E topik témája: Egyedül a Biblia, amely mind az Ó-, mind az Újszövetséget magába foglalja.
Felekezet mentesen csak a Bibliáról, illetve a Bibliában foglaltakról:
- Eredete
- Tartalma
- Értelmezése
- Ige magyarázatok
Kiknek lett nyitva ez a topik?
1. Azoknak, akiket érdekel a Biblia.
2. Azoknak, akiknek őszinte tudásvágyból fakadó kérdéseik vannak a Bibliával kapcsolatban.
3. Azoknak, akik nem megcáfolni akarják mindenáron a Biblia létjogosultságát, hanem tanulni, és épülni szándékoznak általa.
4. Azoknak, akik nem más írások, és nem a teljes Biblia szövegkörnyezetéből kiragadott részek alapján, hanem a Biblia egészét figyelembe véve értelmezik magát a Bibliát.
5. Azoknak, akik hajlandóak saját, de téves nézeteiket józan és logikus érvek hatására hátuk mögé dobni.
6. Azoknak, akik szelíd, egymást tisztelő hangnemben, egymás épülésére meg kívánják osztani a Bibliával kapcsolatos tudásukat. ("Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal…" Mt. 7:12)
7. Azoknak, akik a másik embert is embernek tartják...
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved; jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is. Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma; és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól! (Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké.) Ámen.
Öröm a mennyben.1Aztán hallottam, hogy nagy sokaság zengi a mennyben, ezt mondva: „Alleluja! Üdv, dicsőség és hatalom legyen a mi Istenünknek, 2mert igazak és igazságosak ítéletei! Elítélte a nagy kéjnőt, aki megrontotta a földet paráznaságával és megbosszulta rajta szolgái vérét, melyet keze ontott ki.” 5És a trónról hang tört elő, s így szólt: „Dicsőítsétek Istenünket, akik szolgáltok neki és félitek, kicsik és nagyok!”
A Bárány menyegzője.9Ekkor hozzám fordult: „Írd! Boldogok, akik hivatalosak a Bárány menyegzői lakomájára!” Majd folytatta: „Istennek ezek a szavai igazak.”
Az Ige a fehér lovon.16 Öltözetén a csípő körül ez a név volt felírva: Királyok Királya és Urak Ura.
Az ellenség leverése.18Egyétek a királyok húsát, a vezérek húsát, a bajnokok húsát, a lovak és lovasok húsát, minden szabadnak és rabszolgának, kicsinek és nagynak a húsát!”
Öröm a mennyben.4A huszonnégy vén és a négy élőlény leborult, imádták a trónon ülő Istent, ezekkel a szavakkal: „Ámen! Alleluja!”
A Bárány menyegzője.7 Örüljünk, ujjongjunk és dicsőítsük, mert eljött a Bárány menyegzőjének napja. Menyasszonya felkészült.
10Lába elé borultam, hogy imádjam, de ő így szólt: „Vigyázz, ne tedd! Szolgatársad vagyok neked és testvéreidnek, akik tanúságot tesznek Jézusról. Az Istent imádd!” Mert Jézus tanúsága a prófétaság lelke.
Az ellenség leverése.17Láttam, hogy egy angyal áll a napban. Nagy szóval kiáltotta az égen repülő madaraknak: „Gyertek, gyűljetek össze az Isten nagy lakomájára. 20De ezek elfogták a vadállatot és vele együtt a hamis prófétát, aki csodákat tett, és félrevezette velük azokat, akik a vadállat bélyegét viselték, és a képmását imádták. Elevenen bevetették mind a kettőt a kénköves, tüzes tóba. 21A többit a Lovas kardja ölte meg, amely a szájából tört elő. És az összes madár jóllakott a húsukból.
Babilon bukásának meghirdetése.1 Ezután láttam egy másik angyalt, amint alászállt az égből. Nagy hatalma volt, s fénye beragyogta a földet.
A keresztények figyelmeztetése.5Bűneik az eget verik, de az Úr számon tartja gonoszságaikat. 8Ezért egyetlen napon zúdulnak rá a csapások: halál, gyász, éhség, sőt tűz fogja elhamvasztani, mert hatalmas az Úr, az Isten, aki ítéletet tart fölötte.”
