Meg tudnad erositeni vagy cáfolni kerleka kovetkezoket? :
- Maristella már nem Alghero :) Ez amúgy milyen környék?
- Taxi nagyon drága, reptéri transzfer jobban megéri a reptérről a szállodába
- Kevés olyan szálló van Algheroban, amelyiknek partja van (én ezt nevezem Algheronak 40°33'33.8"N 8°19'01.9"E -majd ki kell zoom-olni, de sok helyen azt írják, hogy "Alghero környéke", ami valójában már Sassari vagy Castelsardo, ami nekünk messze van)
- Gondolom, A. egy nagyobb város, ahol van élet és lehet mászkálni
egyik komoly kölcsönzőnél sem kell a takarítással bajlódni a bérlet végén. Egy külső mosást és egy belső porszívózást, takarítást ők mindenképpen megcsinálnak mielőtt kiadják a kocsit újra. (nyilván akkor a kölcsönző értékrendje szerint tiszta az autó nem az előző bérlő szerint)
Az extrém kosz, sár, csoki az ülésen stb. az más kérdés.
Szia! Elértetted bocs..korzikai kiránduláshoz kell autó, mert Santa Teresaba csak autóval tudsz eljutni /vagy szövevényesen, bár én nem láttam busz járatot.../ , tehát amíg elmész Algheróbol vagy ahol épp szállásod lesz addig kell autó és kb. 2 órás az út - ajánlatos korán idulni, hogy ne menjen el a napod! Korzikán nem tudsz fürdeni, arra is készülj,mert magas sziklák vanna , legalábbis Bonifációban - és aki 1 napra megy az nem igen utazik tovább, viszont Bonifáció nagyon szép, érdemes megnézni! A kompkikötőnél luxus jachtok "parkolnak" , végig a part klassz tengerparti bárokkal, ott érdemes végigsétálni, majd felsétálni a várba / ez igen meredek, a 40 fokban lógott nekünk is a nyelvünk, de a kilátás mindenért kárpótol/. A hegytetőn van a vár belső élete! Kívülről semmit nem látni, de amikor beléptünk mi is meglepődtünk, teli éttermekkel, ki keskeny utcákkal és nyüzsgő turistákkal / nagyon hangulatos és finomak a fagyik!! És ha olvastad 2fn és 1 gyermekre 99 euro volt a kompjegy, de nem a moby dick-el voltunk, hanem egy kisebb társasággal /a moby jegye 138 euro lett volna hármunknak. A jegyet ahol váltod a kikötőben nem a szemben lévő kasszához mész,hanem balra! Lehet kártyával is fizetni. :)
Ha sehová nem akartok menni, csak a parton pihenni, akkor autó nélkül ok. , de egyébként nem ajánlom! Ahogy már írtam mi 2 hétig voltunk a szigeten és apartmanba, még a boltba sem tudtunk volna elmenni autóval...Ha félpanziótok lesz, akkor elég a szálloda mini marketjébe bemenni vagy a szálloda éttermében megesztek egy ebédet stb..
Azt meg meg tudnatok mondani, h ha nem berlink autot ( kiveve Korzika), akkor nagyon el leszunk szigetelve? Tehat mi bent Alghero varosaban lennenk, meg nem tudjuk hol, de ha a terkepen jol latom, Maristella pl mar nem Alghero.
kocsit valoszinu, hogy csak 1 napra berelnenk, amikor komppal elmegyunk Korzikara, vagy Stintinoba a csucsokbe.
bar azt irtad, higy nem kell kovsi a korzikai kirandulashoz. Megy innen is valamilyen hajo jarat?
a szallast koszi, meg fogom nezni jobban is.
tudom, vannak olyan varosok a vilagban, ami bar tenger mellett van, nincs a hotel sajat homokos part mellett.
amugy ehhez csak azert ragaszkodunk, marmint a varosi szallashoz, mert nem szeretnenk sokat utazni a szallasig a repterrol. Raadasul itt nem is tudom, ez hogyan mukodik, van-e buszjarat vagy sajat tranzitja a szallodanak.
ebben tudna valaki segiteni, Alghero viszonylataban?
Szia! Szeretném kérdezni, hogy az autóbérlést interneten vagy ott helyben intézted? A fórumon sok "megoldást" lehet olvasni, mivel friss az élményed ezért kérdezem újból. Ha van tapasztalatod szívesen veszem. Válaszod köszönöm szépen. Bea
Alghero-tól nem messzi Sorsoban van ez a szálláshely szállodai szobájuk is van és apartmanok is ez egy nagy komplexum, animátorokkal, privát Beach-el és gyönyörű medencével!
Írtad Olbiát, hogy elmennétek -hát nincs közel, de mi is bevállaltuk, induljatok korán.
Autót nehogy foglalj a neten vagy ha mégis, figyelj rá, hogy a visa kártya tulajdonosa és a sofőr ugyanaz legyen! Mi itthon neten lefoglaltuk és nem adták ide az autót, mert nem így volt /ide adták volna egy vagyon + pénzért../.
