Azért ha lassan is, elkezdték a bontást. Mindkét végén lebontották. Az emeleti részt is. Már csak az illatszer bolt van meg. Arra meg még érvényes bérleti szerződése van a bentlakónak, ahogy a faluban beszélik.
Most láttam: az előterjesztések már szerepelnek a város honlapján .
Akit érdekel, az " E-demokrácia" témakörben, az előterjesztéseknél megtalálja.
Érdemes elolvasni a parkvárosiaknak, mert holnap fogja a részönkormányzat tárgyalni a lőtéri lakópark, illetve a Bem tér környékének a fejlesztési terveit.
Köszönöm a választ, majd megpróbálok valamilyen megoldást keresni, hogy megtudjuk, mit tartalmaznak az előterjesztések.
Más téma: korábban már beszéltünk a város központjában lévő romos épületekről. Azt hittük, hogy 5 év után végre elkezdik a bontást,de amikor szombaton arrafelé jártam/ a volt Volán pályaudvarról van szó /, semmilyen változást nem tapasztaltam.
Felvetődik az emberben a kérdés : 5 év nem volt elég ahhoz, hogy az önkormányzat -akár büntetés kiszabásával / a városkép rombolása címén /- rákényszerítse a tulajdonost, hogy végre rendbe tegye a tulajdonát?!
Na, azért mégiscsak van különbség Gyurcsány meg TMA között. Gyurcsány legalább beismerte, hogy elkúrták. Szar érzés lehet a polgármesternek, hogy még Gyurcsánynál is hátrébb áll a becsület dolgában. Pedig őmögötte már nem sok a hely.
Azért ez nem pontosan igaz. A polgármester sz..rik a topicra. Hivatalosan ez nem létezik. Ha levelet kap, akkor viszont 30 napon belül válaszolnia kell! Nagy különbség!
Ebben igazad van! Amivel meggyőztél, az a BANK. Akkor nincs más csak a polgármesternek írt lakossági nyílt levél. Amit elszúrtak, annak következményeit vállalják. Na erről cikkezzen az Érdi újság, ne pedig mindenki pénzén választási kampányt nyomjon.
Még egyet tudok javasolni! Polgári házszámengedetlenséget. Most megtalálja a postás a címet? Akkor maradjon a házszám és minden, a bejelentkezés és a többi. Ja hogy mi van a földhivatali térképen ki nem sz... ja le?
Egyébként meg lehetne fellebbezni az egész eljárást. Aztán bíróság, meg hasonlók. Ami persze nem kétséges kimenetelű, meg ombucmanó, sajtó hacacáré, stb. De ki a ráknak van erre ideje? Nem vagyok én sem havi fixes, vagy nyugger aki ráér. Meg az egész tűrhetetlen állapot rendezése is a mi érdekünk. Azért, hogy megkapjuk a hivatalos leveleinket, idetaláljon a vendégünk.
Mivel a reparálás nem jár számottevő anyagi kiadással, csak 3 perc munkával esetenként, ez úgy 2 óra pluszmunka összesen. Ez nekünk ennél nagyságrenddel több utánajárást fog személyenként jelenteni.
Úgyhogy ez pusztán becsület dolga volna. Úgy az önkormi, mint a nyilvántartó hivatal részéről. Ha már együtt ..rták el.
Ha ez egy nagyobb közösséget érint, akkor nyílt levélben kell fordulni a polgármesterhez, hogy a hivatal elszúrásának következményét a hivatal viselje. Nemtom melyik lap közölné le, de a levelet írjátok meg.
Ha birka módjára hagyja mindenki, akkor valóban nem érdemes. De szerintem ez nem csak az én problémám, mert csak itt legalább 40-45 ingatlanról van szó ebben az egyetlen utcában.
A kialakult káoszban pedig a Földhivatalnak legalább annyira tevőleges szerepe volt, mint a Városházának.
No ezt a valóság nem támasztja alá. Csak hogy úriember módjára fogalmazzak.
Konkrét 60 napos határidőt kötöttek ki a számomra. Az, hogy ki fizeti a révészt, meg a szocpol ügyeik nem érdekelnek. Idáig is szenvedő fél voltam a fejetlenség miatt. Az sem érdekel, ez kinek a sara. Persze sokszor 6000 Ft-ról van összességében szó. Ha az összes többi ügyintézés csak (!) időmet rabolja, az is elég lesz. Ilyen alapon az összes többi hatóság és szolgáltató megvonja a vállát, hogy nem ők akarnak változtatni, fizessek. Mert egy lakcímkártya csak apróság a tucatnyi lecserélendő iratból, szerződésből.
Ezek után abban sem bízom, hogy ezeket állja a határozat meghozója.
A mi utcánkat is megkutyulták, és most tették rendbe. Nekünk a lakcímkártyát díjmentesen cserélték, s az írták a földhivatal is ingyen lesz. Az időmet nem fizetik csak ki, amit ügyintézéssel kell tölteni, és új házszámot sem vesznek.