Keresés

Részletes keresés

bazidzsó Creative Commons License 2010.09.14 0 0 2848
Ebben tökéletesen igazad van! Erről már én is hallottam...
Előzmény: BOLOND (2847)
BOLOND Creative Commons License 2010.09.13 0 0 2847
Szeretnem neki egyszer megmutatni hogy a Mekiben mibol csinaljak;))
Előzmény: lesifotos (2846)
lesifotos Creative Commons License 2010.09.13 0 0 2846
Nekem van ismerősöm, aki az alapján választ szállást, hogy a közelben legyen McDonald's, "mert a szállodai kaja szar, a helyi éttermekben meg úgyis romlott húsból csinálják a kaját..." :)
Előzmény: bazidzsó (2845)
bazidzsó Creative Commons License 2010.09.13 0 0 2845
Sziasztok!
Csak egy kis szösszenet a topik témájához illeszkedve-->
--Rodosz sziget, Kastellos-Kritiniai vár. Magyar család ballag lefelé a várból, közben az anyuka behorpadt homlokkal szívja a cigarettát és panaszkodik: ezért a pár vacak kőért jöttünk fel ide? Közben meg az apuka tart a kisfiának előadást: na fiam te is öreg ember leszel mire ez a vár készen lesz...majd megjegyzi, hogy visszafelé megállunk annál az önkiszolgáló bótnál, tudjátok :) ...Gondolom a napi söradagért volt a megállás, ami nem is rossz ötlet, csak az előzmények tekintetében egy kicsit vicces :)

--a várat egyébként tényleg restaurálják, kicsit görögös tempóban, de a lényeg mégis a hegytetőn lévő egykori lovagvárból nyíló kilátás lenne szerintem és az akkori építőmesterek munkájának az elismerése és dicsérete...
Üdv:)
csataló Creative Commons License 2010.08.23 0 0 2844

Újsághír:

"Visszatértek a kempingbe azok a fiatalok, akiket hétfő hajnalig kerestek a hegyimentők a horvátországi Biokovo-hegységben. A két magyar fiú vasárnap este tévedt el, egy 15 fős kutatócsapat egésze éjszaka kereste őket, mert nem szóltak, hogy visszataláltak a szállásukra..."

... s a szüleiknek sem volt annyi eszük, hogy szóljanak?

bopat Creative Commons License 2010.08.22 0 0 2843
"buzi, k.anyád stb.,"
Előzmény: Vad (2841)
lesifotos Creative Commons License 2010.08.22 0 0 2842
Ok. :)
Előzmény: bopat (2840)
Vad Creative Commons License 2010.08.22 0 0 2841

Milyen szavak?

:PPPPPPPPPP

Előzmény: bopat (2840)
bopat Creative Commons License 2010.08.21 0 0 2840
Ja elnéztem, bocs, igazad van, nagyon is tudják mit jelentenek azok a szavak..
Előzmény: bopat (2839)
bopat Creative Commons License 2010.08.21 0 0 2839
Nagyon tévedsz, a románok és szlovákok pontosan tudják mit jelent a buzi, qrva stb.
Előzmény: lesifotos (2838)
lesifotos Creative Commons License 2010.08.18 0 0 2838
Ahogy én tudom, mit jelent a pidaraz, mudak, pizdec stb. szó, úgy egy szerb, román, szlovák nem tudhatja, mit jelent a köcsög, buzi, k.anyád stb., megspékelve a nemzetiségével? Pl.: Te buzi piréz!

Plusz azért a hangsúly és a viselkedés is sokat elárul. Ha pedig már a megjelenés is irritáló, akkor elég egy rossz gesztus az első pofonhoz, ha valakinek ilyen a beállítottsága.
Előzmény: Vad (2837)
Vad Creative Commons License 2010.08.18 0 0 2837
Ez csak olyan magyarverést előzhet meg, amikor "magyarok vertek magyarokat".
Előzmény: lesifotos (2836)
lesifotos Creative Commons License 2010.08.18 0 0 2836
Horvátország, Veli Losinj. Fotós nehézfegyverzettel zörögtem felfelé egy szűk és meredek sikátorban, a temető felé tartva. Előttem négy fiatal lihegett, a csörgést hallva félreálltak. Elcsörtettem mellettük és horvátul megköszöntem a szívességüket. A hátam mögött aztán hallottam egyikőjük gunyoros hangját, magyarul:

-Emberi nyelven beszélj, köcccsög!

Mély levegő, az állvány kemény megmarkolása után mosolyogva megfordultam:

-Magyarul jó lesz, köcsög?

