Keresés

Részletes keresés

kékegér Creative Commons License 2015.12.10 0 0 3567

A gm kenyérnek soha nem lesz olyan ropogós kérge, mint a búzásnak. Jénaiban, agyagedényben sütve lehet ropogósabb héjat elérni. Esetleg a Mix Xantanot használva talán segít valamit. Ez utóbbi adalékanyag elég drága, így nem használom rendszeresen. A Glutenix mellett nagyon finom a Nutri Free mpp, és a Mester házikenyér lisztből sütött kenyér. A képen ez utóbbiból készült kenyérke van, lenmagpehellyel.   A liszteket érdemes keverni.                            

Előzmény: hudmari555 (3559)
BaGira-79 Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3566
Szervusztok!
Mivel már 1 működőképes gépem nem volt a mai értelemben vett hagyományosból, szert tettem 1 Funai Fab-2000-esre. Csudajó szerkezet. :-)
.ETNA. Creative Commons License 2015.11.25 0 0 3565

Ja és természetesen ezek gépi receptek, gőzöm sincs, hogy kézzel dagasztva, sütőben sütve is alkalmazható-e, a csuklóm nem kultiválja a dagasztást, formázást stb., szóval a kézi kenyérdagasztás, formázgatás stb. nálam pl. szóba sem jöhet :-)

Előzmény: .ETNA. (3564)
.ETNA. Creative Commons License 2015.11.25 0 0 3564

Szia!

Egyszerűbb, ha korábbi hozzászólásom "sorszámát" megadom és onnan ki tudod másolni, ami Neked tetszik, vagy amit szeretnél kipróbálni.

Tehát, ebben a topikban:

3469 sz. hozzászólás: olasz kenyér (paradicsomos, olajbogyós)

3474 sz. hozzászólás: alap - fehér - kenyér (én mindig keverem teljes kiőrlésű rozsliszttel - A VitaMill lisztjét használom)

3413 sz. hozzászólás: a receptekben a gépemhez kapott kis müa. mérőkanalat használom, de lemértem, hogy a receptben megadott "kanálnyi" mennyiségek pontosan mennyi grammot is jelentenek

3291. sz. hozzászólás: barna kenyér (ezt még csak egyszer próbáltam, de a gépem használatijában szerepel a recept)

3285 sz. hozzászólás: fotó arról, hogy hogyan is fog kinézni a fehér+tk rozslisztből készült kenyér és fotó a gépbe bekészítésről

3396. sz. hozzászólás:géppel készített pizzatészta recepteje (kenyérlángost ... ill. langallot, pompost is ebből a tészta-alapból készítem)

3337. sz. hozzászólás: fotó a pomposról (géppel készített pizzatészta alap)

1244. sz. hozzászólás (2010-ben írtam): karácsonyi fűszeres kenyér (mézeskalács-fűszerkeverékes, tojásos-tejes, mézes, cukrozott narancsos, darabosra tört diós)

591. sz. hozzászólás:  mézes teljes kiőrlésű és fehér vegyes kenyér, csokis és kókuszos süti (gépben dagasztva)

545. sz. hozzászólás: barackos, szódás, tojásos, tejes, mazsolás stb. kenyerek (mindegyik a gépem használatijából kiírva)

Remélem sikerül válogatni, visszagörgetésnél az oldalon lévő első hozzászólás felett a sárga sávban, jobboldalon állítsd át, hogy 50 hozzászólást mutasson egy oldalon, így könnyen kiszámítható, hogy hanyadik oldalon is találod az adott számú hozzászólást. Na ezt jól megbonyolítottam, de remélem érthető :-)

Előzmény: matez1 (3562)
t.lantos Creative Commons License 2015.11.24 0 0 3563

Gep nelkuli suteshez igen :)

Előzmény: matez1 (3562)
matez1 Creative Commons License 2015.11.23 0 0 3562

Sziasztok,

régen jártam már itt, és nem találom a jól bevált recepteket.

Tudna nekem valaki fehér, barna, teljeskiörlésű kenyér recepteket adni?

Köszönöm előre is!

Üdv,

Zita

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.31 0 0 3561

A kisült kenyeret IS érdemes hideg vízzel kenni, spriccelni még forró, akkor lesz fényesebb, ropogósabb a héja.

Előzmény: .ETNA. (3560)
.ETNA. Creative Commons License 2015.10.28 0 0 3560

Azt olvastam, hogy annak a kenyérnek a héja, amelyik joghurtot, tejet tartalmaz nem igazán ropogós.

