Keresés

Részletes keresés

Truman Bethurum Creative Commons License 2015.08.24 0 0 3355

valaki körberajzolná paintbe hogy lehet ezt Pteranodonnak nézni? fél órája lesem a képet de semmi

de ha kukacoskodni akarok, akkor a cikkíró helytelenül írta, a Pteranodon nem tartozott a dinoszauruszok rendjébe.

Előzmény: emem (3354)
emem Creative Commons License 2015.08.24 0 0 3354

Kiderült az emberrel élő szárnyas őshüllő titka

Különleges műszerrel rekonstruálták a sziklarajzot, és mit ad Isten, nem a kreacionistáknak lett igazuk. Tovább »

forrás: Index.hu

paul2 Creative Commons License 2015.08.13 0 0 3353

Amikor egy ragadozó a szabadban lecsap egy csapat zsákmányállatra, azok szétrebbennek, ha szerencséje van, egyet elkap, azzal addig küzd, amíg mozog.

Az ólból viszont a tyúkok nem tudnak kiszabadulni, a támadás addig folytatódik, amíg valamelyik mozog. Ez nem vérszomj vagy gonoszság, hanem ösztön, a vadonban a túléléshez kell.

Itt valószínűleg nem róka volt a tettes, hanem valami olyan ragadozó, ami ritka arrafelé is, ráadásul erősebb, mert a dróthálót is szétcincálta.

A szemtanú furcsán kinéző kutyának nevezi, tehát valószínűleg nem farkas (az annyira nem furcsa kutyának)

A tippem: rozsomák. Mérete kb jó, kutyának elég furcsa, de azért némileg kutyaszerű is, ritka is, és elég rámenős vadász az ilyen akciókhoz.

Előzmény: la.cumbre (3342)
C.Miki Creative Commons License 2015.08.03 0 0 3347

Tudom-tudom, le vagyok maradva. :-)  Eddig max. olyan giccses műanyag dísz kerti törpéket láttam, élőhöz még nem volt szerencsém. :-)

Előzmény: Törölt nick (3346)
Csimpolya Creative Commons License 2015.08.03 0 0 3345

Igaz, tényleg kihagytam, de ezt régebben megtárgyaltuk az Animal Planet többször ismételt sorozata alapján. Ettől függetlenül tényleg megírhattam volna.

Ami a piramisokat illeti, nem olvastam végig, inkább csak átfutottam, de sok újat nem mondtak.

Előzmény: C.Miki (3344)
C.Miki Creative Commons License 2015.08.03 0 0 3344

Bevallom őszintén hogy megvásároltam az augusztusi H. magazint. :-)  A felsorolásból kihagytad a sellőket, mert azzal is foglalkozik egy cikk.  Többek között szó van benne arról az Izrael partjainál készült videóról, amiről már hónapokkal ezelőtt kiderült hogy kamu, de az újságban mégis úgy szerepel hogy az bizony valódi, azon egy sellő van! :-)  És hogy azt bizonyítékként kell elfogadni!  Akkor ennyi erővel az összes youtube-os kamu videót el lehet fogadni bizonyítéknak, és akkor így létezik a vasorrú bába, meg a kerti törpe is. :-)  Ja igen, a piramisos különszám is a kezembe került, de aztán vissza is tettem a polcra, 10 forintot nem ér.  Évtizedek piramisos agymenése bugyog fel belőle, semmi újdonság. 

Előzmény: Csimpolya (3335)
C.Miki Creative Commons License 2015.08.03 0 0 3343

Szerintem náluk így néz ki az anyag kutatás: kijelölés + másolás + beillesztés. :-)

Előzmény: Truman Bethurum (3336)
la.cumbre Creative Commons License 2015.08.02 0 0 3342
Csimpolya Creative Commons License 2015.08.01 0 0 3341

Sanálattal közlöm, hogy az augusztus havi UFO magazin a mi témánk szempontjából érdektelen.

