Ma kivágtam a letermett szálakat, és azt vettem észre hogy az új vesszők között néhányon barnás foltok jelentek meg . Olvastam hogy ez talán vesszőfoltosság, de azt nem tudom, hogy most kell permetezni gömbaölő szerrel, vagy csak majd tavasszal?
Szia! Azt szeretném kérdezni hogy sugana fajtád van-e?..és ha lenne tudnál ősszel küldeni 2-3 tövet,természetesen a postát én állom.vagy az árát fizetem...bubis borítékba beleférne?..nem tudom. Előre is köszi a válaszod! Üdv: Józsi
Ősszel sikerült a piacon "őszi kaszás" fajtanévre? hallgató málnatöveket vennem. Az eladó azt állította, hogy ez az igazi zamatos, gurulós málna...termőre is fordultak a vesszők, rengeteg van rajta, de aprók, kb akkorák, mint a málnaízű keménycukorka. Akinek van a kertjében ez a fajta, lefotózná, hogy is kellene kinéznie az enyémnek?
A másik kérdésem, lenne valakinek ősszel eladó Aroma Queen és TulaMagic málnatöve?
Nálam is be volt kapálva tél előtt trágya, és műtrágyát is kapott , de az állandó öntözéstől már valószínűleg tápanyaghiányos lett, sárgulnak és kicsik a levelek azokon a vesszőkön amik tele vannak terméssel. Igaz hogy nálunk vacak homokos a talaj, minden átszalad rajta.
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni hogy nincs-e valakinek Gödöllő közelében +40 km körzetében eladó sugana málnatöve max..10 db érdekelne de már 2-3 darab is jó lenne
persze majd csak ősszel lenne jó de már időbe meg kell beszélni..
Amelyik vessző ilyenkor elszárad, annak a szárában lehet hogy lakó van. Nézd meg, látsz-e a vesszőn dudorokat. Sajnos az idei vesszőkön is előfordulhat, ezeket könyörtelenül ki kell vágni és megsemmisíteni, ne fertőzze meg az egészséges állományt.
Nálam csak az erős hajtások jönnek, még sehol egy gyümölcskezdemény. Amit tavalyról meghagytam, hogy korábban is legyen néhány szem termés, az tele van éretlen gyümölccsel, s elkezdett elszáradni. Nem tudom, mi lehet az oka. Pedig már reménykedtem, hogy az idén szép termés lesz.
Nálunk már egy hete érik a folytontermő málna, de két napja már a másikon is van pár szem. Az egyszertermőn hatalmasak a szemek, édes, de nem túl markáns az íze. A másik kicsi de nagyon finom. A nevét nem tudom, kaptunk pár éve két tövet, most már szépen szaporodik.
A papirforma szerint igen. Egyébként szerencse kérdése. Nekem eddig egy csomagom nem jött meg, több másik gond nélkül. Ezt mindenki kalkulálja bele, hogy igy is megéri-e.
Ne feleddjétek, hogy ahhoz, hogy szabályosan bejöjjön Magyarországra egy ameri eredetű növényrész, szükséges egy növény-útlevél amit az ameriai növényvédelmi hatóság állít ki. Ennek hiányában a magyarok a beérkezés után azonnal megsemmisítik (hacsak el nem nézik, hogy a levélben növény van).