A királyok gyásza.10De gyötrelmeitől való félelmükben távol állnak, és így kiáltoznak: „Jaj, jaj, te nagy város, Babilon, te hatalmas város! Egy óra alatt beteljesedett rajtad az ítélet.”
A kereskedők gyásza.11A föld kereskedői is siratják és gyászolják, mert senki sem veszi meg többé áruikat: 12az arany és ezüstárut, a drágakövet és gyöngyöket, a patyolatot, bíbort, selymet és karmazsint, a sokféle tujafát és elefántcsont csecsebecsét, az értékes fából, bronzból, vasból és márványból készült mindenféle edényt, 13a fahéjat és balzsamot, az illatszert, mirhát és tömjént, a bort és olajat, a lisztlángot és búzát, a barmokat, juhokat és lovakat, a kocsikat s a rabszolgák testét és lelkét.
15A kereskedők, akik meggazdagodtak belőle, gyötrelmeitől való félelmükben távol tőle megállnak, siránkoznak és jajgatnak:
17Egy óra alatt elpusztult ekkora gazdagság!” Minden hajókormányos és révész, minden hajós és tengerész megállt a távolban, amikor megpillantotta füstölgő tüzét, 18és így kiáltozott: „Melyik város hasonlít ehhez a nagy városhoz?”
Babilon bukásának meghirdetése.2Teljes erejéből kiáltozott: „Elesett, elesett a nagy Babilon! Ördögök tanyája lett, minden tisztátalan szellem hajléka, minden tisztátalan madár fészke, minden tisztátalan és gyűlöletes állat odúja, 3mert erkölcstelensége tüzes borából minden nemzet ivott, vele paráználkodtak a föld királyai, és a föld kereskedői meggazdagodtak határtalan fényűzéséből.”
A kereskedők gyásza.19Hamut szórtak a fejükre, zokogva és gyászolva siránkoztak: „Jaj, jaj, te nagy város! A te gazdagságodból gazdagodott meg mindenki, akinek hajója járt a tengeren. Egy óra elég volt, hogy elpusztulj!” 20 „Örüljetek neki, te ég, ti szentek, apostolok és próféták! Isten kimondta felette az ítéletet miattatok!”
1Az ő munkatársaként figyelmeztetünk titeket is: ne vegyétek hiába az Isten kegyelmét.
4Ehelyett mindenben úgy viselkedünk, mint Isten szolgája: nagy türelmet tanúsítva a megpróbáltatásban, a szükségben, a szorongattatásban; 5 ha vernek, fogságba vetnek, fellázadnak, ha elfáradunk, virrasztunk, böjtölünk; 6 tisztaságban, megértőn, béketűrőn és jóságosan, a Szentlélekben és az őszinte szeretetben megmaradva; 7 az igazság hirdetésében kitartva, az Isten erejével, az igazság támadó és védő fegyverzetében, 8 dicsőség, akár megszégyenülés, akár gyalázat, akár jó hírnév jut osztályrészül; mint csalók, mégis igazat mondók, 9 mint ismeretlenek, mégis jól ismertek, mint akiket halálra szántak, mégis élnek, mint megkínzottak, de belé nem haltak; 10 mint szomorúak, mégis mindig vidámak, mint szűkölködők, mégis sokakat gazdagítók, mint akiknek semmijük sincs, mégis mindenük megvan.
16Hogyan fér össze Isten temploma a bálványokkal? Márpedig mi az élő Isten temploma vagyunk, ahogy Isten mondja: Közöttük lakom majd és közöttük járok, az Istenük leszek, ők meg a népem.
14Ne húzzatok egy igát a hitetlenekkel! Mi köze az igazságnak a sötétséghez?
1Mivel Isten irgalmából ez a hivatásunk, nem veszítjük el bátorságunkat.
2Elutasítjuk a gyalázatos alattomosságot, nem alkalmazunk cselt, és nem hamisítjuk meg az Isten szavát, hanem az Isten jelenlétében nyíltan hirdetjük az igazságot, s rábízzuk magunkat az emberek lelkiismeretére.
4Az ilyen hitetleneknek az e világ istene elvakította értelmüket, hogy az Isten képmásának, Krisztusnak dicsőségéről szóló evangélium világossága ne ragyogjon fel nekik.
7Ez a kincsünk azonban cserépedényben van, hogy a nagyszerű erőt ne magunknak, hanem Istennek tulajdonítsuk.