A tizenéves fiatalok hirtelen összementek kicsire, az egyikőjük vérvörös arccal bámulta a földet, feltehetőleg ő szólt be. Fejcsóválva mentem tovább, azon gondolkodva, hogy vajon mennyi "magyarverést" előzhet meg ilyen "poén" külföldön?
csapa Creative Commons License 2010.08.14 0 0 2835
Hát erről az jut az eszembe: Skót gyereke dicsekszik az apjának, hogy ma megspórolt 2 pennyt mert nem szállt fel a buszra, hanem futott utána. Paff. Apja lekever neki egy maflást. Kérdi a gyerek:- ezt miért kaptam? Az apja: - futottál volna a taxi után, akkor 10 pennyt spórolsz.
Előzmény: sans souci (2833)
BOLOND Creative Commons License 2010.08.14 0 0 2834
............."Végül jobban örül annak, hogy ellenállt a kísértésnek, mintha megszerezte volna."...............

Igy leirva nem is hangzik olyan rossznak.
Előzmény: sans souci (2833)
sans souci Creative Commons License 2010.08.14 0 0 2833
Remélem, nem lesz szükség.
off
Azt vettem észre, hogy az embereket nagyon sokszor nem is a szükség viszi rá az ilyen extrém spórolásra, hanem lelki kielégülést okoz. Jobb embernek érzi magát tőle, ha úgy érzi megtakaríthatott valamit vagy le bírt mondani valamiről, amit nagyon szeretett volna megszerezni. Végül jobban örül annak, hogy ellenállt a kísértésnek, mintha megszerezte volna.
Előzmény: BOLOND (2832)
BOLOND Creative Commons License 2010.08.14 0 0 2832
Nekem volt egy szamtantanarnom az altalanosban akire ez emlekeztet. Az elso nap ugy mutatkozott be, hogy sporolasi teknikakat meselt. Elohozta hogy o pl. egy darab papirt sokaig hasznal ugy hogy a mar nem ervenyes dolgot athuzza rajta es tovabb hasznalja a papir tobbi reszet jegyzetelni. Aztan azt is athuzza ha nem kell es igy tovabb amig a papiron mar nincs tobb hely irni.

Suzuki kartars nagyon kedvelte volna. Lehet eljon meg a nap mikor szukseg lessz az ilyen hozzaallasra;)
Előzmény: sans souci (2831)
sans souci Creative Commons License 2010.08.13 0 0 2831
Ne vesztegesd, nem muszáj! Én egy szót sem írtam a pedagógiai tehetségéről, de, azt vállalom, hogy nem szimpatikus a nő.
Előzmény: BOLOND (2830)
BOLOND Creative Commons License 2010.08.13 0 0 2830
Ahoz hogy ez feltunjon valakinek ahoz ertekes idot kell elb@szni a polgarnak hogy vegignezze az oldalt. (pedig nem kotelezo)
Nem hiszem hogy az anyagiassag befolyasolna egy ember tanitokepesseget, felteve ha nem etikat vagy kozgazdasagot tanit. Szerintem szomorubb hogy en is erre vesztegetem az ertekes idomet. :P
Előzmény: sans souci (2829)
sans souci Creative Commons License 2010.08.13 0 0 2829
És azt is megjegyezte, hogy máshol mennyibe került (volna) ugyanaz. Egy utazás során, ahol az embert jobb esetben elárasztják az élmények, események, hogyan lehet erre koncentrálni? Rendkívül materiális életszemlélettel.
Előzmény: H_G (2828)
H_G Creative Commons License 2010.08.13 0 0 2828
De hogy melyik hány euró volt, azt nyilván azonnal elfelejtetted, mihelyst kifizetted őket. Ennek a pedagodzillának viszont akörül forog minden gondolata.

Előzmény: euhaj (2825)
Szaganaki Creative Commons License 2010.08.13 0 0 2827

Mindannyian ismerjük a környezetünket; tény, hogy vannak akiket ezek tesznek boldoggá, tehát nekik ilyeneket veszünk.

De én sem tettem volna közkinccsé és utána nem ömlengtem volna annyira a szerzeményeimről.

