Keresés

Részletes keresés

fan_fan Creative Commons License 2007.08.09 0 0 1529
Ha ezt Te személyesen követted el, kijár a Mester megszólítás !
Előzmény: Dydand (1526)
Boarhunter Creative Commons License 2007.08.09 0 0 1528
Tenyésztenek nálunk tokféléket többfele is, egynémely maszek horgásztóban is lehet fogni, már akinek van gyomra hozzá. De azt sem tartom kizártnak, hogy a Duna-Deltai horgászkirándulást teszik némelyek "rentábilissá" egy kis "zsebimportal".
Előzmény: Dydand (1527)
Dydand Creative Commons License 2007.08.09 0 0 1527
Hááát, én úgy tudom, hogy itthon a kecsege kivételével az összes tokféle védett.... Tehát vagy külföldről hozzák be, vagy nem viza az a viza;)


A Paks környéki halászcsárdákban tapasztaltakkal (egyszeri túrista lehúzás) tökéletesen egyetértek. Ott még én sem ettem jó halászlét.
Előzmény: joskabacsi (1522)
Dydand Creative Commons License 2007.08.09 0 0 1526
Még hogy régen készült hal.... ;)))) Az e heti termés (eddig, mert még csak csütörtök van ;)


ropogós leveles tésztában sült friss, töltött szardínia;
citromos lazac roston, vele sült paradicsommal, és bazsalikomos olajbogyóval.



Boarhunter Creative Commons License 2007.08.08 0 0 1525
Nagyjából egy árban voltak a sült és rántott halak, jellemzően 1500-2000 forint között.
Előzmény: comad (1524)
comad Creative Commons License 2007.08.08 0 0 1524
Még ha tudom, hogy kétnapos gyomorrontást kapok tőle, akkor is ettem volna belőle, csak hogy elmondhassam: ettem már vizát! Milyen formában volt egyébként elkészítve? Mit kóstált?
Előzmény: Boarhunter (1521)
tuutuu Creative Commons License 2007.08.08 0 0 1523

Kösz, pont ezekben ritkán szoktam mászkálni, de mindegyik van járóföldnyire, utána fogok nézni.

Egy próbát megér, az erkélyen elbohóckodhatok vele, a tanyán meg  van rendes kellék...:}}

Előzmény: joskabacsi (1520)
joskabacsi Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1522

Bocs, kevertem, Szajk a helyes falunév, bár Szakcson is jártam már ...

 

Pakson a halászok időnként fognak vizát, nagy szenzáció volt egyszer egy  mázsa körüli hal.

Előzmény: Boarhunter (1521)
Boarhunter Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1521
A vizát szivesen megkóstoltam volna, ezidáig még nem találkoztam vele !
Én sem ettem még, csak elgondolkodtam rajta, hogy valami halgazdaságban hízlalták döghúson avagy a duna deltából származik és kétszer kiolvadt mire ideért, szóval inkább kihagytam.
Szakcs-ot írtál? Csak mert ez egy, víztől igencsak távoleső Tolna megyei település, Dombóvár és Lápafő között...
Előzmény: joskabacsi (1519)
joskabacsi Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1520

szinte bármelyik hiperben.

Tescoban, Lidlben, Pluszban biztosan és nem is horror árú - olyan 4-500 Ft között van.

Kb. fél óra 25-30 perc kell a meggyújtás után amíg sütésre alkalmas parazsad lesz, ezt számold bele!

Előzmény: tuutuu (1512)
joskabacsi Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1519

Egyetértek.

Életem legjobb halászléjét a Sugovica partján ettem , gyufatésztával+külön tálcán a főtt hallal.

 

A vizát szivesen megkóstoltam volna, ezidáig még nem találkoztam vele !

A Paks környéki kocsmákban, éttermekben nemigen kapsz rendes halászlevet, ott az egyszer betévedő autós vándorokon akarnak húzni. A földvári híd alatt van szerintem igazán jó, esetleg Dunaszekcsőn , vagy Szakcson készül nagyon jó angolnapörkölt.

Előzmény: Boarhunter (1518)
Boarhunter Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1518
Más. A sorsom ma Dunakömlődre vetett. Persze meg kellett állni a halászcsárdánál, bár eszem ágában sem volt halászlét enni. Igazán valami egyszerű sülthalat, kárászt vagy keszeget szerettem volna, de az nem volt, csak viza meg süllő meg harcsa...
A halászléjükről tudom, hogy nagy híre van, de amikor az étlapon azt látom, hogy pontyhalászlé, meg harcsahalászlé meg halászlé vegyes halból, akkor mindig elgondolkodom, hogy vajon ez mit takar? Valszeg azt, hogy egyféle lé különböző szeletekkel...alkalmasint előre megfőzött lé, ami soha nem lesz olyan üde, mint egy friss bajai halászlé.
Végül rántott pontytejet ettem, a harcsamájról lebeszéltem magam. Jó volt.
Boarhunter Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1517
Talán az utifűre gondolsz? A rosseb tugya már, melyik, nyilván nem a lándzsás, talán a Plantago major...
Előzmény: riffentyu (1515)
Boarhunter Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1516
... miből készült?
Tisztán pontyból. Nemigen horgászom mostanában, a halászlét meg csak friss halból szeretem főzni, hát ez volt a piacon...
Előzmény: joskabacsi (1511)
riffentyu Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1515
Az a leveles növény, ott a bogrács mellett... Na, ilyennel van tele az ún. pázsitfüvem. Retekszaga van, amikor kihúzom és vöröses-narancssárga, karcsú répa szerű gyökere. Mi a fene ez?
Előzmény: Boarhunter (1509)
riffentyu Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1514

De jól néz ki, nyámmmmi.:))

(Úgy értettem: a topicon volt rég)

Előzmény: Boarhunter (1509)
szysssz Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1513

A múlt héten Erdélyben jártam: a Kis- és Nagynyárád összefolyásánál épült Vármező nevű (zsák)falu mellett táboroztunk.

