Én is gondolkodom egy ilyen gép vásárlásán!!!!!!!!
Előtte azonban lenne néhány kérdésem:
- Nincs-e műanyag érzés kézbe véve
- Jól használható az EVF
- Valóban olyan jó képeket csinál automatán, amilyeneket az interneten lehet látni
- kezeli-e a 128 MB-os SM-et
- mennyi helyet foglal az 1 perces video (MB)
- mennyit bír egy szett akksi (pl: 1800mAh-ás)
- hány kép fér egy adott SM kártyára legjobb felbontásban
Talán nem többe, mint maga a készülék:)))
Ugye az az eldöntendő kérdés, vállalja e az ember a kockázatot, arra az egy évre. Eévileg itthon is szívhat ugye a vásárló fia, ha letelik az éves garancia...
Hát ha az ember megteheti, akkor érdemes. Elvileg sok baj nem lehet a géppel, de ha mégis történik valami, az nagyon drága lehet.
Én nemrég fizettem ki egy elég magas összeget egy nem digitális fényképezőgép fénymérőjének a cseréjéért, hát ezek után bele sem merek gondolni hogy mibe kerülhet egy digit javítása :)
Ami a garanciát illeti, abban igazad van, De ez akkor is fennáll, ha nem csempészem be, fizetem a vámot.
Ha valaki megteheti mégis jobb megoldásnak tartom, hogy kint szerezze be, mert jóval olcsóbb.
wilard, Amerikában kisebb az áfa kulcs, így a műszaki cikkek és ruhák jóval olcsóbbak mint nálunk. :(
Ha viszont behozatod és rákerül a vám, akkor már nem is éri meg, ha meg esetleg becsempészed, akkor a garanciával lesznek gondok.
Ma voltam a WestEnd MediaMarkt-ban, még a kiállítási darabot is elvitték.
Kár, szívesen megnéztem volna élőben is.
Arra a kérdésemre, hogy mikorra várható, azt mondták, hogy talán 2 hét múlva rendelik meg...
Köszi, de sajnos nem tudom megnézni, valai miatt nem jönnek le a képek. Talán a proxi miatt?
Szóval a lényeg, hogy sötétben is szép képet tudsz készíteni, még a háttér is elég jó marad.
Mindenesetre ma elmegyek a Médiamarkt-ba, ott állítólag ki tudom próbálni.
Most szeretnék venni egy FinePix 2800 Z-t, de félek, hogy az ISO 100 érzékenység nagyon kevés zárt térben, vagy sötétben. Ha van valakinek tapasztalata, légyszi írjon róla.
Hát nem tudom megvettétek-e már, de ha még nem akkor gyorsan fussatok és vegyétek!:-) Baba kis gép valójában. Én kb 10 napja vettem egy ilyet a Media Markt-ban, 169 ezer volt az ára. Van hozzá USB kábel, szofver (Microsoft, Adobe). Az adott elemek csak simák, ezért ajánlatos beszerezni hozzájuk akkusakat. Én a Foto Phorst-ban vettem Varta szettet 4 ceruza akkuval és töltőjével 8 ezerért (1,2 Volt, 1600 mAh). De ha kapsz 1,5 voltost 1800 mAh-val, az még jobb.
A gépet mielőtt megvettem, aprólékosan utánanéztem mit éri meg egyáltalán. Erre nagy segitség volt itt az index Digicam oldala is. Végül is arra jutottam, hogy valóban ennyi pénzért ez a legjobb gép. 6x optikai zoom, mozgókép felvétel, webcamera funkció és sok apró okos, ügyes megoldás, szolgáltatás. Kitűnő képek készithetőek vele, szinte ledöbbentem mennyire jók. Egy normál felvételnél az A4-es formátumban kinyomtatott kép -persze fotóminőségű nyomtatóval- kifogástalan. Alapban jár hozzá 16 megás SmartMedia kártya, de én is vettem rögtön egy 64 megást mellé (15 ezer), igy nincs gond ha sok képet, videót csinálok.
Szóval csak ajánlani tudom, szerintem ennyiért jobbat nem kap az ember.
Tegnap jártam a Westendben a Media Marktban és legnagyobb meglepetésemre ki volt téve a gép és még elemek is voltak benne, ami kész csoda. Ki is próbáltam gyorsan. Nagyon baba a kis Fuji. Az ára 169000 forint. Asszem legközelebb meg is veszem...
Én is ilyen gépen töröm éppen a fejemet, a
http://www.steves-digicams.com/2001_reviews/fuji2800.html
honlapon van róla egy angol nyelvű teszt.
Kellemes kis gép, könnyű és kicsi, 6X -os zoom, nagyon szép képminőség és gyönyörű színek, hátránya viszont hogy kevés állítási lehetőség van rajta, szinte teljesen automata...
Ennek ellenére az adott összegért (160-170eFt) nem kapsz jobb gépet, az tuti.
TV kimenet nincsen rajta, de a TV -nek nicsen túl jó minősége, sokkal szebben lehet mutogatni a képeket számítógép segítségével.
Ha meg nincsen egy háztartásban számítógép, akkor ott biztosan csak ColorStar TV van bemenet nélkül :)
Épp most készülök digitális fényképezôt venni és megakadt a szemem ezen a gépen. Érdekelne, hogy van-e valakinek személyes tapasztalata errôl a géprôl vagy hallott-e valamit (jót/rosszat) róla. Elôre is kösz.
Ja! Még valami: úgy tudom ezen a gépen nincsen video kimenet. Fontos ez egyáltalán ? Milyen képet adnak egy tv-n azok, amelyeken van ilyen kimenet.