A te yellow-d pont úgy néz ki, mint akit porfestékkel színeztek. Itt volt 1/2 óra szünet a hsz-omban, mert megkérdeztem szakértőtől. A Te yellow-d nem yellow-nak született meg lettt festve! Ennek a festéknek több ezer Ft grammja, nagyon sok tenyésztő használja, köztük az általam megkérdezett is.
A másik : Ha valaki a kicsikről magabiztosan megállapította, hogy milyen nemüek, az csaló! Ennyi idős korban ez lehetetlen!
Bemutatom az új családtagokat!(Remélem nemgond, hogy teleteszem képekkel a fórumot, ha mégis akkor többet nemfordul elő.)
Ő Szami..egy elég megviselt, talán tojásos nősti.Ő Jucus, az alvós,akaratos yellow,talán ő is tojásosBalázs! Ittvan Jucusról a felülnézeti kép!Ő Lizike, a legapróbb tag:)
A kövi képeken az (úgynézki) meggyógyult gyönyörű hímem és a lánynak vett fiú Bady lesznek:
Úgy néz ki, hogy a másik leányzónk is tojásokat fog rakni, ráadásul valószínűleg már az éjszaka. Mi biztosan nem fogjuk kikeltetni őket, úgyhogy ha valakinek kellenek, viheti őket mihelyt megvannak. A cím továbbra is budapesti...
A madagaszkári tojásoknál nem fontos a tőzeg vagy más "alátét" a páratartalom biztosításához, és ha nincs, a kis gekkó se gabalyodhat bele. Nálam egyszerűen a műanyagdobozban hevernek a tojások.
A gerince ilyen hullámos (púpos), vagy csak éppen vonaglott a fényképezéskor? Ha púpos szegény, akkor sajnos részben vitamin/kalciumhiányos volt a tojásrakó nőstény... :-(
Látom, az első bőrét még nem vette le, addig nem is nagyon fog enni, amíg nem vedlik. A hőmérséklet és pára ugyanaz, mint a nagyoknál, UV-t is kell nyomatni, vitaminból meg sosem elég! Túladagolni igen nehéz nekik, legfeljebb nem szívódik fel a felesleg, de inkább több legyen, mint kevesebb! A kicsik közül csak az egy "alomból" kikelteket lehet együtt tartani, a későbbi keléseknél már túl nagy a korkülönbség, legalábbis nálam a tapasztalat ezt mutatja.
Igen, hátteret is csinálok bele, és az ajtók nem toló-, hanem nyitható ajtók lesznek. Ennek a mechanikája már kezd körvonalazódni, hgy hogyan tudok biztonságosan üvegre zsanért tenni :-)
Óriási meglepetés és öröm: madagaszkári leányzónk élete első tojásának "eredménye" a képen :-)))
Ezért most újból kérném a segítségeteket. A keltetési mizéria után hogyan nevelitek a kicsiket? Abban szinte biztos vagyok, hogy hőmérséklet- és páraügyileg ugyanazt igénylik, mint a nagyok, de UV-ból is ugyanannyi kell nekik?
Mivel etetitek őket?
Vitamin ugyanaz, mint a nagyoknak? Kevesebb vitamin kell nekik, vagy több?
Kicsiket lehet együtt tartani?
Előre is köszönöm én, a minijószág és leendő 8 tesvérkéje!
Ma elhoztam az üvegeket a nagy terkóhoz, elkezdtem összeragasztgatni őket a leendő helyükön, mert ott legalább elférnek. Ez itt a komód feletti könyvespolcos szekrény, ahová kerül, az alsó polcot kivettem, hogy magasabb lehessen a terrárium. A második képen az üveglapokat támasztják a könyvek :-D
Költözködés miatt sürgősen eladó 1 db hím (kb. fél éves) leopárd gekkó. Érdeklődni a költözködés miatt az én e-mail címemen lehet: alpha111@externet.hu . Ár 8.000 Ft.
