Starbuckot adom, róla tényleg kiderülhetett volna kicsit több info is, az Ő ügye tényleg kicsit "művészfilmes" lett. :) De az angyal? Arra most milyen racionális magyarázat kellett volna? Szerintem ez az angyal ügy teljesen jól van így. A sorozat alatt, ahogy haladtunk, egyre jobban lehetett sejteni, hogy egy angyal. Még mondja is. Többször is. Már rögtön az első részben is. A néző persze kétségek között van hagyva, folyamatosan, ahogy kell, de végén a csattanó: tényleg egy angyal! És Isten is létezik, tehát a főhősök sem hiába hittek benne folyamatosan. Szerintem ez teljesen jól van így.
most őszintén, a film (és a lényeg) szempontjából kit érdekel, hogy kik hol mit tippeltek? egyébként én csak néhány hónapja olvasom ezt a topicot és már itt is volt téma, hogy angyal satöbbi, szal egy ideje ez már teljesen nyilvánvaló, nem is értem miért vagy ezen fennakadva...
igen, ezt a részt pont tegnap néztem meg, tényleg így van, meg a későbbi részekben is mondja párszor, mert Baltar sem érti a dolgot, szal szerintem tudatos de mindegy, a lényeg hogy mit írnak más fórumokon :)
már a minisorozatban mondta, hogy ő Isten angyala. Baltar meg azt mondta, hogy hagyja a vallásos maszlaggal. valahogy a nézők is így voltak vele :) nem tudom, mennyire volt ez tudatos RDM-ék részéről, vagy így alakult, de mire mindenki elkezdett valami racionális magyarázatot keresni rá, addigra már meglepetésként hatott, hogy tényleg angyal :)
nem vették tudomásul, ez egy ilyen "játék" volt a sorozattól azért mondom, hogy olyan "obivankenobisan" mondta meg :) (én most nézegetem újra a legelső évadot, nagyon sok mindenre már ott van/volt utalás, csak akkor még nem esett (nem eshetett) le a dolog. pl az angyal)
szerintem ezt a dolgot eléggé nyitva hagyták. (God - it does not like this name) akinek szimpatikusabb, gondolhatja azt is, hogy valami szuperőscivilizáció szuperfejlett tagja van a háttérben. :)
Csak mert ha a sorozat közben vetette volna fel ezt valaki (nem is emlékszem, hogy anno bárki ilyesmit tippelt volna) akkor erre a reakció kb ennyi lett volna:
Tudja, hogy a Ragnar körüli sugárzás negatívan hat a cylon technológiákra, ezért van ott elrejtve az állomás. Amikor Leobennek elkezd szétfolyni az arca, miközben elég gyanús dolgokat kezd mondogatni (talán a cylonok a büntetés az emberek számára stb. stb.), akkor rájön, hogy cylon. De legalábbis tippel, és Leoben nem tagadja. Akkor már tudja.
És egy kérdés: A Last Frakking Special végén James Callis mond valamit Mary McDonnell-ről. Értette valaki, hogy pontosan mit? Vagy tud valaki esetleg feliratról, amiből esetleg kiderülne? Előre is köszönöm. (A fehér háttér előtti búcsúszavak előtt van közvetlenül).
Biga: Nálunk szerencsésebb a helyzet. Én vagyok az a bizonyos pár, akit a férjem rávett, hogy vele nézzem a sorozatot. Bár lehet, hogy a végére megbánta, hogy 2005-ben felvetette... :)
Azt hiszem, nem ez a legmegfelelőbb időpont arra, hogy csatlakozzam hozzátok! Sajna hamarabb nem jutott eszembe, hogy ilyen topik is létezhet. Nekem tetszett a befejező rész, és sajnálom, hogy vége, mert szeretem ezt a sorit. Sajna olyan szinten lezárták, hogy ennek már nem lehet folytatása. Igaz, hogy volt néhány rész, amiben nem túl sok minden történt, de én az egész sorozat hangulatát, és világát élveztem.