Keresés

Részletes keresés

BJani Creative Commons License 2008.03.22 0 0 329
Nálam normál a betűméret, kivéve a 323-ast...
Előzmény: Vgyuri (328)
Vgyuri Creative Commons License 2008.03.21 0 0 328

Nem baj, jól szórakoztunk. Viszont miért használsz ekkora betüméretet?

Előzmény: Egereszolyv (326)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.21 0 0 327

Kösz szépen hogy felhívtad a figyelmünket erre a műsorra :)

Előzmény: Egereszolyv (326)
Egereszolyv Creative Commons License 2008.03.21 0 0 326
Nem tudom, hogy mikor készült az adás. Úgy feltételezem, hogy pár hete.

Az egyik családtagom látta az adás előzetesét a TV-ben, s szólt nekem. Én meg utánanéztem a Hír TV honlapján.

Úgy gondoltam, hogy nem baj, ha közzé teszem az adás hírét.

Üdvözlettel:

Egerészölyv

Előzmény: Vgyuri (324)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.20 0 0 325

Őszintén mond meg ki a fracot érdekel a magyar hatóság "földbedugom a fejem és akkor nem látok semmit" mag a "megtiltok mindent mert abból károm nem származhat"  című hozzállása a Corvushoz?

A magyarokon kívül senkit sem érdekel!

Jó volt a film, nekem tetszett.

Előzmény: Vgyuri (324)
Vgyuri Creative Commons License 2008.03.20 0 0 324

Hát nem voltam legnyügözve - legalábbis repülősszakmai szempontból, bár ezt nem is igérték. Emberileg nagyon érdekes volt, ahogy a két főkolompos eljutott a repülőgépgyártáshoz. Csak ne tudnánk, hogy a Corvusnak pillanatnyilag ez a legkisebb problémája :-(

Mikor készült ez a film?

Előzmény: Egereszolyv (323)
Egereszolyv Creative Commons License 2008.03.19 0 0 323
Üdvözlök Mindenkit!

A Hír TV „Arcok a liftben” című műsorának következő adása a Corvus Repülőgépgyárról szól. Íme, az adás ismertetője, ami tartalmazza a vetítések időpontjait is:

http://www.hirtv.hu/musorok/?article_hid=183264

Üdvözlettel:

Egerészölyv

UI:

Már régóta tervezem, hogy bekapcsolódok a Pilóta-fórumba, aminek eddig csak olvasója voltam. Úgy gondoltam, hogy most jó alkalom kínálkozik rá.

Vgyuri Creative Commons License 2008.01.13 0 0 322

A nyomdai analógiánál maradva, a kézi ecsetelést sem a nagypéldányszámú gyártásnál használják, hanem pl. az egyedi példányoknál és a selejtjavításnál, ahol nem lehet automatizálni, hogy hova kell mége egy vonással :-)

A minialkatrész meg miniecsetet igényel :-)

Előzmény: Fokker_70 (321)
Fokker_70 Creative Commons License 2008.01.13 0 0 321

Ja, értem.

Elvileg lehet, persze.  

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy az előírt technológiák betartása mellett kézi tucskolással nem lehet kisebb tömegű elemet gyártani, mint a Pre-preg technológiánál, vagy, ha vákuummal szívják ki a felesleges ragasztót.

Előzmény: Vgyuri (320)
Vgyuri Creative Commons License 2008.01.12 0 0 320

Csak arra céloztam, lehet, hogy a kézi ecsettel jobb minőséget lehet elérni (akár poliészter-gyanta kenésnél is), mint géppel.

Előzmény: Fokker_70 (319)
Fokker_70 Creative Commons License 2008.01.12 0 0 319
Nem értem...  ha kifejtenéd...
Előzmény: Vgyuri (318)
Vgyuri Creative Commons License 2008.01.11 0 0 318

látszólag OFF

Ha megkérdezel egy könyvkötőt, megmondja, hogy nincs az a csilivili ragasztókötőgép, ami olyan finoman fel tudná kenni a ragasztót, mint ő a laposecsetével :-)

Előzmény: Fokker70 (317)
Fokker70 Creative Commons License 2008.01.06 0 0 317

Bado,

Csak egy amerikai/orosz kisgépes megjegyzésedre reagálnék, bár későn.

Én is voltam ámerikában az egyik legjobban "fényezett" repülőgépgyárban és a legkülönbözőbb színű emberek tucskolták ecsettel a gyantát... a gépben nem volt kárpit, a zajtól majdnem kiesett a fogamból a tömés...  de ha megnézünk egy Aeropraktot, azért az is borzalom... maradjunk annyiban, hogy jó repülőt építeni bizony tőke kell, minél több. Ez hozza magával a jó design-t és a technológiát.

Üdv

Előzmény: bado (264)
CPLaci Creative Commons License 2007.11.01 0 0 316
Ez így, ebben a formában nem igaz. De ezt most nem szeretném itt kifejteni. A kellő időben mindent meg fogtok tudni.
Előzmény: malévhoz,csak a hátszelesek kerülnek (315)
malévhoz,csak a hátszelesek kerülnek Creative Commons License 2007.11.01 0 0 315

Az összes,magyar lajstromban lévő corvust,német lajstromba veszik,nyilatkozta az egyik cégvezető!

Igy-megunva a magyar hatóság baleseti vizsgálatát-,az összes gép német hatósági felügyelet alá esik,ezáltal  már nem érvényes a magyar tiltás,semmi köze a gépekhez az itthoni szerveknek...

Nem tudom,hogy lehet magyar szakszóval,Delta regisztrációs gépet vezetni,de biztos erre is lesz valami "okosság"..

