Ezúttal kivételesen egy angol-francia nyelvű Perselus, mint Mentor és gondviselő történet ajánlásával érkeztem, ami bár még nem befejezett, de ígéretet kaptam rá, hogy be lesz fejezve. Sőt mi több, az ígérettel egyidejűleg megkaptam az engedélyt a fordításra is, és ha minden a terveim szerint alakul, akkor jövő héttől kezdődően heti rendszerességgel olvasható lesz a magyar verzió is.
Addig azonban szíves figyelmetekbe ajánlom a történetet, ami bár egy kicsit sablonosan - az ötödik évet és Sirius halálát követő nyáron - kezdődik, de utána egész egyedien folytatódik. Persze ez csak az én véleményem :)
Igen, köszi. :-) Már nem volt időm megvárni, hogy felkerüljenek. És akkor itt van még kettő (hamarosan beérem magam :-)): 14. Bajnokok valamint 15. Esélyekről
Egy rövidke angol történet arról, hogy Perselus Piton egy félresikerült hoppanálás után a Tiltott Rengeteg helyett a Százholdas Pagonyban találja magát, ahol nem egyszarvúak laknak, hanem egy bizonyos Füles.
Ugyan már! MIndenkinek közbejöhetnek dolgok, és van ami sokkal fontosabb. Severosa átnézte, meg én is még párszor, biztos, ami biztos... :-))) Azért a 4.-et elküldhetem ha vállalod, és már van egy kis időd. :-)
Frissítés: <a href="http://www.fanfiction.net/secure/story/story_preview.php?storyid=4884105&chapter=2/" target="_blank">Perselus Piton és az utolsó halálfaló</a> Második fejezet. :-)
Nézd, nem szeretnék nevesíteni, mert a "probléma" egy kicsit átfogóbb annál, mint hogy egy személyre húzzuk rá, ez "csak" egy példa volt. Általánosságban elmondható, hogy egymásnak ellentmondó dolgokat írnak olyan alapvető kérdésekről, mint hogy helyesírási szabályok. Nem akarok azonban általánosítani sem, hogy mindegyik admin ilyen azon a siteon, mert ez sem lenne igaz. (Azt is hozzátenném, hogy nem feltétlenül az a jó admin ismérve, hogy ő maga micsoda bravúros történeteket ír.) Az érem másik felét is érdemes megvizsgálni, mert tényleg vannak olyan alakok, akik fittyet hánynak mindenfélére, ami egy közösségi honlapot szabályoz. (És tudom, hogy egy admin is ember, akinek a végtelen türelmének is vége van egyszer, mert nem kis meló ez.) De a vége az egésznek mégiscsak az, hogy mostanra elég széles körben elterjedt az a nézőpont, hogy a merengős admingárda (egy része) nem áll a helyzet magaslatán, és több olyan (nem 14 éves, "komolyabb eredményeket" is elért) íróról tudok, akik mostanság inkább hanyagolják a honlapot.
És már hogyne számítana a nézeted? Ezért vagyunk itt, ez egy fórum. ;)
Egy ideje már olvasgatok errefelé, de csak most értem oda, hogy muszáj egy hozzászólást írni.
djodjoka, kire gondoltál? Mert én mindenkit, akivel valamilyen kapcsolatba kerültem, nagyon kedves embernek ismertem meg :) Igaz, először féltem tőlük, hogy nagyon szigorúak lesznek, meg minden, de aztán pozitívan csalódtam bennük :)
Na mindegy, csak gondoltam, hogy megosztom az én nézetem, bár gondolom nem sokat számít. De azért a válaszod várom. (Ha nem akarod itt, akkor küldd el légyszi mailben, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy kit látsz olyannak :)
All Dudley wanted to do was deliver the letter and return to his perfectly normal, relatively pleasant existence. Luckily for him, fate and Millicent Bulstrode intervened.
*mentegtőzik* Néha úgy tűnhet, hogy már csak azt keresem, mibe lehet belekötni, úgyhogy most ajánlok valamit, ami nekem nagyon tetszett: Lady Tonks: Teaidő; fordító: Kriszta
Pont azért van a savazás, hogy nemcsak a divatsztorik, hanem más eldugott, de annál jobb történetek is előtérbe kerüljenek.
(Amúgy értem én, hogy mit írsz Teve. Merengőn is van olyan admin, aki minősíthetetlen hangnemben ír leveleket - mondván, hogy ő is olyanokat kap -, és amit egyébként ő maga írt, hát enyhén szólva is... a tetejébe meg hemzseg a helyesírási hibáktól)