Gondoltam össze kellene hozni néhány környékbeli, kellően fanatikus, amatőr természetbarát fotóst, hogy ne csak véletlen akadjunk egymásra, mint velem is történt párszor mostanában!
Nyitottam hát egy topicot!
Bízom abban, hogy összejön egy remek kis társaság, akikkel néha- néha összeülnénk (a szó szoros értelmében) egy pohár bor, sör mellett vagy esetleg közös fotózásokon egymás próbálkozásait kritizálni, tapasztalatot cserélni.
Akartam már én is javasolni egy összejövetelt, mert már a fórumozó kollégákkal megint úgy megyünk el egymás mellett, hogy nem ismerjük meg egymást. Mint azt a lenti példa is bizonyítja... :)
Szombaton koncert lesz a kilátónál, én biztos ott leszek a No problem miatt, de:
Következő hétvégén Borsodi Fonó a várban. Sajnos nem tudok végig kimenni, pedig pénteken a Ghymes nagyon jól hangzik. De vasárnap Kormorán koncert lesz, azon ott a helyem!
Closeup-al még csak ismerkedni szeretnék most, a vásárlás az odébb van, de nem felejtem :) Egy fotós találkozó is yo lenne már. Rég volt ... Ha jösz Füredre pénteken akkor szólj, mert aznapra tudok Neked szállást ;) :) Várjátékokra fotózni jön valaki szombaton?
D500-al hasonló teljesítményű a raynox lencse sokkal olcsóbban (akár meg is egyezhetünk, mert a közgyűrűsor és 1,4x mellet csak egyszer próbáltam ki, már így is 2-3 mm a befogható terület), az 1,4x közül meg a kenkoval vagyok megelégedve (ha esetleg lesz egy tuti canon fixem azért letesztelném a canont is több mint dupla áron.) A 100-400 végét kicsit kevésnek tartom, mert sajna a bigmára is sokszor ráteszem az 1,4x mostanság a kényelmetlenség ellenére is (persze nincs AF, minőség csak jó fény esetén). A franc a madarakba, hogy ilyen félénkek felénk, múltkor azt hallottam, hogy pl. etiópiában az ut mellett sétálnak, persze ott nem eszik-lövik őket ....
ja értem :) én 24-105L, 100-400L-re vagyok kíváncsi meg d500 closeup filterre, 1.4x extenderre legjobban. lesz canon előadás, szal bemutatva sztem mindenkép be lesz, h próbálni lehetlesze meglássuk. de már az élvezet, ha a 110képes 10f/s-es sorozatot bemutatják :)
kipróbálni? Nem igazán van mit, csak a szívem fájditanám. Két dologból ami érdekelne egy lottó ötös után az egyiket az 500 4L-t már próbáltam. A d mark III meg lehet nem lesz még...
Érdekelne, bár még egyáltalán nem ástam magam bele ebbe a tudományba. Az eddigi összes személyes tapasztalatom a csillagászattal annyi, hogy kb. 2 hete belenéztem egy távcsőbe, és csak ámultam. Attól tartottam, hogy ha még 2 percig nézelődök, menthetetlenül ez lesz a második hobbym. :-)
Sj arra figyelja fesztivállal kapcs, hogy csak ha előre regisztrálsz tudsz kipróbálni cuccokat 1 órás elhozatallal. Meg vannak olyan események rajta amire fel kell iratkozni és van már ami tele. Én péntek, szombat leszek rajta valsz.
Sj, bocs, hogy belekotyogok, de ez nem szivárvány, hanem halo jelenség. A szivárványt a vízcseppekről visszaverődő fény okozza, ezt meg a jégkristályokon megtörő. Amúgy nem túl ritka jelenség.
No ezt találtam: Lehet, hogy soha többé nem látja ezt a ritka jelenséget. Néha fordul csak elõ, hogy nagy magasságban olyan vékony felhõ kerül Ön és a Nap közé, amely megfelelõ méretû és alakú jégkristályokból és vízcseppekbõl áll. Ezek úgy törik meg a fényt, hogy kör alakú szivárvány keletkezzék. Általában csak köríveket látunk. A holdfény hatására is keletkezhet kör vagy ív alakú szivárvány, de ez sokkal halványabb, és rendszerint csak fotókon látjuk jól.
A szivárvány körüli fényesebb területet az a fény hozza létre, amely a körön kívül levõ felhõn szóródik. A kör belsejébõl szóródó fény jelentõs része nem jut a szemünkbe, ezért a kör belseje sötétebbnek tûnik.
Nem rossz én lehet megnézném ezt a fesztivált. Csütörtökön körszivárvány volt a nap körül délelőtt nálunk is meg sok helyen még debrecenig . A kép nem a legjobb róla sajna mert elég halovány volt, de egynek talán elmegy:
No kár hogy ilyen későn tudom meg, már leszerveztem egy fotózást egy vadásztársasággal, ami így első alkalommal nem illik lemondani (kihasználni a remélhetőleg még jó időt). No meg lehet, hogy munkakapcsolat is lesz köztünk. De azért gratula a kiállítóknak így távolról is!
Pajtások! Ma du. ötkor kiállításunk myílik az Ifjúsági és Szabadidő Házban. Nem is azért írom, mert az én képeim is kint lesznek, hanem mert Fotóblog kolléga fog ünnepi beszédet mondani. Gyertek, hallgassátok meg őt! ))))