üdv, 2 hónapja kerestem Szentesi oldalkocsi emblémát, majd azt az igéretet kaptam, egy motoros társunktól. hogy november elején vissza térünk rá. Ma sikeresen megvettem az emblémát. Remélem mást is ér majd ilyen jó élmény. Köszönöm.
Üdv mindenkinek! ráakadtam szerintem egy Szentesi oldalkocsira. Bár nyilvánvaló hogy egy nagydékdobos Pancsi hátsókereke van benne, de megvan a kisméretű kerékagya is, alapjába véve jó állapotba van, és helyel közzel tipustisztának gondolom.. Érdekelne hogy gyártja e után valaki pl. a bőröndtartókat hátra, nálam hiányoznak. Felszeretném újítani, és egy T1-es mellé rakni. Igaz hogy ilyen fogattal még nem találkoztam. Bármilyen infó jól jönne vele kapcsolatban.
Aki tud kérem segitsen,egy Bmw k 1100 Lt tipusú motorhoz keresek oldalkocst, komplett felfogatással, első villával, vagy csak első villát, vagy ennek a villának a műszaki vázlatát, paramétereit. Mindenféle megoldás érdekel. Ha valakinek van ilyen oldalkocsis motorja, az is nagy segitség volna, ha csak megmérhetném a paramétereket. Nem kivánom ingyen.Köszönöm előre is a segitséget.
Üdv, a 3.-4. kép nagyon hasonlít a szentesire,5-6 féle oldalkocsit gyártottak,Én ebből 2 félét láttam eddig,akkoriban keveseknek volt pénzük oldalkocsira, és ment a koppintás, ha remdeltek egy egyedi oldalkocsit ,gyárthattak egy Szentesi alapra épülőt szerintem, bár ez csak az én vélemenyem.
Közben negint beszéltem a tatával, már nem is biztos, hogy ez volt szóló annó, mostani állítása szerint az egy DKW volt amihez a VI. kerben csináltatott oldalkocsit. Most melyik emlék az igaz?
Egy kis segítséget kérnék. Vásároltam egy Izs49-es motorkerékpárt számomra ismeretlen oldalkocsival. A bácsika elmondása alapján szóló motorkerékpárként vásárolta, majd Budapesten a VI. kerületben egy kimondottan oldalkocsikkal foglakozó mesterrel csináltatta az oldalkocsit. A nevére a szakambernek és az utcára már nem emlékezett, de a Szentesi névre felkapta a nevét. Most, hogy itt utána olvastam egy kicsit a dolgoknak, kérném főként TLT-s és TL54-es szaki segítségét, hogy milyen oldalkocsiról is van szó, lehet-e Szentesi. A kerék nem merev felfüggesztésű, lengő, TL vagy TLT lengéscsillapítóval. A csónak elől "fix". hátul húzórugó felfüggesztésú.
pár kérdésem lenne: - Ha jól olvastam az oldalkocsin féklámpa nem kell csak helyzetjelző. Ez stimmel? - Tudna valaki képet felrakni az oldalkocsi kerék rögzítésről? Nálam valami nem stimmel.
Most rakok össze egy oldalkocsis T1-est és kellene egy kis segítség. Ha van olyan aki már rakott össze és tudna mondani pár dolgot , hogy mire kell vigyázni (beállítások stb) azt megköszönném. konkrét kérdés: - Ha jól olvastam az oldalkocsin féklámpa nem kell csak helyzetjelző. Ez stimmel? - Tudna valaki képet felrakni az oldalkocsi kerék rögzítésről? Nálam valami nem stimmel.
Üdv ,érdeklődnék a képek felöl, lehet belőle kapni? Lassan elkezdem felújitani az oldalkocsit,ha látja az ember, hogy milyen volt ,akkor könnyebb. A vállaszt előre is köszönöm.
sajnos az eredeti sem mutat sokkal többet,de azért természetesen élesebb.A megbeszéltek szerint bármikor a rendelkezésedre áll.Nem adtuk fel-főleg a nejem-,hogy valamilyen további részleteket talán műszaki leírást sikerüljön szerezni.úgy érzem,hogy ez az ember megérdemelne egy pici emléktáblát a volt műhelye falán,de erről majd a későbbiek során beszélhetünk főleg ha a Szentesi csónak tulajdonosok összefognak. Most már nekünk is meg van a feladat jövő hétre várjuk a postást Üdv:F:L
Mindig jólesik borítékot kapni hátha még ilyen a tartalma! Nagyon szépen köszönöm ,nagyon szépek az oldalkocsik! A hibáim nyilvánvalóak bár ha egyszer megnézhetem az eredetit ott talán élesebben kontúrosabban láthatóak a részletek! Én is küldök egy borítékot a jövő hét elején egy CD-vel! Tisztelettel GyA
Kedves András! a szombati találkozó létrejöttét nem nekünk,hanem kizárólag NAGYFÉKDOBOS ÚRNAK köszönheted.Ugye nem is vagyunk "emberevők". Az álmoskönyv szerint nem mindig jó,ha az ember a feleségét is magával viszi.mert gondolom a fényezéssel kapcsolatosan már igy is okozott neked egy pár álmatlan éjszakát.Gondolom a Szmiklósi beszélgetésünkből kiderült,hogy ő többet tud a veterános dolgokról,mint sok mindenki más.remélem hamarosan hosszabb időt tudunk beszélgetni és egymás "kincseit" közelebbről is megismerhetjük.Neked erre a hétre csak egyetlen feladatod marad(már elnézést,hogy én állapítom meg a feladatodat) csak a postást várni..... ui:jó volt viszont látni a piros fogatot,mert itthon még mindig a takaró alatt pihen. Üdv: F.L.