Keresés

Részletes keresés

Sushihead Creative Commons License 2015.08.07 0 0 5087

:) Köszi, ez mind nagyon hasznos tanács. 

Meg tudnad erositeni vagy cáfolni kerleka kovetkezoket? :

- Maristella már nem Alghero :) Ez amúgy milyen környék?

- Taxi nagyon drága, reptéri transzfer jobban megéri a reptérről a szállodába

- Kevés olyan szálló van Algheroban, amelyiknek partja van (én ezt nevezem Algheronak 40°33'33.8"N 8°19'01.9"E -majd ki kell zoom-olni, de sok helyen azt írják, hogy "Alghero környéke", ami valójában már Sassari vagy Castelsardo, ami nekünk messze van)

- Gondolom, A. egy nagyobb város, ahol van élet és lehet mászkálni

NAGYON köszönöm!

Előzmény: Tamás Alex (5085)
dundalk Creative Commons License 2015.08.07 0 0 5086

egyik komoly kölcsönzőnél sem kell a takarítással bajlódni a bérlet végén. Egy külső mosást és egy belső porszívózást, takarítást ők mindenképpen megcsinálnak mielőtt kiadják a kocsit újra. (nyilván akkor a kölcsönző értékrendje szerint tiszta az autó nem az előző bérlő szerint)

Az extrém kosz, sár, csoki az ülésen stb. az más kérdés.

Előzmény: Törölt nick (5081)
Tamás Alex Creative Commons License 2015.08.07 0 0 5085

Szia! Elértetted bocs..korzikai kiránduláshoz kell autó, mert Santa Teresaba csak autóval tudsz eljutni /vagy szövevényesen, bár én nem láttam busz járatot.../ , tehát amíg elmész Algheróbol vagy ahol épp szállásod lesz addig kell autó és kb. 2 órás az út - ajánlatos korán idulni, hogy ne menjen el a napod! Korzikán nem tudsz fürdeni, arra is készülj,mert magas sziklák vanna , legalábbis Bonifációban - és aki 1 napra megy az nem igen utazik tovább, viszont Bonifáció nagyon szép, érdemes megnézni! A kompkikötőnél luxus jachtok "parkolnak" , végig a part klassz tengerparti bárokkal, ott érdemes végigsétálni, majd felsétálni a várba / ez igen meredek, a 40 fokban lógott nekünk is a nyelvünk, de a kilátás mindenért kárpótol/. A hegytetőn van a vár belső élete! Kívülről semmit nem látni, de amikor beléptünk mi is meglepődtünk, teli éttermekkel, ki keskeny utcákkal és nyüzsgő turistákkal / nagyon hangulatos és finomak a fagyik!! És ha olvastad 2fn és 1 gyermekre 99 euro volt a kompjegy, de nem a moby dick-el voltunk, hanem egy kisebb társasággal /a moby jegye 138 euro lett volna hármunknak. A jegyet ahol váltod a kikötőben nem a szemben lévő kasszához mész,hanem balra! Lehet kártyával is fizetni. :)

Előzmény: Sushihead (5080)
Tamás Alex Creative Commons License 2015.08.07 0 0 5084

Ezek szerint autó bérlője válogatja,mert nekünk kikötötték, hogy ha nem tisztán hozzuk vissza a depositból levonja a takarítás költségét!!

Előzmény: Törölt nick (5081)
Tamás Alex Creative Commons License 2015.08.07 0 0 5083

Ha sehová nem akartok menni, csak a parton pihenni, akkor autó nélkül ok. , de egyébként nem ajánlom! Ahogy már írtam mi 2 hétig voltunk a szigeten és apartmanba, még a boltba sem tudtunk volna elmenni autóval...Ha félpanziótok lesz, akkor elég a szálloda mini marketjébe bemenni vagy a szálloda éttermében megesztek egy ebédet stb..

Előzmény: Sushihead (5082)
Sushihead Creative Commons License 2015.08.06 0 1 5082

Azt meg meg tudnatok mondani, h ha nem berlink autot ( kiveve Korzika), akkor nagyon el leszunk szigetelve? Tehat mi bent Alghero varosaban lennenk, meg nem tudjuk hol, de ha a terkepen jol latom, Maristella pl mar nem Alghero. 