Szerintem, a kenyér tetejét inkább vízzel kellene bespriccolni (a pékek is így csinálják), ha gépben készíted, akkor erre nem igazán van lehetőség, vagy legalábbis macerás, figyelni kell, hogy mikor kezdi sütni, ha megnyitod a tetőt, elillan a hő ... de ha sütőben sütöd, akkor próbáld inkább vízzel és ne tejjel.

Egyébként pedig az jutott eszembe, mikor olvastam a hozzászólásod, hogy hiába noh, ezek a Szupernagyik, bármire képesek!!!! ("Isten nem lehet ott mindenütt, ezért megteremtette a nagymamát!")

Előzmény: hudmari555 (3559)
hudmari555 Creative Commons License 2015.10.26 0 0 3559

Nálunk a kisunokám miatt kell gluténmentes ételeket készíteni. A kenyér nagyon hiányzott neki... főleg, hogy a többiek ehetnek. Keresgéltem az interneten mitévő legyek, akkor bukkantam erre a fórumra. Valaki írta, hogy milyen jó kis kenyérsütőt vett a Media Marktban. Múlt hónapban én is vettem egyet, most már jó pár kenyeren vagyok túl...nem mindegyik lisztkeverék vált be. Leírom azt a receptet, ami nálunk bevált, még a kérge nem olyan ropogós...de talán nektek is lesz egy-két tippetek hozzá. 

tejben felfuttatom az élesztőt egy kis cukorral majd hozzáadom a többi alapanyaghoz. 15 percig hagyom pihentetni, majd ha megkelt akkor 45 percig sütöm 180 fokon.

.ETNA. Creative Commons License 2015.09.28 0 0 3558
Előzmény: .ETNA. (3557)
.ETNA. Creative Commons License 2015.09.28 0 0 3557

Ez igaz, olyan, mint a "barna (finomítatlan) cukor", amit nem is melasszal, hanem csak karamellel színeznek meg és jó drágán adják ... :-)

Ezt a mondást én is hallottam "izzad a padlás" formában (amíg nem kezd el a fárasztó dagasztástól izzadni az ember ... vagyis, amíg meg nem jelennek a homlokán az izzadságcseppek).

Vigántpetenden álltunk meg mindig (amikor a Balaton körül kirándultunk, vagy a Művészetek Völgye rendezvénysorozat helyszíneit látogattuk végig), a Vadalmafa Vendéglőnek az udvarán volt egy kemence, ahol nagyon finom, különféle feltétekkel készülő kenyérlángost, langallót (tejfölös-fokhagymás alap+sajt), pompost (kenyérlángos tejfölös alappal, amire sonka, szalonna, vagy kolbász, lilahagyma ... és végül sajt kerül). Itthon is rendszeresen készítek a gépben pizza tésztát, ebből készül aztán a langallo vagy a pompos is.

Előzmény: gobe l (3556)
gobe l Creative Commons License 2015.09.26 0 0 3556

Mi kenyerlisztbol sutunk kemencebe. Jo krumplis igazi elmenyvolt gyerekent ott surogni forogni heviteni a kemencet. Figyelni hogy dagaszak a kenyeret. ," adig kell dagasztani mig a gerenda megizad" nagymamam mondta mindig. Most van  kenyersutogep. Konyebb gyorsabb de az ize nem az egesehesebb mind a bolti.Atalaban ha barna kenyeret vasarolunk lehet hogy kakao adja a szinet azt hiszuk hogy teljeskiorlesu. Hazikenyer az taplalobb es nemolyan mind a kalacs. 

Előzmény: Törölt nick (3555)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.14 0 0 3555

Megkérdezhetem a tésztát milyen lisztből csinálod? Márha az is otthon készül.  Illetve valami trükk rá, mert a gluténes, de nem fehérlisztes tésztáim valahogy nem ízlenek, a nem gluténesek meg már nem is néznek ki jól. :)

(Nem igazán értem a dolgot, pl a Korona nemrégóta kapható teljes kiőrlésű tésztája az pont olyan lesz mint az enyém otthon, szóval ami nem igazán ízlik. Az aldiban lévő, vagy a tesco saját márkás teljes kiőrlésű tészta viszont szerintem jók, pusztán kóstolva azt mondanám köze nincs az otthoni/koronához se ízre, se kinézetre, se állagra, pedig elvileg mind pusztán liszt meg víz.)

