Meg lehet oldani gumicsővel,a probléma nem ezzel van.A hirtelen átmérő növekedés örvényléseket okoz,ami nemjó.Jobb a diffúzor.Most kicsit magam ellen beszélek,mert egy csomó melót spórolhatnák,de magamnak is így csinálnám. Már -utólagos engedelmeddel- döntöttem,és már készül a diffúzor!
Ugye a a kompresszorból a tüzelőtérbe menő csőre gondolsz? Szívem szerint azt mondanám, hagyd így, csak ezt gumicsővel nem lehet megoldani. Szóval ha nem nagy fáradtság, arra kérnélek, hogy csinálj diffúzort.
Volna egy kis problémám! Megvan a 2"-os cső,de annak a belső átmérője 55mm. A K24 kilépője pedig 42mm. Hagyjam 55-ön,vagy csináljak egy diffúzort 42-ről 55-re?
Van még egy kicsi meló a csövön,a furatokat le kell sorjázni belülről.Meglátod ugyis.Ez a cső nem a "siker kulcsa",ahhoz sokminden kell.A tömítettséget ellenőrizd,mert szerintem nálad az is probléma! A szivattyú nyomását vedd lejjebb egy kicsit,mert ha a cső jó lenne,akkor nagyon fel fog pörögni a gép.Csak kis lépésekkel! Az olajra figyelj,nehogy baj legyen!
Mivel most szűkös a költségvetés, a lehető legegyszerűbbre akarom megcsinálni a turbinát. Ha elérem az üresjárati fordulatszámot, akkor szüret, utána kezdem majd fejleszteni a berendezést.
Igazából még PIC sem kellene hozzá. Néhány relé, érzékelő, időzítő stb. ugyanúgy megfelelne. Na de hol lenne akkor a programozás?
Juszt sem rakok először hűtőt az olajkörbe, egy-két perces üzemre anélkül is megteszi! Majd ha üzemel a cucc, akkor jönnek a műszerek, hűtő, utánégető, tölcsér a beömlőre, miegymás...
Utánanézhetek, de szerintem horror áron adják, másrészt érzékelők is kellenek hozzá, (nyomás, hőmérséklet) meg elektronikus szelepek, relék, miegymás. Ezeket kimondottan modellező cuccokba való turbinákba gyártják.
Ezt az ECU-t hol láttad? Én akarok venni mindenképp,már ha nem horrorisztikus az ára.Ha már gépen van,akkor a védelem is megvan és ez nálam fontos.Lehetne távolról vezérelni és ez is jó lenne.Lehetne próbálgatni a masinát,hogy mit tud!
Hihi, ugyanez nálam is megvolt, koktél shaker-rel, meg a Lehel pinacon rozsdamentes edényekkel. (Az eladó dobott egy hátast amikor mondtam, hogy nem edénynek lesz a cucc!)
Ez a "betegség" nálam is megvan.Egy mezőgazdasági boltban fél órát várt rám a család a hidegben,és amikor megtudták,hogy egy rozsdamentes wc kefe tartó tűzcsőnek való alkalmazásán elmélkedtem...Ne részletezzem a véleményüket! De hát ez van.Mindenki nem lehet normális!
Ezt hívják ECU-nak. Modell gázturbinákhoz készen árulják, RCDON maga csinált. Nekem is tervben van ez, valahol a távoli jövőben, addig a PIC programozás rejtelmeit kellene elsajátítanom. Ez a jó a turbinázásban, hogy egy csomó más dolgot is meg lehet ismerni általa. Ja, amikor anno elkezdtem turbinázni, egy haverom mindenféle kacatot elhozott nekem "hátha jó lesz valamire" felkiáltással. Az már kóros szerintem amikor egy bútorbolt kirakatában lévő zsúrkocsira is mint lehetséges turbina-állványra néztem. ;-)
Ha majd itt leszel kihasználom a lehetőségeket...Nagyon drága a vasanyag...:-) Gázturbina számítógépes vezérlése? Meglehet csinálni? Xplodnak van valami hasonló,ha itt lesz kifaggatjuk!
HT 1080Z! Még középiskolában, szakkörön találkoztam vele. Nem mondhatnám, hogy nagy PC guru vagyok, azt inkább felhsználói szinten ismerem - amint alább is írtam, a platform, amin dolgoztam, elég távol áll a PC-s világtól. Csak hogy képben legyél: az egyik cégnél ahol dolgoztam, bővítettük a gépet. (Processzor, memória és diszk) A végösszeg nettó 1,200.000 USD volt. (Igen, egymillió-kétszázezer amerikai dollár) Azért segítek, ha tudok...