Kicsit felunk a kozlekedestol ...😉

Sushihead Creative Commons License 2015.08.06 -1 0 5080

Szia, koszi a valaszt 😀

kocsit valoszinu, hogy csak 1 napra berelnenk, amikor komppal elmegyunk Korzikara, vagy Stintinoba a csucsokbe.

bar azt irtad, higy nem kell kovsi a korzikai kirandulashoz. Megy innen is valamilyen hajo jarat?

a szallast koszi, meg fogom nezni jobban is.

tudom, vannak olyan varosok a vilagban, ami bar tenger mellett van, nincs a hotel sajat homokos part mellett.

amugy ehhez csak azert ragaszkodunk, marmint a varosi szallashoz, mert nem szeretnenk sokat utazni a szallasig a repterrol. Raadasul itt nem is tudom, ez hogyan mukodik, van-e buszjarat vagy sajat tranzitja a szallodanak.

ebben tudna valaki segiteni, Alghero viszonylataban?

Koszi

Előzmény: Tamás Alex (5075)
peteyval Creative Commons License 2015.08.06 0 0 5079

Szia!

Augusztusban Cala Gononeban kolcsonozve, az egesz napos csonak berles 180-200 EUR is lehet. Sajnos top szezonban akar duplazodhatnak is az arak.

Ha tobben mentek es van sofor, ugy 40-50 EUR.

Udv

Előzmény: monee1989 (5065)
Beáta087 Creative Commons License 2015.08.05 0 0 5078

Szia! Szeretném kérdezni, hogy az autóbérlést interneten vagy ott helyben intézted? A fórumon sok "megoldást" lehet olvasni, mivel friss az élményed ezért kérdezem újból. Ha van tapasztalatod szívesen veszem.  Válaszod köszönöm szépen. Bea

Előzmény: Tamás Alex (5061)
Flower2000 Creative Commons License 2015.08.05 0 0 5077

Hát ez az. Nekem meg lerobbant a vonatom és várni kellett míg egy másikat hoznak helyette. Úgyhogy nem egy Szingapúr ilyen tekintetben.

Előzmény: Tamás Alex (5076)
Tamás Alex Creative Commons License 2015.08.05 0 0 5076

Hát.. nagy bátorság, sok idő és türelem... végül is minden megvalósítható...

Mi Sorso-ban voltunk és onnan napi 2 busz volt...hosszú menetidővel, mi nem vállaltuk be a 40 fokban gyerekkel..

Előzmény: aldilá (5062)
Tamás Alex Creative Commons License 2015.08.05 0 0 5075

:https://www.facebook.com/pages/plage-noire-resort-hotel/546979075432678

Alghero-tól nem messzi Sorsoban van ez a szálláshely szállodai szobájuk is van és apartmanok is ez egy nagy komplexum, animátorokkal, privát Beach-el és gyönyörű medencével!

Írtad Olbiát, hogy elmennétek -hát nincs közel, de mi is bevállaltuk, induljatok korán.

Autót nehogy foglalj a neten vagy ha mégis, figyelj rá, hogy a visa kártya tulajdonosa és a sofőr ugyanaz legyen! Mi itthon neten lefoglaltuk és nem adták ide az autót, mert nem így volt /ide adták volna egy vagyon + pénzért../.

A reptéren bérelj egy kis iroda volt egész hátul ott csak 300 euro deposit-ot kértek, a többiek 500 , de volt ahol 1.380-eurot is! Megnézem hátha meg van még a papír, ha érdekel a cég neve,  nagyon korrektek full cascot kértünk-ajánlom neked is , így is 300 euro az önrész és a gumira meg a szélvédőre nem érvényes a full casco sem. És tisztán kell visszaadni az autót, ez a tengerparton elég gázos,mert repülni nem tudsz és biztos némi homok kerül a fekete szőnyegre. Egyébként elég szemtelenség, hogy még takarítani is kell, a bérleti díjból vastagon ki lehetne takaríttatni a bérbe adó cégeknek, de hát ez egy ilyen hely..