Csimpolya Creative Commons License 2015.08.01 0 0 3340

Sajna, szegény jószág már az oszlás előrehaladott fázisában van, én sem vagyok elég okos ahhoz, hogy eldöntsem mi is volt. Illetve most is az.

Előzmény: Sch.Lacika (3338)
Csimpolya Creative Commons License 2015.08.01 0 0 3339

Nem tudom eldönteni, olvasni ezt olvastam.

Előzmény: Truman Bethurum (3336)
Sch.Lacika Creative Commons License 2015.08.01 0 0 3338
Truman Bethurum Creative Commons License 2015.07.31 0 0 3337

Be vallom ezzel a témával már nem akartam foglalkozni, de a kép miatt mégis megtettem:

http://kriptozoologia.blogspot.hu/2015/07/fanyuvo-legenda-tovabb-el.html

És meg is lett a "folytatása":

http://morningshow.hu/egy-uj-foto-kerult-elo-matranovaki-fanyuvorol/

Truman Bethurum Creative Commons License 2015.07.31 0 0 3336

Mbielu-Mbielu, mint tavi szörny???
Valaki nagyon félreolvasott valamit cikkírás és anyag kutatás közben, vagy csak szimplán ennyire volt igényes?

Előzmény: Csimpolya (3335)
Csimpolya Creative Commons License 2015.07.28 0 0 3335

Az augusztus havi Hihetetlenben a kriptidekkel is foglalkoznak, ahogy ezt előre jelezték is.  Aki a helyszínen óhajtja áttanulmányozni, az a 29-33 oldalon keresse. Sok újat nem közölnek benne, bár a módfelett dallamos nevű Mbielu-Mbielu-Mbielu nevű tavi szörnyről még nem hallottam, viszont ez alighanem csak a tájékozatlanságomat mutatja. A kínai jetiről is van pár sor, no meg az, hogy ismerik Vietnamban és Thaiföldön is. Elképzelhető, hiszen nem hinném, hogy valaki tudatta velük, mi is az országhatár.

Egy rövidke cikk a kriptobotanikáról, nem különösebben érdekes, a gyilkos fák a viktoriánus kor sablonjainak egyiket, novellában szívesen olvasok róla, de erősen kétlem, hogy léteznének.

Köszönet annak, aki a különszámot ismertette, belenéztem, és legottan piramismérgezésem támadt. Írhatnának egyszer már a moundokról is, azok is roppant érdekesek.

Truman Bethurum Creative Commons License 2015.07.22 0 0 3334
Provokatív Konklúzió Creative Commons License 2015.07.19 0 0 3333

Pteroszaurusz lett volna? kár hogy nincs kép róla és késö éjjel volt.

Előzmény: Truman Bethurum (3332)
Truman Bethurum Creative Commons License 2015.07.19 0 0 3332
Provokatív Konklúzió Creative Commons License 2015.07.19 0 0 3331

USA Washington államban olyan csonthalmokat találtak a Mount St. Helen lábánál amelyek lapátmetszöfogú harapásnyokat mutatott illetve kb. 150-160 centis lépésnyomokat.

Truman Bethurum Creative Commons License 2015.07.19 0 0 3330

Találtam egy régi kiadványt, amelyben pár oldalon keresztül szó volt a kriptozoológiáról.

https://www.antikvarium.hu/konyv/jokai-mor-judy-pharao-fantasztikus-kalendarium-1992-113218

Fantasztikus Kalendárium 1992.

emem Creative Commons License 2015.07.08 0 0 3328
Előzmény: Csimpolya (3317)
emem Creative Commons License 2015.07.07 0 0 3327

"amelynek összeomlott a populacioja a mertektelen tulhalaszat miatt."

mondhatni kriptiddé vált, hogy ontopikok legyünk ;-)

Irbisz Creative Commons License 2015.07.07 0 0 3326

na akkor megbeszeltük, mint annyi minden, semmi sem fekete es feher.

azert az teny, a fenekhalos halaszat kb. letarolja a gyakran halaszott vizeket, es több kiemelt gazdasagi jelentösegü halfaj akad, amelynek összeomlott a populacioja a mertektelen tulhalaszat miatt.

