A közkedvelt játék újabb változata.
Minden kitalált irodalmi, filmes figura ér Bugs Bunneytól Josef K-ig, a mondabeliek még elfogadható határesetet képeznek. A történelmi regények valóban élt szereplői nem játszanak.
Kéretik a teljes név (lehet állandó jelző is mint pl. Szavatartó Lóránt) mellé azt is bevésni, miben szerepelt az illető.
A topikalapító és más egyéb lelkes topiktárs élhet a javítás jogával, ha hibás (már szerepelt, történelmi személyiség, elgépelés történt stb.) megoldást találnak.
Hajrá!
De jó is ponyvát olvasni! Asszem ők nem "igaziak":
Charlotte Walden - a lázongó arisztokrata kiscsaj, aki belebotlik az igazi apjába, aki véletlenül anarchista merénylő (Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról)
Titus Andronicus - Shakespeare legvéresebb drámájának címszereplője. Anthony Hopkins és Jessica Lange főszereplésével készült egy érdekes filmfeldolgozás is belőle.
13. Pác Tivald - a könyvet csak egyszer olvastam el, így annyit tudok, hogy szerepel benne. Ettől az írótól ez az egyetlen ilyen könyv. A többit sokszor elolvastam és elolvasom. De ezzel a könnyvvel nem tudtam kibékülni.
Valami olyasmit olvastam fél füllel, hogy az se biztos, hogy M. W. írta a J. A. ifjúságát, hanem a lánya keze van a dologban. Állítólag valami árvíznél úszott az egész kézirat, és gyanús körülmények között szedték össze.
Angelo Maggio - a vidám, kissé naiv ,olasz származású katona, aki aztán - megtapasztalva, hogyan működnek a dolgok - még a legkeményebb megpróbáltatásokat is vállalja, hogy megszabaduljon a hadseregtől, és diliflepnivel leszereljék.
Na, ennél le kellett mennem alfába, hogy eszembe jusson valami:
Katie Elder
Az Elder banda c. westernből. Ő az anyuka, nemtom ki jácca, de az tuti, hogy az egyik fiacskája maga John Wayne. Valami olyasmiről szól, hogy meg kell kuckudálniuk a papa halálát.
Tonga - az Andaman-szigetekről való bennszülött, a volt fegyenc, a falábú Jonathan Small társa. Tonga magánál tartja mérgezett nyilait is, amivel gyilkosságot követ el Londonban . Végül üldözés közben Holmes és Watson lelövik.