Hello! Szeretnék kijutni Kanadába idén nyár legvégén, kora ősszel csak látogatóba mondjuk 2 hétre egy kedves ismerősömhöz, de úgy érzem nincs sok esélyem mivel most érettségiztem tehát itt lejárt ebben a suliban a tanulói jogviszonyom és ugye még föl se vettek sehova az csak honap végén derül ki kb. Ezenkívül nincs tulajdoni lapom (eltartott vagyok)még forgalmim se stb. Biztos családi hátterem van ugyan meg ilyen meghívó levelet is tudok szerezni a kanadai ismerőstől aki vállalja, hogy eltart ott amíg kint vagyok +repjegyfoglalás. Mindezekkel együtt kétségeim vannak, hogy ezek elegendőek lennének-e a vizum megadásához. Mit gondoltok? Miket kellene beszereznem hogy meghassam őket? Válaszaitokat előre is köszönöm!
en egy honapja vgyok kanadaban. a vizumom mar lejart (u.i. az a belepes napjara vonatkozik), es elvileg 6 honapig lehetne vele maradni. sajnos en mar 2 het mulva jovok haza. amitol en paraztam az a repuloteri hercehurca..de kifele jovet szerencsere megusztam, nem vetkoztettek le, nem kotottek belem es a borondom sem veszett el.
Köszönöm eperherceg. Most csatlakoztam a fórumhoz és örülök hogy választ kaptam. Sikerült megnéznem és letöltenem, bár annyira nem tudok angolul, hogy ki is töltsem. Én már 3x voltam kint, akkor még nem kellett vizum, és mint turistának se kellett perfektül beszélnem. Remélem most is sikerül. Te voltál már kint?
Szisztok. Segítsetek nekem, hol tudok vízumkérő lapot beszerezni? Lehet, hogy már sokan tudják, de hiába kerestem és olvastam róla nem jutok előrébb. Előre is köszönöm.
Kedves Gorilla! E abszolut uj forumozo vagyok, de most en is a kanadai vizumigenyles elott allok, bar az en helyzetem kicsit komplexebb, mint a tobbieke. Az a helyzet,h ferjhez keszulok menni egy kanadai allampolgarhoz augusztus 5en de nem tudom mit mondjak az interviewn. Ha megmondom az eskuvot, lehet,h nem engednek ki mert nem biztositott a visszateres, ha hazudok es kiderul, akkor meg azert dobjak vissza. tovabb rontja a helyeztemet,h 2 heten belul lediplomazom es munkanelkuli leszek, de az biztos,h mi meg nem akarunk kanadaban maradni, mert uram amerikaban phd student, tehat az eskuvo utan mennenk vissza az usaba.(oda mar van vizumom) Szoval nem tudom mit csinaljak, irjatok surgosen legyszi! Meoow
belepeskor nezik csak, de scannelik, ugyhogy ha tovabb maradsz, mint amire a vizum jogosit, azt jelzi a szamitogep kilepeskor. Es azt is jelzi nekik, ha mar el kellett volna menned, e meg nem mentel el.
Észrevételed teljesen jogos, de sajnos mégsem tudok válaszolni, mivel az áruszállításban dolgozok, ezért csak a mi árainkat tudom, az utasforgalmat pedig nekem is fel kell hívnom, hogy mondják meg a tutit! A mi jegyünk is lehetne példa, de olyan jegynek fizetem a 10%át amit teljesen ismeretlen módon kalkulálnak ki. Ráadásul business is, amit éppeszű fizető utas (értsd saját zsebből) nem fizet ki!
Foglalást meg valóban ingyen csináltathatsz és be kell adni a vízumhoz!
Sziasztok!SEgitséget kérek Canadai vizum intézéséhez.Az első neki futásom lesz,még nem intéztem ilyen dolgot,aki tud segíteni kérem tegye.Számomra nagyon fontos a kijutás,ott szeretnék ujra kezdeni.{hamarosan lezárul a válásom,a gyerekem nem kaphatom meg,nincs miért maradnom}{sajn ilyen a magyar jogrendszer} Milyen papirokat kell beszereznem?Hol kell intézkednem??{Meghívó levelem érkezik,ennyit tudok}A segítséget előre köszönöm!{csocso35@gylcomp.hu}
"btw a vízumigényléshez kötelező a repülőjegyfoglalás? ha igen és nem adnak vízumot, akkor a jegy árát bebuktad v. visszafizeti egy részét az iroda?"
