Nem tudom, hogy mikor készült az adás. Úgy feltételezem, hogy pár hete.
Az egyik családtagom látta az adás előzetesét a TV-ben, s szólt nekem. Én meg utánanéztem a Hír TV honlapján.
Úgy gondoltam, hogy nem baj, ha közzé teszem az adás hírét.
Üdvözlettel:
Egerészölyv
Őszintén mond meg ki a fracot érdekel a magyar hatóság "földbedugom a fejem és akkor nem látok semmit" mag a "megtiltok mindent mert abból károm nem származhat" című hozzállása a Corvushoz?
Hát nem voltam legnyügözve - legalábbis repülősszakmai szempontból, bár ezt nem is igérték. Emberileg nagyon érdekes volt, ahogy a két főkolompos eljutott a repülőgépgyártáshoz. Csak ne tudnánk, hogy a Corvusnak pillanatnyilag ez a legkisebb problémája :-(
A Hír TV „Arcok a liftben” című műsorának következő adása a Corvus Repülőgépgyárról szól. Íme, az adás ismertetője, ami tartalmazza a vetítések időpontjait is:
A nyomdai analógiánál maradva, a kézi ecsetelést sem a nagypéldányszámú gyártásnál használják, hanem pl. az egyedi példányoknál és a selejtjavításnál, ahol nem lehet automatizálni, hogy hova kell mége egy vonással :-)
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy az előírt technológiák betartása mellett kézi tucskolással nem lehet kisebb tömegű elemet gyártani, mint a Pre-preg technológiánál, vagy, ha vákuummal szívják ki a felesleges ragasztót.
Ha megkérdezel egy könyvkötőt, megmondja, hogy nincs az a csilivili ragasztókötőgép, ami olyan finoman fel tudná kenni a ragasztót, mint ő a laposecsetével :-)
Csak egy amerikai/orosz kisgépes megjegyzésedre reagálnék, bár későn.
Én is voltam ámerikában az egyik legjobban "fényezett" repülőgépgyárban és a legkülönbözőbb színű emberek tucskolták ecsettel a gyantát... a gépben nem volt kárpit, a zajtól majdnem kiesett a fogamból a tömés... de ha megnézünk egy Aeropraktot, azért az is borzalom... maradjunk annyiban, hogy jó repülőt építeni bizony tőke kell, minél több. Ez hozza magával a jó design-t és a technológiát.
Az összes,magyar lajstromban lévő corvust,német lajstromba veszik,nyilatkozta az egyik cégvezető!
Igy-megunva a magyar hatóság baleseti vizsgálatát-,az összes gép német hatósági felügyelet alá esik,ezáltal már nem érvényes a magyar tiltás,semmi köze a gépekhez az itthoni szerveknek...
Nem tudom,hogy lehet magyar szakszóval,Delta regisztrációs gépet vezetni,de biztos erre is lesz valami "okosság"..
inkább csak átment unalmasba az egész attól tartok. nem hiszem, hogy az amcsi észosztástól ilyedtek meg. azért mint tudhatnád mindent a magyarok találtak fel, kivéve a helikoptert (azt a szovjetek, de hétvégén valaki arról győzködött, hogy a Toledoiak - nem, nem Ohio-i, hanem spanyolországi)
de hát pont erről szól az egész, és erről szövegelek én is, mindenki arról írjon amiről akar. ha már itt tartunk egy corvus blog nem maga a NAGY REKLÁM? vagy az eladó CESSNA gépek stb?
Én, a helyedben nem nagyon reklamálnék....Ugyanis,te is tisztában vagy azzal,hogy a forum szabályai-amivel te is egyetértettél-nem engedik,hogy reklámozz bármilyen vállalkozást!
Az eddigi hozzászólásaidat -szinte kivétel nélkül-egy bizonyos tököli repülősvállalkozás "hózsanázásáról"szól,annak ellenére,hogy eme cég igencsak megossza a hazai repülős társadalmat!(anyagi gondok,jó szakemberek eltávolitása a cégtől-kiknek fizetés járna-helyette pártiz órás,friss pilóták alkalmazása....akiknek nemhogy fizetést adna a cég,hanem ők fizetnek,hogy dolgozhatnak!!!,2 főnök közti viszálykodás,tanulóktól pénzfelvétel,majd időhuzás,pénzvisszafizetés...stb,stb)
Természetesen,bárki elmondhatja véleményét,tapasztalatait,de mindig,ugyanazt a céget-mégha kezdő is vagyREKLÁMOZNI nem lehet,illetve csak térités fejében!
egyet nem értek, az oké, hogy van egy csomó észkombájn, aki beszél (ír) ha ért hozzá ha nem és amit a menzavécén hallott azt már tényként építi be kis gógyijába, DE, ha ez egy fórum, akkor miért kell törölni bármit is? az a lényege, hogy mindenki összavissza hőböröghet. az Igazak majd úgyis kimazsolázzák a lényeget, a többi meg úgysem számít.
Igen, ezt már én sem értem. Lassan ez már cenzúra. Még a végén erre is ráfogják, hogy a CA töröltette a számára kellemetlen hozzászólásokat. De nem akarok ötleteket adni az amúgy is leleményes topictársaknak.
Ami azt illeti, már annyi zöldséget olvastam itt pro és kontra, hogy tényleg lassan elmegy az ember kedve az egésztől. (szerencsére a javát már törölték, igaz hogy így meg egy kicsit érthetetlenné vált a párbeszéd :)))
Ha kérhetem, tessenek olyan hozzászólásokat prezentálni, amiket nem fognak törölni, mert lassan a topic hozzászólásainak száma nem növekedni fog, hanem csökkenni... :-)))