Andris, adhatnál valami támpontot, mondjuk él e még a dalszerző, zenekar é vagy szólózkodó, egyáltalán éleklik e eme khm.... művet, vagy csak egy nem főállású személy egyszeri szerzeménye, amit egyedül te ismersz, esetleg egy egész ország dúdolta egykor stb. Vagy nem, de akkor sokáig találgatunk.
Csodás, tehát, ha én tudom ki írta, semmire sem megyek a tudásommal, mi? Nna, mivel már András is rámutatott ( és zokon is vettem), nem vagyok én már olyan fiatal ahhoz a gatyás dalhoz, ide vele!
Nem én írtam, viszont ha így lenne én tartanám az összes előadást a táborban, mivel aki ezt írta nagyon jól használja azt a képességét, hogy sokat tud beszélni a semmiről (szépen), és ez ott nagyon jól jöhet - persze ezzel a többnél több eddigi fergeteges előadóinkat nem akarom megsérteni.
Szóval Gabi a megfejtés nem talált, de számomra hízelgő úgyhogy te tippethetsz mégegyet :)
Ne kérj elnézés, nem utalás ez, csak valahogy ez jutott eszembe ahogy ezeket a dolgokat olvastam itt (meg szeretem is a viccet), s mivel nem segített senki nekem én néztem utána ennek a szövegnek, íme:
"Boltban
Bement egy ember a festékes boltba
Szerette a festékeket
Nézegetni kezdte a színes dobozokat
Nézegette a kis és nagy dobozokat
Milyen érdekesek
Mennyi festék van bennük
Ekkor valaki odaszólt neki:
- Te itt fogsz dolgozni, én érzem, hogy te itt fogsz dolgozni!
- Nem, én nem fogok itt dolgozni! - válaszolta ő.
- De igen, te itt fogsz dolgozni! – válaszolta az a boltvezető
És mosolygott rá, tetszett neki új emberünk.
- Nem nem nem nem nem nem nem nem… nem akarok itt dolgozni.
- De akkor is itt fogsz dolgoozni!
- Nem nem nem nem nem nem nem nem fogok itt dolgozni és máshol sem fogok dolgozni!
- De igen is én megparancsolom, hogy itt dolgozzál! – mondta a boltvezető, és erre a férfi azt mondta hogy:
- Hát akkor jó ezentúl itt fogok dolgozni, a festékeket fogom árulni, nem is olyan rossz ez.
Elkezdte árulni a festékeket, nagyon örült annak, hogy ilyen sok festékkel van körülvéve, érdekesek a festékek….. De egy napon megszomjazott és nem volt mit innia és megitta az egyik vödör festéket és nagyon rosszul lett és meghalt, s leesett a pult mögé és ott feküdt, ...egyedül szomorúan. Másnap észrevette őt a boltvezető és kihívta a rendőrséget. A rendőrök büszkén nézték hogy:
- Ki ez az ember?
A boltvezető azt mondta:
- Hát ő a festékárus.
- Igen? Hát akkor mi legyen vele? – kérdezték a rendőrök.
- Hát vigye el! Vigyék el! Mit kezdjek itt én vele? – mondta a boltvezető.
- Nem nem vihetjük innen el. – mondták a rendőrök.
- De igen, vigyék el őt, vigyék el őt, vigyék el őt, vigyék el őt, a volt festékárust.
- Nem nem nem nem nem nem nem visszük el.
- Na jó tessék akkor 320 forint – mondta a boltvezető.
- Rendben akkor elvisszük – és a rendőrök elvitték őt.
A boltvezető egy pár új cipőt vásárolt és azóta ő árulja a festékeket. Mi viszont nem tudjuk, hogy ki is volt az az ember aki meghalt. Lehet hogy egy borbély volt, de az is lehet hogy egy masiniszta volt, az is lehet hogy egy titkár volt, de az is lehet hogy egy kutató volt, de az is lehet hogy kéményseprő volt, vagy egy tanuló volt, vagy
egy …:::: festékárus ::::….volt."
Aki kitalálja elsőnek melyik zenekar ez, annak fizetek egy sört a táborban. Versenyzési feltételek: - a pályázó nem lehet nyugdíjas, valamint a 2 hetes olvasótáborban végig ott kell lennie, de muszáj szeretnie a sört mert megihatom én is ha nekem adja. :)
Amúgy mindenki jól van minden rendben veletek?
A
Nagyon szépen köszönöm Kati! El sem hiszed,hogy mennyit dúdoltam a dallamát,de szöveg meg...semmi:) gondoltam,hogy írok rá egy másik szöveget:)))) de nem akartam megcsúfítani:) mégegyszer köszi
... kaptam minden évben, de úgy néz ki, annyira forgattam, hogy mindig túllapoztam rajta. :-) Én (soha) nem adom fel. Végre megvan a Treasure. De ez más.
....... végre 15 év után én is megtanulhatom a dal szövegét. Eddig sose mertem rákérdezni, és általában a 3. sortól már mormoltam vmi halandzsát, és intenzívvé tettem az arcmimikát, hogy senki se vegye észre a szemfényvesztést. :-)
valaki segítsen! 1 hete a dúdolgatom azt a dalt amit akkor énekeltünk amikor valamilyen vendég jött. Valahogy úgy kezdődik, vagy van benne olyan: "napjaidat számlálni ne légyen terhes..." NEM TUDOM HOGY VAN?:(:(:( írjátok le a szövegét lécccccccciiii