Keresés

Részletes keresés

Dongal Creative Commons License 2007.04.26 0 0 2949
Szia!

A te yellow-d pont úgy néz ki, mint akit porfestékkel színeztek.
Itt volt 1/2 óra szünet a hsz-omban, mert megkérdeztem szakértőtől. A Te yellow-d nem yellow-nak született meg lettt festve! Ennek a festéknek több ezer Ft grammja, nagyon sok tenyésztő használja, köztük az általam megkérdezett is.

A másik : Ha valaki a kicsikről magabiztosan megállapította, hogy milyen nemüek, az csaló! Ennyi idős korban ez lehetetlen!

Nagyon át lettél sajnos verve!
Előzmény: s3girl (2947)
s3girl Creative Commons License 2007.04.26 0 0 2948
hmm,látom összetömörítette a szövegeket a képek mellett..de azért remélem lehet látni, hogy melyik mondathoz melyik kép illik.
s3girl Creative Commons License 2007.04.26 0 0 2947

Bemutatom az új családtagokat!(Remélem nemgond, hogy teleteszem képekkel a fórumot, ha mégis akkor többet nemfordul elő.)

Ő Szami..egy elég megviselt, talán tojásos nősti.Ő Jucus, az alvós,akaratos yellow,talán ő is tojásosBalázs! Ittvan Jucusról a felülnézeti kép!Ő Lizike, a legapróbb tag:)

A kövi képeken az (úgynézki) meggyógyult gyönyörű hímem és a lánynak vett fiú Bady lesznek:

s3girl Creative Commons License 2007.04.25 0 0 2946
Hogy lehet megállapítani, hogy tojásos a gekkó? Mert akitől vettem, azt mondta h tojásos de nembízok benne, megállapítani meg nemtudom.
ligi83 Creative Commons License 2007.04.25 0 0 2945

Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy a másik leányzónk is tojásokat fog rakni, ráadásul valószínűleg már az éjszaka. Mi biztosan nem fogjuk kikeltetni őket, úgyhogy ha valakinek kellenek, viheti őket mihelyt megvannak. A cím továbbra is budapesti...

Nemozoli Creative Commons License 2007.04.25 0 0 2944
Ja, amúgy gratulálok a sikeres keltetéshez! :-)

A madagaszkári tojásoknál nem fontos a tőzeg vagy más "alátét" a páratartalom biztosításához, és ha nincs, a kis gekkó se gabalyodhat bele. Nálam egyszerűen a műanyagdobozban hevernek a tojások.
Előzmény: Gear79 (2941)
Nemozoli Creative Commons License 2007.04.25 0 0 2943
Szia!

A gerince ilyen hullámos (púpos), vagy csak éppen vonaglott a fényképezéskor? Ha púpos szegény, akkor sajnos részben vitamin/kalciumhiányos volt a tojásrakó nőstény... :-(

Látom, az első bőrét még nem vette le, addig nem is nagyon fog enni, amíg nem vedlik.
A hőmérséklet és pára ugyanaz, mint a nagyoknál, UV-t is kell nyomatni, vitaminból meg sosem elég! Túladagolni igen nehéz nekik, legfeljebb nem szívódik fel a felesleg, de inkább több legyen, mint kevesebb!
A kicsik közül csak az egy "alomból" kikelteket lehet együtt tartani, a későbbi keléseknél már túl nagy a korkülönbség, legalábbis nálam a tapasztalat ezt mutatja.
Előzmény: Gear79 (2941)
Nemozoli Creative Commons License 2007.04.25 0 0 2942
Igen, hátteret is csinálok bele, és az ajtók nem toló-, hanem nyitható ajtók lesznek. Ennek a mechanikája már kezd körvonalazódni, hgy hogyan tudok biztonságosan üvegre zsanért tenni :-)
Előzmény: s3girl (2940)
Gear79 Creative Commons License 2007.04.25 0 0 2941

Sziasztok!

Óriási meglepetés és öröm: madagaszkári leányzónk élete első tojásának "eredménye" a képen :-)))

Ezért most újból kérném a segítségeteket. A keltetési mizéria után hogyan nevelitek a kicsiket? Abban szinte biztos vagyok, hogy hőmérséklet- és páraügyileg ugyanazt igénylik, mint a nagyok, de UV-ból is ugyanannyi kell nekik?

Mivel etetitek őket?

Vitamin ugyanaz, mint a nagyoknak? Kevesebb vitamin kell nekik, vagy több?

Kicsiket lehet együtt tartani?