A tojások hogy néznek ki a gekkó hasán belül? Mert az egyik nőstit ki bírtam venni s neki olyan,hogy középen van két ér és alul kétoldalt látszik valami pici sötét de a két értől a gekkó oldala felé mintha nemlenne ott semmi(átlátszó). A pocija amúgy mindíg jó meleg. Elméletileg tojásosnak vettem,de egy elég bunkó gyerektől és nincsenek is túl jó állapotban a gekkik. Meg enni sem esznek, a vizelet része sárga stb..
Szeretném eladni a két tűzhasú gőtémet, de csak jó helyre. Igényeik: 2/3ad rész (16-20C°)víz az akváriumban+egy kimászó és 2-3naponta kaja. Muszály megválnom tőlük, mert ha jön a gekkó szaporulat, végképp nemlesz helyem.:((Már mostis elég szűkös:
Fiatal nőstit tudok neked 4000Ft-ért..és aztis tudom, hogy kit nemajánlok senkinek, mert elég nagy bunkó..Sőtt lehet egyik ivarérett nősti nekemis eladó lesz,attól függően, hogy mikor tudom megoldani a nagyobb terkót.
Mi sem tennénk egy lakhelyre a két hímet. Amikor a fiút vettük, az állatkereskedésben egy másik fiúval volt összerakva, eredmény: -1 lábujj az ellenfél kárára.
Akkor az általam felsorolt változatokból hogyan öröklődnek tulképpen a színváltozatok? Recesszíven vagy nemhez kötötten, vagy esetleg amit a külföldi fórumon találtunk, kodominánsan? Csak azért kérdezem, mert amit írtam, azt abból az információból vezettem le, amit a nőstényeink megvételekor kaptunk, és nem tudom pontosan, hogy vajon akkor recesszíven vagy nemhez kötötten öröklődik.
A színekről szerintem nem beszéltünk! A pici és a nagy hím mikor megvettem őket akkoris együtt szunyáltak. A pici nőstényt meg csaknem üldözik meg,de akkor max elteszem onnan a nőstényt..vagy Holnap betegyem a tojásosokhoz a nagy hímet?és a két pici maradna egyedül.
Viszont olyan nagy öröm ért engem!!!!!!!!:))))))))
A beteg gekkóm ma bekebelezett 2 lisztkukacot és kettő közepes méretű tücsköt!!!!!!!!!! Jaj, olyanjó!!!!:):) Előtte meg volt széklet is.
Igen arról is, meg beszéltünk a színekről is nem is keveset na mindeggy de legalább igazolodott amit én tudtam! Én a két hímet nem tenném eggyüt semmi képp főleg úgy hogy van velük csaj is mert így van amiért harcoljanak de volt má rá példa hogy csaj nélkül is bunyoztak nem is kicsit, két farok bánta!
Mást csináltam..nedves perlitet tettem műanyag tálba, körülőtte kőrbeszórtam homokkal, hogy nelehessen felborítani. Az remélem nemgond h majdnem alatta van a talajfűtő. Remélem jólesz így.
huhu, vannak újabb kérdéseim..Szóval tojatónak jó egy picike(9cm) kerámia cserép tőzeges virágfölddel.? A tojásos nőstiknek éjszakára is hagyjam a talajfűtést? Bocsi a sok kérdésért, csak váratlanul jött, hogy tojásosak.
Balázs! Tőled azt kérdeztem régebben, hogy a nagy hímemet tarthatom-e együtt a nősténynek vett picivel akiről időközben megállapítottam hogy hím. Jelenleg van egy vélhetően nőstény szeptember környéki kelésű gekkóm, meg a pici hímem aki nagyobb nála de nemsokkal+ van a beteg nagy hímem(ők vannak egy terráriumban), a másik terráriumban pedíg van egy tojásos yellow és egy tojásos sima, bár lehet h színhordozó. Ők most jól vannak így elosztva? Vagy máshogy csináljam? Tulajdonképpen lenne egy nagyrakás kérdésem. Az egyik legfontosabb a keltetéssel kapcsolatos h elég-e a tojásoknak a 25- vagy 50Wos spotlámpa? Ráadásul a terráriumok se nagyok..nemvolt róla szó h tojásost ad a gyerek. Sz'al van egy rakat problémám és ha nem lesz gond akkor Balázs MSN-en megrohamozlak! Meg a fórumozókat is kérem, hogy aki tud még válaszoljon!