Magyarország: Steer Bence - Erdei Gábor, Tóth Ferenc, Tar Zsolt, Fejes János (Bodó Norbert, 60.) - Radó András (Erdélyi László, 80.), Kállai István (Kárpáti Vitéz, 46.), Nagy Gergő, Károly Bálint (Pavliczki Balázs, 76.), Kapaczina Valér (Serfőző Bence, 70.) - Nehéz Máté
Egyetértek sajnos. És akkor még nem említettük azt az időszakot, amikor Ajka ott volt az Ország legszennyezettebb levegőjű városok listáján az élbolyban. Éppen akkor voltunk gyerekek. Ilyenkor gondolunk csak ezekbe bele igazán.
Nem azért válaszolok kérdéssel mert zsidó vagyok!Szerinted mennyire vehető biztosra,hogy az itt Ajkán élőknek nem károsodik vagy már évek óta károsodott az egészsge?Hiszen nem most termett itt ez Ajka környékén.Emelett a szar mellett nőttünk fel.
Elkerülhető szerinted, hogy az ott dolgozóknak BIZTOSAN ne károsodjon az egészsége? Tudom önző kérdés, de szerintem egyikőnket se a lustaság tart vissza.
Holnap fél4-kor jótékonysági meccs lesz a Városi Sportcentrumban. FC Ajka- Győri ETO. A főszponzor (QUESTOR) megduplázza a bevételt és a károsultak megsegítésére fordítja. Belépő 500Ft.
Amikor kiértünk az önkormányzat épületéhez irányítottak minket.Ott megmodták,hogy a Bocskai utcába kell mennünk dolgozni.Utána vételeztünk védőöltözetet és elindultunk.Lefelé menet láttam egy lakókocsiban üzemelő lángossütödét.Meg is fordult a fejemben,hogy:Szép még ebből is pénzt szereznek egyesek.Ekkor láttam az ablakán egy feliretot:INGYEN LÁNGOS!!!!!Azt elértük a kemény részt ahol láttam olyan autót amelyiknek egyik ajtján be másikon kiment ez a mocsok.Beértünk az utcába ahol minden portán dolgoztak a CIVILEK.Ha valaki mondja nem hiszem el.Én hivatalos személyt dolgozni nem láttam.Sok az egyenruhás aki csak telefonálgat vagy gépfegyverrel a vállán sétálgat vagy a kocsiban napszemüvegben ,maszkban alszik.Szval bementünk egy házba ahol a Magyar Nemzei Gárda emberei dolgozak.Kérdezték tőlünk :Ti is gárda tagok vagytok?Mondtam :Nem. verre a válasz.Még lehettek!!:)))Ez egy teljesn üres ház volt nem volt benn egyetlen bútor sem ill. egy valami volt benn ami nagyon szívbe markoló volt .Az üres ház üres szobájának a falán egy fénykép lógott ami egy idős házaspárt láttunk.Valami ünnep alkalmával ölelték egymást egy virágcsokor mögött.Utána tudtuk meg,hogy a párból már csak a nénike él a férje pár éve meghalt!Szörnyű volt azzal az iszappal teli szobában a csupasz falon egy kép ami gondolom véletlenül maradhatott ott.Annyi volt a feladat.hogy az utcára toljuk az iszapot ahonnan gépek merték konténerekbe..Utána mentünk gárdista barátainkkal egy házba ahol még benn volt a néni de elötte kapta a parancsot,hogy el kell hagynia a házát mert megindultak a falak.Ekkor a gárdisták mondták amíg nem jön teherautó amire felraknánk a bútorokat addig menjünk ebédelni.Mi nem voltunk éhesek addig kerestünk egy új udvart ahol segíteni tudnánk.Bemebtünk a következő helyre:BOLONDÉKHOZ!!Ott voltunk kb. 5 percet ezalatt fényképezték egymást a sárban,felmásztak a bástyára onnan ugráltak a halomba rakott gipszbe.Kiderült ez egy nagy család és egy kicsit nem normálisak.Így tovább álltunk.A mellette álló házban aztán letáboroztunk itt egy idős 73 éves pár lakott.nekik annyiból szerencséjük vol,hogy 8 lépcsó vezetett a házba így ,,csak" az udvar,kert,mühely,fatároló stb. ment gallyra.A gyermekeik és azok családjaik segítettek rajtuk.Itt gátat építettünk,hogy a kertből megakadályozzuk az iszap befolyását az udvarba.Melléképületeket pucoltunk.Jött egy szippantós kocsi ami a vízóraaknából és lépcső alól kitakarította a mocskot.Elókertet takarítottunk ahova a ház hátsó udvarából levő farkást berakta a víz!Az iszapos fát nem szabad eltüzelni mert káros az egészségre.Szegény néninek nem tudták a gyerekei megmagyarázni,hogy ezt nem érdemes megtartani ő csak azt hajtogatta,hogy de 100 000 ft volt ez a tüzelőMunka közben aztán kiabálásra lettünk figyelmesek egyszer hamburgert osztottak aki éhes volt ehetett.Máskor teát kávét adtak a melósoknak!Mi paprikás krumplit ettünk.Ilyen kiszerelést még nem láttam.Minden adag mint a tejeszacskó lefóliázva.Aki kérte zacsiba kapta aki kérte tányérban.Aztán 4 óra után abba hagytuk a munkát.A tulajdonosok nagyon hálásak voltak.elindultunk haza abból a borzalomból.Itthon még lemostam a kocsit aztán dög fáradtan lefürötem most pedig megyek pihizni.Ja még egy valmit nem mondtam.Amikor mentünk a Bocskai utcába egy házból pakolt egy autóba egy ember.Megkérdeztük merre van a keresett utca.Mutatta és monda.-Itt ami keresztbe megy utca az lesz az és köszönjük,hogy segítetek rajtunk!Ja és ott a bajban minden ember előzékeny a másikkal mindenki a másik érdekeit nézi!Mert segíteni akar a másikon!Ez hülyén hangzik de ennyiből jó volt ott!Ilyen dolgokat a mindennapokon egyre kevesebbet tapasztal az embe.Egyébként tervezem,hogy a héten többször kimegyek még.Ha valaki gondolja szóljon azt megbeszéljük a részleteket.