, de most újra megpróbálom. Ugyancsak lehet, hogy félreértek valamit, hiszen nem vagyok sztármérnök, ezt nyilván csak ők láthatják át... :-)
Ami szerintem hülyeség:
-véget ér a csoportkör, ott van egy végeredmény, 1-6. helyig
-első 3 továbbmegy
-továbbviszi az egymás elleni pontokat és gólkülönbséget
-de annak ellenére, hogy eljön az új csoportkör, ott nem aszerinti sorrendben játssza le a meccseket, hanem az alapcsoportbeli sorrendnek és gólkülönbségnek megfelelően
Szerintem ez pedig egyszerűen hülyeség.
Vegyünk egy valóban extra esetet példának: megvertük volna a következő csapatokat: Franciao., Szlovákia, Ausztrália. Kikaptunk volna: Románia és Argentína ellen. 3 győzelem, 2 vereség, 6 pont.
Franciao.: csak tőlünk kap ki, szlovákokkal döntetlen, másik 3et megnyeri (3-1-1): 7 pont.
Szlovákia: csak tőlünk kap ki, franciákkal döntetlen, másik 3at megnyeri (3-1-1): 7 pont
Románia: minket, ausztrálokat megveri, argentinokkal döntetlen, franciáktól és szlovákoktól kikap (2-1-2): 5 pont
Argentína: az ausztrálokat és minket megver, románokkal döntetlen, másik 2 meccsen kikap (2-1-2): 5 pont.
Ausztrália: mindenkitől kikap, 0 pont.
Ausztrálok: mindenkitől kikapnak 0
Csoprt végeredménye:
1. FRA 7 pont (jobb gólkülönbséggel)
2. SVK 7 pont
3. HUN 6 pont
4. ROU 5 pont (jobb gólkülönbséggel)
5. ARG 5 pont
6. AUS 0 pont
Ehhez képest a köv. körben a 3 csapat esetében:
1. HUN 4 pont
2. FRA 1 pont
3. SVK 1 pont
És bár mi visszük tovább a legtöbb pontot a majdani újabb csoportkörbe és mi leszünk a legjobb helyzetben, mégis az alapcsoportbeli 3. helyünk számít és aszerinti sorrendben kapjuk az ellenfeleket, nem pedig az új csoportbeli helyzetünk alapján.
A középdöntő meccs sorrendje a csoportkör helyezései alapján dől el. Ezért mindenféleképpen szükség van egy csoportkör végeredményre. Viszont a csoportkörben a mindenki ellen elért eredményt kell nézni, úgy igazságos. Hiszen nem két meccsből állt, hanem ötből.
30-26 ra nyertek végül a horvátok egy iszonyat jó meccsen. Az utolsó 10 percben dőlt el a meccs ott lerohanták a hazaiak a svédeket Alilovic vezérletével. A végén pedig a játékosok 12.000 nézővel együtt énekeltek. Nem semmi hangulat lehetett...
Szeretnék kimenni megnézni egy magyar meccest. Néztem a hivatalos honlapot, de ott már nem találtam jegyet Zagrabba. Tudtok esetle jegyet, elerhetoseget? Kösz, elore is.
A szerb csapatot elvertük volna. Abszolút egyénieskedő játékuk van, s jól ismerjük őket.
Viszonylag egy közepes csoportba kerültünk, de közepes csapatok úgy játszottak ellenünk, mintha életük meccse lett volna. Mi pedig felmentünk s majd lesz valami! Nem az egész meccsre gondolok, de a románok ellen max 25percet játszottunk elfogadhatóan, szlovákok ellen 35percet. Nagy árat fizettünk sajnos az ott elhagyott pontért. A francia csapat egy más kategória ezt bekell látni. A nagy generáció mellé nőnek fel a fiatalok, s Oneste nagy edző. Ha meglenne a két pont középdöntőre akkor nem is lenne gond. Sajnos az águnk nagyon erős.
Abban biztos vagyok, hogy Horvát,Francia,Dán csapat ott lesz négy között, s a mi águnkról nyeri valaki a vb-t.
Szerintem a másik ágról akár még meglepiként 4közé is mehettünk volna. Lazarov szinte egyedül viszi azon az ágon a macedónokat. Az oroszok szürke csapattal vannak itt, Lengyelek már nem müködnek olyan csapatként mint két éve a vb-n. Norvég csapat sem annyira világverő. Lehetett volna onnan esély, de sajnos nagyon erős águnk!
Azért lendültem volna tovább, mert ez valóban csak részletkérdés.
Más a csoport végeredménye (ami számít a meccsbeosztásnál) és az új csoportkörben megint más a sorrend. Ez szerintem hülyeség.