8Mindenfelől szorongatnak minket, de össze nem zúznak, bizonytalanságban élünk, de kétségbe nem esünk.
9 Üldözést szenvedünk, de elhagyatottak nem vagyunk. Földre terítenek bennünket, de el nem pusztulunk.
11Életünkben állandóan ki vagyunk téve a halálnak Jézusért, hogy majd Jézus élete is nyilvánvaló legyen testünkön. 12 Bennünk tehát a halál működik, de tibennetek az élet.
13 Mivel a hitnek bennünk is ugyanaz a szelleme él, mint amiről írva van: „Hittem, azért beszéltem”, mi is hiszünk, s azért beszélünk.
14 Tudjuk ugyanis, hogy aki Jézust feltámasztotta, Jézussal minket is feltámaszt, és veletek együtt elébe állít.
Jézus az, aki befejezte a munkát,megadva ezzel nekünk a lehetőséget, hogy testvérei lehessünk az igazságban.Hatalmasnak tartotta ezt, hiszen amint feltámadt a halálból, ezt mondta, „menj az én testvéreimhez és mondd meg nekik: Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez.” János 20:17.
Olvashatjuk, mennyire lelkes volt azért, hogy testvéreket kaphat. „Hirdetem nevedet testvéreimnek, a gyülekezet körében dicsérlek téged.” Zsidók 2:12. Azt is olvashatjuk, milyen dicsőséges ígéreteket tesz testvéreinek: „Aki győz, annak megadom, hogy velem együtt üljön az én trónomon; mint ahogy én is győztem, és atyámmal együtt ülök az ő trónján.”Jelenések 3:21.
Isten gyermekei vagyunk, ha Isten szelleme vezet minket. (Róma 8:14) Ha pedig gyermekek vagyunk, akkor viszont örökösök is. Isten örökösei és Krisztus örököstársai.Nem valaki másé, hanem Jézusé. „…ha vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt meg is dicsőüljünk.” Róma 8:17. Ezért nem szégyell minket testvéreinek nevezni. (Zsidók 2:11)
A régi és az új áldozat.9Azután így folytatta: „Megyek, hogy teljesítsem akaratodat.” Eltörli az elsőt, hogy helyébe állítsa a másodikat.
18Ám ahol ezek bocsánatot nyertek, ott nincs szükség bűnért való áldozatra.
Buzditás állhatatosságra.22 Járuljunk hát hozzá igaz szívvel, hitből fakadó bizalommal, hiszen a szívünk megtisztult a rossz lelkiismerettől, és testünket is tiszta víz mosta le.
26Ha ugyanis azután, hogy az igazságot felismertük, szándékosan vétkeztünk, nincs többé áldozat a bűnért, 27 hanem rettenetes ítélet és lángoló tűz vár ránk, amely megemészti a lázadókat.
35Ne veszítsétek hát el bizalmatokat, hiszen nagy jutalom jár érte.
38Az igaz ember a hitből él, de ha elpártol, nem telik benne kedvem.
4Gondoljátok meg, milyen nagy ember az, akinek ősatyánk, Ábrahám tizedet adott a zsákmány javából.
9 Sőt Ábrahámra való tekintettel mondhatjuk, hogy Lévi is, aki tizedet szed, szintén fizetett tizedet, 10 hiszen jelen volt őse ágyékában, amikor Melkizedek találkozott vele.
Krisztus papsága magasabb rendű az ószövetséginél.
22 Ennek megfelelően Jézus egy kiválóbb szövetség kezese lett.
27 Ő nem szorul rá, mint a többi főpap, hogy naponként először a saját vétkeiért mutasson be áldozatot, s csak azután a nép bűneiért. Egyszer s mindenkorra megtette ezt, amikor magát feláldozta.
Tudományos , testi és szellemi tudás.
Minden szellemi és kvantum tanítás azt mondja, hogy a megfigyelt valóságunknem különbözik a belső valóságunktól, amit elképzelünk. Hiszen a képzeletünk segítségével létrehozzuk azt, amit látunk. Ha tudatában vagy ennek, akkor elkezdheted tudatosan alakítani a belső képedet, és lassan észre fogod venni, hogy a valóságod is eszerint alakul. Ha gondolataid melyek alkotják a sajátfrekvenciádat, összhangba kerülnek az Univerzum magasabb energiával és a világegyetem törvényeivel, akkor bármilyen változást képes leszel előidézni, Szent szellem által.
