Továbbá az Eiffel antikváriumban (nyugati aluljáró) megvan a Rejtély az antillákon, a nyaraló gyilkosok, a halál a níluson és a kristálytükör meghasadt, mind a szép eggyel ezelötti kiadásban...
Köszi az infót, ma már nem fogok oda elmenni, holnap délelőtt majd elmegyek, remélem nem késem le... Ha mégis az pech...
Hondas te emailt írtál? Elárulod menyik címre? Itt hirtelenjében is elég sok emailt találok, de valószinűleg nem mind nyerők... te hova fordultál a kéréseddel? Mert azért ez nem egy szimpla kérés, amivel akármelyik bolti eladó foglalkozna. Előre is köszi: Christian
Egyébként nekem legalább 100 A. C.-kötetem van, magyarul mindegyik, van olyan regény, amelyikből négyféle kiadás is. Egyetlen kötet hiányzik, amire a fogam fáj: a Poirot karácsonya, Könyvklubos kiadásban. Már régóta keresem, de nem találom olyan állapotban, ahogy szeretném.
Chrisnek: A Fókusz Könyváruházon túl, a Keleti felé van egy könyvesbolt, leértékelt könyveket is árulnak. Ott ma ( feb. 14.) láttam egy teljesen új Holttest a könyvtárszobában-t, a barna Európás kiadásban. ( tehát az utolsó előttit) De csak egy darab volt, ha érdekel, siess!
Ahhoz mit szólsz, hogy a Rejtély az Antillákon utolsó előtti (tehát a Könyvklubos sorozathoz passzoló) kiadásából hiányzik az utolsó három sor? A legújabb kötetben pedig nem az van, mint az első, 1970-es kiadásban?
Üdv! Azt írtad hogy írjak egy emailt, és adták egy postacímet :P Ha az a cím él, akkor oda személyesen is eltudok menni szánalomkeltő fejet vágni? :) Azzal nem lesz probléma :) Christian
A holttest a könyvtárszobában neked nem lesz jó, ugyanis egy van a régebbiből(sötétbarna-ez kell nekem) és egy van a legújabból(az véletlenül lett véve)...
Egyébként egy nagyon jó tanács, írj a könyvklubnak egy nagyon szánalomkeltő e-mailt, hogy mik hiányoznak neked stb. és hátha tudnak neked segíteni.
Nekem bejött, elhoztam tőlük a poirot karácsonyából az utolsó példányt(mintapéldány).
Próbáld meg, hátha van még nekik elfekvőben egy-egy db valamelyikből, ami neked hiányzik.
Ezek szerint megvan már a Poirot karácsonya is? Ha megvan minden könyv ebből a sorozatból, akkor nincs kedved eladni a Holttest a könyvtárszobábant? Ha még megvan... Christian
A kristálytükör meghasadt
A titokzatos kék vonat
Az Ackroyd-gyilkosság
Éjféltájt
Gloriett a hullának
Gyilkosság a paplakban
Gyilkosság meghirdetve
Holttest a könyvtárszobában
Mrs McGinty halott
N vagy M
Poirot karácsonya
Európa Fekete könyvek:
A Bertram szálló
A titokzatos styles-i eset - Függöny
Az ABC-gyilkosságok
Bűbájos gyilkosok
Cipruskoporsó
Egy marék rozs
Gyilkosság az Orient-expresszen
Gyilkosság Mezopotámiában
Halál a Níluson
Hétvégi gyilkosság
macska a galambok között
Nemezis
Nyaraló gyilkosok
Nyílt kártyákkal
Öt kismalac
Paddington 16:50
Rejtély az Antillákon
Temetni veszélyes
Tíz kicsi néger
Hunga:
" Balhüvelykem bizsereg…"
A barna ruhás férfi
A fogorvos széke
A frankfurti utas
A gyűlölet őrültje
A láthatatlan kéz
A Listerdale- rejtély
A Pollensa-öböl
A Sittaford-rejtély
A sors kapuja
A titkos ellenfél 1
A titkos ellenfél 2
A titokzatos Mr Quin
A titokzatos négyes
A vád tanúja
Az elefántok nem felejtenek
Az ijedt szemű lány
Bagdadba jöttek
Ellopott gyilkosság
És eljő a halál…
Ferde ház
Halál a felhők felett
Harmadik lány
Hercules munkái
Királyok és kalandorok
Lord Edgeware rejtélyes halála
No 16
Órák
Parker Pyne nyomoz
Poirot bravúrjai 1
Poirot bravúrjai 2
Poirot munkában
Szunnyadó gyilkosság
Találkozás a halállal
Tragédia három felvonásban
Úticélja ismeretlen
Végtelen éjszaka
egyéb (Könyvklub, Európa, stb):
A hét számlap rejtélye
A karácsonyi puding
A kutya sem látta
A váratlan vendég
Alibi
Az álmok háza
Egérfogó
Feketekávé
Gyilkosság a csendes házban
Gyilkosság a diákszállón
Gyilkosság méretre
Gyöngyöző cián
Miért nem szóltak Evansnek?