Előre is köszönöm én, a minijószág és leendő 8 tesvérkéje!

s3girl Creative Commons License 2007.04.25 0 0 2940
Nemozoli: Szép nagy lesz a terrárium!:) Hátterezed is majd? A szekrénnyel együtt tuti jólfog mutatni!
Nemozoli Creative Commons License 2007.04.24 0 0 2939
Nagyon szívesen, a keltetőben elférnek... :-)

Ma elhoztam az üvegeket a nagy terkóhoz, elkezdtem összeragasztgatni őket a leendő helyükön, mert ott legalább elférnek. Ez itt a komód feletti könyvespolcos szekrény, ahová kerül, az alsó polcot kivettem, hogy magasabb lehessen a terrárium. A második képen az üveglapokat támasztják a könyvek :-D

Előzmény: klood (2938)
klood Creative Commons License 2007.04.24 0 0 2938
sziasztok,

a tojások elkeltek, Nemozoli bevállalta, köszi mégegyszer ezúton is!
Előzmény: klood (2936)
klood Creative Commons License 2007.04.24 0 0 2937

en tegnap ugyanezt neztem, es semmit nem lattam. erre ma itt van a ket tojas.

igaz, nem ertek a gekkokhoz, nem csodalom, hogy nem lattam meg.

Előzmény: s3girl (2933)
klood Creative Commons License 2007.04.24 0 0 2936

jajjajjjj:)

nagy titokban megtojt a masik leanyunk is, a sarga.

NemoZoli, irtam mailt is, de hatha itt elobbolvasod.

Vallalod oket is meg? biztos egzotikus szinuek lesznek:)

esetleg a fovarosban vki mas? nem akarom Zolit tulterhelni.

koszi szepen!

alpha111 Creative Commons License 2007.04.24 0 0 2935

Költözködés miatt sürgősen eladó 1 db hím (kb. fél éves) leopárd gekkó. Érdeklődni a költözködés miatt az én e-mail címemen lehet: alpha111@externet.hu . Ár 8.000 Ft.

Az Ő testvéréről van szó, nála kicsit nagyobb:

s3girl Creative Commons License 2007.04.24 0 0 2934
A képen a két hímem van,eddig jólmeg voltak együtt:)De később biztos külön teszem őket, addig majdcsak nemlesz baj.
s3girl Creative Commons License 2007.04.24 0 0 2933

Sziasztok!

A tojások hogy néznek ki a gekkó hasán belül? Mert az egyik nőstit ki bírtam venni s neki olyan,hogy középen van két ér és alul kétoldalt látszik valami pici sötét de a két értől a gekkó oldala felé mintha nemlenne ott semmi(átlátszó). A pocija amúgy mindíg jó meleg. Elméletileg tojásosnak vettem,de egy elég bunkó gyerektől és nincsenek is túl jó állapotban a gekkik. Meg enni sem esznek, a vizelet része sárga stb..

s3girl Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2932

Sziasztok!

Szeretném eladni a két tűzhasú gőtémet, de csak jó helyre. Igényeik: 2/3ad rész (16-20C°)víz az akváriumban+egy kimászó és 2-3naponta kaja. Muszály megválnom tőlük, mert ha jön a gekkó szaporulat, végképp nemlesz helyem.:((Már mostis elég szűkös:

Nemozoli Creative Commons License 2007.04.22 0 0 2931
OK, amint elkészülök a terkóval, jelzek! (mondjuk amúgy is bemutatom majd itt a kész művet...) :-)
Előzmény: s3girl (2930)
s3girl Creative Commons License 2007.04.22 0 0 2930

Nemozoli!

Fiatal nőstit tudok neked 4000Ft-ért..és aztis tudom, hogy kit nemajánlok senkinek, mert elég nagy bunkó..Sőtt lehet egyik ivarérett nősti nekemis eladó lesz,attól függően, hogy mikor tudom megoldani a nagyobb terkót.

Nemozoli Creative Commons License 2007.04.22 0 0 2929
Szorítok, hogy rendbejöjjön az állatka...

A nőstény-igényhez csatlakozom, nekem is kellene majd 2 db, amikor kész lesz a nagyobb terkó... szegény leo biztos egyedül érzi már magát!
Előzmény: s3girl (2904)
Nemozoli Creative Commons License 2007.04.22 0 0 2928
Ja, a tojáskon a kis behorpadás, ami az enyhe dehidratálódás miatt volt, a keltetőben teljesen eltűnt és szépen kigömbölyödtek :-)
Előzmény: ligi83 (2875)
Nemozoli Creative Commons License 2007.04.22 0 0 2927
Hogyne érdekelne! :-) ha már úgyis itt keltetek...
(tudod, mit a viccben: ideje van, teje van, hát miért ne szoptatna? :-D )

Közben a madagaszkári nőstény is lereakott még 2 tojást, így már ott is 6 tojat (3 pár) várja a kelést...