A reptéren bérelj egy kis iroda volt egész hátul ott csak 300 euro deposit-ot kértek, a többiek 500 , de volt ahol 1.380-eurot is! Megnézem hátha meg van még a papír, ha érdekel a cég neve, nagyon korrektek full cascot kértünk-ajánlom neked is , így is 300 euro az önrész és a gumira meg a szélvédőre nem érvényes a full casco sem. És tisztán kell visszaadni az autót, ez a tengerparton elég gázos,mert repülni nem tudsz és biztos némi homok kerül a fekete szőnyegre. Egyébként elég szemtelenség, hogy még takarítani is kell, a bérleti díjból vastagon ki lehetne takaríttatni a bérbe adó cégeknek, de hát ez egy ilyen hely..
Mi Santa Teresa Gallurából mentünk Bonifacióba 2 felnőtt egy gyermekre 99 euro volt az oda - vissza kompjegy, de 2 féle társaság indul ne a Moby-val menjetek, a másik társaság elég jelentősen olcsóbb.
A szállásunk Sorsoban volt /Algheroból nem megy komp/ , onnan autóval mentünk Santa Teresaba, az út gyönyörű, teli hajtű kanyarokkal kb. 2 órás út.
nagyon orulok, h indult ez a forum, elore is koszi a sok elmenyt. Ugy ereztem, be kell csatlakoznom raadasul beterveztunk egy utat is 😉
Mi Algheroi szallast terveztunk, s remeljuk, nem lesz rossz valasztas. Errol talan a tapasztaltak alapjan Ti tudtok nyilatkozni.
Egyelore szallast meg csak keresunk. Idealisan igenyes (nem retro😉) tengerparti stranddal rendelkezot keresunk, ami homokos. Ezen a reszen, ha jol tudom, talalhatunk ilyet.
Emellett Korzikat is meglatogatnank, ehhez 1 napra berelt auto talan elegendo.
Orulnenk, ha buvarpipank sem maradna szarazon es esetleg jetski-zhetnenk.
Ilyen lehetosegekeol tudtok?
Etelek kapcsan Algheroban tudtok jo ettermeket? bar en imadom az olasz eteleket, ha van nemzetkozi reszleg is, szivesen beternek.
inkább meg kell hogy dicsérjelek,én szlovákul egy szót sem tudok kimondani,nem leírni :)
mentségemre legyen,mint gyermekemnek adtam a jótanácsot:a kisebb is 5 évvel öregebb nálad,ha a nicked erre utalna...nem volt bántó a szándékom,még egyszer bocsánat
viszont Arbatrax és környéke szép,mi Bari sardóban voltunk
Egész napra 100EUR felett lesz biztosan plusz benzin. Ha nem vágysz saját hajóra, akkor vannak ugyanilyen (de erősebb) csónakok sofőrrel és strand hop-on hop-off túrákat csinálnak. Ez kb 30eur/fő.
nem hianyoztam csak sose tanultam magyar helyesirast :) szlovakiai vagyok es magyar nyelvet csak azert tudom mert szuleim magyarul beszeltek velem es nehany konyvet olvastam :)
Csak egy picit gondolom másképp: Szardínián a turistának/vakációzónak szüksége lehet autóra. Egy utazó simán bebarangolhatja keresztbe-kasba a szigetet csak busszal és vonattal.
Sziasztok! Nemrég érkeztünk haza Szardíniáról sok mindent megtapasztaltunk és, ha valakit érdekel ezeket szivesen megosztjuk. Már csak azért is, mivel mi is elolvastunk sok-sok hozzászólást és örültünk neki, hogy sokan megosztották a hasznos infókat, de nem mindenben értettünk végül is egyet, illetve másként tapasztaltuk meg.
Másodszor: azt gondolom ntudja, hogy Szardíniára eszedbe ne jusson bérelt autó nélkül elindulni..., tömegközlekedés kihúzva / kivéve egy-két frekventált hely, ahol látni buszokat../
Harmadszor:vásárolni a Super Mercato-ban, vagy az Euro Spiben! Ugyanazok az árak vannak, mint itthon /sok helyen olvastuk indulás előtt, hogy nagy a drágaság..az első nagy bevásárlásnál ért a kellemes meglepetés - 2 hétre 3 főre rendesen megpakoltuk a kosarunkat és 42 euro lett a szla../
Nem mondom, hogy inkább. Azt mondom, hogy ez is nagyon klassz lehet, ha úgy akarod...
Kisvonatok? Ez a Trenino Verde, ami Szardínia régi, de már csak főszezonban aktív vonalain főleg a vasútőrültek meg a turisták miatt közlekednek kiváló tájakon. BokorIstván is szemléltette egy kicsit, hogy működnek ezek a vonatszolgálatok. Fent, északon is közlekedik egy, Palau és Tempio Pausania között. De Sassaritól Tempióig is. De Ogliastra más.