ööö.. jó kérdés. Akihez járt sztk-ba...? Én az előzőt ügyeletesnél szültem, mert a dokim ugyancsak szabin volt. Mikor visszajött, és felhívtam a hírrel, annyit se kérdett, hogy vagyok, vagy bármi, csak gratulált, de persze szívesen várt a kontrollra. De az ügyeleteshez mentem vissza.
a dokim már az elején közölte, maximálisan korrekt módon, és akkor még úgy beszéltük meg, hogy átad egy másiknak (aki amúgy a másik lehetséges jelöltem volt)... előzmény: nem jártam előtte rendszeresen egy dokihoz... panaszmentesen éltem az életem, a citológiára mindig csak beestem valakihez...
nálunk most összevontak két kórházat, így mindig van két szülész ügyeletben egyszerre, és jó orvosok... ezért gondolom, hogy nem fogok 60e-et kifizetni egy gátmetszésért és varrásért, amikor krízishelyzetben sem dönthet a berángatott doki, mert az az ügyeletvezető hatásköre... a szülésznő viszont ott van az elejétől, és ténylegesen SEGÍT szülni...
nem tudom... a kontroll??? passz... az kihez megy vissza, akinek nincs magándokija?
no, és ezt a dokid mikor közölte?:o És ha mondjuk itthon lesz a dokid, mikor szülsz, akkor se hívod be? Csak azért kérdezem, mert én is játszom a gondolattal, hogy mi van, ha a terhesgondozás után nem akarod (nem a doki miatt, hanem bármi okból kifolyólag), hogy saját orvosnál szülj, mert jó az ügyeletes. Vajon ezt egy doki hogy fogadja? És akkor kihez mész vissza kontrollra?
De van dokim is, csak nem vagyok maximálisan elégedett vele, plusz anyagi problémáink adódtak, ja és a doki szabin lesz aug 1-től 23-ig (aug 20-ra vagyok kiírva)... tudom ez semmit nem jelent, mert jöhet előbb is és később is a baba... mindenesetre most úgy érzem, hogy egy szülésznő jobban a segítségemre lehet... nem tudom... még van 2 hónapom eldönteni... kicsit össze vagyok zavarodva! :-O
Na en meg meg mindig a dobogon, de mar nem sokaig, igy adok eletjelet :) Ha elobb nem, akkor 22.-en lesz a mi napunk vegulis, kompromisszumos megoldaskent (semmi tulhordas, csak a 23.-a ejszakaja egy gazos nap itt es azt kikerulendo...) Egyelore egy ujjnyink mar van (vagyhat volt tegnap, azota ki tudja)... ugyhogy haladunk a cel fele :)
és mi lett a dokiddal? Vagy nem is volt? Általában azt mondják, szülésznő a felét kapja, mint a doki, én 20-30-at szoktam hallani. Nagyon szép nevet találtatok!
Jajjjj, a legfontosabbat meg elfelejtem... szóval fogadott orvos helyett fogadott szülésznővel fogok szülni... de nem kérdeztem rá konkrétan, hogy mennyi... szóval általában mi az ára szerintetek?
Nekem is így volt, a 16. héten még rálógott a lepény a méhszájra, a 19. héten már csak megközelítette a méhszájat a lepény, a 24. héten pedig már jó helyen volt. Én egyszer sem véreztem vele, állítólag az esetek nagy százalékában minden gond nélkül feljebb megy.
A részleges fedéssel annyiban kell vigyázni, hogy ne erőltesd meg magad, és kérd ki a nőgyógyászod véleményét, szükséges-e esetleg a szexmentesség is. Ahogy növekszik a méhed a terhesség során, úgy fog "elvándorolni" elnőni a méhszájról a méhlepény. Természetesen minden ultrahang vizsgálatkor ezt ellenőrzik.
Nekem volt, és igen, följebb ment. Én is aggódtam persze, és itt sokan nyugtattak, hogy hasonlóan jártak és végül jó helyre került a lepény. Azért figylej oda, hogy minden uh-on nézzék meg alaposan!