Ezt a topicot azért hozom létre, hogy itt megbeszélhessük az egyes Állati! topicokban felmerülő vitákat, veszekedéseket. Itt szabad vitatkozni, érvelni, támadni, védekezni, DE káromkodás, személyeskedés, és IRL adatok kiadása nélkül!
Remélem, ezt a topicot kitüntetett figyelemmel kísérik majd a tisztelt moderátorok, és megakadályozzák a viták törvénytelen elfajulását.
Valamint nagyon remélem, hogy itt nem ellenségek születnek majd...
Hát ez az kedves bá....ha elfogyott az érv,az a kevéske,és szorít a cipő,akkor lelépsz:)))Annyira ismerlek már,tudom hogy ilyenkor eltünsz,hogy utánanézz pár dolognak:)))Hátha mégis nekünk van igazunk.
Jelzem a kérdésre nem válaszoltál..Te láttál már tanyát??Nem többet,hanem legalább egyet.
Milyen szép, hogy végre legalább utalsz rá, hogy eme magánvéleményed ellentmond a jogszabályoknak... Ez határozottan érdemi előrelépés... Az Ámokfotó... topicban még tagadtad emlékeim szerint, hogy ez jogszabályellenes tevékenység, s mint ilyen büntetendő.
No de ne kerüljük meg a kérdést, akkor mi a válasz: te mit teszel a szomszéd macskájával, ha átmegy? Lelövöd?
Természetesen. Neked például egyik sem való, ne kísérletezz velük. :-)
Fekete István szakmai tudása ma is mérvadó, tehát ha mondasz az orvostudományban egy hozzá hasonlóan úttörő személyiséget (mondjuk legyen Semmelweis), akkor semmi kifogásom.
Kezdünk megint óvodás szintre süllyedni, kedves néne. Ki látott több tanyát, ki látott több kutyát. Majd ha lesz érdemi előrelépés a vitában, viszanézek.
De vannak.De Te vajon láttál már olyat?Kétlem. A mai tanyák kicsit fejlődtek Fekete István idejéhez képest. Az állattartásuk,egyben a kutyatartásuk is megváltozott kissé.
Szerintem Te vagy kevés.Legalábbis ehhez a beszélgetéshez. Cáfolj,bizonyíts....de ne azzal,amit már hónapok óta olvasunk Tőled. Kértelek hogy mondj példát,ahol a kutyák olyan vadpusztítást vittek véghez,hogy százezerszámra kellett őket kilőni. Megtetted??Nem.Csak beszélsz a levegőbe,és semmi konkrétum. Amiket elmondasz,azt olvastad,vagy hallottad valahol. Viszont mi benne élünk...a közepében.
Elég sok (és egyre több) vadász, erdész és vadbiológus ismerősöm van szerte az országban, akikel együttműködöm a madárgyűrűzések és mentések során. Sokszor szóba kerül ez a téma is. Ezen kívül én - veletek ellentétben - nagyon sokat olvasok.
Mi változott? Miért lenne ma könnyebb, egyszerűbb, olcsóbb befogni egy ilyen kutyát? Valami új vezényszót vagy téridőcsapdát találtak fel, amiről még nem tudok?
Azonkívűl Te például honnan tudod,hogy a vadgazdálkodónak mi az érdeke,és milyen elveket követ?Te nem vadgazdálkodó vagy,hanem zenész,mint írtad. Azonkívül sem a vadgazdálkodókat,sem a vadőröket nem ismered,mert ha ismernéd,akkor tudnád,hogy nem ilyen mentalitással állnak hozzá a kutyákhoz. Jórészük legalábbis.
Ez egy tanya,a semmiben.Mondtam,hogy lépj már ki Fekete István korából. A rókákat ma már veszettség elleni szerrel látják el,a nyulakat meg azért tenyésztik,hogy a vadászok legyilkohassák őket.Pár évet előre jöhetnél már. Azonkívül ne hasonlítsd össze a Fekete István által leírt körülményeket,a mai volágban élő állatokkal.Még a rókát sem,nemhogy a kutyát.