26. És hatalmas öröm volt közöttük, áldást mondtak és dicsértek és magasztaltak, mert ama Emberfiának nevét feltárták előttük. 27. És a dicsőségének trónján ült, és az ítélet egészen neki adatott (Jn. 5:22), és azt cselekedte, hogy a bűnösök elpusztuljanak és eltöröltessenek a föld színéről, és azok is, akik tévútra vitték a világot.
János evangélium: 5 fejezet : 22…
A Fiú.
19De Jézus tovább hirdette: „Bizony, bizony, mondom nektek: A Fiú magától nem tehet semmit, csak azt teheti, amit az Atyától lát. Amit ő tesz, azt teszi a Fiú is. 20 Az Atya ugyanis szereti a Fiút, s mindent megmutat neki, amit tesz. De még nagyobb dolgokat is mutat neki, hogy csodálkozzatok rajta. 21Mert amint az Atya föltámasztja a halottakat és életre kelti őket, a Fiú is életre kelti azokat, akiket akar. 22 Az Atya nem ítél el senkit, hanem egészen a Fiúra bízta az ítéletet, 23 hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút is, ahogy az Atyát tiszteli. 24Bizony, bizony, mondom nektek: Aki hallja szavamat és hisz annak, aki küldött, az örökké él, nem esik ítélet alá, hanem már át is ment a halálból az életre.
„És láttam ott egy halott embernek a lelkét, amint kérelmez, és akinek a hangja felszállt a mennybe, amint panaszkodott. És megkérdeztem Rafaelt, az angyalt, aki velem volt, mondván: ‘Kinek a szelleme ez, akinek hangja az égig érve panaszkodik?’ És válaszolt nekem, mondván, ‘Ez az a szellem, amely elhagyta Ábelt, amikor testvére, Káin megölte őt; s mindaddig fog panaszkodni ellene, amíg ki nem irtják (Káin) magját a föld színéről, s amíg el nem törlik magzatát az emberek utódai közül’” – Énok 22:5-7
„Ezekről is prófétált pedig Énok, aki Ádámtól fogva a hetedik volt, mondván: Íme eljött az Úr az ő sok ezer szentjével, Hogy ítéletet tartson mindenek felett, és feddőzzék mindazok ellen, akik közöttük istentelenek, istentelenségüknek minden cselekedetéért, amelyekkel istentelenkedtek, és minden kemény beszédért, amelyet az istentelen bűnösök szóltak ő ellene.” Júdás 1:14-15
„Íme! Eljött az Úr tízezernyi szentjével, ítéletet végrehajtani mindenek fölött, és elpusztítani az istenteleneket, megfedni minden élőt az istentelen munkájukért, melyeket istentelenül elkövettek ellene, és minden súlyos beszédért, melyeket az istentelen bűnösök ellene szóltak.” Énok 1:9
5.Mózes 4:27És az Úr szétszór titeket a népek közé, és szám szerint kevesen maradtok meg a népek között, akik közé visz titeket az Úr.28És szolgáltok ott emberi kéz által csinált isteneknek: fának és kőnek, amelyek nem látnak, nem is hallanak, nem is esznek, nem is szagolnak.29De ha onnan keresed meg az Urat, a te Istenedet, akkor is megtalálod, hogyha teljes szívedből és teljes lelkedből keresed őt.30Mikor nyomorúságban leéndesz, és utólérnek téged mindezek az utolsó időkben, és megtérsz az Úrhoz, a te Istenedhez, és hallgatsz az ő szavára:31(Mert irgalmas Isten az Úr, a te Istened), nem hágy el téged, sem el nem veszít, sem el nem felejtkezik a te atyáidnak szövetségéről, amely felől megesküdött nékik.
Ésaiás 52:11Távozzatok, távozzatok, jertek ki, onnan, tisztátalant ne illessetek, jertek ki közülök, tisztítsátok meg magatokat, akik az Úr edényeit hordozzátok.12Mert ne sietséggel jertek ki, és ne futással menjetek;mert előttetek megy az Úr, és követni fog Izráel Istene!13Ímé, jó szerencsés lesz szolgám, magasságos, felséges és dicső lesz nagyon.14Miképpen eliszonyodtak tőled sokan, oly rút, nem emberi volt ábrázatja, és alakja sem ember fiaié volt:15Akképpen ejt ámulatba sok népeket; fölötte a királyok befogják szájokat, mert amit nékik nem beszéltek volt, azt látják, és mit nem hallottak volt, arra figyelnek.
