Mert Kiss Jenőt érdemesebb? Azt mondod ezzel, hogy a profi bodybuilding egészségmegőrző hatású? Az igazság az, hogy ha az a célod, hogy egészséges maradj, nem érdemes követni egyetlen profi testépítő edzéstervét vagy diétáját sem, mert azok nem átlagemberekre lettek szabva. Egyébként is csak arra a felvetésre reagáltam, hogy komoly sportolót nem láttál még gyakorlatot kimaxolni. Arnold, Cutler és Ronnie pedig gondolom a "komoly sportoló" kategóriába esnek, amennyiben testépítésről beszélünk.
Sziasztok!Ha valaki tudna segíteni megköszönném.Edzőpartnert keresek VII.kerületi A Fitness-be.Ha lenne jelentkező a havi bérlete felét állom.Az a lényeg tudjunk együtt edzeni és keményen.
Hát 17 évesen a haverokkal a középiskolai konditeremben mi is folyton csúcsot nyomtunk :) Persze tök szabálytalanul, pattintva, stb.
Én nem akarom a te edzéstervedet fikázni, hiszen abban sincs csúcsnyomás, csak a rendszeres csúcsnyomás tök értelmetlen. Amennyire tudom, azt még erőemelők se csinálják, ők csúcsot a versenyen igyekeznek kinyomni.
Az erőemelőktől viszont annyit érdemes eltanulni, hogy ott egy gyakorlat nem akkor szabályos, ha leengeded-visszarugozód, hanem leengeded-megállítod-kinyomod (versenyen mindez vezényszóra). Így edzve 10-15 kilóval kisebb súllyal ugyanúgy, vagy még jobban meg tudod dolgoztatni a mellizmod, mint ahogy a terembe járók 90%-a csinálja. Persze az egónak ez nem lesz jó, már akit ez izgat.
Azt, hogy Ronnie Coleman mit csinál, hát nem biztos, hogy érdemes követni, hacsak nem akar az ember nyomorékká válni.
Nincs, az genetikai adottság kérdése. Csináld a húzódzkodást, döntött törzsű evezést (két kezest és egy kezest is), egyéb típusú evezéseket (kábeles, t-rudas, stb.), elemelést, és egyél. :) Én a magam részéről azt javaslom, hogy három gyakorlatnál nem érdemes rá többet csinálni, azalatt viszont bombázd szét, amennyire tudod. 12-14 sorozatnál nem kell több, de az legyen kőkemény.
Nem fáj egyáltalán.CSak amikor edzéskor bedurran,akkor lehet leginkább észrevenni.HA befeszítek a bicepsz ívének az allján,csak oldalt,mintha egy új ív kezdődne onnan.Passz.Akkor nem érdemes vele foglalkozni azt mondod.
Széles hátizomra lenne egyébként ötleted?BOcsi a sok kérdésért,csak anno nagyon tudatlanul játam kondiba,és most próbálok minden információt beszippantani magamba.
elég szépen kerekedek a görögdinnye a hónom alatt,de eléggé tömzsi.Van rá valami kimondott gyakorlat,amivel meglehetne "nyújtani" lefele?
Egy izom a bicepsz, a brachialis van mellette/alatta, még az alkar izom felett. Nehéz elképzelni, amit mondasz, fájni fáj? Ha nem, én nem aggódnék miatta. Nekem van egy vékony begyógyult szakadás az egyikben, de észre se vettem soha, csak már utána éreztem, miután begyógyult. Ha aggódsz miatta, nézesd meg.
Ismét én :) Egy gyors hülye kérdés.A bicepsz 2 izomcsoportból áll??vagy van valami baj a kezemmel??Régen nem láttam ilyet.Bicepsz edzés közbe és utána,A bicepszem alsó felének a tetejénél kivül van egy...Mintha megszakadna az iv,és ott van egy ilyen köríves "domb"..Tudom hülye kérdés...de olyan fura
Persze, csak annyira olcso, hogy kar lenne kihagyni. En nehezen hizo tipus vagyok es sokat segitett a bcaa glutamin. Nelkule erezhetoen ammonia szagom volt edzes utan.
Örülök, hogy kipróbáltad, jövő héten maradj a 75kg 3*3, csak azutáni héten emelj 2*1,25 kg, azaz 77,5 re.
Derekad ettől nem sérülhet! Segged el se emeld a padról, lábaidat masszívan támasztod a földön. Ha netán sok a súly, nem megy szabályosan, nyugodtan visszavehetsz 5 kilót. Ennek a módszernek az a lényege, hogy könnyedén, szinte észre se veszed, egyre nagyobb súlyokkal nyomsz. Remélem, beindul ettől mellizmod.... Ha valami észrevétel, kérdés felmerülne, állok rendelkezésedre!
Most jottem meg edzesrol.100kgba ment egy.3x3 75kg...majd 30kg szuken 25.hat azt megmondom hogy bedurrant tole a mellem. :) jo erzes volt nagyon az erzes ahogy feszitett.1 probat meger.csak nemem is vigyaznom kell a derekammal.2-3 eve egyszer becsipodott...... :(
Györki89 arra panaszkodott, hogy nem fejlődik a mellizma. Ez csak egy tipp, hogyan tudna fejlődésnek indulni. Nekem nagyon bejött! Azért mertem ajánlani. Oké, hogy ez inkább erőt hozó program, de szerintem ha eljutsz addig, hogy 100kilóba 23-at bele tudsz tolni, mivel erős leszel, mint a bivaly, mellizmod is kellő térfogatot fog ölteni. De ez egyénfüggő, ki mit szeretne elérni, kinek mi a célja. Én ezt kitűztem, teljesítettem.
