Keresés

Részletes keresés

Külföld Creative Commons License 2019.04.24 0 0 11795

Ezen az úton nem voltam, és MSC-vel sem.

De rengeteg város van a világban ahol van Park+Sleep+Fly. Ahol otthagyhatod 1-2 hétre az autodat ha egy éjszakát ott töltesz. Reptér esetén a reptérre is kivisz a hotel.

A másik pedig keress a neten szállást.

Parkolás szerintem nem tuti, hogy az MSC parkolojában lesz a legolcsobb. Pl Kielben nekünk 3 perc sétára volt egy fele annyiba kerülö parkolóház, mintha az AIDA saját parkolójába parkoltunk volna. Neten erre is rátudsz keresni.

Europában minden várost betudsz magad járni. Itt nincsenek veszélyes városok ahova egyedül ne merészkedhetne be egy ember napközben. Aidának mindig van busza a belvárosokba, ezek hoznak visznek kb 8€-ba kerül. De sok kikötönek saját buszai is vannak, pl Barcelonában 4€ volt a kikötö busza.

Az Aida buszai megállásnélkül mentek, max 15 percet kellett várni a sorban vissza fele. A szervezett utak úgy visznek vissza, hogy biztosan vissza érj. Ha meg nem az nem a te bajod...

Előzmény: Slimes642 (11789)
Külföld Creative Commons License 2019.04.24 0 0 11794

Mi még Tui-val nem utaztunk, de itt NO-ban az Aida és a Tui egy szinten vannak minöségben.

Egyikne sem kell plussz borravalót adni, és mindegyik a sima turistaként utazzunk, nem kell a nagyzolás jegyét hangsúlyozzák.

A Tui árai sokszor kicsit drágábbak mint az Aida(mi eddig pont ezért AIdát választottuk), de Tui-n minden benne van az árban. Aidán meg ugye az italfogyasztás a bárokban plussz költség.

Gondolom a nyelv is ugyan ugy van a MeinShiffen is mint az Aidán, hogy a szorakoztatás a magasabb beosztásu emberek németül beszélnek, de a takarítok, felszolgálók nagyrészt csak angolul, vagy kevés némettel.

Talán az a rossz annak aki nem beszél németül, hogy a felolvasások, vagy az érdekes info müsorok mind németül vannak az Aidán. Mondjuk nekünk mindegy, nekünk mind a kettö jöhet.

Merre tervezitek?

Előzmény: hershey (11787)
alphabetti Creative Commons License 2019.04.24 0 0 11793

A parkolást mi az utazási irodával intéztük eddig mindig, az Msc parkolójában állt az autó. Szállást milliót találsz akár a kikötő körül, akár a környékbeli településeken, Pegliben, Voltriban.

Az oldalsó keresővel millió találatot kapsz az egyes helyekre. Nápolyban pl a belvárosban áll meg a hajó, Marseilleben, Ibizán van transzfer busz, amivel bevisznek a városban, de olcsóbban is megoldható.

a hajóról: https://www.msccruises.com/en-gl/Discover-MSC/Cruise-Ships/MSC-Fantasia.aspx

itt tudsz keresgélni kirándulásokat, tájékozódni: https://www.msccruises.com/en-gl/Discover-MSC/Excursions.aspx

munichmen Creative Commons License 2019.04.24 0 0 11792

Ha érdekel valakit közvetlen Flixbuszos út

Budapest-Genova-Budapest között,

eladó egy-egy online kedvezménykupon. Segítek foglalni.

katamark Creative Commons License 2019.04.22 0 0 11791

Esetleg valaki Május 4. Én MSC Divina?

Janos32 Creative Commons License 2019.04.20 0 1 11790

"A kérdéseim sorát elöször a parkolással kezdeném,mivel előtte nap érkezünk tudnátok szállást tippet adni ami a közelben van?"

Minden szálláskereső oldal (pl hotels.com , expedia.com ) rendelkezik térképes keresővel is, ahol láthatod a kikötőt a térképen és a környezetében lévő szálláshelyeket. Azt is meg tudod nézni, hogy pontosan milyen távolságra vannak. Genova egyébként ebből a szempontból jó, a kikötő a belvárosban szélén van. 

"...melyik kikötők azok ahol akár sétálva önállóan is el lehet indulni felfedezni az adott térséget..."

Pl maps.google.com itt műholdas képen, vagy a street view nézőponton keresztül virtuálisan sétálhatsz a környéken, igy meg tudod nézni milyen a kikötő közvetlen környezete. A google maps egyébként a nevezetességeket, látványosságokat is jelzni, valamit a helyi tömegközlekedési eszközök megállóit is. 