Az itteni lakosság fakitermeléssel és pisztrángtenyésztéssel foglalkozik. Sok-sok tavacska található itt, melyeket a Nyárád vizével táplálnak ügyes zsiliprendszeren át.

Van itt egy halászcsárda is, ahol a sült pisztráng mellett egyéb ételek is kaphatók + bőséges italkínálat.

A vendéglő kertjében lévő tóból - némi honorárium ellenében (horgászbot kölcsönzés) - kifoghatja a kedves vendég az ebédjét/vacsoráját.

tuutuu Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1512

Ez a tálcás faszén merrefelé kapható?

Nem mintha létfontosságú lenne, de egyszer azért kipróbálnám....

Nem rég voltam Svédországban, ott a sima ABC-ben is volt, arrafelé szeretnek sütögetni.

Előzmény: joskabacsi (1507)
joskabacsi Creative Commons License 2007.08.06 0 0 1511

Szinte érzem a ragacsos füstjét , az illatát.... miből készült?

Előzmény: Boarhunter (1509)
Boarhunter Creative Commons License 2007.08.06 0 0 1510
A következő meg péntek este lesz, íjászversenyre a pályaépítőknek.
Előzmény: Boarhunter (1509)
Boarhunter Creative Commons License 2007.08.06 0 0 1509
Rég főztetek már halat.
Szombat este az "rég"-nek számít?
Mert akkor követtem el egy halászlét egy legénybúcsú(akkor még józan) legénységének...

Előzmény: riffentyu (1506)
riffentyu Creative Commons License 2007.08.06 0 0 1508
Ó, a világért sem nevezném offnak a horgász eszmecserét. És ráadásul nagyon is szórakoztató!:))
Előzmény: joskabacsi (1507)
joskabacsi Creative Commons License 2007.08.06 0 0 1507

Bocs az offért, de tudod : - ez horgászbetegség .

Találkozik 2 lúzer aztán máris órákon át megy a mese a fnagy fogásokról ....

 

Egyébként mi volt hogy a vizen kifiléztünk egy kisebb 3 kg körüli fogast, a filéket szárazra töröltük majd a boltokban kapható tálcás faszénen meg is sütöttük.

Amikor megsült - megsóztuk , majd megkentük egy leheletnyi fokhagymás olajjal ....

 

hmmm... most is összefut a nyál a számban !

Előzmény: riffentyu (1506)
riffentyu Creative Commons License 2007.08.06 0 0 1506

Rég főztetek már halat.

Van a Fehérvári úti piacon egy orosz boltocska a félemeleten (Arbat). Kitűnő füstölt lazac van tömbben, és nem olyan vad az íze, mint a szokásos, vékonyra vágott füs.laz-nak. Rafináltabb és nem olyan sós.

Készült belőle lazacos penne, tejszínesen. Hát nem egy fogyókúrás kaja, de finom.

Boarhunter Creative Commons License 2007.08.06 0 0 1505
Még az elején voltam. Reggel fél négytől álltunk sorba a februári hidegben, hogy jusson csónak. Egy halat el lehetett hozni a jeggyel, a többi fizetős volt. Egész nap dobáltunk eredménytelenül, végül az utolsó félórában indult meg a hal, de aznap csak fehér twisterrel lehetett fogni.
Előzmény: joskabacsi (1504)
joskabacsi Creative Commons License 2007.08.06 0 0 1504

majdnem ugyanaz.... eszméletlen izgalmas érezni a dupla ütést a bot végén majd az erőt amikor bevágásnál megérzed a súlyt!

 

Merenyén még az elején voltál, vagy már a végefele amikor boldog boldogtalan odajárt akinek megsúgták?

 

Elhozhattad még a halat?

Előzmény: Boarhunter (1499)
joskabacsi Creative Commons License 2007.08.06 0 0 1503

Boldogúlt nádi horgász koromban annó fogtam 8 kiló körüli pontyot.

Gyönyörű szép kötött - vörös húsa volt.

A zsíros, jeleggtelen - takarmányon hízlalt tógazdasági pontyot nem szeretem túlzttan .....

 

 

Előzmény: comad (1501)
comad Creative Commons License 2007.08.05 0 0 1502
Na még idézni sem tudok rendesen saját magamtól se :-)
comad Creative Commons License 2007.08.05 0 0 1501
Naná, hogy élőhelyfüggő és nem is állítottam föl semmilyen szabályt (hogy jönnék én ahhoz a makrélakonzerveimmel), csak én úgy - és itt idéznem magam - "gondolom". Az biztos, hogy ha választhatok - maradjunk a pontynál - két 2 kg-os és egy 4 kg-os között, habozás nélkül az előbbi mellett döntök.
Előzmény: Boarhunter (1500)
Boarhunter Creative Commons License 2007.08.05 0 0 1500
Szerintem ez nagyon nagymértékben élőhelyfüggő, nem lehet általánosan ilyen szabályt felállítani.
Egy tiszta vízből a 4-5s kiló ponty is nagyon finom, egy iszaposból a kétkilós is gáz.
Ezenfelül a kor-súly reláció is táplálozási lehetőség függő, tehát lehet a kistestű ponty is öreg, rossz ízű.
Valaki mesélte, hogy a németeknél a nagy csukák drágábbak, mint a süllő, mert a nagy méret miatt már nem olyan zavaróak a szálkák és intenzív ízük miatt kedvelik őket.
Előzmény: comad (1496)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!