Előzmény: Sushihead (5070)
Tamás Alex Creative Commons License 2015.08.05 0 0 5074

Mi Santa Teresa Gallurából mentünk Bonifacióba 2 felnőtt egy gyermekre 99 euro volt az oda - vissza kompjegy, de 2 féle társaság indul ne a Moby-val menjetek, a másik társaság elég jelentősen olcsóbb.

A szállásunk Sorsoban volt /Algheroból nem megy komp/ , onnan autóval mentünk Santa Teresaba, az út gyönyörű, teli hajtű kanyarokkal kb. 2 órás út.

Előzmény: il titolo2 (5073)
il titolo2 Creative Commons License 2015.08.05 0 0 5073

Algheroból biztos megy hajó Korzikára,ennek utána lehet nézni

sztem ehhez nem kell autó..

'szti Creative Commons License 2015.08.05 0 0 5072

mennyi időre mentek? sajnos autó-ügyben nem tudok segíteni, majd jönnek a többiek, akik béreltek, de gondolom az útvonaltervező viszonylag pontos.

itt balra a keresőbe ha beírsz kulcsszót,  - pl. korzika -  kiad egy csomó találatot.

Sushihead Creative Commons License 2015.08.04 0 0 5071

kocsival konnyebb lenne az utazas Olbiaba? 

Nem tudom a google maps mennyire pontos, az kb. 2 orat ir. Ez igy nagyjabol jo? 

Előzmény: 'szti (4964)
Sushihead Creative Commons License 2015.08.04 -2 0 5070

Sziasztok!

nagyon orulok, h indult ez a forum, elore is koszi a sok elmenyt. Ugy ereztem, be kell csatlakoznom raadasul beterveztunk egy utat is 😉

Mi Algheroi szallast terveztunk, s remeljuk, nem lesz rossz valasztas. Errol talan a tapasztaltak alapjan Ti tudtok nyilatkozni. 

Egyelore szallast meg csak keresunk. Idealisan igenyes (nem retro😉) tengerparti stranddal rendelkezot keresunk, ami homokos. Ezen a reszen, ha jol tudom, talalhatunk ilyet. 

Emellett Korzikat is meglatogatnank, ehhez 1 napra berelt auto talan elegendo. 

Orulnenk, ha buvarpipank sem maradna szarazon es esetleg jetski-zhetnenk.

Ilyen lehetosegekeol tudtok?

Etelek kapcsan Algheroban tudtok jo ettermeket? bar en imadom az olasz eteleket, ha van nemzetkozi reszleg is, szivesen beternek. 

Koszo szepen!

il titolo2 Creative Commons License 2015.08.04 0 0 5069

akkor sorry,pontosabban squsate ...

inkább meg kell hogy dicsérjelek,én szlovákul egy szót sem tudok kimondani,nem leírni :)

mentségemre legyen,mint gyermekemnek adtam a jótanácsot:a kisebb is 5 évvel öregebb nálad,ha a nicked erre utalna...nem volt bántó a szándékom,még egyszer bocsánat

viszont Arbatrax és környéke szép,mi Bari sardóban voltunk

abdul2 Creative Commons License 2015.08.03 0 0 5068

Egész napra 100EUR felett lesz biztosan plusz benzin. Ha nem vágysz saját hajóra, akkor vannak ugyanilyen (de erősebb) csónakok sofőrrel és strand hop-on hop-off túrákat csinálnak. Ez kb 30eur/fő. 

aldilá Creative Commons License 2015.08.03 0 0 5067

Ez pl. középen gumimotorcsónak saját irányítással, 80 eurótól egy napra + benzin. Mini-kiképzés, sátracska. Hűtőláda, napernyő, segítség baj esetén.

http://www.calagononegommoni.it/vivi-il-golfo-di-orosei/escursioni-cala-gonone-azzurra/#prezzinoleggiogommoni

Vagy:

http://www.calagononenoleggio.com/

http://www.palmaseraboatrental.com/index.php

Augusztus végéig mindenképp magasabb árakkal kell számolni.