"...hol érdemes mindenképpen befizetni az ö általuk szervezett buszos kirándulásra?..."

Megnézed az MSC oldalán az adott kikötőre szervezett kirándulások leirását és árait, befizetsz arra amelyik neked tetszik (mert ha en azt mondom, hogy X kirándulás milyen marha jó volt, lehet, hogy neked az unalmas lesz). 

..."Ez útóbbi mennyibe kerülnek és mikor indulnak..."

A honlapon a kirándulásokat tartalmazó listán ott lesz mindengyiknél, hogy mennyibe kerül (mivel egy 7 napos úton akár 1OO + kirándulás lehet, ugy nem kell itt felsorolni egyesével mindnek az árát?), az indulás pedig mindig más, azt megtudod előző este amikor beteszik a részvételi jegyeket a kabinodba.

"...csak sejtem de ilyenkor nagyon sokan szállnának le...hogy működik ez illetve a vissza szállás szintén mennyi időt kell rá számolni?.."

Nyilván a hajó által szervezett kirándulásokat úgy szervezik meg, hogy a hajó indulásáig visszaérjen a csoport. 

Igen, nagyon sokan szállnak le, az MSC-nél az előző napi ujságban benne lesz minden kiránduláshoz tartozó gyülekezőhely és időpont. 
Az adott időre odamentek, minden csoport kap egy számot amit matrica formájában a ruhádra ragasztasz. Innen már csak követned kell a csoport többi tagját. 

"A Fantasian milyen éttermek vannak.." 

google.com - MSC Fantasia és máris megkapod a választ.

https://www.msccruisesusa.com/en-us/Discover-MSC/Cruise-Ships/MSC-Fantasia.aspx

https://www.msccruises.com/en-gl/Discover-MSC/On-Board/Dining-Restaurants/Speciality-Dining-Restaurants.aspx

"...dress code van és ha igen kb mit takar ez pontos amit biztos szigorúan vesznek ?.."

Az MSC a legolcsóbb hajóstársaság, ugyan van dress code, de senkit nem érdekel , még a személyzetet sem. Míg egy Cunard, HAL vagy Oceania hajón be sem engednek az étterembe ha nem vagy az adott alkalomhoz megfelelően öltözve, az MSC hajókon láttam már gálaesten oroszokat egy szál füdrőnadrágban, mezitláb, az egyiknek a heréi verdesték a combját, de senki nem szólt nekik érte. 
Hivatalosan ugyan a belő terekben kötelező a poló és valami cipő, az éttermekben hosszú nadrág, de a gyakorlatban nem foglalkoznak vele az utasok. Nyilván a gálaesten illene kicsit kiöltözni, a többi vacsorára is normális öltözékben megjelenni, de talán az utasok harmada az, amelyik ezt komolyan veszi. 

Slimes642 Creative Commons License 2019.04.20 -1 0 11789

Sziasztok

Életem első hajóútja előtt állok és szeretnék jól felkészülni.Ezt a csoportot egy másik utazós csoportba ajánlották és köszönöm a felvételt.
Május 18 án indulunk Genovából Msc Fantásiával, balkonos fantastica kabinunk lesz .
A kérdéseim sorát elöször a parkolással kezdeném,mivel előtte nap érkezünk tudnátok szállást tippet adni ami a közelben van?

Genova-Marseille-Palma De Mallorca-Ibiza-Nápoly-Livorno-Genova
az útvonalunk melyik kikötők azok ahol akár sétálva önállóan is el lehet indulni felfedezni az adott térséget és hol érdemes mindenképpen befizetni az ö általuk szervezett buszos kirándulásra?

Ez útóbbi mennyibe kerülnek és mikor indulnak mert bár csak sejtem de ilyenkor nagyon sokan szállnának le...hogy működik ez illetve a vissza szállás szintén mennyi időt kell rá számolni?

A Fantasian milyen éttermek vannak,dress code van és ha igen kb mit takar ez pontos amit biztos szigorúan vesznek ?

Köszönöm szépen előre is és természetesen át fogom olvasni az előző postokat is mert már tegnap is találtam 2 jó tanácsot az egyik az elosztó a másik a nyakba akasztható kártyatartó :)

Mindenkinek szép napot és boldog nyuszit🐇🐰🐤🐥

Badó Creative Commons License 2019.04.17 0 0 11788

AIDA OSTER SALE

hershey Creative Commons License 2019.04.16 0 0 11787

Sziasztok!
Utazott már valaki közületek TUI hajótársasággal? Mik a tapasztalatok, ha nem tudunk németül, azért az angollal elbodogulunk? 
Köszönöm előre is a válaszokat.

