Amikor egy ragadozó a szabadban lecsap egy csapat zsákmányállatra, azok szétrebbennek, ha szerencséje van, egyet elkap, azzal addig küzd, amíg mozog.
Az ólból viszont a tyúkok nem tudnak kiszabadulni, a támadás addig folytatódik, amíg valamelyik mozog. Ez nem vérszomj vagy gonoszság, hanem ösztön, a vadonban a túléléshez kell.
Itt valószínűleg nem róka volt a tettes, hanem valami olyan ragadozó, ami ritka arrafelé is, ráadásul erősebb, mert a dróthálót is szétcincálta.
A szemtanú furcsán kinéző kutyának nevezi, tehát valószínűleg nem farkas (az annyira nem furcsa kutyának)
A tippem: rozsomák. Mérete kb jó, kutyának elég furcsa, de azért némileg kutyaszerű is, ritka is, és elég rámenős vadász az ilyen akciókhoz.
Igaz, tényleg kihagytam, de ezt régebben megtárgyaltuk az Animal Planet többször ismételt sorozata alapján. Ettől függetlenül tényleg megírhattam volna.
Ami a piramisokat illeti, nem olvastam végig, inkább csak átfutottam, de sok újat nem mondtak.
Bevallom őszintén hogy megvásároltam az augusztusi H. magazint. :-) A felsorolásból kihagytad a sellőket, mert azzal is foglalkozik egy cikk. Többek között szó van benne arról az Izrael partjainál készült videóról, amiről már hónapokkal ezelőtt kiderült hogy kamu, de az újságban mégis úgy szerepel hogy az bizony valódi, azon egy sellő van! :-) És hogy azt bizonyítékként kell elfogadni! Akkor ennyi erővel az összes youtube-os kamu videót el lehet fogadni bizonyítéknak, és akkor így létezik a vasorrú bába, meg a kerti törpe is. :-) Ja igen, a piramisos különszám is a kezembe került, de aztán vissza is tettem a polcra, 10 forintot nem ér. Évtizedek piramisos agymenése bugyog fel belőle, semmi újdonság.
Az augusztus havi Hihetetlenben a kriptidekkel is foglalkoznak, ahogy ezt előre jelezték is. Aki a helyszínen óhajtja áttanulmányozni, az a 29-33 oldalon keresse. Sok újat nem közölnek benne, bár a módfelett dallamos nevű Mbielu-Mbielu-Mbielu nevű tavi szörnyről még nem hallottam, viszont ez alighanem csak a tájékozatlanságomat mutatja. A kínai jetiről is van pár sor, no meg az, hogy ismerik Vietnamban és Thaiföldön is. Elképzelhető, hiszen nem hinném, hogy valaki tudatta velük, mi is az országhatár.
Egy rövidke cikk a kriptobotanikáról, nem különösebben érdekes, a gyilkos fák a viktoriánus kor sablonjainak egyiket, novellában szívesen olvasok róla, de erősen kétlem, hogy léteznének.
Köszönet annak, aki a különszámot ismertette, belenéztem, és legottan piramismérgezésem támadt. Írhatnának egyszer már a moundokról is, azok is roppant érdekesek.
USA Washington államban olyan csonthalmokat találtak a Mount St. Helen lábánál amelyek lapátmetszöfogú harapásnyokat mutatott illetve kb. 150-160 centis lépésnyomokat.
na akkor megbeszeltük, mint annyi minden, semmi sem fekete es feher.
azert az teny, a fenekhalos halaszat kb. letarolja a gyakran halaszott vizeket, es több kiemelt gazdasagi jelentösegü halfaj akad, amelynek összeomlott a populacioja a mertektelen tulhalaszat miatt.
egyáltalán nem rózsítottam a képet... (de a sötétszürke akkor sem fekete ;-)
(de a 'global fisheries' felmérés továbbra is a szokásosan halászott részekre vonatkozik - mások meg arra panaszkodnak, hogy ugyanannyi halért ma sokkal messzebbre kell menniük)
Azert nincs adat, mert a partoktol tavol alapvetöen mindenütt sokkal kisebb a fitoplankton es igy a halaszatra erdemes halak mennyisege.
A halaszok gyakorlatbol marr eg rajöttek erre, nem azert nem az oceanok közepen halasznak mert ha odamennek akkor nagy a szallitasi meg elelmiszerköltsegük, hanem mert ott eleve sokkal kevesebb hal van.
Mivel keves a hal, nem mennek oda, ezert is nincs onnan adat - azaz az ok es okozat fel van cserelve ha abbol a terkepböl indulsz ki:)
a kiürülés nagyon-nagyon erős túlzás: továbbra is áll, hogy a partoktól távolabbi (nyílt vízi) részekről gyakorlatilag nincs monitorozás, nincs adat sem - egy-két ember egy-két időpontban szerzett igencsak szűrt benyomásaira nem igazán lehet alapozni
(ugye abból nem lesz hír, ha valaki arról számol be, hogy "nem volt semmi különös, minden olyan volt, mint eddig bármikor..."?)
amúgy a kriptidek nem csak úgy vannak, hanem esély van arra is, hogy valami kriptiddé váljon: nem kell más, csak ki kell irtani majdnem teljesen, a maradéknak meg el kell jól bújnia... egy idő után kész a kriptid :-))
a halállomány elsősorban a partok mentén könnyebben elérhető, halászható területeken csökkent, a belsőbb területekről gyakorlatilag még adat sincs... elfér ott néhány kriptid - bár tény, hogy nem sok... de hát a hemzsegés amúgy sem jellemező kriptidtulajdonság :-)