Előzmény: sari65 (3554)
sari65 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 3554

Mikor a kisfiamról kiderült, hogy lisztérzékeny, a barátaink tanácsára (akik között több cöliákiás is van) vettünk egy kenyérsütőt a Media Marktban, így olcsóbban megússzuk a tésztafélék készítését, mintha boltban vennénk gluténmentes termékeket. Nagyon szeretjük egyébként, a kelt tésztáimat mindig ebben dagasztom! :)

.ETNA. Creative Commons License 2015.09.11 0 0 3553

Ja és még valami: milyen programon készül? Tészta progi?

Előzmény: Zsanihudra (3547)
.ETNA. Creative Commons License 2015.09.11 0 0 3552

Na ezt még én sem próbáltam, pedig kefír mindig van itthon, mert imádom  ... holnap kipróbálom :-) Köszi, hogy leírtad a receptet !!

Előzmény: Zsanihudra (3547)
.ETNA. Creative Commons License 2015.09.11 0 0 3551

Pizza tésztát is a gépben készítem el, 1 óra 50 perc ... tészta program, pizza-tészta recept ... utána csak kinyújtom a táblán, felcsipkedem a szélét, tepsire teszem ... mennek rá a "mindenfélék" és a reszelt sajt, és kb. 10 perc alatt 220 fokon ... kész egy nagy pizza :-) Egy adagból két szép ... olyan közepes jön ki, másfél adag a max (liszt mennyiség miatt), ebből négy vékony, vagy három közepes lesz.

Attól függően lesz pizza, langallo vagy pompos, hogy mit teszek a tetejére ... a tészta - nálam - ugyanaz.

Előzmény: Törölt nick (3546)
.ETNA. Creative Commons License 2015.09.11 0 0 3550

Röviden: nincs :-)

Előzmény: Törölt nick (3543)
.ETNA. Creative Commons License 2015.09.11 0 0 3549

Szia! Több éve üzemel nálunk a Hausmeister HM-1300-as. Semmit sem kellet még cserélnem.

Az árukereső oldalon sokféle gépről olvashatsz véleményeket ... és árakat is találsz!

http://www.arukereso.hu/kenyersuto-c4110/hausmeister/hm-1300-p32999758/

Kiválaszthatod a szempontokat (ár, gyártó, fogyasztás, márka, sütő kapacitás program száma stb.) :

http://www.arukereso.hu/kenyersuto-c4110/

Mindenképpen KÉT LAPÁTOS gépet vásárolj, vásárláskor pedig a fizetés előtt ellenőrizd le, hogy jól záródik-e a teteje (nehogy szökjön a hő, mert ez később sok problémát okozhat) és legyen a géphez használati utasítás!

Előzmény: hedgehog89 (3538)
nagyancsiiii Creative Commons License 2015.09.11 0 0 3548

húúúú... nem is tudtam, hogy lángost és fánkot is lehet vele készíteni. 

van még karácsonyról ajándék utalványom a mediába, rendelek én is magamnak egyet. :) 

Zsanihudra Creative Commons License 2015.09.11 0 0 3547

Én gyakran készítek keltésztát kenyérsütő gépben. Kb 3 hónapja vettem meg a gépet a Media Marktban, és hamar rájöttem, hogy akár lángost is lehet vele készíteni, és amíg végez addig tudok mást is csinálni. Rengeteg időt megspórolok vele. 

itt a lángos receptem: 

-1/2 kg liszt
- 1 pohár kefír (175 g)
- 1/4 liter tej
- 2.5 dkg élesztő (a hagyományos sárga-barna papiros fele)
- kb 3/4 evőkanál só
- pici cukor
- 3-4 evőkanál olaj

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 3546

Köszi! Megnéztem egy pár használati utasítást a neten, elég jónak tűnik, szinte mindegyik program úgy van kitalálva, hogy egy-egy "rádagasztás" (keverés) helyettesíti azokat a fizikai behatásokat, melyeket amúgy gép nélküli sütéskor megcsinálnánk. Bár, hogy én tudok kenyeret sütni gép nélkül is, azért elgondolkodtató egy masinába beruházni.

Simán csak tésztát dagasztani szokta valaki használni?

Pl.: Fánk, lángos, stb?