Janos32 Creative Commons License 2019.04.14 0 1 11786

Nekünk kimondottan tetszettek a maja romok. Fél napot sétáltunk San Gervacio-ban és a gyerekek is nagyon élvezték. 

Jamaicán valóban sok az "üzletember", de én még Falmouth-ban is biztonságban éreztem magam függetlenül attól, hogy minden harmadik ember füvet vagy kokaint kínálgatott. Simán sétálgattunk az utcákon. Ocho Rios-ban a bambusz-tutajos túrán voltunk, a kikötő feletti botanikus kertbe  (ha birod a meredek emelkedőt, akkor fél óra alatt gyalog is fel lehet menni vagy a taxi 1O dollár), de egyszer voltunk már egy krokodil farmon is.

... Ezt igazából azért irtam, mert a legfeleslegesebb kérdésnek tartom a "hová érdemes menni azon a helyen" kérdéseket. 
Mindenkinek más az érdeklődési köre, más az izlése. Részletes leirások vannak minden útról, a cruisecritic-en értékeléseket is lehet mindegyik útról olvasni.

Előzmény: Livcsi30 (11785)
Livcsi30 Creative Commons License 2019.04.14 0 0 11785

Szia!

Mi jùliusban voltunk az Armoniaval a két hetes ùton, ami Havannàbôl indult. Ìgy nekünk Miami kiesett, de a többi ùticélt érintettük, ès sehol nem fizettünk be hajòs kiràndulàsra, mert 3 gyerekkel voltunk, és ìgy nagyon dràga lett volna a hajôn intézve.

Jamaika volt az egyetlen csalòdàsunk. A terminàlnàl fogtunk egy taxist, aki elvitt minket a kinézett pontokra, majd délutàn vissza a hajòhoz. Elöször egy strandra mentünk, ott nem vàrt meg a taxis, megadta a szàmàt, és mikor végeztünk értünk jött, majd tettünk egy kört a vàrosan, megnéztük a helyi nevezetességeket:) Nagyon lehùzòs népség, egyàltalàn nem éreztük magunkat biztonsàgban, hiàba volt mindenhol nagyon - nagyon sok fegyveres katona. Szôval ide soha többet.

Kajmàn szigetek nagyon jò volt, de nagyon rövid az idö. Itt màr itthonrôl lefoglaltam egy helyi cégnél egy 3as kombò tùràt ( sznorkelezés, csillagpoint, ràja simogatàs ) , ahogy a hajòrôl sokan màsok is. Itt flottul meg volt szervezve minden, de az idö èppen hogy elég volt.

Cozumel: Itt mi kétszer is voltunk.  Szintén fogtunk egy taxist, aki egész nap velünk volt, és furikàzott minket. A sziget kocsival kényelmesen egy ôra alatt körbejàrhatô. Sokan béreltek Quadot, nekünk az a gyerekek miatt nem jàtszott, de gondolom azzal jàrsz a legjobban. Minden ki van tàblàzva, 3 ùt van, nagyon eltévedni nem lehet. Alkudni viszont mindenböl.  Maya romoknàl nem voltunk, de akik voltak azok csalôdtak, szôval arra semmiképpen se fizessetek itt be. Max elmentek oda magatok.

Havannàban nem tudom mennyi idötök lesz, nekünk össesen kb 5 nap volt. De az maga a csoda. A hajô központi helyen parkol, ahogy kilépsz a terminàlrôl rögtön a belvàrosban vagy. A bejàrat elött van a hop on -hop off busz, 10 CuC/nap/fö. Mindenképpen megéri, elvisz a fö làtvànyossàgokhoz, ott szàllsz le ahol akarsz. A terminàlnàl folyamatosan köröznek a régi oldtimerek, azzal is tehettek egy kört. Az àra nem brutàl, attôl függ mennyi idöt szeretnél kocsikàzni. 

Ha van még kérdés szìvesen vàlaszolok.

Előzmény: SAX_123 (11723)
Janos32 Creative Commons License 2019.04.13 0 1 11784

Megnyitod ezt az oldalt es veszel egy vonatjegyet : https://www.italiarail.com/

Előzmény: Törölt nick (11783)
Törölt nick Creative Commons License 2019.04.13 0 0 11783

Azt előbb lefelejtettem, hogy előző nap fogunk megérkezni Milánóba, mert aznap nem érnénk oda Ryanair járatával. Tehát előző este megszállnánk Milánóban, majd onnan indulnánk a kikötőbe. Korábbi hozzászólásokban olvastam vonat, taxi combóját, vagy esetleg busz. Nagyon köszönök minden segítséget!

