Kit érdekel. Fidesz leggyengébb EP szereplése volt. Érden meg sokkal magasabb részvételnél ugyanannyit kapott Kardosné, mint TMA, darabszámra. Csakhát az kurva kevés.
Asztalos és a helyi fidesz a szemétdombra került.
Selyemzsinór... sokszázmilliót buktak. Jó, 90%-ban közpénz volt, így nem fàj nekik annyira.
Ők egy elég érdekes csoportosulás. Bevallottan viccpártként jellemezték magukat és lám, országos szinten elég sok jelöltjük tudott győzni. Nyilván nem az "ingyen sör és örök élet" ígéretük mozgatta meg a rájuk szavazókat, hanem inkább az elkeseredettség. A rájuk szavazók ezzel is jelezték mennyire tragikus az ország helyzete.
Néztem az érdi eredményeket. Az egy dolog, hogy Csőzik közel 2/3-os többséget szerzett. :):):)
Ám a képviselő testület összes "megválasztott" tagja is ellenzéki.
A 3 fidesz támogatott nem a választók akarata alapján, hanem "vígaszágon", kompenzációs listán jutott be. Na ez a lényeg! Érden egyik választókerületben sem nyert a fidesz.
Jön majd ezer féle kimutatás, biztos lesz ilyen is.
De valahol megalázó az egész ország szellemi helyzetére, hogy olyanok is visszamásztak a pöcegödörből, mint a vak komondoros vagy Simonka. Ennyire nincs vidéken normális megválasztható ember? Dolgozik az egzisztenciális félelem, a fenyegetettség?
Nehéz olyan oldalt találni, ahol az is látszik, hogy a városokban ki nyert és ott milyen a pártok aránya.
Mert azért csak az számítana, hogy mennyi az ellenzéki polgik aránya.
Az Index is egyre origósodik, ha nem is annyira undorítóan.
A csuti vajda meg löki a szokott szövegét, hogy nóvór,nódzsender stb.
És erre a marhaságra mennyi ember vevő még mindig.
A szúrósszemű dávidka meg még szakállt is növöget, hogy komolyabbnak látszódjon, de ott még lehet meglepetés, mert több mint húszezer érvénytelen szavazatból még sokat lehet vitatni.
"háború", "megnyertük", "csata", "győzelem" - Nem úgy volt, hogy a pedofidesz békepárti? És mégis nyomja a háborús mantrát és a 'háborúpári baloldal' jelöltjére kellett a fővárosban szavaznia a nyájnak.
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én ma jó érzéssel ébredtem. Az, hogy Csőzik mindent vitt Érden, számomra azt mondja, az emberek nem hülyék, és alázatos, kitartó munkával is lehet választást nyerni, nem csak ingyen kisgrófóval meg állatsimogatóval. Talán az országos politikában is jön a váltás hamarosan, bízom abban, hogy a Tisza elmossa a narancsos rezsimet. Szép új világ jön, remélem :)
És lehet, hogy a Fidesz kifele ünnepel, de hogy valójában megy a fejvakarás, abban szinte biztos vagyok.. hogy egyes önkormányzatikon nem nyertek, még nem probléma. De az, hogy egy semmiből jött párt pár hónap alatt 30%-ot hoz hatalmas Fidesz mozgósítás mellett is azt mutatja, hogy az embereknek elegük van és 2 év múlva ha nyerni akarnak, kevés lesz Soros meg a háború érvként.