Egyértelmű, hogy az izomépítéshez nem sok köze van, de nem is állította ezt senki, csak kaptam egy szalmabáb érvelést a mondandómra. Tetszik, amit írtál, szerintem ennyibe kellene maradni. Nagyon sokan élvezik azt a folyamatot, hogy növeljék az egyéni csúcsaikat, kihívás van benne. Természetesen sérülésveszélyesebb, de ezt szerintem mindenki tudja. Én is ritkán csinálom, de azért amikor először belehúzol egy PR-be, az nem rossz érzés. :)
Mármint minek a 80%-a? :) Ezért írtam, hogy van aki a minél nagyobb súly megemelését tűzi ki célul, van aki erőnlétet növel, van aki simán vésőnek és kalapácsnak nézi a vasakat és a célja a minél esztétikusabb test kifaragása. Szerintem egyikkel sincs semmi baj, nem kell meggyőznünk egymást. :) Engem egészségügyi problémák motiváltak és valamennyire a számomra esztétikus alak elérése. Így aztán sosem paráztam túl, hogy mennyivel is nyomok, ameddig nem fáj a derekam és a testem a megfelelő irányba fejlődik. De ez én vagyok, mást meg más tesz boldoggá.
Arnoldék rendszeresen csinálták, de Ronnie is. Youtubeon fenn van több két ismétléses "sorozata" is, és pár egyismétléses deadlift. Ő is bevallottan csinált 1RM-et, ahogy Jay Cutler is. Ez három minden idők talán 5 legjobb testépítője közül, remélem ők beleférnek a "komoly sportoló" kategóriába Kiss Jenő előtt. :) Egyébként meg simán strawman érvelés, amit csinálsz, senki nem mondta, hogy az egyismétléses maximum fontos az izomépítéshez, de arra nagyon jó, hogy ellenőrizd a progress-t, és motivációt adjon. Arról nem beszélve, hogy ki lehet találni úgy is az egyismétléses maximumodat, hogy nem próbálod meg kinyomni, elemelni azt a súlyt.
Kiss Jenő kicsit más kategória! Ő egy világbajnok versenyző, mi csak amatőr szinten sportolunk. Valljuk be őszintén, időnként csak megnézzük határainkat... De akkor fogalmazhatok úgy, hogy amibe kb 6 megy, valahol az a 80 százalék...
Már a jóval nagyobb sérülésveszélyen és az egó építésén túl? Na jó, az utóbbit visszavonom, mindenki másért csinálja és ez így is van jól.
Aki a testét formálja, vagy egészségügyi okokból jár edzeni, annak aligha hasznos. Akit a minél nagyobb vasak emelése izgat, annak nyilván jó referencia a fejlődésről.
Fizikai munka mellett csinálom én is, szerintem nem gáz. 100 kilósan feltornáztam magam, 150 csúcsig. Ugyanezt csináltam guggolásra, kedd, csüt, végén 200kg lett a csúcsom. De persze ami nekem működik, nem biztos, hogy másnak is jó. Ez egy iszonyat kemény edzésmunka, nem vitatom. Én megcsináltam!
Ez jó, csak a PR-ekre nagyon rá kell készülni, ha sokat kihagyott, én nem ajánlanám, mert értelemszerűen hatványozottan megnő a sérülésveszély. Én inkább azt ajánlanám ilyenkor, hogy megtalálja azt a súlyt, amivel 9-10-11 ismétlést meg tud csinálni szabályosan. Főleg ha egyébként fizikai munkát végez, ami egy bizonyos mechanikai mozdulatot igényel (sok hajolgászás, stb.) akkor még inkább megnő a sérülésveszély a teremben. Egyébként nagyon hasznos az egyismétléses maximumok kergetése, de tényleg ésszel, és akkor motivációt tudsz belőle kivenni, plusz kiváló feedback. De tényleg veszélyes, ha nem okosan csinálod.
Erdekes elmelet.De megfogadom,kiprobalom.Deeee..nem problema hogy 2 naponta van terhelve?????az a baj nekem a csucsom amibe egyszer beletudok nyomni segitseg nelkul 90kg.Eleg keves ahhoz kepest hogy 90 kg vagyok.Ugyhogy Mellre fel! :)
Dehogy titok! :) Én úgy csinálom, nyomok egy csúcsot. Ennek veszem 75-80%-át. Ebbe a súlyba hétfőn, szerdán, pénteken, független attól, milyen testrész van porondon, bemelegítés után belenyomok 3*3. Levezetésnek pedig akkora súlyt tegyél fel, amibe szűknyomással beletolsz 20-25-öt. Minden következő héten, 1,25kg tárcsával emeled a 3*3 súlyt, azaz 2,5 kg. Egy hónapig csinálod, 10 kilóval több lesz a csúcsod. Ettől a mellizom garantáltan beindul, de erősödik a tricepsz, és a váll is.