Holnap felhívlak, kissé szabadabban fogok mozogni, mint egyébként a héten.
Előzmény: PaT_PaN (2880)
ligi83 Creative Commons License 2007.04.22 0 0 2926

szia s3girl!

Mi sem tennénk egy lakhelyre a két hímet. Amikor a fiút vettük, az állatkereskedésben egy másik fiúval volt összerakva, eredmény: -1 lábujj az ellenfél kárára.

Előzmény: s3girl (2924)
ligi83 Creative Commons License 2007.04.22 0 0 2925

Balázs!

Akkor az általam felsorolt változatokból hogyan öröklődnek tulképpen a színváltozatok? Recesszíven vagy nemhez kötötten, vagy esetleg amit a külföldi fórumon találtunk, kodominánsan? Csak azért kérdezem, mert amit írtam, azt abból az információból vezettem le, amit a nőstényeink megvételekor kaptunk, és nem tudom pontosan, hogy vajon akkor recesszíven vagy nemhez kötötten öröklődik.

Előzmény: kristof.balazs (2923)
s3girl Creative Commons License 2007.04.22 0 0 2924

A színekről szerintem nem beszéltünk! A pici és a nagy hím mikor megvettem őket akkoris együtt szunyáltak. A pici nőstényt meg csaknem üldözik meg,de akkor max elteszem onnan a nőstényt..vagy Holnap betegyem a tojásosokhoz a nagy hímet?és a két pici maradna egyedül.

Viszont olyan nagy öröm ért engem!!!!!!!!:))))))))

A beteg gekkóm ma bekebelezett 2 lisztkukacot és kettő közepes méretű tücsköt!!!!!!!!!! Jaj, olyanjó!!!!:):) Előtte meg volt széklet is.

kristof.balazs Creative Commons License 2007.04.22 0 0 2923
Igen arról is, meg beszéltünk a színekről is nem is keveset na mindeggy de legalább igazolodott amit én tudtam! Én a két hímet nem tenném eggyüt semmi képp főleg úgy hogy van velük csaj is mert így van amiért harcoljanak de volt má rá példa hogy csaj nélkül is bunyoztak nem is kicsit, két farok bánta!
Előzmény: s3girl (2920)
s3girl Creative Commons License 2007.04.22 0 0 2922

Mást csináltam..nedves perlitet tettem műanyag tálba, körülőtte kőrbeszórtam homokkal, hogy nelehessen felborítani. Az remélem nemgond h majdnem alatta van a talajfűtő. Remélem jólesz így.

s3girl Creative Commons License 2007.04.22 0 0 2921
huhu, vannak újabb kérdéseim..Szóval tojatónak jó egy picike(9cm) kerámia cserép tőzeges virágfölddel.? A tojásos nőstiknek éjszakára is hagyjam a talajfűtést? Bocsi a sok kérdésért, csak váratlanul jött, hogy tojásosak.
s3girl Creative Commons License 2007.04.22 0 0 2920
Balázs! Tőled azt kérdeztem régebben, hogy a nagy hímemet tarthatom-e együtt a nősténynek vett picivel akiről időközben megállapítottam hogy hím. Jelenleg van egy vélhetően nőstény szeptember környéki kelésű gekkóm, meg a pici hímem aki nagyobb nála de nemsokkal+ van a beteg nagy hímem(ők vannak egy terráriumban), a másik terráriumban pedíg van egy tojásos yellow és egy tojásos sima, bár lehet h színhordozó. Ők most jól vannak így elosztva? Vagy máshogy csináljam? Tulajdonképpen lenne egy nagyrakás kérdésem. Az egyik legfontosabb a keltetéssel kapcsolatos h elég-e a tojásoknak a 25- vagy 50Wos spotlámpa? Ráadásul a terráriumok se nagyok..nemvolt róla szó h tojásost ad a gyerek. Sz'al van egy rakat problémám és ha nem lesz gond akkor Balázs MSN-en megrohamozlak! Meg a fórumozókat is kérem, hogy aki tud még válaszoljon!
Előzmény: kristof.balazs (2918)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!