Nagy örömmel tudatom, hogy meghívtak a Magyar Televízióba! Holnap 11:30 után pár perccel lesz egy diavetítés a képeimből majd egy rövid beszélgetés velem az m1-en, a Nappali című műsor keretein belül. Ha van egy kis időtök, nézzétek meg! (:
Pécsi egyetemista vagyok, nagyon szeretném a fotózást gyakorolni profi mellett, attól független, hogy már 3-4éve művelem, de sajnos csak most egészül ki a apparátusom ttl vakuval. Bármilyen munkában nagy segítség tudnék lenni, mivel van elméleti tudásom. Persze bérmentve. A hátsó szándékom egy minőségi referencia album készítése.
Ha valakinek lenne kedve ilyenhez, nagyon örülnék. Egyébként Nikonos vagyok:)
Másfelől, tudom hogy kevés a fotós munka, de ha mégis valakinek van kapcsolata ilyen körökben szívesen várnám e-mailjét.
A fotóim nagy része saját/családi célra készül, néha a gyerekek sport/néptánc fellépésein készült sorozatokat megosztom másik szülőkkel, esetleg a szervezőkkel, a kedvenc képeimet pedig mindig a dfl.hu-nál hívatom elő.
Egyszer mindenképpen szeretném bekalibráltatni a monitoromat (NEC, IPS paneles), hogy lássam a különbséget. Úgy tudom, hogy a dfl-es laborban is rendszeresen kalibrálják a cuccukat, így bízom benne, hogy jó közelítéssel azonos lesz a monitoron látható és a kézzel fogható verzió a kalibrálás után. Ha nem, akkor még mindig lehet próbálkozni az általad leírt módon.
Még tavaly ősszel érdeklődtem monitor kalibrálás témában. Akkor ph5.5 ajánlott egy pécsi céget, akik tényleg vállalnak itt Pécsen monitor kalibrálást, nagyon korrektek, segítőkészek, meg profinak tűnnek, de 10.000+ÁFA lenne a mutatvány (persze azt is jelezte akkor ph5.5, hogy nem olcsók).
Gondoltam ismét megkérdezem, hogy nincs-e valakinek monitor kalibráló eszköze, amivel egy kicst jutányosabb áron (esetleg 1 üveg jófajta vörösborért) be tudná kalibrálni a monitoromat.
Lehet, hogy érdemes lenne venni egy kalibráló eszközt, és az árát megkeresni vele.
Ebben az évben még talán 4x kell jönnöm dolgozni... de legalább a 24 este és a Szilveszter szabad...
Nekem azért jó, mert a munkahelyemen van időm a céges fotókkal bíbelődni azok exponálásakor, így ott már tilos az utómunka vagy bármi módosítás :-) Igaz, és szarvast ennél közelebről szoktam lőni... max 55mm :-(
AZ nem olyan egyszerű :-) - mármint az exif nézegetés... ép a munkahelyemen ülök, és itt bizony nincs telepítve semmilyen exif nézegető, és ami még rosszabb bmp-ben menti le a képet a netről a rendszer, így abból meg eltűnik.
De elhiszem hogy a szarvast fotóztad és nem a Mityulást :-)
Gigabyte GA-73PVM-S2H alaplap Intel Core 2 Duo E8500 3,16GHz processzor 2x2GB DDR2 800Mhz memória ...Gainward Nvidia GeForce 9500GT 1GB videókártya ...táp - ezt így hirtelen nem tudom milyen
Lehetőleg egybe, de megfelelő ajánlat esetén külön-külön is. Egybe olcsóbb. (;
Ezúton is szeretnék szeretettel meghívni mindenkit a jövő kedden nyíló fotókiállításunkra:
"Éjszakai Utazás" - Bergics Balázs és Lévai Gábor Fotókiállítása Megnyitó: 2010. december 14. (kedd) 18 órától Civil Közösségek Háza, Mecseki Fotóklub Galéria (Pécs, Szent István tér 17.)
A kiállítás megtekinthető január végéig a Civil Közösségek Háza nyitvatartási idejében (hétköznapokon 9 és 20 óra között)
Jövő év április végén május elején lehetőség lesz egy fotós hétvégét (péntek-szombat-vasárnap) eltölteni a Kopácsi réten ( Horvátország ). Ha valakit érdekel akkor itt megnézheti a honlapot http://www.kopacki-rit.com/index2.html
Az egész önellátással kb. 600 Kuna, (kb. 25 e. Ft) amiben szállás,(Belisce) hajó, csónak és a területi engedély is benne van. Amúgy magánuton egy nap szállás nélkül 180-200 Kuna Ha valakit érdekelne akkor pengesse meg az email-t.