Zakariás 8:13És lészen, hogy amiképpen átok valátok a pogányok között, oh Júda háza és Izráel háza: azonképpen megszabadítlak titeket, és áldássá lesztek. Ne féljetek! Erősödjenek meg kezeitek!22És eljőnek sok népek és erős nemzetek Jeruzsálembe a Seregek Urának keresésére, és az Úr orcájának engesztelésére.23Ezt mondja a Seregeknek Ura: E napokban lesz az, hogy a minden nyelvű pogányok közül tíz ember ragad egy zsidó férfiúba s ragad annak ruhája szélébe, mondván: Hadd menjünk veletek, mert hallottuk, hogy veletek van az Isten!
Jelenések 7:4És hallám a megpecsételtek számát: Száznegyvennégyezer, az Izráel fiainak minden nemzetségéből elpecsételve.
Jeremiás 31:31Ímé, eljőnek a napok, azt mondja az Úr; és új szövetséget kötök az Izráel házával és a Júda házával.32Nem ama szövetség szerint, amelyet az ő atyáikkal kötöttem az napon, amelyen kézen fogtam őket, hogy kihozzam őket Égyiptom földéből, de akik megrontották az én szövetségemet, noha én férjök maradtam, azt mondja az Úr.33Hanem ez lesz a szövetség, amelyet e napok után az Izráel házával kötök, azt mondja az Úr: Törvényemet az ő belsejökbe helyezem, és az ő szívökbe írom be, és Istenökké leszek, ők pedig népemmé lesznek.34És nem tanítja többé senki az ő felebarátját, és senki az ő atyjafiát, mondván: Ismerjétek meg az Urat, mert ők mindnyájan megismernek engem, kicsinytől fogva nagyig, azt mondja az Úr, mert megbocsátom az ő bűneiket, és vétkeikről többé meg nem emlékezem.
Kedves Leslie07! A Biblia nem nyilatkozik arról, hogy Isten nős e, vagy nőtlen. Találgatásaid nem a Bibliából származnak, hanem a saját gondolataidból. Ha szavaidat a Bibliából támasztod alá ezen a topikon, akkor majd nem leszek ilyen igazságtalanul vádaskodó.
te így, szarul tanítod. Tehát vésd jól eszedbe, hogy isteneknek Istene, de nem Isteneknek Istene.
Nem, mert ,ha egy konkrét személynek egyik neve az, hogy Istenek Istene, akkor mivel tulajdonnévről van szó bizony nagy kezdőbetűvel kell írni.
Amikor nem egy Isten tulalajdonevében szerepel az istenek kifejezés, akkor a magyar helyesírás szabályai szerint a többesszámra való tekintettel kis kezdőbetűvel kell írni.
Ha tehát egy kovácsmesternek a tulajdonneve is Kovács,akkor a Kovács nagy kezdőbetűvel íródik.
Ha ellenben a kovács mester kifejezést írjuk le, akkor kis kezdőbetűvel írjuk.
Attól, hogy az ember szót kis kezdőbetűvel írjuk, nem lesz állat, vagy féreg.
Hasonla a helyzet az isten szóval kapcsolatban. Az a személy ugyanúgy isten,akinek nem tulajdonneve az Isten kifejezés. Ha tehát az Isten egy konkrét istenre utal,akkor nagy kezdőbetűvel íródik, ha nem egy konkrét istenre,akkor kicsivel, de attól még mind a két személy isten marad.
Arról nem beszélve ,hogy abban a korban,amikor a Biblia íródott, még nem különböztették meg
kis és nagybetűvel egymástól a kifejezéseket. Mivel olyan Istenből, aki a többi istennek is az istene
egy van, az Istenek Istene nagy betűvel íródik a tulajdonnevekre vonatkozó szabály szerint.
A pápa szót alapból kis Kezdőbetűvel írod, de ha egy konkrét pápáról van szó,akkor nagy betűvel.Pl.
Római Pápa.
Vagy az Istenek Istene esetében.