Nem tudom. En bevandorlo vizummal mentem. :o) Oda meg mindenfele egyeb papir kellet, repjegyfoglalas nem. A foglalas nem kerul semmibe, csak altalaban az olcso jegyeknel szokott az lenni, hogy x napon belul ki kell fizetni, de foglalhacc dragabb osztalyra is, a papir elbirja es azt csak az indulas elott nehany nappal szoktaktak torolni.
persze, ismerem ezeket az oldalakat, de te az illetéknek és egyéb nyavajáknak nevezett jószágok megnyomják az árat rendesen - általában azt írják ki, hogy hívjad fel őket és akkor megmondják :)
a vista.hu-n most 80 a jegy, nyilván ez 100 fölött van, mire a kasszához kerülsz. a go.hu pl. azért szimpatikus, mert a fizetendő árat kiírja, igaz, kicsit horror összegekkel :)
btw a vízumigényléshez kötelező a repülőjegyfoglalás? ha igen és nem adnak vízumot, akkor a jegy árát bebuktad v. visszafizeti egy részét az iroda?
Hova pontosan? Marciusban toront oban votam. A jegy 69900 vot a malevnal plusz illetek. Asszem osszesen 93 korul. De a nyari szezonban nincs ez a jegyar, meg Toronto a legolcsobb.
Munkáltatói, fizetés jegyzék, bank egyenleg, tulajdoni lapok, szabadság engedélyezése, meghívólevél... Szerintem pár dolgot most elfelejtettem mert a csatolt papírok jegyzékébe nem fértem bele az űrlapon! Tudom nem fogsz szeretni ezért, de mint légitársasági alkalmazott nem tudom a teljes árat, de olyan 200körül lehetnek a jegyek, attól függ, hova, mikor kivel!
Nekem most másodszorra is összejött!!! Június végétől ismét ezt a gyönyörű országot boldogítom, csak most nem hagyom ki a niagarát sem! Egyébként annyi iratot gyűjtöttünk össze, hogy nem is lehetett nem megadni a vízumot! Azért annyit érdekesség képpen, hogy beadás után 2órával hívtáka munkahelyemet és megkérdezték, hogy mióta melózok ott! Akinek megfordult a fejében az se kamuzzon, mert ezek mindent tudnak rólunk! Engem nem zavar, de hogy ez törvényes e azt nem tudom!
Sziasztok nagyon kérlek tikteket aki ezen az oldalon jár és már tapasztalt a vizum.hozz az segitsen mert most akkarok kimeni kanadába a haveromal és meg van minden papir csak turistaként akkarunk egy párhétre kimeni de nem tom hogy jok e a papirjaim ja és én levagyok magyarolszágon telepedve mert román az álamporgálságom és nem tom hogy meg kapom meg van a iskolai-igazolás meg a letelepedési papirpom meg az anyakönyv kivonatom meg a személyi igazolványom és nem tom hogy még mi kell mert nem vagyok benne bisztos hogy meg kapom kérlek segitsetek irjatok ide vagy a email-ra nula8@freemail.hu elöre is kösz
mivel meg nincs 1 eves munkaviszonyod nulla. Erettsegivel sem konnyu, mert keves pontot kapsz az iskolai vegzettsegre.
Itt http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.html megtalalsz szinte minden infot. Vagy nezz be a Vándoroljunk ki! topikba is. Par honapja kaptam meg a bevandorlo vizumot. Ha kerdesed vann tedd meg batran, de elobb legyszi olvasd vegig az oldalt es tolsd le az utmutatot es tanulmanyozd.
A következő kérdésekkel fordulnék hozzátok, nagyon örülnék ha tudnátok segíteni. Tehát, most leszek 19 éves, most fogok érettségizni, és egy ugyanilyen cipőben járó barátommal szeretnénk kiköltözni, emigrálni Kanadába. Egyenlőre azt szeretném tudni, h sztetek milyen esélyekkel lehet pályázni az engedélyre.
sajnos félreértetted, mert a jövő héten utazás az a múltra vonatkozott!
Egyébként utánaszámoltam és két éve voltam kint! Repül az idő! Idén nyárra is tervben van egy út, de sajna kevés a szabim! Ottawában jártam és Lufthansával
mentem (illetve Air Canada szakaszok is voltak) Útvonal BUD-FRA-YYZ(Toronto)-YOW(Ottawa)-YUL(Montreal)-FRA-BUD Az ár két éve volt, úgyhogy nem mérvadó, de 120eFt plusz illeték volt!
Sajnos fényképezőgépem akkor még nem volt, úgyhogy csak videó készült!
Ha gondolo és a jó email címed van beírva, akkor bővebben is mesélek!