Előzmény: Törölt nick (3325)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.07 0 0 3325

"a partoktol tavol alapvetöen mindenütt sokkal kisebb a fitoplankton es igy a halaszatra erdemes halak  mennyisege"

nem minden hal eszik fitoplanktont - pont a ragadozók mennyisége csökkent (olyan kétharmaddal), a zsákmányaik mennyisége megnőtt :-)

Mar Ecol Prog Ser 2014;512:155–166 (doi: 10.3354/meps10946, ingyenes)

[bocs, nem akarok túl mélyen OFF-ba csúszni, részemről ennyi]

Előzmény: Irbisz (3322)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.07 0 0 3324

egyáltalán nem rózsítottam a képet... (de a sötétszürke akkor sem fekete ;-)

(de a 'global fisheries' felmérés továbbra is a szokásosan halászott részekre vonatkozik - mások meg arra panaszkodnak, hogy ugyanannyi halért ma sokkal messzebbre kell menniük)

Előzmény: Irbisz (3323)
Irbisz Creative Commons License 2015.07.07 0 0 3323

http://www.uzletahalon.hu/de/cikkek/drasztikusan-csokken-az-oceanok-halallomanya

Nem olyan rozsaszin a kep mint allitod, söt kifejezetten azzonnali nemzetközi beavatkozasra lenne szükseg

A trendek elegge magukert beszelnek

Előzmény: Törölt nick (3321)
Irbisz Creative Commons License 2015.07.07 0 0 3322

Azert nincs adat, mert a partoktol tavol alapvetöen mindenütt sokkal kisebb a fitoplankton es igy a halaszatra erdemes halak  mennyisege.

A halaszok gyakorlatbol marr eg rajöttek erre, nem azert nem az oceanok közepen halasznak mert ha odamennek akkor nagy a szallitasi meg elelmiszerköltsegük, hanem mert ott eleve sokkal kevesebb hal van.

Mivel keves a hal, nem mennek oda, ezert is nincs onnan adat - azaz az ok es okozat fel van cserelve ha abbol a terkepböl indulsz ki:)

Előzmény: Törölt nick (3321)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.07 0 0 3321

a kiürülés nagyon-nagyon erős túlzás: továbbra is áll, hogy a partoktól távolabbi (nyílt vízi) részekről gyakorlatilag nincs monitorozás, nincs adat sem - egy-két ember egy-két időpontban szerzett igencsak szűrt benyomásaira nem igazán lehet alapozni

(ugye abból nem lesz hír, ha valaki arról számol be, hogy "nem volt semmi különös, minden olyan volt, mint eddig bármikor..."?)

amúgy a kriptidek nem csak úgy vannak, hanem esély van arra is, hogy valami kriptiddé váljon: nem kell más, csak ki kell irtani majdnem teljesen, a maradéknak meg el kell jól bújnia... egy idő után kész a kriptid :-))

Előzmény: Irbisz (3320)
Irbisz Creative Commons License 2015.07.07 0 0 3320

A túlhalászásról elég sokat lehet olvasni, de ez is elég sokat mondó cikk:

http://www.origo.hu/tudomany/20131220-pusztuloban-a-csendes-ocean.html

Azokon a vizekes ahol Heyerdahl-ék 1947-ben kb. még vödörrel halásztak, most ez van.

Előzmény: Törölt nick (3319)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.07 0 0 3319

a halállomány elsősorban a partok mentén könnyebben elérhető, halászható területeken csökkent, a belsőbb területekről gyakorlatilag még adat sincs... elfér ott néhány kriptid - bár tény, hogy nem sok... de hát a hemzsegés amúgy sem jellemező kriptidtulajdonság :-)

Előzmény: Irbisz (3318)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!