Törölt nick Creative Commons License 2019.04.13 0 0 11782

Sziasztok!

Segítsetek kérlek abban, hogy Milánóból milyen módon tudnánk eljutni Savona kikötőjébe! (2 felnőtt, 2 gyermek) Köszönöm szépen.

ritola Creative Commons License 2019.04.13 0 0 11781

Szia! Kérd el az ALDI "utazási irodától" (de rosszul hangzik)a hajóút foglalási számát, ezt meg kell tudni adniuk.

A  mycosta.com oldalon a foglalási számmal, és a neveddel be tudsz lépni a saját fiókodba.A fiókban be lehet csekkolni, és  foglalni tudsz minden szolgáltatásra(kikötői transzferek, ital csomagok, kirándulások)

A fiókon belül a MyCruse menüben a Trasport and parking almenüben próbáld meg a foglalást elvégezni.

üdv

Rita

Előzmény: A Marcsi (11780)
A Marcsi Creative Commons License 2019.04.12 0 0 11780
Sziasztok! Segítsetek legyetek szívesek! Az ALDI utazási irodán keresztűl utazunk a Costa Pacificával. A hajó Savonából indul, mi Milánó Malpensa reptérre vásároltuk a repjegyet, mivel a COSTA transzfer busza onnan indul. A probléma az, hogy az ALDI nem hajlandó befoglalni a járatot mert azt mondja, hogy nem az ő dolga, a Costától azt az infót kaptuk, hogy csak az utazási irodán keresztűl lehet. Dobálóznak velünk, pedig hatan utazunk, közte a 2 éves unokánk, akire a teljes felnőtt összeget kifizetették. Szerintetek hová lehetne fordúlni???
Külföld Creative Commons License 2019.04.09 0 0 11779

Utazott már valaki, vagy ismeri a Dreamlines Package utakat?

Most bukkantam rá egy ilyen útra, ahol hajó út+1 hét strandnyaralás relativ jó árért lenne repjeggyel, all Incl hotel, transzferek...

Kicsit hihetetlen az ár, mert arra az idöre már ezer utat néztünk, és itt relatív sok repülés lenne benne...

Sajna az út nem írja a hotel nevét, csak azt, hogy all inclusiv strandhotel...

kingusKE Creative Commons License 2019.04.09 0 0 11778

Sziasztok :) 

Tegnap érkeztunk haza egy hetes hajó útunkról (Róma-Palermo-Valetta-Barcelona-Marseille-Genova-Róma korút az MSC Meravigliával). 

Minden tokéletes volt, az a MSC Meraviglia csodás hajó, kicsit féltunk tole, mivel (foleg amerikai oldalakon) olvastunk róla mindenféle értékelést, de szerencsére minden jó volt. Ha lenne kérdésetek, az útvonallal, vagy a hajóval illetve az MSC-vel kapcsolatosan, jelezzétek, szívesen válaszolok :)

NGGB Creative Commons License 2019.04.09 0 0 11777

Köszönöm szépen :)

rebkaaa Creative Commons License 2019.04.08 0 1 11776

Ott van:)) Olyan cuki, hagyja magát simogatni, beköszönget a boltokba. Szombaton találkoztam vele.

Előzmény: Utas2 (11775)
Utas2 Creative Commons License 2019.04.08 0 1 11775

Korfu:

bérelj autót, én pl. a Sunrise-nél tettem 2x is, ott vannak a kikötőnél.

Paleokastritia (csónakázás a barlangokban, ha szerencséd van, énekel is Jorgosz...:-)

Sissy kastély Achilleonban (ha jól emlékszem)

Korfu város

laza program, fél nap alatt bőven belefér

Mykonos olyan, mint Szentendre. Csak barangolj a szűk utcákban, igyál egy kávét, egyél valami finomságot, elrepül az idő....keresd fel a pelikánt, ha még ott van.

Előzmény: NGGB (11773)
Külföld Creative Commons License 2019.04.08 0 0 11774

Szia,

mi eddig csak Aida-val mentünk. De 3-4 nap szerintem csak akkor éri meg, ha az indulási helynek a közelében vagy. De ha a hajóút miatt kell oda utaznod akkor szerintem nem éri meg. Ès elhiheteted, ha szeretsz hotelben megszállni, show müsorokat nézni, teljes ellátást, akkor ezt is szeretni fogod.