Zsoltárok 50:1Asáf zsoltára. Az IstenekIstene, az Úr szól, és hívja a földet a nap keltétől lenyugtáig.
5.Mózes 10:17Mert az Úr, a ti Istenetek, isteneknek Istene, és uraknak Ura; nagy, hatalmas és rettenetes Isten, aki nem személyválogató, sem ajándékot el nem fogad.
Mivel az egyházak nem tanítják, de a Bibliában benne van, gondoltam leírom.
Pedig bizony az egyházak tanítják, hogy az Úr, a mi Istenünk, isteneknek Istene, és uraknak Ura.
És azt is tanítják, hogy az az Úr ugyan valóban isteneknek Istene, de nem Isteneknek Istene, de
te így, szarul tanítod. Tehát vésd jól eszedbe, hogy isteneknek Istene, de nem Isteneknek Istene
Ki volt a zsidók Istenének az apja, aki sorsvetéssel adott hatalmat?"
Izrael Istenének atyja,akit soha senki nem látott és nem is halott.
János 5:37Aki elküldött engem, maga az Atya is bizonyságot tett rólam. Sem hangját nem hallottátok soha, sem ábrázatát nem láttátok.
Mózes az örökrészt osztót Fenségesnek az istenek egyikét,aki az örökrészt kapta ,konkrétan Jákóbot azt Úrnak nevezi.
5.Mózes 32: 7. Emlékezzél a rég letűnt napokra, Vedd fontolóra az esztendőket nemzedékről nemzedékre! Kérdezd meg atyádat, majd elmondja, Véneidet, ők majd elbeszélik! 8. Amikor kiadta a Fönséges a népnek örökségét, Amikor az emberek fiait különválasztotta, A népeknek határokat Az Isten fiainak számához mérten szabott. 9. Mert az Úrnak a népe lett a része, Jákob jutott neki örökségül.
Anyára nem volt szükség, hisz az Szentírás szerint az istenek, köztük Izrael Istene, Egy atyától születtek mindnyájan. Az istenek nem úgy születnek, mint az emberek. Az istennőktől való születések nem a Biblia világába tartoznak.
Pál apostol beszámol Izrael Istenének a Khrisztosz Istennek a születéséről:
Zsidókhoz 1: 3 A Fiú a dicsőség kisugárzása, az Istenben az ő lényének kimetszett képe. Hatalmas szavával ő hordozza a mindenséget is, ő szerezte meg a vétkek bocsánatát s azután leült a magasságban az isteni Fenség jobbja felől,
Itt Pál ír a Fiú Istennek az isten társai fölé való felkenetéséről is:
Zsidók 1: 8 A Fiúhoz ellenben így szól: "Trónod, oh Isten, az örök kornak korain át megáll, királyságodnak pálcája az egyenesség pálcája. 9 Igazságosságot szerettél, törvénytiprást gyűlöltél, ezért kent fel téged az Isten, a te Istened részestársaid föléaz ujjongás olajával." 10 Továbbá: "Te Uram, kezdetben vetetted meg a föld alapját, az egek kezednek művei,
Itt azt olvasod, hogy egy az istenek közül ,akit Pál a Teremtővel,azaz Izrael Istenével azonosít,felkenetett a társai fölé. Így lett mielőtt Izrael Istenévé lett volna az istenek között a Felkentté, ami Khrisztoszt jelent. Az istenek között ő lett a Khrisztosz.
Ezért nevzete Mózes Izrael Istenét Istenek Istenének, mert Mózes tudott az Ő társai fölé való felkenetéséről:
5.Mózes 10:17Mert az Úr, a ti Istenetek, isteneknek Istene, és uraknak Ura; nagy, hatalmas és rettenetes Isten, aki nem személyválogató, sem ajándékot el nem fogad.
Mindent,amit írtam a Bibliából vettem. Miért vádaskodsz hát igaztalanul,hogy nem a topik témájához igazodok?
Igazságtalanul ítélsz, mint azok az istenek, akiket a föléjük felkent Isten Khrisztosz emiatt megdorgált:
Zsoltárok 82: 1Aszáf zsoltára. Isten áll az Istennek gyülekezetében, ítél az istenek között.2Meddig ítéltek még hamisan, és emelitek a gonoszok személyét? Szela.
Előbb ismerd meg a Bibliát, hogy máskor igaztalanul ne vádaskodjál.