Előzmény: t.lantos (3544)
hneili Creative Commons License 2015.09.08 0 0 3545

Én nemrég vettem egy Tefál készüléket a Media Marktban.  Azóta serényen sütök. Minden hétvégén friss kenyérrel lepem meg a családom. Nekem idáig a hagymás és az aszalt paradicsomos a kedvencem. Ajánlom másoknak is, hogy szerezzenek be egy ilyen kis masinát, nagyon jó érzés a friss kenyér illatánál reggelizni az egész családdal és azt látni, hogy mindenki nagy örömmel lakmározik belőle. 

t.lantos Creative Commons License 2015.09.08 0 0 3544

A programok fixek.

Nagyon hosszuak, nem szoktam mellette ulni :)

Berakom, osszekeveri, bekenhagyja, megint kavar, aztan amikor megkelt, akkor is kavar rajta. De nem jegyzeteltem ki.

A hasznalatiban benne vannak a programok reszletes leirasai (legalabbis az en Moulinexemben benne van).

A forma ugyis kocka lesz :)

De szerintem ennyire extra igenyeknek nem fog megfelelni a vegeredmeny. A lenti kepet kezzel csinaltam, kenyeret tuti soha tobbet nem sutok a gepben.

Előzmény: Törölt nick (3543)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.08 0 0 3543

Nem tudom mennyire tudnám használni az előre beállított programokat.

Néztem a neten gépeket, de a többségükben csak lekvárfőzéshez van egyedi program.

Én szívesebben vennék olyan gépet amibe magam programozhatom be az összes szükséges paraméter, úgy hogy az hasonlítson a valódi kenyér sütésre. Minden egyes fizikai megmunkálás helyett legyen benne egy pár dagasztó lapát fordulat, majd pihentetés.

Nem tudom ilyen gép van-e egyáltalán.

0. Kovász készítés, ez független csak a liszt egy részéből, víz és élesztő hozzá adásával tészta dagasztás, majd 6-8-10 óra érési idő.

1. Dagasztás, megadni az idejét

2. Tészta érési idő Minimum 45-60 perc, ezen belül 15-20 percenként párfordulatos dagasztás (átszellőztetés)

3. Mérés (ez ugye adott, tehát kimarad)

4. Gömbölyítés (ezt dagasztó lapát pár fordulatos forgása helyettesítené)

5. Újabb 10 perc pihentetés

6. Hosszformázás (ezt újabb, dagasztó lapát rövid ideig tartó forgása helyettesítené)

7. Kelesztési idő

8 Sütés, megadni az idejét, hőmérsékletét.

Van olyan gép amiben így tudok egyedi programot beállítani?

Vagy ha van kedve valakinek írjon már le nekem egy bevált program lépéseit, lépéseinek idejét amit szívesen használ.

Egy-egy gépnek a használati utasításai is fent van neten, de abban nem találtam meg ennyire részletesen)

Előre is köszönöm!

Előzmény: t.lantos (3542)
t.lantos Creative Commons License 2015.09.07 0 0 3542

Hajra. Vettem en is (szerencsere feleennyiert), igy nem sajnalom, hogy nem hasznaljuk :)

Kalacsot nagyon finomat sut, de a kenyer nekem sose lett tokeletes.

Ugyhogy inkabb feladtam, es atalltam a kezi keszitesre. Ez tokeletes. Viszont nem bonyolult.

Előzmény: hudrageri (3541)
hudrageri Creative Commons License 2015.09.07 0 0 3541

Sziasztok! 

A feleségemet szeretném meglepni egy kenyérsütővel. Nagyon szeret-sütni főzni, és mostanában a lehető legtöbb készterméket szeretné otthon saját kezűleg előállítani. Az egészségünk miatt, illetve neki ez lett az új hobbija. A Media Markt webshopban kinéztem egy Tefál kenyérsütőt. 

http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/_TEFAL-PF-350138-keny%C3%A9rs%C3%BCt%C5%91,103952,1885812.html?langId=-19

Azért gondoltam erre, mert általában a Tefál termékei megbízhatóak, és tetszett hogy bagettet is lehet vele készíteni. 

Kinek mi a véleménye róla? jó választás lenne? 

Előre is köszi. 

mevet Creative Commons License 2015.09.04 0 0 3540

Ez az előbb lemaradt:

"Mekkora az M.L, XL kenyér? Olyan rossz ez a megfogalmazás lehet neki 1,5 kg az XL de az is lehet, hogy az 1 kg takar. :S"

Mi csak az XL-t csináljuk. Ezt egyszer lemértem, nem érte el az 1kg-ot, talán valahol 850-900g körül volt.

