Bireli, Andreas Oberg sokszor 2 mm körüli Jim Dunlop-ot használ. Stochelo 2002-ben pl. egy majdnem kör alakú 4-5 mm-es teknőspengetővel játszott. Sokan nem is a hegyével játszanak, hanem a kerekebb oldalával. Tommy Emmanuell pl egy kerek végű mandolinpengetővel tolja.
Próbálj ki többféle pengetőt, esetleg vegyél mindenféle típust és próbálgasd, melyikkel szól a legjobban a gitárod.
Szégyeld magad! Elég lenne minden nap egy ütemet megtanulni belőle! Az nem olyan kemény és pár hónap múlva mindent el tudnál pengetni, mert ebben annyi lecke benne van. :)
:)) Ezt már 11 évesen is el tudta játszani 1 év gitározás után. Ezzel nyerte meg a Holland TV tehetségkutatóját, bár ott Les Paul(utánzat)on játszotta. :)
Sonny Rollins nagy király, de általában két eset lehetséges: vagy játszom az ilyen bulikkal egy időben, vagy annyiba kerül, hogy inkább veszek két(négy) dvd-t a belépő áráért. (Amíg írtam zenekritikát, ingyen jártam ezekre a bulikra, de mostanában nem írok.)
Nem értem, mert én 5-6 éve csak Newtone húrokat használok és pont azért mert 2-3 havonta kellett cserélni,amikor már annyira elkorrodálódott, koszos lett, hogy hamissá vált.
A G húron ha a bundod elvágja a borítást, még használhatod a húrt.
John Pearse Nuages szett szép hangú, nagyon lágy és 2-3 hetet bírt. VIssza is cseréltem Newtonera.