Előzmény: euhaj (2825)
euhaj Creative Commons License 2010.08.13 0 0 2826
Utazik a magyar...Egyiptomban jártam a kis családommal, s utunk során Kairóba is eljutottunk egy magyar csoporttal. Már a kirándulás elején feltűnt egy idősebb pár, akik nagyon szép és frissen vásárolt egyiptomi viseletben pompáztak. A lábszárközépig érő fekete-fehér kaftánon kívül feltűnőbb volt a viselkedésük. Művelt és választékos beszédi stílusban hangosan ócsárolták az országot, a lakosok viselkedését, közlekedési morált, rendetlenséget és a mindenütt jelenlévő szemetet. Csendesen megjegyzem, nemegyszer rájuk is várt a csoportunk, mert sorozatosan késtek, eltévedtek a programok alatt.
Kairói program keretén belül ebédeltünk egy hajón is. Én ebéd előtt a WC-re mentem, és mit látok?...A házaspár hölgytagja kézmosás nélkül távozik a helységből...pedig jól végezte a dolgát:) Az asztalhoz leülve a hölgy hangosan méltatlankodott az evőeszközök tisztasága láttán és papírzsebkendőt elővéve látványosan megtisztította a kanalat, villát és a kést. Ezt látva kuncogni kezdtem....hiába no, most nem a héjában volt a vitamin...
euhaj Creative Commons License 2010.08.13 0 0 2825
Oké, így már érthető. Talán azért nem feltűnő, mert gyakran találkozom az utazásaim során ilyennel. Az igazat megvallva én is ilyen apró tárgyakat cipeltem haza a családnak, barátoknak. De az biztos, hogy nem fényképeztem volna le:)
Szaganaki Creative Commons License 2010.08.10 0 0 2824
Arra gondoltam, hogy a fotók alapján okkal feltételezhetek olyan gondolkodás módot, értékrendet, melynek alapján számomra legalábbis ijesztő volna, hogy a hölgy oktassa gyermekemet.
Előzmény: euhaj (2814)
hive Creative Commons License 2010.08.10 0 0 2823

nemnem, nem volt felesleges, ennek a felét se láttam :)

tény, hogy borzalmas a csaj, de sajnos nincs egyedül, miért pont a tanárok közt lenne kuriózum (ebben a műfajban kedvencem, mikor gyerekem napközis tanerője büszkén mesélte, hogy ő annakidején pirossal kijavította a vőlegénye levelében a helyesírási hibákat)

Előzmény: Tóthika (2821)
omg!!! Creative Commons License 2010.08.10 0 0 2822
alaposan dokumentál, ahogy subba mondaná ...
Előzmény: Tóthika (2821)
Tóthika Creative Commons License 2010.08.10 0 0 2821
Jóvanna, csak belegondoltam, hogy a gyerekemet esetleg egy ilyen fogja "nevelni". Akkor ezek szerint itt fölöslegesen strapáltam magam a beszámolóval?!? :-o ;-)
Előzmény: hive (2817)
Tóthika Creative Commons License 2010.08.10 0 0 2820
Kismillió fénykép összetétele:
néhány kép turistalátványosságnál
néhány kép strandon (foltokban a tenger is látszott)
rengeteg kép bazárban, megvásárolt ajándékokkal, valamint kajákkal

Ez önmagában még nem lenne ijesztő, csakhogy bazár és ajándék alatt értsd a piaci bóvlit részletes árlistával, huszonvalahány képen a hazahozott szajré (útikönyvtől kulcstartóig, ezt árral megfejelve tette fel a másik linkre). Kaja alatt kisebb százalékban piaci felvétel értendő, a képek megoszlása miatt sejthető, hogy nem a fűszerkülönlegességek sokfélesége, hanem az áruk érdekes (különben nem szentelt volna egy-egy teljes képet a 20 dekás sónak, az 5 literes olivaolajnak, a paradicsomnak, a reggeli fonott kalácsnak, továbbá azt írta volna, hogy "félkilós barackok", és nem azt, hogy "2 E volt kg-ja, 1kg-ra két barack ment, de nagyon finom volt!"). A polip elkészítése önmagában érdekes lett volna, de miért is kellett a saját készítésű lecsót is dokumentálni? A piaci édességekről több (25) képet tett be, mint a Meteórákról. A strandon kapható 2 eurós fánk 5 kép témája (a nagy fánk is 2 euró). Képcímek (helyesíráson nem változtattam): Nagyon rossz és drága gyros Dion-ban, szuflaki húsból..; Minden süti 2,20 Euro volt, nagyon drága de nagyon szép és nagyon finom (meg nagyon édes is); itt egysíkon állunk amúgy.., szuvenirek következnek; Kedvenc magyar pincérnőnk Ida!

Előzmény: hive (2812)
mouser Creative Commons License 2010.08.10 0 0 2819
bahh. pedig beszúrtam. mindenki kopipésztezzen magának.
Előzmény: mouser (2818)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!