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.26 0 0 313

Igen,Tóni.nak igaza van...lerágva..

Abban mindenki egyetértett,a vizsgálatoknak ki kéne deriteni,ki hibázott!(tak)

Engem az is érdekelne-ezt Hankey.től,v Lacitól kérdezem-a baleset óta változott-és ha igen miben-az ott dolgozók,a cég,a kis UL reptér élete!?

Előzmény: Törölt nick (312)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.26 0 0 312
Vagy nincs új információ. A régi csontok lerágva.
hankey Creative Commons License 2007.09.26 0 0 311

Nem hiszem, hogy bárki becsinált volna...

Azt meg főleg nem hinném hogy ott tartanánk, hogy bárkinek is félnie kéne...

Részemről nincs mondanivalóm, meg ha van is,azt sem föltétlen itt beszélem meg, de attól függetlenül értelmes társalgásban részt vennék szivesen...

Bernoulli Creative Commons License 2007.09.26 0 0 310
inkább csak átment unalmasba az egész attól tartok. nem hiszem, hogy az amcsi észosztástól ilyedtek meg. azért mint tudhatnád mindent a magyarok találtak fel, kivéve a helikoptert (azt a szovjetek, de hétvégén valaki arról győzködött, hogy a Toledoiak - nem, nem Ohio-i, hanem spanyolországi)
Bernoulli Creative Commons License 2007.09.20 0 0 300
szia Tamás,

de hát pont erről szól az egész, és erről szövegelek én is, mindenki arról írjon amiről akar. ha már itt tartunk egy corvus blog nem maga a NAGY REKLÁM? vagy az eladó CESSNA gépek stb?

Üdv
Előzmény: tamás31 (297)
Sredni Vashtar Creative Commons License 2007.09.20 0 0 299
Lesztek szívesek fórumkonform módon csevegni. Ha kell, bővebben is kifejthetem...
tamás31 Creative Commons License 2007.09.20 0 0 297

Kedves Bernoulli!

Én, a helyedben nem nagyon reklamálnék....Ugyanis,te is tisztában vagy azzal,hogy a forum szabályai-amivel te is egyetértettél-nem engedik,hogy reklámozz bármilyen vállalkozást!

Az eddigi hozzászólásaidat -szinte kivétel nélkül-egy bizonyos tököli repülősvállalkozás "hózsanázásáról"szól,annak ellenére,hogy eme cég igencsak megossza a hazai repülős társadalmat!(anyagi gondok,jó szakemberek eltávolitása a cégtől-kiknek fizetés járna-helyette pártiz órás,friss pilóták alkalmazása....akiknek nemhogy fizetést adna a cég,hanem ők fizetnek,hogy dolgozhatnak!!!,2 főnök közti viszálykodás,tanulóktól pénzfelvétel,majd időhuzás,pénzvisszafizetés...stb,stb)

Természetesen,bárki elmondhatja véleményét,tapasztalatait,de mindig,ugyanazt a céget-mégha kezdő is vagyREKLÁMOZNI nem lehet,illetve csak térités fejében!

Előzmény: Bernoulli (296)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.19 0 0 294
Ha több nicked van, akkor ha egyet kitiltottak, ne csodálkozz a többi negligálásán se. Ez benne van az alapszabályokban. 
Előzmény: Törölt nick (292)
Bernoulli Creative Commons License 2007.09.18 0 0 288
egyet nem értek, az oké, hogy van egy csomó észkombájn, aki beszél (ír) ha ért hozzá ha nem és amit a menzavécén hallott azt már tényként építi be kis gógyijába, DE, ha ez egy fórum, akkor miért kell törölni bármit is? az a lényege, hogy mindenki összavissza hőböröghet. az Igazak majd úgyis kimazsolázzák a lényeget, a többi meg úgysem számít.

csók és könny
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2007.09.17 0 0 284
A moderátor önjáró. Olyanra nem érdemes válaszolni, amit vélhetően ki fognak törölni (ld. Modus).

BJani Creative Commons License 2007.09.17 0 0 283

Nekem csak az a furcsa, hogy máskor mindig szólt, figyelmeztetett előtte, ha valamit nem jól csináltunk.

Most meg csak úgy tünnek el a hozzászólások, ráadásul némelyek szerzője ki lett tiltva a fórumról is.

No mindegy, ez van.

Előzmény: CPLaci (282)
CPLaci Creative Commons License 2007.09.17 0 0 282
Igen, ezt már én sem értem. Lassan ez már cenzúra. Még a végén erre is ráfogják, hogy a CA töröltette a számára kellemetlen hozzászólásokat. De nem akarok ötleteket adni az amúgy is leleményes topictársaknak.
Előzmény: BJani (280)
hankey Creative Commons License 2007.09.17 0 0 281

Ami azt illeti, már annyi zöldséget olvastam itt pro és kontra, hogy tényleg lassan elmegy az ember kedve az egésztől. (szerencsére a javát már törölték, igaz hogy így meg egy kicsit érthetetlenné vált a párbeszéd :)))

BJani Creative Commons License 2007.09.17 0 0 280

Miért gyomlálsz itt ennyit, kedves moderátor?

Ez utóbbiakban tényleg nem értem mi lehetett az ok.

Igyekeztem kultúrált hangnemben válaszolgatni mindenkinek. Ezekszerint nem sikerült. :-(

hankey Creative Commons License 2007.09.17 0 0 279

Ha kérhetem, tessenek olyan hozzászólásokat prezentálni, amiket nem fognak törölni, mert lassan a topic hozzászólásainak száma nem növekedni fog, hanem csökkenni... :-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!