Szemfényvesztés
Tizenhárom rejtély
Vörös sál
Zátonyok között
Amúgy ha már így a sorozatoknál tartunk, valaki aki jobban ért hozzá mint én, le tudná írni, hogy az Albatrosz illetve a Fekete európásból mik jelentek meg? Tudom ez sok, így leírom amik nekem megvannak:
Albatrosz: Gyilkosság meghirdetve, Gloriett a hullának, Holttest a könyvtárszobában, Mrs. McGinty halott (ezen kívül tudom, hogy van még: Kristálytükör meghasadt, Titokzatos kék vonat, Ackroyd gyilkosság és Poirot karácsonya ha jól tudom:))
Fekete Európás: Bertram szálló, Tíz kicsi néger, Gyilkosság az orient expresszen, Egy marék rozs, Öt kismalac, Halál a níluson, Rejtély az antillákon, Bűbájos gyilkosok, Nyílt kártyákkal, A titokzatos stylesi eset+Függöny, Macska a galambok között, Temetni veszélyes, Paddigton 16:50, Gyilkosság mezopotámiában.
Asszem ebből már nem lehet sokkal több, összegyűkjtöm ezt is, ezekre nem kell annyira vizsgázni:) Előre is köszi: Christian
Igen, a gyűjtésben épp az az izgalmas, hogy eltart jódarabig, míg teljes lesz a sorozat... Ha valamit könnyedén megkapsz, azt nem is értékeled úgy, mintha meg kellett volna "küzdened" érte. :P
Hát volt némi irónia az irásomban... de ez amúgy totál véletlenszerű, hogy hol jelenik meg egy ilyen könyv, és nekem tényleg nincsen módomban az antikváriumokat járni, mellesleg tényleg nagyon unalmas... és 100-ból találok egyet már király vagyok :)
Abszolút egyetértek. Vannak az őrültek, mint én, akinek csak 7-8 könyv hiányzik és van a két véglet: akik nagyon messze vannak még a teljes sorozattól és akiknek már minden megvan... Ez a két csapat valóban nem örül az ilyen keres-kínál hsz-ekhez, hisz az egyiknek már nem téma, a másik meg sír és irígy, hogy neki még alig van valamennyi... :DDD
Azért ez nem igaz, ahogy már korábban is lehet írtam, nekem megvan az összes magyarul megjelent krimi valamelyk kiadásban (aminek van keménykötéses MKK/Európa változata, az abban), +6 Westmacott, a 2 lexikon jellegű krimikalauz, A.C a krimi királynője mindkét kiadásban. Ennek ellenére engem nem zavar, hogy más a saját gyűjteményébe próbál keresni könyveket, sőt ha tudok próbálok segíteni is.
Hát akkor miután mindenkit jó alaposan leszidtam, hogy ne dicsekedjék, én teszem ezt (és még egyszer bocsánat, nem akartam senkit megbántani! Akinek meg nem inge...)
Nekem 44 AC-m van magyarul, 2 angol és 1 német. Plusz a Szemfényvesztés, de azt nem számolom bele a 44-be, mert az megvan Nem csalás, nem ámítás kiadásban is.