Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
Kultúrtörténeti évfordulók december 10-én: 1520: Luther Márton nyilvánosan elégette a pápa kiátkozó bulláját, és ezzel végleg szakított a katolikus egyházzal. 1815: Megszületett Ada Lovelace grófnő, matematikus és író, az első számítógépes program megírója. 1828: Megszületett Korányi Frigyes orvos 1851: Megszületett Melvil Dewey amerikai könyvtáros 1895: Megszületett Tanner Ilona írónő, költőnő 1901: Először adtak át Nobel-díjakat. 1923: Megszületett Jorge Semprun spanyol író 1948: Az emberi jogok napja 1981: Bemutatták a Vuk című egész estés magyar rajzfilmet.
TBBT-nél évad leggyengébb része volt ez a mostani, nálam. Egy jó poén nem volt, szvsz
A YS sem lett annyira ütős, de a léc mostanság nagyon magasan van, azért összességében egy kellemesen kikapcsolós epizód volt. A kis Missy kezdi kinőni magát, nagy dobásai vannak. :)
Petyus tudhatja a szerző nevét is, mintha lett volna szó róla a topikban.
Én a zongorás középrészt külön imádom, emlékszem nem mindig volt, sőt igencsak ritkán.
A másik nagy (magyar) kedvencem "minimalista" kategóriában, nekem ez is belémégett maradandóan, mondjuk én majdnem annyit hallottam, mint a TV-Macit, annyiszor láttam :)
Kultúrtörténeti évfordulók december 9-én: 1608: Megszületett John Milton angol költő
Kultúrtörténeti évfordulók december 8-án: Kr.e. 65: Megszületett Quintus Horatius Flaccus római költő 1789: Megszületett Hild József építész 1842: Megszületett Csiky Gergely drámaíró, műfordító
1865: Megszületett Jean Julius Christian Sibelius finn zeneszerző. 1877: Megszületett Fenyő Miksa író 1910: Megszületett Karády Katalin színésznő, énekesnő 1938: Megszületett Tandori Dezső költő, író, műfordító
1939: Bemutatták az 'Óz, a csodák csodája' című filmet 1943: Megszületett Jim Morrison amerikai énekes
Kultúrtörténeti évfordulók december 7-én: 1598: Megszületett Giovanni Lorenzo Bernini itáliai építész, szobrászművész 1863: Megszületett Pietro Mascagni olasz zeneszerző 1872: Megszületett Johann Huinziga holland történész 1892: Megszületett Kosáryné Réz Lola írónő, műfordító 1928: Megszületett Noam Chomsky amerikai nyelvész 1949: Megszületett Tom Waits zeneszerző, zenész, színész (Rövidre vágva).
Nézek egy süteményes sorozatot, a Sütimestert. Ez egy angol 'valóságshow' és fordítják ugye magyarra... van egy adalékszer, nem tudom mi, nem sütőpor, nem is szódabikarbóna, mert azokat ismeri a fordító, ezt rendszeresen, és következetesen tatármártásnak fordítja... beletesznek a liszt közé, vagy a tojásba felverés közben pici mérőkanállal, valami porfélét, erre azt mondják alá, hogy hozzáadta a tartármártást... :))) szörnyű
Hermelin a Vígszínházban. Gálffy Lászlóval a főszerepben, többre nem is emlékszem belőle... a másik a Lenni vagy nem lenni c. darab, amit gyerekként nagyon szerettem filmen. Ez a Nemzetiben volt, és eljöttünk szünetben. És egy érdekes történet is tartozik hozzá, mert esett a hó, és a kocsink valahogy benn ragadt, ahol megálltunk, kipörögtek a kerekek. És épp ki akartam szállni megtolni, amikor Gáspár Sándor épp arra jött, és jelzett, hogy segít, ki sem kellett szállnom :) megtolta nekünk.
Az első koncertem (ha jól emlékszem), az Ex Animo blockflőteegyüttes koncertje volt a helyi könyvtárban. És nagyon tetszett! Mi a Háry Jánost néztük meg kötelező jelleggel általánosban.
Én három alkalommal hagytam ott előadást, az egyik címe most nem jut eszembe... anno gyerekként filmen szerettem, később már a film is ciki volt :) ha eszembe jut megírom, a Nemzetiben volt. A második a Vígben, majd aról is írok bővebben, végül az Operában csajnkovszkij: Anyeginje. És az három felvonásos volt, és páromat rábeszéltem, hogy maradjunk a másodikra... már első után rengetegen távoztak... és végül pont az egyetlen szép keringőt nem hallgattam meg. De leginkább a feldolgozás volt szörnyű, a díszlet, az előadás rendezése... nem a zene