a mellékelt képeken látható Kumho téligumi eladó felnire szerelten. (4 db) A gumik csaj tavaly télen lettek használva egy Borán. Méret: 195/65 R15 Felni méret: ET38, 5 x 100
Üdv márkatársak! Kérésem az lenne, hogy tudnátok nekem mondani egy kerékagy átmérőt? 2003-as 1.6 16V-s benzines Bora. Gyári kerékméret 205/55/16, 5X100 as osztás. Nem szeretném csak ezért levenni a kereket,hogy megmérjem. Előre is köszi!
1.6 SR motornál van valami tipushiba az olajszivárgást illetően? nem az enyém az első amiből látom szivárogni az olajat.. olajbentő és a szelepfedél alatt.. motor jobb oldalán (váltófelől)
motor hátsó fele és a váltótartó bakon mindig látni olajat. :(
Kérnék egy kis segítséget. 2002-es Bora-ban (1,6 benzin) a rendszámtábla világítás nem működik. Az izzók újak, a biztosíték is OK. Feszültség már az izzó foglalatánál sincs. A kezelési utasításban, máshogy néz ki a rendszámtábla világításhoz tartozó jelölés, mint a bizti táblán, de elméletileg a 3. az (5A-es).
Na most van alatta szintén egy 5A-es (4. számú bizti), ez kétszer is kiégett, de a jelölése annyi, hogy "olvassa el a kezelési útmutatót".
A másik probléma, hogy amikor a világításhoz tartozó biztiket végig néztem és visszakapcsoltam a gyújtást kb. 10 másodperc múlva megjelent az "AIRBAG FEHLER" felirat... Tudtommal a légzsák rendszernek nincs is biztosítékja, vagy nem itt van biztosítva. Szóval most hirtelen több probléma is adódott.
A héten esett át az autó egy hengerfej felújításon, szelepek, szelepvezető, szelepszár szimeringek cseréjén, síkolás minden megvolt. Visszatért az erő a kocsiba, viszont a következőt produkálja:
Ez gondolom messze nem normális. Ha bemelegszik javul a helyzet, de mit tippelnétek, mi okozhatja ezt? összeszerelési hiba?
Ma kaptam vissza az autót, szelepek, szelepvezető, szelepszárszimeringek cseréje, síkolás...150 gurigát hagytam a szerelőnél, most viszont indítás után akkora füstje van az autónak, mint előtte soha...elmélet szerint a rossz szelepek mellett a hengerfalra kerülő benzin ronthatta a kenést és kophatott a motor...esetleg gyűrű hiba...egy ekkora kiadás mellett ezek roppant remek hírek. Esetleg valakinek ötlet, tapasztalat?
random fordul elő, eddig kb haromszor négyszer hogy inditoztam de a motor nehezen indult kb masodik harmadik probalkozasra akkor is úgy ha nyomkodtam a gázt
reggeli hideg inditasnal sose fordult elő, mindig akkor ha mar kicsit meleg volt a motor. Pl leugrottam boltba vele, aztan mentem volna haza csak teker az öninditó hallani hogy forgatja a motort de nem indul
Szerintetek ha elég gyakran nem tudom előre tolni 1-esbe a váltót akkor lehet csak simán váltórudazattal valami gond?
Ha 3 asba rakom utána egyből csúszik a helyére az 1 is. Nem arról van szó, hogy nem akad be az 1 es hanem el sem indul a kar előre. Semmi recsegés. Csak mintha beleakadna valamibe.
Váltóolaj szerintem ezen nem segít attól tartok. :/