aldilá Creative Commons License 2015.08.03 0 0 5066

Rá se ránts, nálunk vannak, akik még könyvet sem igen olvastak... ;-)    ...és nem csak a j-vel vannak gondjaik.

monee1989 Creative Commons License 2015.08.03 0 0 5065

hat nekem ugy egesz napra kellene :)

nem hianyoztam csak sose tanultam magyar helyesirast :) szlovakiai vagyok es magyar nyelvet  csak azert tudom mert szuleim magyarul beszeltek velem es nehany konyvet olvastam :)

Előzmény: il titolo2 (5064)
il titolo2 Creative Commons License 2015.08.03 0 0 5064

tavaly 80 euro volt 4 órára Arbataxban + a benzin

off: hiányoztál a -j és -ly tanulásakor?másodszor sikerült az ilyent ijennek írni :) bocs :)

Előzmény: monee1989 (5063)
monee1989 Creative Commons License 2015.08.03 0 0 5063

Sziasztok

mennyiert lehet motorcsonakot berelni szardinian?

Cala gononere terveznek menni .. de onnan a szep strandok csak motorcsonakkal erhetoek el. vagy pedig ijen kivesz oda valaki modon.

milyen arban vannak ezek?

kszi

aldilá Creative Commons License 2015.08.03 -1 2 5062

Csak egy picit gondolom másképp: Szardínián a turistának/vakációzónak szüksége lehet autóra. Egy utazó simán bebarangolhatja keresztbe-kasba a szigetet csak busszal és vonattal.

Előzmény: Tamás Alex (5061)
Tamás Alex Creative Commons License 2015.08.02 0 0 5061

Sziasztok! Nemrég érkeztünk haza Szardíniáról sok mindent megtapasztaltunk és, ha valakit érdekel ezeket szivesen megosztjuk. Már csak azért is, mivel mi is elolvastunk sok-sok hozzászólást és örültünk neki, hogy sokan megosztották a hasznos infókat, de nem mindenben értettünk végül is egyet, illetve másként tapasztaltuk meg.

Wizzair -rel Algheroba érkeztünk.

Először is, aki még nem választott, annak jó szívvel ajánlom ezt a szállást:https://www.facebook.com/pages/plage-noire-resort-hotel/546979075432678

Másodszor: azt gondolom ntudja, hogy Szardíniára eszedbe ne jusson bérelt autó nélkül elindulni..., tömegközlekedés kihúzva / kivéve egy-két frekventált hely, ahol látni buszokat../

Harmadszor:vásárolni a Super Mercato-ban, vagy az Euro Spiben! Ugyanazok az árak vannak, mint itthon /sok helyen olvastuk indulás előtt, hogy nagy a drágaság..az első nagy bevásárlásnál ért a kellemes meglepetés - 2 hétre 3 főre rendesen megpakoltuk a kosarunkat és 42 euro lett a szla../

Tehát, ha kérdés van igyekszem válaszolni! Üdv.

COOP Creative Commons License 2015.07.30 0 0 5059

köszönöm!

Előzmény: aldilá (5056)
tucsok13 Creative Commons License 2015.07.30 0 0 5058

nagyszerű ötlet, köszi! :)

Előzmény: aldilá (5057)
aldilá Creative Commons License 2015.07.30 0 0 5057

Nem mondom, hogy inkább. Azt mondom, hogy ez is nagyon klassz lehet, ha úgy akarod...

Kisvonatok? Ez a Trenino Verde, ami Szardínia régi, de már csak főszezonban aktív vonalain főleg a vasútőrültek meg a turisták miatt közlekednek kiváló tájakon. BokorIstván is szemléltette egy kicsit, hogy működnek ezek a vonatszolgálatok. Fent, északon is közlekedik egy, Palau és Tempio Pausania között. De Sassaritól Tempióig is. De Ogliastra más.

http://www.treninoverde.com/

http://www.tripadvisor.it/Attraction_Review-g187879-d668396-Reviews-Trenino_Verde_Little_Green_Train-Sardinia.html

Előzmény: tucsok13 (5055)
aldilá Creative Commons License 2015.07.30 0 1 5056

A WIND-üzletekben.

www.wind.it

Előzmény: COOP (5054)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!