Èn mindig a hajó társaságok saját oldalán nézem az utakat. Amire figyelned kell, hogy vannak társaságok amik all inclusive-t ajánlanak, és abban minden benne van, a bárban való ital fogyasztás is. Vannak hajók amiknél több mindenért fizetni kell plusszban, pl bár, vagy akár az étteremben is. Ès ami egy nagyobb összeg ha a hajótársaság kötelezö borravalót kér, ezt nem minden hajó társaság kéri. Ès eltérö körülmények vannak a hajó társaságoknál is. Pl Aida a lezserség az egyszerüség jegyében utazik. Sehova nem kell kiöltözni, max hosszú nadrág kell este a férfiaknak.  Mi pont ezért válasszuk öket mindig, mert a férjem rosszul lenne, ha egy nyaralás alatt is öltönyt vagy akár szükebb inget kellene hordania. Neki a nyaralás azt jelenti, hogy csak munka ruha(öltöny, ing) ne kelljen felhúznia. :D

Előzmény: Törölt nick (11769)
NGGB Creative Commons License 2019.04.08 0 0 11773

Sziasztok, Mykonos és Korfu látnivalókkal kapcsolatban kérnék segítséget. Mire elég ezeken a helyeken fél nap? Mi az, amit feltétlenül meg kell nézni? Pont egy hónap múlva már Mykonoson leszünk :)))

Miki1989 Creative Commons License 2019.04.04 0 0 11772

Sziasztok!

Párommal 2019.10.12-én indulunk 7 napos Kelet-karibi útra a Seaside-al. Tervezi esetleg valaki, hogy részt vesz ezen az úton? 

Janos32 Creative Commons License 2019.04.03 0 0 11771

Semmit nem kell intézni a kubai vizummal kapcsolatban. 

A hajó intézi külön kérés nélkül minden utasnak automatikusan. 
Havannába érkezés előtti este ott lesz a kabinodban - még akkor is ha nem kérted. 

az ára 5O dollár és a hajós számládra terhelik.

Előzmény: SAX_123 (11768)
alphabetti Creative Commons License 2019.04.03 0 0 11770

Msc-nek is vannak pár éjszakás ajánlatai, ezek tavaszi meg őszi indulásúak általában, most van több is a Hajósutaknál.https://hajosutak.com/tovabbi-akciok/96-oras-msc-akcio/

Előzmény: Törölt nick (11769)
Törölt nick Creative Commons License 2019.04.03 0 0 11769

Sziasztok!

Még új vagyok ebben a témában, de szeretném a segítségeteket kérni. Első hajóutunk lenne, ezért 3-4 éjszakás utazásra gondoltam. Talán a Costa társaság Savona-Marseille-Barcelona-Savona útvonalát választanám. Erről mi a véleményetek? Esetleg tudtok más társaság által kínált 3-4 éjszakás útról? 

A fórumot visszaolvasva úgy látom, hogy a fórumozók többsége elég tapasztalt a témában. Szerintetek hol nézegessem az árakat, hol foglaljak? Utazási irodán keresztül, vagy esetleg tudtok más lehetőséget ajánlani?

Nagyon köszönöm a segítségeteket.

SAX_123 Creative Commons License 2019.03.30 0 0 11768

Szia, akkor néhány praktikus kérdés: 

- hány órától lehet beszállni a hajóba (mennyi idővel az indulás előtt)? 

- vettetek italcsomagot? Ha nem, akkor kb milyen árak vannak? Mondjuk egy sör vagy üdítő? 

- milyen volt a kaja? Ültetett étterem/svédasztalos étterem - melyik jött be? 

- ajánlanátok kirándulást, ami nagyon jó volt? Vagy van esetleg olyan, ami nem éri meg? Esetleg ha útitársak meséltek nagyon jóról vagy rosszról? 

- a kubai vízumot itthon intéztétek? Vagy a hajón? Ott mennyibe került? 

Bármilyen infót szívesen veszünk! :)

Köszönöm előre is!

Előzmény: ffbb (11766)
TT+THM Creative Commons License 2019.03.28 -1 0 11767

Sokáig keresgéltem hajós topik után, de mire megtaláltam ezt már csináltam egyet!

Talán ha a hajót hosszú "ó" -val írta volna a topik nyitó nem lennék mérges!

ffbb Creative Commons License 2019.03.28 0 0 11766

Szia! Nagyon tetszett az egész út semmi de semmi kifogást nem találtunk benne...Tudjuk vannak nagyobb hajók szebb hajók de nekünk ez is megfelelt :) Mi összes kikötésnél befizettünk fakultatívra és így lesz a következő utunknál is...

Németül beszélünk de ez ide nem igazán felet volna meg.Nyugodtan írj akár privátban is minden kérdésedre válaszolok!

Üdv

Előzmény: SAX_123 (11758)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!