De amúgy majdnem mindegy, mert a hazai horvátoktól tuti kikapunk, illetve elnézve ezt a svéd csapatot, őket sem hiszem, hogy legyőzzük. Korea ellen lehetnek a legjobb esélyeink, bár nagyon kellemetlen ellenfél, de végül is 2004-ben is elkaptuk őket az olimpián. :) (Nem tudom, azóta játszottunk e ellenük, de szerintem nem.)
Gólkülönbségben is csak a továbbjutott ellenfelekkel szembeni gólokat visszük tovább. A 2-3. helynek annyi jelentősége van sztem, hogy a középdöntőben milyen sorrendben jönnek az ellenfelek.
Csoportharmadikak lettünk, de a középdöntőben meg megelőzzük a szlovákokak, ott előttük leszünk. Gondolom az adott csoportkörben minden meccs számít. A középdöntő pedig már új csoport:)
A mostani csoportharmadik vagy második helynek semmi jelentősége.
Amúgy valami olyasmit mondtak a Sport1-en, hogy ez az 5 gól kritikus, és így (kevesebb lőtt gól miatt) csak csoportharmadikok lettünk a szlovákok mögött.
Feltételezve, hogy ez igaz: meg tudja nekem valaki magyarázni, mi a logika abban, hogy ami a pontokat illeti, csak a másik két továbbjutó elleni eredményt visszük magunkkal, gólkülönbségnél meg nem csak a továbbjutók elleni, hanem az összesített gólkülönbség számít?
A mai játékkal semmi gondom, jól küzdöttünk, egyszerűen jobb csapattól kaptunk ki. Egyértelműnek látszik, de nem árt rögzíteni, hogy a gond a szlovák meccsel van, és az ott elhullajtott pont még nagyon kellemetlenül érinthet minket. Persze ezt már akkor lehetett sejteni, de akkor még bízhattunk a románokban, hogy kikaparják nekünk a gesztenyét. Nem így történt, de hogy csak 1 pontot viszünk tovább a középdöntőbe, azért csakis magunkat okolhatjuk.
Szerintem amúgy a horvátok ellen bukta lesz, a svéd-koreai duóból egyet elkapunk. Hogy ez mire lesz elég, passz. Talán mehetünk a 7-8. helyért.
Nem arról volt szó, hogy ujjongani kell, hogy bénázunk. Csak nem biztos, hogy ki kell jelenti az első félidő közepén, hogy eldőlt. Amíg végképp nem reménytelen a helyzet szurkolni kell:))
Egyébként szerintem elhitték. Az elején ment is. Kiváló védekezés, zseniális Puki. Aztán jöttek olyan óvodás hibák (Gál kétszer, Iváncsik, Eklemovics egyszer ejtette ki a labdát a kezéből gyakorlatilag tisztán), amik meg is pecsételték a sorsot. Ez jöhetett akár a túlpörgésből is.
Én összeségében nem látom annyira tragikusan a helyzetet.
Én nem értek egyet azzal, hogy azért lehetünk büszkék magunkra, mert pl az oroszok vagy a spanyolok sem folytatják...
Én azt gondolom h a lehető legkönnyebb csoportból sikerült továbbjutnunk, ráadásul innen sem simán... Akármelyik más csoportban nehezebb csapatok vannak, és nincs ennyi üresjárat (ausztrál, argentin). Kiváncsi lettem vna h pl a szerbek csoportjában mi tlett vna.
A meccs mondjuk a második félidő 10. percében dőlt el, amikor elkezdtünk töketlenkedni támadásban megint. A mai kézilabdában öt gól a félidőben gyakorlatilag semmi. (de elég utalni a dán meccsre, öt perccel a vége előtt néggyel mentek. Mégse nyerték meg. Persze gondolom te ott is már az első félidőben temetted a csapatot)
A divatdrukkerkedés azt jelenti, hogy ha nyertes meccs van, akkor megy az ujjongás, ha kikap a csapat, akkor meg ők a legbénábbak. Ezt egy világverseny alatt akár többször is.
-5... Végül is tisztes vereség, csak sajna komoly esélyünk nem volt a győzelemre... Középdöntőben jönnek a horvátok, a svédek és a koreaiak - talán ott összejön egy (több?) nagyobb bravúr, csak folyamatosan úgy kéne játszani, ahogy a legjobban tudnak!
Remélem, a Hajdu-Csoknyai-Matics konyha kifőz valami váratlant...
Ha átnézel a Szávay-topicba, akkor látod, hogy egyáltalán nem jellemző rám a divatdrukkolás. Egészen egyszerűen így látom most a helyzetet, de nem élvezettel írom, h. "haha, megmondtam, h. szarok vagytok". Nem örülök a jelenlegi állapotnak, de a meccs nem azt sugallja, hogy a fiúk komolyan elhitték, hogy meg tudják verni a franciákat. Bár küzdenek becsülettel itt a végén is, ez roppant dicséretes.