Előzmény: mevet (3539)
mevet Creative Commons License 2015.09.04 0 0 3539

Szia,

Valóban jó a pana gép, csak hát drága. :(

Én csak a Panasonic SD-ZB2502BXE típust ismerem, ez van nekünk is (a linkelt oldalon a 3 évvel ezelőtti első h.szólás az enyém). 

Amint láthatod az ottani hozzászólásokból is, valóban jó a gép, jó kenyereket süt és nagyon jó hatékonysággal. Nagyon rossz min. alapanyag vagy hozzá nem értés kell, hogy rossz kenyeret süssön. Nekem egyszer sikerült: nem raktam bele vizet. Nem is lett belőle kenyér.

Az egyetlen negatívuma az ára. Ha kihasználjátok, vedd meg bátran, kivéve ha ez fontos:

"mi nagyon szeretjük a bolti kenyerek "sarkát, csücskét" mert ott ropogós aranybarna a héj, ezt kenyérsütő géppel is el lehet érni, csak kocka formában?"

Na ilyen nem lesz. Legalábbis nekem még nem sikerült.

A többi elvárásodat -szerintem- lefedi. 

Olvasgasd át a használati útmutatóikat, talán kapsz érdemi infót belőlük a további kérdéseidre:

Panasonic SD-2500-2501 használati (magyar):

http://honlap.hu/pages/kenyersutode/contents/static/15/doc/panasonic-sd-2501-2500-kenyersutogep-hasznalati-utmutato.pdf

Panasonic SD-ZB2502BXE használati (magyar):

http://honlap.hu/pages/kenyersutode/contents/static/15/doc/panasonic-sd-zb2502-tipusu-kenyersutogep-hasznalati-utmutato.pdf

Előzmény: hedgehog89 (3538)
hedgehog89 Creative Commons License 2015.09.04 0 0 3538

Sziasztok!

Szeretnék venni egy kenyérsütő gépet, teljesen kezdőként, sajnos ismerősi körben senkinek nincs gépe, így még ilyen kenyeret sem ettem (de szeretnék egészségesebb, változatosabb, mindig friss, nem összetapogatott kenyeret enni). Mire figyeljek oda választásnál?  Számomra ezek lennének a fontos feltételek:

- tartós legyen

-    ne kelljen sütőben sütni hanem oldja meg az egész folyamatot a gép (szörnyű  2 lángos gázsütőm van :( )

- 6-7 évig is kibírja a gép (persze a tovább még jobb) meghibásodás nélkül, sokan írjátok, hogy 2 éven belül már üst csere stb. na ezt nem szeretném akkor inkább vennék egy drágább megbízható modellt

- szeretnék egészségesebb kenyereket készíteni így a magos rozskenyér sütése is feltétel lenne

- mi nagyon szeretjük a bolti kenyerek "sarkát, csücskét" mert ott ropogós aranybarna a héj, ezt kenyérsütő géppel is el lehet érni, csak kocka formában?

- kicsi a lakás így fontos, hogy csendes legyen a gép, mert hajnalra időzítenénk a sütést és nem lehet elszeparálni távoli helyre

- lehessen benne kalácsot sütni (a lekvár funkció nekem felesleges lesz)

Úgy olvastam, hogy a Panasonic gépek ezeknek megfelelnének, csak sajnos marha drágák (könnyek között, de még kifizethető) és nehezen beszerezhetők. Úgy tűnik személyes megvételre esélyem sincs, csak netes rendelésre, de neten alig van információ ezekről a gépekről. Akinek van tapasztalata vele, ismeri megírná az előnyt, hátrányt róluk, meg főleg, hogy mi köztük a különbség az áron kívül? Mit kell tudni erről a márkáról kenyérsütő tekintetében? Mekkora az M.L, XL kenyér? Olyan rossz ez a megfogalmazás lehet neki 1,5 kg az XL de az is lehet, hogy az 1 kg takar. :S

Szóval a konkrét gépek, amik között nekem nem olyan eget rengető a "részletes" leírás alapján a különbség:

http://www.arukereso.hu/kenyersuto-c4110/panasonic/sd2500wxe-p48915407/

http://www.arukereso.hu/kenyersuto-c4110/panasonic/sd-zb2502bxe-p49250921/

http://www.arukereso.hu/kenyersuto-c4110/panasonic/sd-2501-wxe-p49250920/

A segítséget előre is köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!